PES 2011. Profesjonalista. 15min.
Wielkie zmiany w Celcie Vigo! Czy wyjdą na dobre klubowi?
Prezes klubu, Hiszpan Carlos Mouriño Atanes postanowił zwolnić dotychczasowego trenera Celestes i zatrudnić młodego, nieznanego... Polaka. Liczy, że nowy menadżer wprowadzi Celtę na należną jej pozycję - miejsce w Primera Division. Czy Andrzej Orzeszek podoła zadaniu? Wszak najlepszym klubem jaki prowadził był Górnik Zabrze. Został zatrudniony na okres pół roku, z zadaniem wprowadzenia Celty do pierwszej trójki ligi Adelante. Czy mu się powiedzie? Zapytajmy!

Dziennikarz: Panie Andrzeju, jak pan się czuje jako nowy trener Celty Vigo?
Andrzej Orzeszek: To dla mnie nowe wyzwanie, chciałem odetchnąć od ligi Polskiej, wejść na zagraniczne podwórko. Dostałem ofertę od Celty, więc niezwłocznie ją przyjąłem.
D: Czy zdecydował tylko aspekt finansowy? Podobno miał Pan także ofertę z ŁKSu, jednak Celta płaci więcej..
AO: Jak już wspomniałem, chciałem wyjechać z kraju. Jednak nie oszukujmy się, pieniądze nie były na ostatnim miejscu w trakcie podejmowania decyzji.
D: Myśli Pan, że uda się Panu osiągnąć zamierzony cel?
AO: Wszystko zależy od chłopaków, mam jednak nadzieję, że zostanę tu dłużej niż pół roku.
D: A co z językiem? Zna Pan Hiszpański?
AO: Znam go w zakresie podstawowym, jednak będę intensywnie pracował z tłumaczem, mam nadzieję, że po 3 miesiącach nie będę już go potrzebował.
D: Pozostaje mi więc życzyć powodzenia!
AO: Dziękuję, uciekam pierwszy na trening.
[/b]
Rozmawiał Jan Marian Kasperkiewicz.
Obecnie trwa okienko transferowe.. Jakich zakupów dokona Celta? Podobno na oku klubu jest bramkarz Recreativo Huelva, 32 letni Hiszpan Diez. Wydaje nam się, że klub raczej potrzebuje skrzydłowych obrońców.. Budżet klubu wynosi niecałe 4mln euro.