JEST ! WRESZCIE ! ŁKS W I lidzie!
Łódzki Klub Sportowy w pierwszym meczu przegrał na stadionie Poznańskiego Lecha,bo tam właśnie był rozgrywany pierwszy mecz barażowy pomiędzy Zawiszą i ŁKS'em. Od początku dominowali łodzianie, jednak, gol zdobyty przez ''Miętowego'' w 21 minucie nie zatrzymał Bydgoską Zawiszę, która za wszelką cenę chciała się utrzymać w I lidzie. I była tego blisko, Kiepling 18 minut po golu dla eŁKSy dał remis Bydgoszczanom. Wojcicki dosłownie na początku drugiej połowy dał drugi raz gospodarzą radość w tym meczu ze zdobytej bramki. Kropkę nad i postawił, Fredyk. Przed rewanżem w Łodzi, ŁKS był w bardzo trudnej sytuacji i w praktyce miał małe szanse na awans.
Dawno nie widzieliśmy takiej frekwencji, jaka była w meczu rewanżowym z Zawiszą. Ponad 11 532 widzów dopingowało swoje ukochane drużyny, warto dodać ze ponad 4 314 kibiców Zawiszy zjawiło się dzisiaj w Łodzi. Mecz obfitował ładnym dopingiem, i przede wszystkim ładną nawet ze ''wspaniałą'' grą łodzian. Podobnie jak w pierwszym meczu, szybko strzelanie rozpoczęli łodzianie, już w 23 minucie Naczmański dał prowadzenie dla Łódzkiego KS'u. 9 minut później Mięciel dał dwubramkowe prowadzenie dla gospodarzy, kibice Zawiszy bardzo zmartwieni. Pierwsza akcja po gwizdku sędziego otwierającym drugie 45 minut i kolejny gol dla łodzian, Naczmański który w tym meczu był w życiowej formie. Jak w zegarku, strzelał Emil Naczmański w dzisiejszym meczu, 54 minuta i 4-0 gol dla Łódzkiego Klubu Sportowego, natomiast dla Emila to była bramka numer trzy, ten kto pomyślał ze to już koniec strzelania bramek przez Łódzki Klub Sportowy, był w błędzie. Owszem, ŁKS prowadząc już 3-0 miał zapewniony awans ale to było mało dla Rycerzy Wiosny. W 69 minucie ŁKS udokumentował swoją dominację w tym meczu i strzelił 5 bramkę. Kto strzelcem? nikt inny jak wspaniały Emil! To było koniec strzelania w tym meczu, Zawisza nie pokusiła się nawet na bramkę honorową. Czy to obudzenie ŁKS'u na stałe? miejmy nadzieje ze tak. A przecież, trener Łódzkiego Klubu Sportowego zapowiada Nową Generację ŁKS w następnym sezonie, a w następnym sezonie Łódzki Klub Sportowy będzie walczył o Ekstraklasę ! Wreszcie!
Fotorelacje
Emil Naczmański udzielił nam wywiadu po meczu barażowym! (KOMENTOWAĆ ) Kapitalny mecz! Kibice dzisiaj dopisali w fantastycznej liczbie. Jak mówił spiker na trybunach było aż 11000 osób, więc to cały stadion. Dziękujemy za tak liczne przybycie na ten mecz! Ja osobiście nie zapomnę tego spotkania do końca życia. Zdobyłem 4 bramki, i zapewniłem tym samym grę ŁKS w 1 lidze, bo niestety w pierwszym spotkaniu nie poszło tak jak miało pójść. W tym meczu jednak wszystko nam wychodziło, i udało się wygrać i awansować. Niesamowite jest gdy 11000 ludzi skanduje Twoje imię i nazwisko, zwłaszcza na stadionie na którym kilka lat temu sam krzyczałem "Bodzio W!" nigdy nie myśląc że mnie spotka coś takiego. Byłem w bardzo pozytywnym szoku gdy po spotkaniu podbiegło do mnie dwóch kibiców ŁKSu, prosząc o koszulkę, właśnie dlatego wyglądam tak jak wyglądam (śmiech). Szkoda tylko że taki mecz rozegrałem akurat przeciwko Zawiszy... No ale cóż, tutaj sympatię trzeba było odstawić na bok. Bójcie się chamy do 1 ligi wracamy ! (śmiech)
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE