Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634455 razy)

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #1320 dnia: Luty 28, 2011, 22:03:57 »
Zgadzam się Patrykiem. Jestem jak najbardziej za naturalizacją Perquisa widać, że chce grać dla nas, uczy się języka itd. Cionek moim zdaniem też dobry kandydat biegle mówi po Polsku, "wychował" się w Polsce więc dlaczego nie.
Ludzie Arboleda ma 31 lat, kto wie czy za rok będzie w takiej formie jak teraz. Nie mam nic do gościa ale moim zdaniem nie powinien być reprezentantem i kropka. Wydaje mi się, że on gdyby dostał nagle powołanie od Columbii, przyjął by je bez wahania. Ale to jest tylko moje zdanie.
Naturalizacja Boenischa trochę też na siłe, chciał grać dla Niemiec a teraz wielki reprezentant się znalazł, który nie może się doczekac powołania. Sory, ale najbardziej denerwuje jak teraz mówi w wywiadach, że zawsze chciał grać dla naszych. A do SAMEGO KOŃCA czekał na powołanie od Loewa. Widział, że go nie dostanie, Smuda dalej jak sam mówił "dzwonił do niego 2 razy dziennie" no i wybłagał go w końcu.  

Może znaturalizujmy jeszcze Hermesa, Astiza, Andradine no dlaczego nie, skoro "będą oddawać dla naszej kadry całe serce na boisku".

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1321 dnia: Marzec 01, 2011, 14:30:27 »
Obraniak, Boenisch czy Perquis to Polacy, kto powiedział że aby być polakiem trzeba mieszkać w Polsce.

Niepomiernie dumny jestem z takich "rodaków", którzy potrafią powiedzieć ledwie kilka zdań po polsku, a historii niby swojego kraju nie znają. Boenisch ma chyba matkę/ojca/obojga rodziców z Polski, więc jego można spokojnie Polakiem nazwać. Obraniak to Francuz. Co go łączy z Polską? Dziadek, po którym odziedziczył nazwisko? To jest Francuz - reprezentacja piłkarska to nie reprezentacja obywatelska. Perquis przynajmniej w każdej wolnej chwili uczy się języka i historii.

Arboleda to taki Jop. Nie przesadzam. Różni się tylko tym, co Messi od Ronaldo. Czytaj: dla mediów i fanów jest Bogiem, podczas gdy wcale niewiele gorszy (jeśli w ogóle gorszy) od niego piłkarz jest szmatą i pozerem. Za dużo błędów popełnia, czasami do piłka rykoszetem w łeb trafi i strzeli bramkę. Po stokroć wolę Głowackiego.

Hiszpanie też na jeden turniej potrzebowali Senne i go naturalizowali,

Raz, że Senna kilka lat przed naturalizacją mieszkał w Hiszpanii. Dwa, że dobrze znał (i zna) język i niewykluczone, że także historię tego kraju. Arboleda kaleczy polski jak ostatnia cholera, do tego mam nieodparte wrażenie, że niektórych wypowiedzi (np. na gale) uczy się specjalnie, na pamięć. I nie, nie porównujcie mi tu zaraz go do Smolarka.

W Kolumbii go nie chcą to u nas będzie grał.

Nie uważacie za dziwne, że Kolumbia, czyli notabene reprezentacja prezentująca poziom podobny do naszego, go nie chce?

Perkoś ,Obraniak i Boenisch - spoko ,maja Polskie korzenie

Nie ma wielu ludzi czystej krwi - w domyśle, że wszyscy jego przodkowie byli z jednego kraju. Jakbym się postarał, to bym i u siebie kilkanaście pokoleń wstecz znalazł, powiedzmy, Ruskiego. Gdybym był zawodowym piłkarzem, byłbym Rosjaninem? Nie. To dlaczego nazywacie Obraniaka Polakiem? Schmeichel to przynajmniej urodził się Polakiem. (duńskie obywatelstwo otrzymał dopiero w wieku 7 lat) Miał dziadka z Polski, ojca chyba też. Tak nawiasem, to orientuje się ktoś, czy rozważał grę dla nas, czy był zmotywowany grać dla Danii?
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2011, 14:33:55 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1322 dnia: Marzec 01, 2011, 17:05:45 »
To sobie znalazłeś obiekt do porównań... Jop? Błagam cię...

Nie uważacie za dziwne, że Kolumbia, czyli notabene reprezentacja prezentująca poziom podobny do naszego, go nie chce?

Nie uważasz za dziwne, żeby Arboleda grał w reprezentacji, w której na jego pozycji grają Perea z Atletico i Cordoba z Interu?

Nie jestem jakimś wyjątkowym zwolennikiem Arboledy w polskiej reprezentacji, ale skoro mamy widoczny ubytek umiejętnościowy na tej pozycji to dlaczego nie?

I dlaczego wymieniasz tylko jego wady, a o zaletach nie wspomnisz?

« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2011, 17:13:46 wysłana przez pawlodar_10 »
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1323 dnia: Marzec 01, 2011, 17:17:45 »
Dopóki Jop grał w Rosji, jakoś niewiele osób miało do niego pretensje. Przyznaję, miał gorszą opinię po przyjściu do Polski, bo kilka błędów popełnił, ale i tak nie można porównać reakcji na jego osobę tuż po powrocie do ojczyzny do tej po strzeleniu pamiętnego samobója. Potem gość się kompletnie załamał, w Górniku mu nie szło.

Nie uważasz za dziwne, żeby Arboleda grał w reprezentacji, w której na jego pozycji grają Perea z Atletico i Cordoba z Interu?

Obaj mogą grać na boku - Perea na prawym, Cordoba na lewym. Zresztą, dwaj dobrzy zawodnicy mają wykluczyć możliwość powołania do reprezentacji swoich ewentualnych zmienników? Gdyby ten Arboleda byłby taki dobry, to być może selekcjoner kadry kolumbijskiej pomyślałby o wariancie z np. Cordobą na lewej stronie, a Arboledą w środku, formacji z trzema środkowymi obrońcami albo chociaż o powołaniu Uwajaja...
" border="0

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1324 dnia: Marzec 01, 2011, 17:37:56 »
Arboleda w tamtym roku  odmówił gry w rep. Kolumbii
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2011, 17:43:32 wysłana przez lukasz200992 »

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Jagiellonia & Sivasspor
« Odpowiedź #1325 dnia: Marzec 01, 2011, 18:00:26 »
Nie jestem jakimś wyjątkowym zwolennikiem Arboledy w polskiej reprezentacji, ale skoro mamy widoczny ubytek umiejętnościowy na tej pozycji to dlaczego nie?

Dlaczego nie?! Czy wam jest to takie naturalne żeby Polaków zastępować murzynami, bo lepsi? Czy jesteśmy takim krajem gdzie czarnoskórzy ludzie chodzą często po ulicy? Nie! Jak już wspominałem, możemy grać najsłabiej na świecie, ale niech grają rodacy. A tak myślę, że jak to dobrze patryk'95 ujął za 20 lat będą biegać po boisku piłkarze którzy nic z Polską nie wspólnego nie mają. Postawcie się w sytuacji takiego młodego, dobrego polskiego zawodnika. Chciałby bardzo zagrać w reprezentacji, ma niemałe umiejętności, a zamiast niego gania na jego pozycji w kadrze jakiś murzyn! Proszę was i nie mówcie, że to jest normalne.. A Boenish może i mieć dwóch rodziców z Polski, ale się zgermanizował i wolał pograć sobie dla Niemiec, a że nie dostał powołania to:"Hmm to może pójdę do Polski, tam na pewno mnie przyjmą." Skoro Perquis, Obraniak i Boenish to tacy "Polacy" to dlaczego muszą się ubiegać o obywatelstwo? 

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1326 dnia: Marzec 01, 2011, 18:15:39 »
Ja sam mam kuzynkę która urodziła się w USA bo rodzice parę lat wcześniej tam wyjechali Mówi biegle po Polsku,chodzi do Polskiej szkoły i mieszka głównie wśród Polaków oraz przyjeżdża co roku do Polski ale obywatelstwa nie ma,dopiero po ukończeniu 16 lat bedzie mogła się o nie ubiegać.    Nie nazwiesz jej Polką?

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1327 dnia: Marzec 01, 2011, 18:21:05 »
Postawcie się w sytuacji takiego młodego, dobrego polskiego zawodnika. Chciałby bardzo zagrać w reprezentacji, ma niemałe umiejętności, a zamiast niego gania na jego pozycji w kadrze jakiś murzyn! Proszę was i nie mówcie, że to jest normalne..

To może wtedy ten młody polski piłkarz zrozumie że aby coś osiągnąć trzeba ruszyć dupę i zasuwać na treningach ale o to i tak może być ciężko bo jakoś nie widzę młodych zdolnych którzy rywalizują z obcokrajowcami w klubach naszej ligi
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Jagiellonia & Sivasspor
« Odpowiedź #1328 dnia: Marzec 01, 2011, 18:37:36 »
Ja sam mam kuzynkę która urodziła się w USA bo rodzice parę lat wcześniej tam wyjechali Mówi biegle po Polsku,chodzi do Polskiej szkoły i mieszka głównie wśród Polaków oraz przyjeżdża co roku do Polski ale obywatelstwa nie ma,dopiero po ukończeniu 16 lat bedzie mogła się o nie ubiegać.    Nie nazwiesz jej Polką?

To jest zupełnie inny przypadek, rozmawia biegle po polsku, czuje się Polką itp. OK. To nie jej wina, że urodziła się w USA. Czuję więź z Polską w przeciwieństwie do naszych pseudo-rodaków, którzy wyskoczyli jak Filip z Konopi i raptem chcą grać dla Polski, a słowa powiedzieć nie umieją w naszym języku i poza grą dla reprezentacji Polska jest im obojętna..

To może wtedy ten młody polski piłkarz zrozumie że aby coś osiągnąć trzeba ruszyć dupę i zasuwać na treningach ale o to i tak może być ciężko bo jakoś nie widzę młodych zdolnych którzy rywalizują z obcokrajowcami w klubach naszej ligi

Nie mówię, że dzieję się to teraz (choć taki Grosicki na pewno będzie miał ciężko żeby takiego Obraniaka ze składu wygryźć), ale w przyszłości może to nastąpić. I nie chodzi mi tu nawet o grę tego młodego zawodnika czy jego zaangażowanie, ale dajmy na to, że angażuje się w 100% to jakim prawem, on, który żyje od urodzenia w Polsce ma ustępować miejsca dla jakiegoś bambusa, który nic wspólnego z Polską nie ma? To jest nienormalne.. kiedyś nasi żołnierze walczyli o niepodległość, a nasi "selekcjonerzy" wpuszczają sobie szwabów, żabojadów i inne narodowości do reprezentacji.. ci co walczyli o Polskę tyle czasu muszą się w grobie przewracać.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2011, 18:41:28 wysłana przez Bujo23 »

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1329 dnia: Marzec 07, 2011, 09:44:41 »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #1330 dnia: Marzec 07, 2011, 14:09:47 »
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Już dawno straciłem do niego szacunek. Oglądałem Lige+ i powiedział, że lubi zawodników, którzy są twardzi, nie boją się niczego, umieją postawić na swoim itd. Powiedział, że bardzo lubi Małeckiego. 
Oj, Franek to nie jest pierwszy raz kiedy zmieniasz decyzję.

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #1331 dnia: Marzec 07, 2011, 23:34:58 »
A mnie zastanawia jedno. Dlaczego pan Smuda nie korzysta ze śląskich klubów. Śląskie kluby, mimo iż w teraźniejszej dekadzie do kolosy na glinianych nogach, to mają jeszcze w swoich składach graczy, którzy poradziliby sobie nie gorzej niż gracze z Lecha, Legii czy Wisły. W Ruchu jest np. Bronowicki, który nieźle sobie radził w reprezentacji za kadencji Janasa, czy już Benhakhera (szczerze mówiąc to nie wiem, w której reprezentacji grał). Jest Arek Piech, który daje radę i gole strzela. W Górniku Zabrze jest Adam Danch, który postawą na boisku przypomina (podobno) Jacka Kiełba. Mamy Daniela Sikorskiego, który lepszego miejsca na poważne szlify nie mógł znaleźć (Bayern II Monachium). Gieksa ma Grześka Goncerza i Batka Chwalibogowskiego. Uwierzcie mi, że oni na pewno w koszulce z orzełkiem na piersi sprawowaliby się lepiej, niż przepłacani pomocnicy czy obrońcy Polonii Warszawa. Nic do "Czarnych Koszul" nie mam, ale osobiście denerwuje mnie tworzenie sztucznie drużyny i szukanie na siłę sukcesu.

Bo powiedzmy sobie szczerze. Dziś ekstraklasę wygra ten, który ma bardziej klasowych obcokrajowców, bo to oni robią grę w drużynach, które dzisiaj mają przydomki wielkich. Nie znajdziemy dzisiaj drużyny, którą prowadziłby jakiś polski pomocnik i to od jego dyspozycji dnia zależałby wynik końcowy meczu. Po prostu nie urodzi się drugi Leszek Pisz, Kamil Kosowski (wczesna gra w Wiśle Kraków), Krzysztof Warzecha, czy Jan Urban.

Amen!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1332 dnia: Marzec 07, 2011, 23:39:28 »
Mamy Daniela Sikorskiego, który lepszego miejsca na poważne szlify nie mógł znaleźć (Bayern II Monachium).

Najlepsze jest to, że miał tam podobne statystyki do Muellera, a grał nawet lepiej, tylko bodajże dwie bramki mniej strzelił. Zgadnijcie, dlaczego nie gra teraz w pierwszej drużynie Bayernu. Tego się można domyślić z marnym prawdopodobieństwem błędu, chociaż niby_prawda może się wydać absurdalna.
" border="0

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
« Odpowiedź #1333 dnia: Marzec 07, 2011, 23:41:02 »
Bo jest polakiem?

Albo, że Thomas Muller jest synem Gerda Mullera...

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1334 dnia: Marzec 07, 2011, 23:49:34 »
Bo jest polakiem?
Jest Austriakiem, ale ma podwójne obywatelstwo.

Bo Mueller ma dziadka Gerda. Wyobraźcie sobie, że zarząd Bayernu, złożony po części z byłych piłkarzy pokolenia Beckenbauera nie przyjmuje wnuka bodaj najlepszego napastnika w historii piłki nożnej.

Wiadomo, jak potoczyły się kariery obu tych piłkarzy, ale z drugiej strony, nie ma porównania dla możliwości rozwoju w Bayernie, a możliwości wybicia się w Górniku Zabrze... Gdyby jakimś cudem wcześniej zamienili się miejscami, pewnie teraz Sikorski byłby gwiazdą, a Mueller tylko talentem. W każdym razie Daniel potencjał ma, i to spory. Ja bym go w kadrze wypróbował, lepszy niż te Kucharczyki z Legii.
" border="0

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
« Odpowiedź #1335 dnia: Marzec 07, 2011, 23:59:11 »
                                                                        Szczęsny
                       Bronowicki              Głowacki                       Piszczek                   Boenish
                       Błaszczykowski        Obraniak                     J. Kiełb                      Peszko
                                                               Lewandowski             Sikorski

Rezerwa:
Piotr Brożek
G. Wojtkowiak
B. Chwalibogowski
A. Danch
A. Piech
I. Jeleń

Jak myślicie? Taka reprezentacja dałaby rade?

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1336 dnia: Marzec 08, 2011, 00:02:28 »
W cyrku pewnie tak ;)

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1337 dnia: Marzec 08, 2011, 06:50:06 »
Smuda poszukuje 'knąbrnych' piłkarzy he he także tego :-)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1338 dnia: Marzec 08, 2011, 14:04:13 »
Cytat: D17
Smuda poszukuje 'knąbrnych' piłkarzy he he także tego :-)

Smuda sam nie wie, kogo poszukuje.

Cytat: rudek
Jak myślicie? Taka reprezentacja dałaby rade?

Nie podoba mi się przesunięcie Piszczka i Kiełba na środek. W ogóle ten drugi to cholernie średni piłkarz, nie nadający się do reprezentacji.
Widziałbym taką reprezentację:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
" border="0

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
« Odpowiedź #1339 dnia: Marzec 08, 2011, 16:09:19 »
Wiesz ustawiłem tak Piszczka, bo jednym dobrze grającym polskim stoperem jest (jak na razie) Głowacki.
Pamiętam, że reprezentacje Engela miała czasem mecze, gdzie grała czterema bocznymi obrońcami, co zdawało rezultat w eliminacjach, więc chciałem nawiązać do tych eliminacji.

Ustawienie Kiełba, jest po prostu przypadkowe. Nie wiedziałem gdzie go ustawić (bo głupi zapomniałem o Matuszczyku). Ale jak przypomniałeś mi Adama Matuszczyka, to mogę Kiełba wydu***ć na drugą rezerwę.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1339 dnia: Marzec 08, 2011, 16:09:19 »