Archiwum > Sport

Sporty zimowe

<< < (15/150) > >>

Marcin14:
Jak liczyłem to Polska teraz by zdobyła do narodów 137pkt Niemcy 104pkt a Finowie 33pkt to wtedy by Puchar Narodów wyglądał następująco:

3.Niemcy 1357pkt
4.Polska 1323pkt
5.Finlandia 1295pkt

Mam nadzieję że poprawi się Kamil który ma taką samą notę co Bardal i Karelin i wiemy że Kamil traci parę pkt do nich a jak odda dobry skok to jest szansa na wyprzedzenie. Szkoda jednak K.Miętusa który skończy na 32miejscu

Jak sądzicie które miejsce zajmnie Adam ja oczywiście że 1 ale niepokoi mnie ten Niemiec który naprawdę bardzo dobrze skacze bo 1 i 2 miejsce w Japonii teraz po pierwszej seri 2 no może być czarnym koniem w Oslo

Ukassiu:
no i jest! myśle że teraz będzie coraz lepiej!

Marcin14:
No i jest to upragnione zwycięstwo na które czekaliśmy tak długo ale było warto tym bardziej że Małysz wygrał w Polsce i ja osobiście liczę na to że jutro zrobi to samo co dzisiaj może nawet wygrać o 0,1pkt ale będzie się liczyć że 100pkt ma na swoim koncie.
A jak inni Polacy
Kamil-słaby pierwszy skok ale w drugim pokazał co potrawi i mam nadzieję że jutro będą dwa takie skoki lub lepszy jak ten drugi (17 miejsce)
Piotrek-10pkt i liczymy na to samo jutro szkoda bo 0,3pkt i by był ex aequo z Niemcem a to by się liczyło w Pucharze Narodów
Stefan-bardzo dobry skok po pierwszej serii 15 niestety na zakończenie dopiero 24

Polacy po pierwszej seri byli trochę gorsi od Niemców jeśli chodzi o punkty ale to co zrobili Neumayer i Uhrmanna to straciliśmy dużo punktrów ale za to zyskaliśmy do Kofler wyprzedził Freunda i przez to nadrobiliśmy 20pkt ale Puchar Norodów po pierwszym konkursie w Zakopanem wygląda następująco:

1.  Austria    3934
2.  Norwegia 2059
3.  Niemcy   1354
4.  Polska    1317
5.  Finlandia 1306
6.  Japonia   892

A indywidualnie to Adam bardzo dużo nadrobił do Ammana i traci tylko 8pkt a do Koflera 56pkt a o to klasyfikacja:
1. Thomas Morgenstern 1268
2. Andreas Kofler           851
3. Simon Ammann          803
4. Adam Małysz             795
5. Matti Hautamaeki       527
6. Tom Hilde                 494
...
17. Kamil Stoch            226
37. Stefan Hula              68
56. Piotr Żyła                 15
63. Rafał Śliż                   7
65. Marcin Bachleda          6

Kamil po tym konkursie jest ex aequo z Jacobsenem a do Bardala traci już tylko 5pkt potem Karelin 16pkt  i Koudelka 17pkt więc jak Kamil jutro będzie skakał tak jak potrawi to napewno jest wstanie wyprzedzić tych skoczków

barcafun10:
Piękny dzień. Adam wygrał, a do tego jeszcze wydana została wersja beta Deluxe Ski Jump 4

$RMF$:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEa do tego jeszcze wydana została wersja beta Deluxe Ski Jump 4

--- Koniec cytatu ---

Zajebista wiadomość jak dla mnie :) lece cały czas na pysk, trzeba będzie opanować nowe sterowanie

Stoch dzisiaj bardzo słabo, pozostali Polacy  szczególnie młodzi z grupy narodowej bardzo dobrze mimo że do 30 nie udało się awansować to jednak pokazali że coś umieją, a za tydzień MŚJ

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej