Autor Wątek: Gramy w pes2011 - relacja + film  (Przeczytany 35965 razy)

Offline Bayern

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 16.08.2006r.
Odp: Gramy w pes2011 - relacja + film
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:45:20 »
Poza tym nie wiem skąd ta ocena w Twoim mniemaniu że PES 6 ma lepsze 2vs2 online? Grałeś w 2010 w takim trybie? Bo ja nie raz i nie miewałem najmniejszych opóźnień.
uuuuu tutaj to chyba sie jednak chyba pomyliłes, tryb 2 vs 2 pes 6 był o lata swietlne przed tym co dało konami w 2010. Ja tez grałem 2 vs 2 w pes 2010 i jakos mnie nie przyciągał
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2010, 15:47:24 wysłana przez Bayern »

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:47:53 »
Czekam na odpowiedz na moje pytanie:P

A tutaj cytat kumpla z innego forum z którym grałem w lidze w fife 10:

"J*** ma racje, nie gralem w demo jeszcze pesa, ale tam przynajmniej cos wpada z daleka, dystansu widac to na niektorych filmikach. W fife pokazane sa tylko swietne animacje, dryblingi, ale gole caly czas wpadaja takie same. Jest wieksza swoboda niz w pesie, w srodku boiska ( niby), ale gra jest ograniczona strzelaniem tych samych bramek. "

EDIT: jest odpowiedz, ok dzieki. Sprawdze jeszcze ten element dokladnie, bo czasami mi sie zdarzalo w demie 2011 naciskac kilka razy L1, a kumpel z zespolu nie reagowal. Sprawdze to :) Chyba ze trzeba trzymac to L1 a nie pojedynczo wcisnac ?

w demie są dostępne różne tempa gry? jak tak to sprawdź je może? i powiedz jaki jest najlepszy dla ciebie.

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:48:15 »
Nie grałem w Pesa 6 online a tym bardziej 2vs2 online. Ale w Pesie 2010 nie miałem lagów więc nie wiem czego więcej wymagać? :P Wiadomo że nie można było dobrać czterech osób z prędkością łącza 1 mb/s

Offline bumacz

• Junior
  • *
  • Na forum od: 04.08.2009r.
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 10, 2010, 15:54:57 »

A tutaj cytat kumpla z innego forum z którym grałem w lidze w fife 10:

"J*** ma racje, nie gralem w demo jeszcze pesa, ale tam przynajmniej cos wpada z daleka, dystansu widac to na niektorych filmikach. W fife pokazane sa tylko swietne animacje, dryblingi, ale gole caly czas wpadaja takie same. Jest wieksza swoboda niz w pesie, w srodku boiska ( niby), ale gra jest ograniczona strzelaniem tych samych bramek. "

Nooo i to jest to co jest największym gniotem w fifie - schematyczność . Ta sama bramka w dokładnie taki sam sposób zrobiona wpadnie za pierwszym , drugim , dziesiątym razem . Gdy grałem w fife 07 potrafiłem wygrać z kompem 10-0 strzelając praktycznie po 3-4 te same bramki . Wtedy to dowiedziałem się o tym ,że wychodzi coś takiego jak pes i z pojawieniem się pes 08 przeszedłem i zostałem na dłużej . Bo konami stawia na swobodę gry , możliwość wyboru i brak powtarzalności jeśli chodzi o rozgrywanie akcji . Do tego system dostosowywania się graczy przeciwnika do naszego stylu gry . Właśnie to było głównym powodem dla którego fifa poszła w zapomnienie . I od tego czasu gdy gram w pes'a z każdym kolejnym tytułem wszystko poprawiało się (moim zdaniem na lepsze) - czasem więcej , czasem mniej i mam nadzieje ,że tak będzie i tym razem i będę mógł z dumom iść do sklepu kupić świetną grę piłkarską !

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.04.2006r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:05:20 »
mam nadzieje ,że tak będzie i tym razem i będę mógł z dumom iść do sklepu kupić świetną grę piłkarską !

Nie musisz nigdzie chodzić :P Już teraz możesz zamówić nowego pes'a przez naszą stronkę www :) Wejdź na REJESTRACJA lub LOGOWANIE i po prawej kliknij w banerek kup pes2011 :)

Offline Pablisso

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 26.01.2007r.
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:06:39 »
Wklejam swoje wrażenia z innego forum poświęconego PS3.
-----------------------------------------------------

Miałem okazję rozegrać kilkanaście meczy w DEMO najnowszego PESa. Postanowiłem opisać SWOJE SUBIEKTYWNE wrażenia, dla tych, którzy jeszcze nie mogli zagrać w demko.
PS: Kiedyś zagrywałem się w PESa (4,5,6), 2009 kupiłem, ale grałem bardzo krótko, 2010 nie kupiłem (grałem jedynie w demo) - za to kupiłem FIFĘ 10 (PS3).

MENU:

Od początku przypadło mi do gustu. Wielkie podobieństwo do PESa 4. Wszystko wykonane bardzo ładnie, przyjemnie dla oka.
Muzyka również nie wkurza, pasuje.

USTAWIENIA PRZEDMECZOWE:
Stroje drużyn przedstawione na piłkarzach - dość ładne.
Ustawienia taktyczne - dostaliśmy kursor, wygodnie można rozmieścić piłkarzy po całym boisku, a lista rezerwowych jest po lewej stronie wzdłuż planu boiska, co jest bardzo wygodne.

ROZGRYWKA:
Pierwsze wrażenie przed gwizdkiem - wkurzenie. Ostre krawędzie paskudne. Rażą ostro w oczy.
Wrażenie po pierwszym gwizdku - Ogromne zaskoczenie na +.
Zapomniałem o nieostrych krawędziach, bo po dłuższym graniu przestaje zwracać się na nie uwagi, co nie zmienia faktu, że jest to wada tej gry.
Bardzo podobają mi się podania. Są naprawdę świetne i nie było to zwykłe gadanie KONAMI, rzeczywiście są bardzo fajne, dają olbrzymią swobodę rozgrywania - można skonstruować efektowne i zarówno efektywne akcje, które wyglądają bardzo realistycznie.
Strzały - niektóre strzały z dystansu są nierealistyczne, bez rozbiegu, z boku, a mimo to są bardzo silne. Ogólnie strzały mi przypadły do gustu, można strzelić na milion sposobów. Do tej pory każda strzelona przeze mnie bramka była niepowtarzalna, piękna.
Dośrodkowania - bardzo intuicyjne i efektowne. Wykończenia główką również wyglądają bardzo ładnie, aczkolwiek bardzo często piłkarze próbują strzelać na szczupaka.
Przyjęcia na klatkę piersiową wyglądają ładnie, widać że sporo animacji dodano.
Bieg - w poprzednich częściach bardzo denerwowała mnie animacja biegu, nadal nie jest świetna, ale przynajmniej mnie nie wkurza jak w poprzednich częściach.
Sędzia - czepia się bardzo często, nawet jak odbiór był delikatny. Na źle odgwizdanym spalonym ja jeszcze go nie złapałem, ale wiem od innych, że tak się zdarza. Raz dostałem czerwoną kartkę za faul od tyłu Ibrą w polu karnym przeciwnika - sfaulował komputer, a ja sterowałem Messim na skrzydle.
Karne - bardzo mi się nie podobają.
Cieszynki - nic specjalnego.
Zwody - ładne, ale ja nie używam ich zbyt często, raczej bardziej skupiam się na podaniach.
Gwiazdy - Gracze typu Messi mają nadal pewną przewagę nad przeciwnikami (jak i w rzeczywistości), ale nie jest już tak łatwo przejść całej obrony - przynajmniej mi się nie udało, może ktoś inny da radę :)
Obrona - Nie mam jej zbyt dużo do zarzucenia - poprawnie.
Bramkarz - baboli jeszcze nie widziałem, ale pięknych parad również nie.

POZIOMY SZYBKOŚCI:

Bardzo fajny bajer. Dobrze sprawdza się w praktyce. Można grać szybkie dynamiczne akcje na (+2) lub powoli konstruować akcje (-2). Ja gram na 0.

OGÓLNE WRAŻENIA:
Najnowszy PES przypadł mi do gustu, mimo że nie jest idealny to mnie zdobył i niebawem złoże pre-order. Wiele trybów, ciekawe rozwiązania, wiele możliwości taktycznych.
Ogromna SWOBODA w konstruowaniu akcji - to dla mnie największy plus. Można pykać jak Barcelona, można grać dynamicznie.
Na minus - wyżej wspomniane ostre krawędzie (brak AA), praca sędziego.
Więc wrażenia są jak najbardziej POZYTYWNE

Tak jak powiedziałem na wstępie: Jest to moja subiektywna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać, ale jeśli ktoś będzie negował to proszę o odpowiednie uargumentowanie przykładami.
Jeśli ktoś ma pytanie odnośnie jakiegoś elementu gry to proszę pytać. W wolnej chwili odpowiem.

Offline bumacz

• Junior
  • *
  • Na forum od: 04.08.2009r.
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:06:55 »
Nie musisz nigdzie chodzić :P Już teraz możesz zamówić nowego pes'a przez naszą stronkę www :) Wejdź na REJESTRACJA lub LOGOWANIE i po prawej kliknij w banerek kup pes2011 :)
No wiem wiem ,ale najpierw wolę sprawdzić czy warto : ) Tzn. na pewno warto ,ale ostrożności nigdy nie za wiele ; )

Offline kavulo

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 07.03.2010r.
  • Vamos Barca! Mes Que Un Club
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:17:25 »
A takie pytanie dla tych co już grali.... A chodzi o tempo szybkości...Czy jest duża różnica miedzy -2 a 0 czy tylko troszkę wolniej się gra ?

Offline kavulo

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:21:18 »
Już nie mogę się doczekać na te 2 dema  a co mówić o pełnej wersji..

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:25:52 »
Pablisso jeśli chodzi o grafikę to nie zapominaj że to demo i patrząc jak był to w tamtym roku to przed pełna wersją nie mamy się czego obawiać.

a tak w ogóle to po twojej recenzji jestem jeszcze bardziej napalony na tego nowego PESa :D

Offline Pablisso

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:47:47 »
Aż takiej olbrzymiej różnicy między -2, a 0 nie ma. Czuć różnicę, ale nie wielką.
Za to różnica między -2, a +2 jest ogromna, całkiem inny gameplay :)

Offline kavulo

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 10, 2010, 16:56:51 »
O ;D Thx...Też mnie ta recenzja poruszyła w stronę Pesa. Hehe.. Za bardzo zmienny jestem

Offline chyzy

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 08.04.2009r.
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 10, 2010, 17:12:34 »
@Pablisso

Mógłbyś coś więcej napisać o karnych. jak sie strzela, jaka kamera itp ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu publikacji.

Offline falcon87pl

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 02.10.2008r.
« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 10, 2010, 17:23:28 »
Tempa rozgrywki jeszcze nie zmienialem. Troche irytuje mnie to ze nie moge spoza pola karnego wcelowac nawet w bramke  ::) Na rozne sposoby probuje i caly czas albo strzal jest za lekki(R2 sie klania) albo przelatuje centymetry obok slupka czy poprzeczki. Ze 2-3 razy ladne bomby lecialy w swiatlo bramki ale bramkarze sie wtedy popisali (czyt. swietne parady). Wspominalem ze bramkarze dalej pluja, ale jakos tak im to dobrze idzie ze pluja na boki albo tak, ze napastnicy nie maja szans podbiec i dobic na pusta :) Dobra, koniec PESa na dzisiaj. Wiecej wrazen jutro :P
"FIFA still does a good job, but it just doesn't seem to tweak our footballing nipples the same way."

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.04.2006r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 10, 2010, 17:23:34 »
Stawiam na to, że karne strzela się podobnie jak w pes2010. Na strzały mogą tylko narzekać Ci co się nie nauczyli strzelać. Ta sztuka wymaga większego zaangażowania niż tylko naciśnięcia kwadratu i wskazania kierunku, aczkolwiek jest do wyuczenia :)

Strzały karnych fajnie były zrobione w 2010, natomiast ich obrona zostawiała wiele do życzenia  :)

Offline Pablisso

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 10, 2010, 17:43:01 »
Karne - zarówno obrona jak i strzelanie jest z widoku - z góry, pod kątem 50 stopni - prawie tak jak zwykła kamera.
Ja zdecydowanie byłem zwolennikiem tych tradycyjnych karnych np. PES6

Jest ogrom nieszablonowych zagrań, podań piętką, na dobieg, przed chwilę pięknymi nożycami popisał mi się Schweinsteiger z około 30 metrów - niestety bramki nie było - piłka trafiła w słupek i poturlała się wzdłuż bramki, główki wyglądają bardzo ciekawie, aż boje się, żeby nie były zbyt skuteczne. Idę dalej pykać :)

Offline Dzemer(us)

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 28.04.2009r.
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 10, 2010, 17:52:13 »
Karne - zarówno obrona jak i strzelanie jest z widoku - z góry, pod kątem 50 stopni - prawie tak jak zwykła kamera.
Ja zdecydowanie byłem zwolennikiem tych tradycyjnych karnych np. PES6

Jest ogrom nieszablonowych zagrań, podań piętką, na dobieg, przed chwilę pięknymi nożycami popisał mi się Schweinsteiger z około 30 metrów - niestety bramki nie było - piłka trafiła w słupek i poturlała się wzdłuż bramki, główki wyglądają bardzo ciekawie, aż boje się, żeby nie były zbyt skuteczne. Idę dalej pykać :)

Podobnie do Ciebie jestem zwolennikiem rzutów karnych w tym "starym" stylu (kamera zza pleców wykonującego), i naprawdę wielka szkoda, że do karnych w tym stylu nie powrócili. Zazdroszczę Ci strasznie, że możesz już testować nowego PES'a. Gdybym mógł Cię prosić o zamieszczenie paru słów o takce, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 10, 2010, 17:55:01 »
a i jeszcze jak byś mógł powiedzieć o animacjach czy są nowe,oczywiście w rozgrywce jest ich masa nowych ale czy są jakieś nowe cieszynki,nowe animacje przy zmianach zawodników,animacja niezadowolenia po strzale czy decyzji sędziego itp.???

Offline januszprz

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 19.02.2009r.
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 10, 2010, 19:39:35 »
A czy są tzw. odłożone faule i żółte kartki za te faule. Ostatni raz było to w PES 05.

Offline Matikte

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 21.11.2009r.
  • I like to smoke weed ;]
« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 10, 2010, 19:41:53 »
W PES 6 też to było ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 10, 2010, 19:41:53 »