Autor Wątek: Gramy w pes2011 - relacja + film  (Przeczytany 35892 razy)

Offline chyzy

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 08.04.2009r.
Odp: Gramy w pes2011 - relacja + film
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 10, 2010, 14:44:07 »
niech bóg ma cię w opiece ...

A Ciebie psychiatra.

Ja nie jestem na tyle szalony by instalować fife na pc ;)

Nie mam konsoli, zainstalowałem z nudów żeby sprawdzić co to jest...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 14:47:23 wysłana przez chyzy »
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu publikacji.

Offline Bayern

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 16.08.2006r.
« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 10, 2010, 14:52:12 »
Hheheh kłocicie się i zaczyna to byc zabawne ;D Fifa, pes ,Pes, Fifa bla bla bla bla. Tak naprawde obie gry są średnie. Obecnie nie ma na rynku dobrej kopanki, a dlaczego??? Dlatego, że (moim zdaniem) nie da się zrobic ciągu roku dobrej gry. Konami i EA ma w dupie graczy i co roku liczą zyski i sprawdzają stan konta. Oni olewają graczy, bo gdyby tak nie bylo nie wypuszczaliby co rok odgrzanych kotletów z nowym trikiem, lub cieszynką po golu. Liczy się tylko biznes i Konami nie da nowego silnika, bo 12 miesięcy to za malo, żeby stworzyc grę od podstaw.

Offline kavulo

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 07.03.2010r.
  • Vamos Barca! Mes Que Un Club
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:05:17 »
Lol.....Czyli tutaj są fani albo Pesa albo FIfy... Takiego czegoś się nie spodziewałem... Ja osobiście nie jestem ani jednym fanem ani drugim i wezmę tą która będzie lepsza.. A w ogóle na PC są patche poprawiające grafikę do FIfy 10 i takie tam.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:05:59 »
Jestem tutaj dla Pes-a 6 !!! Proszę jeżeli obraziłem kogoś niech to napiszę i dajcie mi bana , słowa złego nie można na temat pes-a napisać bo już wróg :) zabawni jesteście .... Ile jest moich postów o fifie ? jeżeli tobie ktoś powie że białe jest czarne a czarne jest białe to w to uwierzysz ? jeżeli jeden pacjent z drugim jakieś farmazony pociska na temat gry w którą grałem a co jest nie prawdą to   mam przytakiwać ... Nie  ! ! ! wyrażę swą opinię ...

Ps . Kto tutaj się napina xD

to widać że się zatrzymałeś na PES06 tak jak ja tylko z tym że ja zamieniłem tą grę na PES 2010 jak wyszedł i teraz mimo że gra jest przeciętna w życiu nie wrócił bym do PES06 bo po prostu jest słabszy o lata świetlne i tu nawet nie chodzi o grafikę tylko po prostu o samą grę...,,,

Offline kavulo

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:07:36 »
Czyli zrobić przez te parę lat  dobrą,realistyczną piłkę nożną a potem podkładać tylko patche.

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:08:24 »
Lol.....Czyli tutaj są fani albo Pesa albo FIfy... Takiego czegoś się nie spodziewałem... Ja osobiście nie jestem ani jednym fanem ani drugim i wezmę tą która będzie lepsza.. A w ogóle na PC są patche poprawiające grafikę do FIfy 10 i takie tam.

a na poprawę beznadziejnego gameplayu też są patche???

Offline bumacz

• Junior
  • *
  • Na forum od: 04.08.2009r.
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:16:46 »
Co do tego ,że pes i fifa są komercyjne itd , bo wypuszczają grę co roku . Wiele serii gier jest wypuszczane co roku (np. Call of Duty) i jakoś nie wpływa to na jakość produktów (patrz CoD MW2) . Masz racje ,że w te 12 miesięcy za dużo zrobić się nie da ,a już na pewno nowej gry od zera (dla przykładu mafia na swoją drugą część czekała o ile dobrze pamiętam 8 lat , nie twierdzę jednak ,że tyle była robiona) . Ale w sumie skoro pes 2010 był dobry pod względem grafiki to po co ją zmieniać ? To co było najmniej dokładne trzeba poprawić (prowadzenie piłki , bramkarze itd.) i na tym jak widać bazuje konami wypuszczając nam wersję z numerkiem 2011 .

Offline serkowski

• Najlepszy piłkarz świata
  • Na forum od: 02.02.2007r.
  • Piłka jest okrągła a bramki są dwie"...[*]
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:18:57 »

to widać że się zatrzymałeś na PES06 tak jak ja tylko z tym że ja zamieniłem tą grę na PES 2010 jak wyszedł i teraz mimo że gra jest przeciętna w życiu nie wrócił bym do PES06 bo po prostu jest słabszy o lata świetlne i tu nawet nie chodzi o grafikę tylko po prostu o samą grę...,,,

O lata świetle za pes-em 10 :) oświeć mnie z czym ? co jest takiego dobrego w pesie 10 co bije na głowę Psa 6 , to Pes 6 ma grywalność o niebo większą jak wszystkie pes-y po nim wydane łącznie ... Sama liczna ponad 2 tys ludzi grających online  w pes-a 6 mówi która gra króluje w tej dziedzinie sportu , nawet nie ma o czym mówić
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 15:23:44 wysłana przez serkowski »

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:22:12 »
O lata świetle za pes-em 10 :) oświeć mnie z czym ? co jest takiego dobrego w pesie 10 co bije na głowę Psa 6
Lepszy gameplay ? Champions League ? Lepszy ML ? Europa League ? BaL ?

" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline inkprs

• Junior
  • *
  • Na forum od: 28.10.2008r.
« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:22:42 »
cały pic tych gier polega na tym ,ze i tak co by nie wyszło to i tak większość z nas nabędzie ,uwarzam ,że  za wiele nie poprawiom,bo kansole dostały by w dupe ,liczy się tylko kasa w tych 2 koncernach .....

Offline serkowski

« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:24:31 »
Lepszy gameplay ? Champions League ? Lepszy ML ? Europa League ? BaL ?

żartujesz ?xD

Offline kavulo

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:25:24 »
A ja właśnie obejrzałem gameplay FIfy11 na PC.... I jest dobrze(może bardzo dobrze). Pomyśleć co by było gdyby ją dłużej robili...Genialna by była...Choć nie widziałem jeszcze gameplay Pes2011 na PC ani nie grałem w żadną z gier to jednak Fifa jest bliższa mojego kupna.

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:26:54 »
O lata świetle za pes-em 10 :) oświeć mnie z czym ? co jest takiego dobrego w pesie 10 co bije na głowę Psa 6

też tak miałem,i nie dawałem sobie wmówić że PES06 moze być gorszy nawet po kilkunastu meczach w PES 2010 ale jak chciałem po kilku miesiacach wrócić do PES06 to aż mi sie śmiać chciało że byłem aż tak do niego wcześniej przywiązany,oczywiście w tamtych czasach to była świetna gra ale nie teraz po prostu za bardzo się do niego przywiązałeś i nawet wklejasz jakieś filmiki z bugami z najnowszych PESów żeby się z nich pośmiać a tak sobie sam pomyśl czy w PES06 bugów nie ma? jest i to o wiele wiele więcej....
jedyne co jest lepsze w PES06 to bramkarze i rozbudowany trening ale z tego co widać to w 2011 widać sporą poprawę bramkarzy w stosunku do 2010

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.04.2006r.
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:29:10 »
serkowski dużo pisałeś, że niby animacji nie wprowadzili za wiele w pes2011. Porównaj animacje z pes6 do tych z 2010 :)

Niektórym w dalszym ciągu podoba się nawet pes4 i za nic w świecie nie przekonasz ich, że są lepsze edycje. No cóż wasz wybór. Macie do tego święte prawo ;)

Offline serkowski

« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:30:08 »
też tak miałem,i nie dawałem sobie wmówić że PES06 moze być gorszy nawet po kilkunastu meczach w PES 2010 ale jak chciałem po kilku miesiacach wrócić do PES06 to aż mi sie śmiać chciało że byłem aż tak do niego wcześniej przywiązany,oczywiście w tamtych czasach to była świetna gra ale nie teraz po prostu za bardzo się do niego przywiązałeś i nawet wklejasz jakieś filmiki z bugami z najnowszych PESów żeby się z nich pośmiać a tak sobie sam pomyśl czy w PES06 bugów nie ma? jest i to o wiele wiele więcej....
jedyne co jest lepsze w PES06 to bramkarze i rozbudowany trening ale z tego co widać to w 2011 widać sporą poprawę bramkarzy w stosunku do 2010

Nie naśmiewam się z pes-a 11 , wklejam takie filmiki co mi pozostały bo inne już ty wkleiłeś  xD  dalej nie napisałeś co jest lepszego w pes-ach 08-09-10 , co do bugów to będą zawsze większe lub mniejsze to jest gra nie realistyczny świat , jedna gra ma ich mniej a inna więcej , Pes 6 ma gameplay + świetle online 2vs2  dziękuję , tego nie przebijesz przyjacielu ...

serkowski dużo pisałeś, że niby animacji nie wprowadzili za wiele w pes2011. Porównaj animacje z pes6 do tych z 2010 :)

Niektórym w dalszym ciągu podoba się nawet pes4 i za nic w świecie nie przekonasz ich, że są lepsze edycje. No cóż wasz wybór. Macie do tego święte prawo ;)

Jeden post był napisany na temat animacji (do tego nie mojego autorstwa , skopiowałem wypowiedz gościa co grał w demko ) , cóż masz za animacje w pes 10 że aż tak się tym zachwycasz ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 15:33:52 wysłana przez serkowski »

Offline falcon87pl

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 02.10.2008r.
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:30:25 »
Najwazniejsze pytanie jest zupelnie inne... Jak zachowuja sie pilkarze sterowani przez SI w momencie kiedy biegniemy z pilka? To byla najwieksza bolaczka poprzedniego, wolniejszego PESa, ze jak sie chcialo robic zespolowe akcje (a nie ganiac jakas 'wyscigowka samemu) to nie bylo zwykle komu podac. Zawodnicy sie praktycznie nie ruszali. To byla/jest wielka zaleta FIFY, ze mozna bylo wymusic ruch partnera guzikiem, a i sami z siebie calkiem ladnie wychodzili na pozycje. Jak jest w tej czesci? Przy jednej z bramek, ktore umiesciliscie (tej z Iniesta z glowki) widac jak ladnie zawodnik zapierdziela pod bramke scinajac w pole karne. Czy to norma? Bo jak patrzylem na te filmiki bez bramek to dalej jakby bardzo malo ruchu z przodu.

Pozdro :)

Ja jak tylko moge to staram sie robic one-two zeby wlasnie wychodzili na pozycje :) A przy golu Iniesty,  to chlopak sam  wymyslil zeby wbiec tam idealnie w tempo :) A w PES 2010 nie bylo czegos takiego jak zmuszenie kolegi z zespolu do wyjscia na pozycje poprzez wcisniecie L1? Bo teraz w demie wlasnie sie dziwilem ze raz naciskam L1 to mi wychodzi na pozycje, a innym razem nie. Ja mam odruch z fify taki i naciskam L1 jak chce zeby wyszedl :) Oswieccie mnie, bo szkoda mojego zachodu :D
"FIFA still does a good job, but it just doesn't seem to tweak our footballing nipples the same way."

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:33:22 »
cały pic tych gier polega na tym ,ze i tak co by nie wyszło to i tak większość z nas nabędzie ,uwarzam ,że  za wiele nie poprawiom,bo kansole dostały by w **** ,liczy się tylko kasa w tych 2 koncernach .....
tu sie mylisz. PES na konsole i PC był taki sam, poprawiany co roku i choć nie był wielkim dziełem, to przynajmniej coś z nim robiono. Natomiast EA, korzystając z rozsławionego tytułu, nie ulepszała gry tylko ją reklamowała, przez co dużo zarabiała, jak najmniejszym kosztem. Poświęcała się za to konsolom. Teraz gdy już ten trick przestaje działać, będzie taka sama na kompa, jak i konsole. Może nie sobowtóry, ale bardzo do siebie podobne.

żartujesz ?xD

ja żartuje, czy ty cały czas pajacujesz z tym PESem 6 ? ;d
" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:38:20 »
Serkowski z tego co widziałem to wytykałeś że nie widać w tym pesie (2011) dryblingu 360*. Więc nie rozumiem czemu grasz w Pes'a 6 któremu drybling w ogóle w 16 kierunkach jest niemożliwy :D Pes 6 miał urok, na pewno był lepszy niż PES 2008. Ale już od 2009 czy 2010 na pewno nie. Trzeba iść z duchem czasu. Ja nie mogłem już patrzeć na te jednakowe gęby (poza Ronaldinho) i kwadratowe ciała piłkarzy w PES 6. A do tego piszesz że PES 2011 śmierdzi starym silnikiem, że wcale nie będzie lepszy tylko odgrzewany kotlet. A Fifa na pc ile razy była takim kotletem. Bodajże od Fify 6 co roku dostawaliśmy ten sam jak nie gorszy gniot. Poza tym nie wiem skąd ta ocena w Twoim mniemaniu że PES 6 ma lepsze 2vs2 online? Grałeś w 2010 w takim trybie? Bo ja nie raz i nie miewałem najmniejszych opóźnień.

Offline paxx

• I - ligowiec
  • Na forum od: 10.03.2007r.
« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:40:20 »
Ja jak tylko moge to staram sie robic one-two zeby wlasnie wychodzili na pozycje :) A przy golu Iniesty,  to chlopak sam  wymyslil zeby wbiec tam idealnie w tempo :) A w PES 2010 nie bylo czegos takiego jak zmuszenie kolegi z zespolu do wyjscia na pozycje poprzez wcisniecie L1? Bo teraz w demie wlasnie sie dziwilem ze raz naciskam L1 to mi wychodzi na pozycje, a innym razem nie. Ja mam odruch z fify taki i naciskam L1 jak chce zeby wyszedl :) Oswieccie mnie, bo szkoda mojego zachodu :D

w pesie 2010 za każdym razem jak masz wciśniete L1 to wychodzi tam gdize chcesz , chyba że grałeś w jakąs inną wersje niż ja , może na komórke to nie wiem  jak tam jest  bo nie testowałem .

Offline falcon87pl

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 02.10.2008r.
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:41:45 »
Czekam na odpowiedz na moje pytanie:P

A tutaj cytat kumpla z innego forum z którym grałem w lidze w fife 10:

"J*** ma racje, nie gralem w demo jeszcze pesa, ale tam przynajmniej cos wpada z daleka, dystansu widac to na niektorych filmikach. W fife pokazane sa tylko swietne animacje, dryblingi, ale gole caly czas wpadaja takie same. Jest wieksza swoboda niz w pesie, w srodku boiska ( niby), ale gra jest ograniczona strzelaniem tych samych bramek. "

EDIT: jest odpowiedz, ok dzieki. Sprawdze jeszcze ten element dokladnie, bo czasami mi sie zdarzalo w demie 2011 naciskac kilka razy L1, a kumpel z zespolu nie reagowal. Sprawdze to :) Chyba ze trzeba trzymac to L1 a nie pojedynczo wcisnac ?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 15:43:52 wysłana przez falcon87pl »
"FIFA still does a good job, but it just doesn't seem to tweak our footballing nipples the same way."

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:41:45 »