Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634478 razy)

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #1460 dnia: Marzec 29, 2011, 20:37:53 »
dobrze ze nie w studiu:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=a6b530e666ea61c983190dbc49eefb8c&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=a6b530e666ea61c983190dbc49eefb8c&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

:D

Offline espree

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 01.11.2010r.
  • POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1461 dnia: Marzec 29, 2011, 21:33:07 »
No pierwsza połowa nawet udana z naszej strony, choć ostatnie 5 minut wyglądały jak każda końcówka w naszym wykonaniu, czyli zaspana i mógby być gol. Ale ogólnie podobała mi się nasza gra, mimo tych nie wykorzystanych sytuacji

Mam nadzieję, że przegramy 3:0 lub wyżej, może PZPN się obudzi i zwolni Smudę. Imo dobry byłby Lenczyk.
Mi też się nie podoba że ciągle prowadzi nas Smuda, ale jakbyś był prawdziwym kibicem to chyba nie mówiłbyś że chcesz przegranej  ;)

-SENDER-

• Gość
« Odpowiedź #1462 dnia: Marzec 29, 2011, 21:36:05 »
Czy Smuda nie widzi ,że Obraniak i Mierzej nie są obecnie w dobrej dyspozycji ? W miejsce ,któregoś z nich powinien wskoczyć Grosicki.
Zgadzam się, za jednego Grosicki a za drugiego Małecki (tylko należałoby go uprzednio powołać)

Offline espree

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 01.11.2010r.
  • POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1463 dnia: Marzec 29, 2011, 21:39:57 »
No Mierzejwski gra naprawde słabo ale Obraniak moim zdaniem dobrze się spisuje. Szkoda że Mały nie jest nawet rezerwowym w kadrze

-SENDER-

• Gość
« Odpowiedź #1464 dnia: Marzec 29, 2011, 23:06:42 »
No Mierzejwski gra naprawde słabo ale Obraniak moim zdaniem dobrze się spisuje. Szkoda że Mały nie jest nawet rezerwowym w kadrze
No Obraniak dużo lepszy mecz niż w Kownie, ale i tak stać go na więcej.

Offline Inkubator

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • HardCore
« Odpowiedź #1465 dnia: Marzec 30, 2011, 00:39:48 »
Gdyby porównywać mecz w Kownie z Dzisiejszym,z Grecją wypadliśmy dobrze.W pierwszej połowie nie było aż takich rażących błędów ja w tym z Litwinami(Na szczęście nie padło więcej bramek).Co do samego meczu z Grecją, mieliśmy szanse,zwłaszcza tą Lewandowskiego, który zamiast strzelać próbował "uciec" bramkarzowi :-\.Dosyć dobrze spisał się sam Sandomierski miał tam chyba jedną groźną akcje i tyle reszta to strzały ponad bramką.Co nie znaczy że nie mogliśmy wygrać tego meczu(z Grecją 10 razy w historii naszej Polskiej Reprezentacji).

To tyle z mojej strony 8)

Pozdrawiam
Moja Kariera Reprezentacją Polski: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #1466 dnia: Marzec 30, 2011, 14:11:42 »
Obraniak dobry mecz ? Ludzie gdzie wy macie oczy zdecydowanie nasłabszy punkt drużyny.
Franek jak już upatrzył sobie Ludo to będzie na niego stawiał. Ogrom strat, niedokładnych podań, bezsensownych strzałów.
Murawski słabo po raz kolejny Smuda mógł Wilka wpuścić. Sadlok widać, że to nie lewy pomocnik i robi mu krzywdę ustawiając go na tej pozycji.
Wkurza mnie, że Smuda faworyzuje Obraniaka i Mierzejewskiego, Murawskiego, którzy są ewidentnie bez formy a na ławce lub poza nią są młodzi dobrzy Polscy zawodnicy będący w formie: Grosik, Małecki nie wiem jak tam forma Cywki i Majewskiego ale na pewno warto ich sprawdzić.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1467 dnia: Marzec 30, 2011, 15:08:12 »
mieliśmy szanse,zwłaszcza tą Lewandowskiego, który zamiast strzelać próbował "uciec" bramkarzowi

On się tak nadaje na szpicę, że ja_j*bię. Coś tam grać umie, ale snajper z niego żaden. Zero skuteczności, zero zimnej krwi, już Żurawski lepiej w kadrze grał, mimo gorszych statystyk. Jak dla mnie powinno się go wystawiać jako cofniętego napastnika. Kilka razy widziałem, że piłkę nieźle dograć potrafi.
" border="0

-SENDER-

• Gość
« Odpowiedź #1468 dnia: Marzec 30, 2011, 16:01:08 »
Obraniak dobry mecz ? Ludzie gdzie wy macie oczy zdecydowanie nasłabszy punkt drużyny.
Franek jak już upatrzył sobie Ludo to będzie na niego stawiał. Ogrom strat, niedokładnych podań, bezsensownych strzałów.
Murawski słabo po raz kolejny Smuda mógł Wilka wpuścić. Sadlok widać, że to nie lewy pomocnik i robi mu krzywdę ustawiając go na tej pozycji.
Wkurza mnie, że Smuda faworyzuje Obraniaka i Mierzejewskiego, Murawskiego, którzy są ewidentnie bez formy a na ławce lub poza nią są młodzi dobrzy Polscy zawodnicy będący w formie: Grosik, Małecki nie wiem jak tam forma Cywki i Majewskiego ale na pewno warto ich sprawdzić.
nie powiedziałem że Obraniak zagrał dobrze ale mniej tragicznie niż w Kownie

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #1469 dnia: Marzec 30, 2011, 16:44:27 »
On się tak nadaje na szpicę, że ja_j*bię. Coś tam grać umie, ale snajper z niego żaden. Zero skuteczności, zero zimnej krwi, już Żurawski lepiej w kadrze grał, mimo gorszych statystyk. Jak dla mnie powinno się go wystawiać jako cofniętego napastnika. Kilka razy widziałem, że piłkę nieźle dograć potrafi.

Tylko w takim razie kto przed Nim ? Jeleń nie mógł zagrać bo kontuzja ,może Grosik ,choć to bardziej skrzydłowy.
" border="0
" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1470 dnia: Marzec 30, 2011, 17:28:33 »
Nie wiem, kto przed nim. W każdym razie jak dla mnie jest to najtragiczniejszy wysunięty napastnik w ubiegłej dekadzie, jeśli chodzi o naszą kadrę. Co z tego, że kilka bramek strzelił, skoro mógł strzelić kilka razy więcej?
" border="0

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1471 dnia: Marzec 30, 2011, 17:37:54 »
Nie wiem, kto przed nim. W każdym razie jak dla mnie jest to najtragiczniejszy wysunięty napastnik w ubiegłej dekadzie, jeśli chodzi o naszą kadrę. Co z tego, że kilka bramek strzelił, skoro mógł strzelić kilka razy więcej?

wydaje mi się, że trochę przesadzasz. A na pewno przesadziłeś, że najtragiczniejszy napastnik w minionej dekadzie. Strzelił kilka ładnych bramek a to, że nie wykorzystuje sytuacji to inna sprawa. Widać, że ma spory potencjał, a nie raz uratował reprezentacji skórę. Wydaje mi się, że był to najlepszy zawodnik w tych 2 meczach.

-SENDER-

• Gość
« Odpowiedź #1472 dnia: Marzec 30, 2011, 17:42:54 »
No, właśnie. On jest najlepszym polskim napastnikiem i niestety lepszego nie ma. Po za tym na jakiej pozycji byś go wystawił? Skrzydło? Ofensywny pomocnik? Nie ma tragedii, w ubiegłej dekadzie znalazło by się przynajmniej kilku gorszych od niego. Bez powodu nie strzeliłby ponad 30 bramek dla Lecha, nie kupiłaby go Borussia i nie byłby zestawiany w rankingu na najbardziej rozwijających się piłkarzy obok np Lukaku. Oczywiście, napastnik jest rozliczany za bramki, więc rozumiem twoje zażenowanie. Ale poprawi skuteczność i będziemy mieli z niego ogromny pożytek. W ostatnich meczach kadry był jednym z najlepszych piłkarzy na boisku, brakuje mu tylko goli. Niestety, Jeleń ma wciąż jakieś kontuzje i szczerze wątpię czy na Euro będzie zdrowy. Wg mnie gdyby nie te kontuzje dziś grałby w jakimś Lyonie, Liverpool, Juventusie czy innym wielkim klubie.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1473 dnia: Marzec 30, 2011, 17:45:37 »
Lewandowski jaki jest taki jest ale jak na jego wiek(22 lata) osiągnął już dużo i przed nim cała kariera, lepszego napastnika nie mamy wiec grę musimy opierać na nim.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1474 dnia: Marzec 30, 2011, 18:06:00 »
Najsmutniejsze jest to, że lepszego nie mamy. Szkoda, że Brożek nie radzi sobie w kadrze.

Oczywiście, napastnik jest rozliczany za bramki, więc rozumiem twoje zażenowanie.

Mógłby strzelać ich mniej (jak Berbatov, wyłączając sezon obecny), gdyby nie miał takiego ogromu sytuacji. Bo marnujemy ich tyle, że gdyby jakimś cudem do kadry zwerbować Olisadebe w formie z 2002 r. (albo innego skutecznego napastnika), większość meczów wygrywalibyśmy różnicą kilku bramek...

Bez powodu nie strzeliłby ponad 30 bramek dla Lecha, nie kupiłaby go Borussia

Niby tak, ale trzeba pamiętać o tym, że tak jak dla nas kopalnie talentów większych lub mniejszych to np. Bałkany, tak dla Niemców jest to Polska. Tylko nazwisko większe i kwota transferu również, bo jednak to Niemcy są.

Po za tym na jakiej pozycji byś go wystawił?

Wystarczy przejść do formacji 4-4-1-1 i ustawić go jako napastnika grającego tuż za wysuniętym. Jedynym problemem jest to, kto mógłby nim być.
" border="0

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1475 dnia: Marzec 30, 2011, 18:10:05 »
Wystarczy przejść do formacji 4-4-1-1 i ustawić go jako napastnika grającego tuż za wysuniętym. Jedynym problemem jest to, kto mógłby nim być.

Takie defensywne ustawienie?? Smuda gra tylko ofensywnie i tyle, 2 skrzydłowych musi być, szkoda że za jego kadencji od 7 minuty meczu z Hiszpanią nie zagraliśmy ofensywnie
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1476 dnia: Marzec 30, 2011, 20:05:15 »
Lewandowski się zachował w sytuacji po której mogło być 1:0 jakby przy jego nazwisku było 5 gwiazdek...
A prędkość gry naszej reprezentacji jest niczym powtórki z kamery  slow-motion.

Offline rageman

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.06.2009r.
  • Ballpackmaker
« Odpowiedź #1477 dnia: Marzec 30, 2011, 20:16:38 »
W obecnej sytuacji kadra czeka więc na Marka Saganowskiego.

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1478 dnia: Marzec 30, 2011, 21:53:57 »
Wywiad z Małym:

Gra pan bardzo dobrze w tej rundzie, więc nic dziwnego, że ciągle pojawia się temat pańskiej obecności w reprezentacji. Trener Franciszek Smuda stwierdził, że spotkał się ostatnio z panem na kawie i teraz już pan wie, co musi zrobić, żeby dostać powołanie.

- Dobrze, że padło to pytanie. Chciałbym sprostować, że nie byłem z panem Smudą na kawie, bo nie jestem zawodnikiem, który umawiałby się z trenerami na takie spotkania. Trochę rozśmieszyło mnie to, gdy usłyszałem wypowiedź trenera, że spotkał się ze mną, by porozmawiać o grze w kadrze. Sytuacja wyglądała tak, że spotkanie było zupełnie przypadkowe w jednej z krakowskich kawiarni. Powiedziałem trenerowi Smudzie dzień dobry i owszem zamówiłem kawę, ale do swojego stolika. Po chwili trener zawołał mnie do siebie i powiedział, że muszę nad sobą dużo pracować i że może kiedyś mnie powoła. Dodał też, że muszę więcej udzielać się w defensywie. Odpowiedziałem mu, żeby może przyszedł na jakiś mecz Wisły i zobaczył, że w mojej grze nie liczy się tylko ofensywa, ale że często po stracie piłki pomagam Erikowi Cikosowi. I to była cała rozmowa. Dla mnie trochę dziwna. Z drugiej strony rozumiem, że to on jest trenerem i jego rozliczają za powołania i wyniki.

Jak się słucha tego, co pan mówi, to trudno nie dojść do wniosku, że między panem i trenerem Smudą nie ma za bardzo chemii.

- Nie ma co się oszukiwać. Nie mam nic do selekcjonera, ale z trenerem Smudą nie przepadamy za sobą. Ja to czuję z jego strony, a on na pewno z mojej. Prawda jest jednak taka, że nie musimy się ani kochać, ani nawet lubić. Najważniejsze powinno być dobro reprezentacji. Jeśli trener będzie mnie widział w tej drużynie to fajnie. Jeśli nie, to nie załamię się z tego powodu. Świat nie kończy się na reprezentacji. Dla mnie w tym momencie najważniejsza jest Wisła i na pewno nie będę płakał, ani nie będę chodził po dziennikarzach, żeby się skarżyć na brak powołań. Powtórzę jeszcze raz, to trener Smuda decyduje o kształcie reprezentacji i to jego rozliczą z wyników pracy dziennikarze i szefowie PZPN. 

pierd**, pier** Franek.

Offline furtak123

• Asystent trenera
  • Na forum od: 18.06.2009r.
« Odpowiedź #1479 dnia: Marzec 31, 2011, 09:39:21 »
Najsmutniejsze jest to, że lepszego nie mamy. Szkoda, że Brożek nie radzi sobie w kadrze.
moze i sie myle ale z tego co pamietam w ostatnim meczu w kadrze strzlil 2 gole
"Drętwą mową ust nie kalać, wyjść na boisko i zapierdalać"

ale go w domu biją kablem bez przewodowym :D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1479 dnia: Marzec 31, 2011, 09:39:21 »