Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634526 razy)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #2600 dnia: Maj 03, 2012, 10:15:32 »
Kto wybierał ten hymn? Nie no, kolejna kompromitacja.
Byłem pewny, że Sobieski wygra, ale po ch_j. Jarzębinki i koko super sroko nas poniesie do finału! :)
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=180b36dc7a2576e059119c0bb4db93aa&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=180b36dc7a2576e059119c0bb4db93aa&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #2601 dnia: Maj 03, 2012, 10:58:23 »
@Ned - trafiłeś w sedno. Mam bardzo podobne zdanie dotyczące powołań.
Matuszczyk to dla mnie kpina, podobnie jak Boenisch, Sobiech, Kucharczyk, Kamiński może i popełnia błędy u nas w słabej ekstraklasie, ale jest młody i ma przebłyski. Zbierze doświadczenie, a na Euro i tak nie zagra.
Matuszczyk - chłop, który nie gra w 2 lidze niemieckiej, w słabej Koloni też nie mógł znaleźć miejsca w składzie jedzie na Euro, Borysiuk, który jest z tego co się orientuję zdecydowanie podstawowym zawodnikiem spadkowicza z Bundesligi na Euro nie jedzie. Za Wilkiem chyba Smuda nie przepada, zresztą jak za Małeckim.
Boenisch to w ogóle kosmos, jednak nie mamy żadnego dobrego lewego obrońcy, więc rozumiem w pewnym sensie Smude. Sebastian nikomu nie blokuje miejsca.
Ja osobiście jestem fanem talentu Sobiecha jednak tak napalił się na wyjazd za granicę, że teraz cierpi. Moim zdaniem nie powinien dostać powołania.
To, że Kucharczyk dostał powołanie to następny fenomen. Najgorszy zawodnik Legii, zero techniki, ostatnio strzelił 2 bramki i to wystarczyło, by dostać powołanie na tak ważną impreze. Piech czy Jankowski strzelili po kilka razy tyle bramek, a Smuda ich nie widzi.

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.07.2009r.
« Odpowiedź #2602 dnia: Maj 03, 2012, 10:59:31 »
Z tym hymen to jakiś wałek.  Kto na to głosował? Byłem pewien że Liber z góralami to wygra! W ogóle te całe powołania i wybór hymnu to jakiś dożynki.

Co do kadry to jest taka jak się spodziewałem, żadnych zaskoczeń. Ja jednak mam jak zwykle kilka uwag

PO 1

Fabiański vs Kuszczak albo młody Pawłowski - po co mam brać Fabiana jako trzeciego skoro Kuszczak przez 2 miesiące zagrał tyle meczy ile on przez 2lata, zresztą już jako tego trzeciego to powinni wsiąść najzdolniejszego z młodych np Pawłowskiego który za rok będzie w Udine (Moja: Szczęsny, Tytoń, Pawłowski)

PO 2

Wojtkowiak - kompletnie facet nie prezentuje poziomu międzynarodowego, w naszej ekstraklasie sobie nie radzi a co dopiero jak by przyszło mu grać na euro. Mam nadzieje że Smuda zauważy jego formę na obozie i nie będzie się kierował wieloletnią znajomością z Grzesiem - zostanie odstrzelony (Moja: Piszczek, Wasilewski, Perquis, Kamiński, Glik, Komorowski, Wawrzyniak, Boenisch)

PO 3

Matuszczyk - Smuda stał się zakładnikiem tego zawodnika, musiał go powołać bo to on zabiegał o niego jako tego pierwszego "farbowanego lisa". Gość zagrał w 2 Bundeslidze raptem 6 meczy w tym wchodząc z ławy porównując to z Borysiukiem który był filarem Legii przez parę lat a teraz grał w każdym meczu Kaiserslautern to dla mnie niesprawiedliwość. Tomek Jodłowiec, lubię zawodnika ale ten sam problem co z Wojtkowiakiem. Zagrał w tym sezonie może 2-3 bardzo dobre mecze. Nie ma co wracać do Peszki którego widział bym w kadrze. (Moja: Błaszczykowski, Grosicki, Peszko(Żyro), Rybus, Polański, Murawski, Dudka, Borysiuk, Mierzejewski, Obraniak, Wolski)

PO 4

Kucharczyk, Sobiech - ? Przypominam że to Euro jest tu imprezą docelową a Smuda nie będzie pracował już po euro wiec po ch*j opowiada bajki że jego kadra musi być młoda, średnia wieku poniżej 24 lat itd. Co nas to obchodzi. Też jestem za takimi piłkarzami jak Kamiński, Pawłowski, Wolski czy Żyro ale nie kosztem ataku. Kuchar nie da rady na szpicy nic zrobić, chyba że widzi go w roli następcy Peszki. Sobiecha to nie powoływał przez 4 lata i nagle gość według Smudy jest mega napadzior. Arek Piech to dla mnie typ fightera który wszedł by na 20 minut i powalczył na 120% po za tym liczby przemawiają za nim. (Moja, Lewandowski, Brożek, Piech, Smolarek)

Nie ma co jednak z góry krytykować Smude, piłkarze do których mamy wątpliwości i tak nie odegrają na Euro żadnej roli. Grać będzie jedna i ta sama 11 ewentualnie z Brożkiem czy Grosickim na zmianę. Z góry już wiadomo jaka będzie 11 na pierwszy mecz Szczęsny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Wawrzyniak - Błaszczykowski, Polański, Murawski, Obraniak, Mierzejewski lub Rybus - Lewandowski
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2012, 11:03:04 wysłana przez Janek994 »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #2603 dnia: Maj 03, 2012, 11:18:05 »
Mi również się wydaje, że Brożek, mimo iż nie gra to w kadrze nie zawodzi i na pewno będzie lepszy od Sobiecha czy pożal się Boże Kucharczyka. No kto jak kto, ale ten Legionista nie przekonuje mnie wcale... Tak naprawdę to liczyłem na Smolarka, który wniósł by dużo więcej do gry niż ten Kucharczyk. Trudno. Albo taki Frankowski... też byłby dużo lepszym wyborem, jest teraz na fali, nawet jeśli wszedłby na ogon jakiegoś spotkania to w 5 minut mógłby postraszyć rywala, każdy zna jego umiejętności, na bank są na wyższym poziomie niż Kucharczyka czy Sobiecha. Mimo wszystko zastrzeżenia mam tylko do tego ataku, bo reszta jakoś ujdzie w tłoku. Te powołania są i tak lepsze niż te "international level" Beenhakkera.

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #2604 dnia: Maj 03, 2012, 11:46:37 »
A ja wam powiem tyle zdanie nikt juz nie zmieni, kadra z kosmosu wzieta.. Licze tylko ze Smuda wyleci po Euro i nastepny trener pierwsze co zrobi to powoła Boruca, albo da mu chociaz szanse i przestanie powolywac Matuszczykow, Polanskich itp. Smuda mówi że nie wzial Kuszczaka bo nie gral dlugo dopiero teraz a Fabianski to co gra??? O Boenischu nie wspomne gosc ma taki napiety terminarz ze zadnego meczu nie odpuszcza, dwa lata nie grać i powołac goscia ktory przed Euro badz w trakcie dostanie kontuzji.. Dobrze ze Wawrzyniak jest i to na niego licze na lewej stronie.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #2605 dnia: Maj 03, 2012, 12:04:19 »
Nie wiem jak wy ale ja dalej nie mogę przeboleć Matuszczyka w tej kadrze.
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline ebolek22

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.02.2009r.
« Odpowiedź #2606 dnia: Maj 03, 2012, 12:33:16 »
Już się nie mogę doczekać tego cyrku,który zacznie się w czerwcu.

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #2607 dnia: Maj 03, 2012, 12:47:33 »
Skonczy sie "aż" na trzech meczach, a po wszystkim Smuda powie że grupa była trudna itd..

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2608 dnia: Maj 03, 2012, 13:02:42 »
Jaki kraj, taka "waka,waka"..
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #2609 dnia: Maj 03, 2012, 13:03:26 »
Mi również się wydaje, że Brożek, mimo iż nie gra to w kadrze nie zawodzi i na pewno będzie lepszy od Sobiecha czy pożal się Boże Kucharczyka. No kto jak kto, ale ten Legionista nie przekonuje mnie wcale... Tak naprawdę to liczyłem na Smolarka, który wniósł by dużo więcej do gry niż ten Kucharczyk. Trudno. Albo taki Frankowski... też byłby dużo lepszym wyborem, jest teraz na fali, nawet jeśli wszedłby na ogon jakiegoś spotkania to w 5 minut mógłby postraszyć rywala, każdy zna jego umiejętności, na bank są na wyższym poziomie niż Kucharczyka czy Sobiecha. Mimo wszystko zastrzeżenia mam tylko do tego ataku, bo reszta jakoś ujdzie w tłoku. Te powołania są i tak lepsze niż te "international level" Beenhakkera.
tak, najlepiej powołać Franka, z którym jest jasno i wiadomo że w kadrze będzie pełnił rolę trenera. Albo Brożek, który nie gra prawie nic, będzie lepszy od Sobiecha, który mimo że mało gra, nadal potrafi zdobywać gole. Filozofia z du*y. :) Co do kadry na Euro 2008 była na pewno lepsza, niż ta teraz. A powołania są momentami tragiczne... Ale czego mogliśmy oczekiwać ?

E: Hymnem Euro ma być przecież piosenka Oceany - Endless Lato. Ten shit co wczoraj wygrał, to chyba ma być hymn reprezentacji.
z wykopu :P
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2012, 13:13:24 wysłana przez robi99 »
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2610 dnia: Maj 03, 2012, 13:20:11 »
Tak patrze na tą naszą piosenkę i powiem że jest zajebista :D
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
« Odpowiedź #2611 dnia: Maj 03, 2012, 13:55:09 »
mam wrażenie, że każdy chce obrzydzić Euro Polakom, najważniejsza impreza od wieelu lat, a tu takie rozczarowanie pod każdym względem. Ehhh :((

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #2612 dnia: Maj 03, 2012, 13:59:03 »
To Polska. Szkoda, że Euro z Ruskami nie mamy. :D

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2613 dnia: Maj 03, 2012, 14:13:14 »
REJESTRACJA lub LOGOWANIE a tu piosenka kadry U-17 na Euro

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
« Odpowiedź #2614 dnia: Maj 03, 2012, 14:13:14 »
To Polska. Szkoda, że Euro z Ruskami nie mamy. :D

Rosja jest sąsiadem Polski tylko na północy, więc trudno byłoby zorganizować. Lepiej z Niemcami, są bardziej zorganizowani niż wszystkie kraje Europy razem wzięte prócz Skandynawii.

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
« Odpowiedź #2615 dnia: Maj 03, 2012, 15:06:46 »
Rosja jest sąsiadem Polski tylko na północy, więc trudno byłoby zorganizować. Lepiej z Niemcami, są bardziej zorganizowani niż wszystkie kraje Europy razem wzięte prócz Skandynawii.

Ale oni nie chcieliby z nami, bo po co ? Nie lepiej samemu ?

A propo piosenki: Wyjdziemy przed całą Europą na wieśniaków. Nie wiem co za idioci na to głosowali. Chyba mocno im zależy, żeby ośmieszyć nasz kraj, którego wizerunek jest i tak mocno nadszarpnięty.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2012, 15:25:09 wysłana przez Nejdro »
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #2616 dnia: Maj 03, 2012, 15:33:24 »
Poniekąd zgadzam się z Wami, a poniekąd nie.
Po pierwsze z tym Kuszczakiem rację ma Nederland, na konferencji Smuda mówił, że gościu który pięć lat nie gra w piłkę, nie może grać w kadrze, a mecze z Hiszpanią i przed nią to co, inaczej było??
Do obrońców za bardzo przyczepić się nie można, to było do przewidzenia, że właśnie ich Franz powoła, tym bardziej mówił że obserwuję Kamińskiego.
Z pomocników wymieniłbym dwóch:Obraniaka na Pawłowskiego z Zagłębia, ostatnio Orbitniak nic kadrze nie dawał, marnował fragmenty, a jakoś do akcji też się raczej nie podłączał, a Szymon ostatnio ciągnie Zagłębie, więc może i by pasował. Drugą korektę to Polańskiego na Wilka z Wisły, w parze z Murawskim mógłby wymiatać w środku pola.
Jeśli chodzi o napastników, to tylko dziwi mnie ten Kucharczyk, no ale z Mołdawią strzelił gola, poza tym w europejskich pucharach też mu się coś tam udało strzelić, więc jako nr 4 może być, a zarówno Piech jak i Jankowski gola dla naszej kadry nie strzelili w swoim meczu z Bośnią, więc może tym się Franz kierował.
Co do Sobiecha, strzelał gole w europejskich pucharach, więc chyba coś potrafi.
A Brożek już tyle gra w kadrze, że niespodzianką by było jak by go nie powołał, poza tym gdy RL był kontuzjowany, on potrafił go w jakimś tam zakresie zastąpić.
Perquis najprawdopodobniej nie wykuruje się do 8 czerwca i zastąpi go Komorowski, bo jest na rezerwie, więc liczba farbowanych lisów trochę się zmniejszy, a liczę też, że przede wszystkim Obraniak złapię jakąś kontuzję i zostanie tylko dwóch volksdeutschów i nie będzie tak tragicznie, co nie zmienia faktu, że i tak z grupy nie wyjdziemy.
A co do koko koko, trochę, a nawet bardzo nie dzisiejsze, ale przyzwyczaicie się, nie macie wyjścia :D.
Tak czy owak myślę, że Smuda wykreśli(niestety) Wolskiego,Kamińskiego i może Kucharczyka, wszyscy inni w jakimś stopniu pełnią poziom reprezentacyjny.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2012, 15:35:14 wysłana przez Michal16ZenitSP »
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
Odp: Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #2617 dnia: Maj 03, 2012, 16:16:25 »
Ku.rwa zenada. Juz widze miny ludzi jak to uslysza na stadionie.

Co do powolan to nie ma zadnych zaskoczen, choc kilka miejsc obsadzilbym troche inaczej.

Wysłano z mojego HTC Wildfire przy pomocy Tapatalk
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2618 dnia: Maj 03, 2012, 16:31:57 »
Komorowski ma zerwane wiązadła nikogo chłop nie zastąpi

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #2619 dnia: Maj 03, 2012, 16:57:48 »
Rozumiem, ze Koko-koko to tylko Polski hymn Euro, a oficjanym jest Oceana - Endless Summer. Natomiast nie potrafię zrozumieć, jak to było w RPA. Głównym hymnem była tam piosenka Shakiry - Waka waka, czy Waving Flag(czy był to z kolei, tylko hymn RPA) ?
" border="0
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #2619 dnia: Maj 03, 2012, 16:57:48 »