Wywiad z Emilem Naczmańskim przed meczem z Niecieczą.
ŁKS TV : Witam Emilu.
Emil : Witam.
ŁKS TV : Co poczułeś gdy wróciłeś do Łodzi i swojego ukochanego klubu?
Emil : Gra w ŁKSie będzie moim spełnieniem marzeń. Gdy dowiedziałem się o tym że ŁKS chce sprowadzić mnie z powrotem nie wahałem się długo. Czuję się fantastycznie że będę częścią takiego klubu jak ŁKS.
ŁKS TV : A jak cię przywitali piłkarze ŁKS na pierwszym treningu?
Emil : Bardzo fajnie, są do mnie pozytywnie nastawieni. Większość z nich chce pomagać tak młodemu piłkarzowi jak ja, a to się ceni. Są tu doświadczeni zawodnicy, i na pewno dużo się od nich nauczę.
ŁKS TV : Poprzednio grałeś w Niecieczy , razem z Robertem. Niektórzy mówią ze jesteście ciotecznymi braćmi, co o tym powiesz?
Emil : Tak, to prawda. Jesteśmy jakąś tam rodziną, ale jest to taka piąta woda po kisielu.
ŁKS TV : Sezon rozpoczniecie właśnie w Niecieczy, cieszysz się ze powracasz na stary stadion?
Emil : No na pewno. Spędziłem w Niecieczy bardzo dobry sezon, mam w zespole przyjaciół także będzie to dla mnie miły powrót. Taryfy ulgowej nie będzie, ale jeśli coś ustrzelę to z szacunku do tego klubu radości nie okażę.
ŁKS TV : Liczysz na wyjście w pierwszym składzie w spotkaniu z Niecieczą?
Emil : Chciałbym bardzo wybiec na boisko w pierwszym składzie, ale w drużynie seniorów jestem dopiero kilka dni więc nie liczę specjalnie na to. Realnie patrząc, chciałbym wybiec na boisko na jakieś pół godziny, aby móc pokazać się trenerowi.
ŁKS TV : A teraz taka zabawa , co wolisz. Jesteś gotów? (z poważnym głosem jak mafiosa)
Emil : Jestem gotów.
ŁKS TV : PES czy Fifa
Emil : Chyba sobie żartujesz... Oczywiście PES!
ŁKS TV : Nieciecza czy ŁKS
Emil : Tylko i wyłącznie ŁKS! Na mecze ŁKS chodziłem od małego, a Nieciecza to był tylko przystanek w mojej karierze.
ŁKS TV : McDonald's czy KFC
Emil : Rzadko jadam, ale jeśli mam wybrać to KFC
ŁKS TV : Lech Poznań czy Wisła Kraków
Emil : Lech.
ŁKS TV : Manchester United czy Chelsea Londyn
Emil : Chelsea!
ŁKS TV : Real Madryt czy FC Barcelona
Emil : Za czasów R. Carlosa, Figo czy Zidane'a bez wahania powiedziałbym że Real. Teraz raczej nie mam zdania.
ŁKS TV : Cristiano Ronaldo czy Lionel Messi
Emil : Messi.
ŁKS TV :Łukasz Fabiański czy Tomasz Kuszczak
Emil : Łukasz Fabiański.
ŁKS TV : Diego Maradona czy Pele
Emil : Hmm... Pele.
ŁKS TV : I ostatni raz.. Warka czy Harnaś ? (śmiech)
Emil : Harnaś (śmiech) Nie no żartuję... Oczywiście Warka!
ŁKS TV : To by było na tyle, powodzenia w Niecieczy!
Emil : Dzięki.