Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634609 razy)

Offline furtak123

• Asystent trenera
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 18.06.2009r.
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #1920 dnia: Lipiec 31, 2011, 23:32:19 »
mecz w chorzowie z porugalia byl najlepszym meczem kadry jaki ogladalem i chyba to sie dlugo nie zmieni
"Drętwą mową ust nie kalać, wyjść na boisko i zapierdalać"

ale go w domu biją kablem bez przewodowym :D

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1921 dnia: Sierpień 01, 2011, 14:27:46 »
kurcze, jak Polacy wtedy genialnie grali... grał Ronaldo w tym meczu?
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1922 dnia: Sierpień 01, 2011, 14:39:48 »
Grał, 5x słabiej od Błaszczykowskiego który go wtedy orał na prawej stronie. Swoją drogą co was na nostalgie wzięło?  :D Jeśli wspominać to może lata gdzie Polska była stawiana w roli faworyta do wygranej w MŚ itp?   ;)

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1923 dnia: Sierpień 01, 2011, 15:40:00 »

Tak, razem z Petitem,Nanim,Nuno Gomesem,Deco,Miguelem i innymi.

Offline furtak123

• Asystent trenera
  • Na forum od: 18.06.2009r.
« Odpowiedź #1924 dnia: Sierpień 01, 2011, 21:13:15 »
gral ale bronowicki calkiem go zgasil :)
"Drętwą mową ust nie kalać, wyjść na boisko i zapierdalać"

ale go w domu biją kablem bez przewodowym :D

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
« Odpowiedź #1925 dnia: Sierpień 01, 2011, 21:52:49 »
Najlepszy mecz biało-czerwonych. Choć np. mecz z Francją niedawny też był dobry.

Sprawa Ojgena Polanskiego wzbudza kontrowersje :D

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1926 dnia: Sierpień 01, 2011, 22:17:58 »
Jeśli wspominać to może lata gdzie Polska była stawiana w roli faworyta do wygranej w MŚ itp?

Jak była stawiana w 1986 roku w takiej roli, to skompromitowała się w 1/8 finału, ale to taka ciekawostka.
" border="0

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1927 dnia: Sierpień 01, 2011, 22:25:07 »
Znalazłem Ronaldo w 4:53 :)

Wywiad z Ojgenem: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1928 dnia: Sierpień 01, 2011, 22:41:22 »
Panie Ćwiąkała. Zero profesjonalnego podejścia do sprawy. Nie zdziwiłbym się gdyby ten Polanski dał Panu w twarz za takie podejście do wywiadu.

Panie Ćwiąkała, pokazałby Pan klasę, gdybyś z nim normalnie porozmawiał, a nie z założeniem, żeby na siłę udowodnić słuszność waszego bojkotu. Trzeba się zachowywać jak dziennikarz, a nie jak menda. Przypomina mi sie stan wojenny i tzw. dziennikarze z TVP, którzy podobnie się zachowywali. Osiągnął Pan efekt odwrotny od spodziewanego, czego dowodem jest wiele komentarzy tutaj. Mnie Pan do słuszności powołania Eugena przekonał.

Widzę że najczęściej używanym argumentem przez przeciwników gry Polanskiego w kadrze jest - niech spierdala! Zupełnie jakbym słyszał dresów spod mojego bloku

Hipokryci z weszlo, dopierdalacie się tak do Polanskiego, a jak do kadry był kaperowany inny Niemiec o bardzo polskim nazwisku - Boenisch to tak głośno nie szczekaliście i nie namiawaliście do gwizdów. Ten Szab Boenisch wolał kiedyś grać dla młodzieżówki niemieckiej niż w REPREZENTACJI POLSKI prowadzonej przez Beenhakkera: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Nie wiem skąd oni redaktorów biorą, ale powinni odbyć kilka przechadzek po dworcach. Spotkaliby kilku bezdomnych, którzy za stosunkowo niewielką płacę odwaliliby lepszą robotę.

Trochę Polański kaleczy język polski (jeśli naprawdę cytują go dokładnie), ale tego można było się spodziewać. Z tych znanych Polaków, którzy od dawna mieszkają za granicą świetnie po polsku mówią chyba jedynie Lubański i Podolski. Nie wiem jak z tym pierwszym, ale ten drugi na co dzień używa ojczystych słów, bo i z Peszką i Matuszczykiem rozmawia, i z partnerką.
" border="0

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #1929 dnia: Sierpień 01, 2011, 23:48:08 »
Ten wywiad to moim zdaniem amatorka. Gość ewidentnie chciał hmm... "dokuczyć"? Polańskiemu, zadawał mu takie pytania, że ja na jego miejscu rozłączył bym się. Nie jestem za powołaniem Polańskiego no ale czytam juz z nim 2-gi taki długi wywiad i powtarza po raz kolejny, że on nigdy nie powiedział, że nie chce grać dla Polski. Jak Dyzma już go powołał no to niech się chłopak sprawdzi, wielu uważa, że on i tak nie nadaje sie do reprezentacji pod względem sportowym. Zagra dobrze z Gruzją - OK niech zostanie i pomorze nam na Euro. Jeśli nie pokaże się z dobrej strony Franek nie powinien go powoływać, no chyba, że będzie robił tak jak z Murawskim, który nawet w przypadku siedzenia na ławce w Lechu pewnie dostawał by powołanie.

@Nederland - też myślę, że jeśli chodzi o jego wymowę to nie ma się co dziwić, mieszka od 20 lat w Niemczech więc i tak moim zdaniem dobrze mówił. (no jeśli w wywiadzie jest dokładnie pisane tak jak mówił). Wydaje mi się, że mówi tak jak Podolski i choćby Matuszczyk czyli da się ich spokojnie zrozumieć :)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1930 dnia: Sierpień 02, 2011, 09:38:41 »
Cała sytuacja z Polańskim przypomina mi w pewnym stopniu przypadek Ebiego Smolarka. On też ma polskich rodziców, urodził się w Polsce, ale większość życia spędził na obczyźnie. Miał możliwość gry w holenderskiej reprezentacji, ale zdecydował się grać dla Polski. Nie twierdzę, że się nie przydał kadrze, ale gdy w 2002 roku zadebiutował w kadrze (miał nawet jechać na mundial, ale uniemożliwiła mu to kontuzja) witano go raczej zdaniami w stylu "ten to twardy jest, nie dał się wyrwać Holandii", a nie "spie_dalaj zdrajco/volksdeustchu/szwabie".

Oczywiście Smolarek po dziewięciu latach gry w polskiej reprezentacji i sezonie w ojczyźnie nie mówi wiele lepiej po polsku niż Polański.
" border="0

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1931 dnia: Sierpień 02, 2011, 10:47:09 »
Ludzie się dopierdalaj* o wszystko, jakby Smuda nie powołał to było by źle, bo nie szuka graczy z polskimi korzeniami tylko siedzi czeka jak wezmą go Niemcy i zrobią z niego drugiego Podolskiego. Jak go wziął to tez źle....

Już mówiłem, gość ma polskie korzenie trzeba dać mu szanse, gość nie ma polskich korzeni, to nie dla kadry.

I widze ze takie zdanie ma większość polskich trenerów i dziennikarzy tylko grupa "internetowych krzykaczy" musi mieć jakieś ale....

Offline GrubSon

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 25.06.2010r.
  • 100% mężczyzn nie zauważa kingkonga na zdjęciu
« Odpowiedź #1932 dnia: Sierpień 02, 2011, 11:28:06 »
Ma Polskie korzenie , chce grać w reprezentacji , to tego mu zabronić nie można

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1933 dnia: Sierpień 02, 2011, 12:14:50 »
Moim zdaniem tutaj nie chodzi o to czy jest polakiem czy nie, wszyscy wiedzą, że urodził się w Polsce, mówi w naszym języku no co więcej chcieć. Rzecz w tym, że kibice mają mu za złe, że powiedział w wywiadzie, że nie chce grać dla Polski jak się okazało on nic takiego nie powiedział. I w tym sprawa, Boenisch to taki sam przypadek tylko, że nie mówi w ogóle po Polsku praktycznie i kibice przyjmowali go z otwartymi ramionami, bo nigdy nie usłyszeli od niego, że nie chce dla nas grać. Mówił, że to trudna decyzja, chociaż i tak wszyscy wiemy, że czekał na powołanie do reprezentacji Niemiec.
Ja też byłem przeciw Polańskiemu w kadrze. bo rok temu czytałem ten wywiad gdzie powiedział rzekomo stanowczo NIE dla Polski. Jednak jeśli nigdy tak nie powiedział to może warto dać mu szanse ?

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1934 dnia: Sierpień 02, 2011, 14:05:50 »
W niedziele była ciekawa Siłownia na OSI o powołaniu Polańskiego, w skrócie: bardzo dobre argumenty "za" wygłaszał Zarzeczny, Probierz chciałby w kadrze jeszcze Meliksona, Iwan powiedział że "Boguś" jest za słaby, i jakiś dziennikarz mówił o tym jak rozmawiał z Polańskim i że mówią na niego w domu Boguś, Tomaszewski jak zwykle nawyzywał np:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2011, 17:21:55 wysłana przez $RMF$ »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #1935 dnia: Sierpień 02, 2011, 15:10:31 »
Tomaszewski to prostak i oszołom. W psychiatryku go zamknąć powinni.
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #1936 dnia: Sierpień 03, 2011, 15:15:04 »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
« Odpowiedź #1937 dnia: Sierpień 03, 2011, 16:00:08 »
ja [cenzura] PZPN sam sobie w stopę strzela

Dokładnie...

I Ci z zarządu PZPN-u sobie myślą, że będą mieli mocną kadrę... ciekawe jak skoro pozbywają się z niej najlepszego piłkarza... Brak słów co oni robią... Melikson powołany do Izraela na mecz z WKS :(

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #1938 dnia: Sierpień 03, 2011, 23:05:07 »
wgl ta kara jest myśle za surowa. Chłopak był głupi, wmieszał się w korupcje, ale z czasem pokazał, że hajs nie jest dla niego najważniejszy. Grał w pierwszym składzie w Hercie Berlin, oraz miał bardzo udany sezon w Borussi D. (jeden z najlepszych bocznych obrońców Bundesligi w minionym sezonie). Jak dla mnie za surowa kara, powinna być pieniężna co najwyżej (i PZPN by się na pewno ucieszył...).
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1939 dnia: Sierpień 03, 2011, 23:21:02 »
Nie studiowałem szczegółowo regulaminu dyscyplinarnego UEFA i FIFA, ale wydaje mi się, że po uprawomocnieniu orzeczenia Wydziału Dyscypliny, nasza federacja powinna powiadomić niemiecką federację. I – moim zdaniem – federacja ta winna respektować orzeczenie dyscyplinarne naszej federacji – powiedział w rozmowie z TVP Sport Wojciech Petkowicz, rzecznik dyscyplinarny PZPN.

Jeżeli tak sie stanie Piszczek nie zagra, nie tylko w meczach reprezentacji z Gruzją, Meksykiem i Niemcami, ale także w całej rundzie jesiennej Bundesligi. Co za tym idzie, w oficjalnym meczu będzie on mógł wystąpić dopiero w lutym przyszłego roku. Do euro zostaną wtedy tylko cztery miesiące...

To nie wygląda za ciekawie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1939 dnia: Sierpień 03, 2011, 23:21:02 »