Co do tych zadłużen to w 100 % popieram Platiniego. Powinno się skonczyc z zyceim klubow na kredyt !!!!! We Francji czy Niemczech kluby same muszą generowac zyski bo inaczej upadną, a to co się dzieje w Anglii czy Hiszpanii to przechodzi ludzkie pojęcie. Dla przykładu Borrusia Dortmund wpadła w długi kilka lat temu (około 150 mln E) i gdyby nie masowa wyprzedaz piłkarzy ten klub by upadł i nie byłoby zmiłuj sie. MU, Real, Liverpool, Arsenal mają 3 razy większe długi a ciągle stac ich na kosmiczne kontrakty i piłkarzy za 40 mln. To jest paranoja, te kluby nie powinny funkcjonowac, poniewaz co rok przynoszą straty. Czytałem ze Chelsea za ubiegły sezon (chyba nie taki słaby) zanotowała 45 mln straty, to ja się pytam co oni muszą wygrac zeby zanotowac zyski?
co?? Przez tą patologie za jakis czas za piłkarza, który kopie się po czole trzeba bedzię płacic 20 mln a tego kluby z innym lig na pewno nie stac. Teraz najważniejsze nie są osrodki treningowe, szkółki piłkarskie tylko kasa !!! Przyjdzie taki Real wezmie sobie kredyt i kupi jakiegos grajka bo kluby z Francji czy Holandii nie mają srodków by rywalizowac finansowo z nimi. Przez to przez następne 20 lat nie zobaczymy w finale drużyny z Holandii, Niemiec, a w nim będa grały w kółko MU, Barca, Chelsea, Real i Liverpool. Dobrac im sie do dupy jestem jak najbardziej za!!