Silva: Chcę do Chelsea
Jeden z najbardziej rozchwytywanych zawodników na świecie, David Silva zapytany na konferencji prasowej o swoją przyszłość odpowiedział, że chce spróbować swoich sił w Premier League, a zespołem, który by reprezentował była by londyńska Chelsea, tym samym Silva otwiera drzwi dla The Blues.
Aktualnie Silva przebywa wraz z reprezentacją Hiszpanii na Mistrzostwach Świata w RPA i na tym turnieju skupia swoje wszystkie myśli, lecz znajduje czas na rozważania na temat swojej przyszłości, która coraz bardziej wydaje się nie związana z jego aktualnym klubem, czyli Valencią.
Silva łączony jest z całą gamą najlepszych zespołów na świecie, lecz jego zafascynowanie ligą angielską będzie wiązało się najprawdopodobniej z transferem na Wyspy. Takie kluby jak Manchester City, United, czy właśnie Chelsea na pewno zainteresowane są ściągnięciem skrzydłowego Valencii. Wszystko jednak wskazuje na to, że sam zawodnik już wybrał swój przyszły zespół, a ma nim być zespół zachodniego Londynu, czyli ekipa The Blues.
Silva wypowiadał się o Chelsea w samych superlatywach:
"Chelsea ustabilizowała się jako jeden z najlepszych zespołów na świecie, a zdziałali to w przeciągu pięciu lat."
"Może nie mają takiej historii jak Manchester United, czy też AC Milan, ale tworzą swoją własną historię teraz. Nie ma żadnych przeciwwskazań dlaczego Chelsea nie miałaby być tak utytułowana w przyszłości, jak Real Madryt."
"Aktualnie wraz z Barceloną posiadają najlepszy skład na świecie i każdy zawodnik, który dołączy do Chelsea wie, że czekają go same sukcesy."
"Tacy zawodnicy jak John Terry, Frank Lampard, czy Didier Drogba są piłkarzami, którzy poradziliby sobie w każdym klubie na świecie, a gra z nimi byłaby samą przyjemnością."
"Nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że wpasowałbym się do stylu Chelsea. Spokojnie zaspokoiłbym moje ambicje do wygrywania tytułów, oraz do gry w Lidze Mistrzów."
"Premier League jest wciąż ligą w, której kazdy szanujący się zawodnik musi spróbować sił, ponieważ żadna inna liga nie ma tylu zespołów, które walczą w europejskich pucharach o najwyższe cele."
Co wy na to??