Dobry mecz w LE! Kolejna porażka w Lidze!
Villarreal CF-Parma FC 3:1
Gole: 6 minuta Cani(1:0) 8 minuta Crespo(1:1) 20 minuta Menez(2:1) 83 minuta Rossi(3:1)
Piłkarz Meczu: Menez(Villarreal)
Rozpoczynamy Drugą Kolejke Ligi Europejskiej! Faworytem tego spotkania jest Villarreal ,ale nie można nie doceniać Parmy! 2 minuta
Capdevila wysuwa piłkę przed pole karne dla
Cazorli ,ale ten pudłuje. 6 minuta i Gol! Dobre dogranie piętka
Rossiego do
Caniego ten przejął i technicznym strzałem pokonał bramkarza Parmy. 8 minuta i mamy 1:1! Szybkie rozpoczęcie ze środka boiska
Herman Crespo minął obrońców jak tyczki i mocnym strzałem po ziemi pokonał
Diego Lopeza ta piłka była do wybronienia! 15 minuta Kiko z daleka ale bardzo niecelnie. 20 minuta i jest 2:1!
Cani wyśmienicie wypatrzył
Meneza i wypuścił piłkę ,a ten jak na rasowego napastnika bez problemu pokonał bramkarza. 29 minuta
Rossi podaje piłkę do
Meneza ,ale ten zbyt lekko uderzył i piłka w rękach bramkarza. 40 minuta ciągła przewaga Villarreal ,Parma nie ma nic do powiedzenia. 45 minuta chamskie wejście
Caniegoi dostaje żółtą kartkę! Koniec przerwszej Połowy . W przerwie z powodu kontuzji zostaje zmieniony
Gonzalo ,a wchodzi
Musacchio 50 minuta
Senna dobre wypuszczenie piłki do
Meneza ,ale ten minimalnie obok bramki! 61 minuta
Menez podaje do
Santi Cazorli ten piekielnie mocnym strzałem uderza na bramkę ,ale bramkarz bez problemu piąstkuje. 67 minuta schodzi
Cani wchodzi
Montero. 83 minuta i mamy już 3:1! Dobre wypuszczenie piłki przez
Meneza i
Rossi wychodzi sam na sam i nie ma innej opcji jak gol! 84 minuta błąd obrońcy przejmuje piłkę
Montero podaje do
Rossiego ,a ten z pierwszej piłki minimalnie pudłuje. Koniec meczu!
Villarreal CF-Ud Almeria 0:1
Gole: 16 minuta Piatti(1:0)
Piłkarz Meczu: Piatti(Almeria)
Przed meczem dużo osób stawiało na Villarreal ,lecz na pewno nie mogli być zadowoleni z meczu. Od początku przeważał Villarreal w 11 minucie po strzale Rossiego mogli objąć prowadzenie ale niestety trafił w słupek! Lecz niewykorzystane okazje lubią się mścić złe wyjście Diego Lopeza i Piatti bez problemu wpakował piłkę do siatki. Do końca meczu gre prowadził Villarreal. Lecz beznadziejnie w ataku grał Altindore który wszystko co dostawał od razu tracił.
Wywiad z Menezem!
SG-Sergiusz Ryczel
JM-Jérémy MenezSG- Witam! No i kolejny mecz w dupę? co się dzieję?
JM- No cóż. Sami nie wiemy w LE gramy bardzo dobrze ostatnią kolejkę wygraliśmy 2:0. A teraz znowu przegraliśmy niestety musimy popracować szczególnie nad skutecznością.
SG- Dostajesz dużo szans od Luisa Figo? Lecz na razie 1 gol? czym to jest spowodowane.
JM- Luis powiedział mi że w jego zespole nie będe typowym egzekutorem jak w As Romie tylko będę bardziej dryblował. Naszym Egzekutorem jest Rossi i może jak wróci będzie nim Nilmar
SG- Właśnie Nilmar. Jak myślisz zastąpisz go w klubie?
JM- Z pewnością nie. Nilmar jest bardzo dobrym zawodnikiem i gra na pewno w jego zastępstwie i raczej będę jego zmiennikiem niż podstawowym piłkarzem.
SG- Czyli tak. Figo wydał 20mln na ciebie żebyś grzał lawę?
JM- Wiem że to jest trochę dziwne ,ale nasz trener mówi że Rossi się starzeje więc ma nadzieję że go godnie zastąpie.
SG- Ale są przecież jeszcze Marco Ruben i Altindore nie boisz się że ci miejsce 1 składzie?
JM- Altindore jest bardzo dobrym piłkarzem ,a Marco jest jeszcze młody i dużo przed nim. Na pewno będe konkurował z Altindore o podstawowe miejsce ,ale sie nie boję bo czego chyba mnie nie zjedzą jak nie będe grał w 1 składzie.
SG- Jak myślisz macie szanse na dostanie się do Ligi Mistrzów?
JM- Oczywiście że mamy. Może nie zaczęliśmy jakoś dobrze sezonu ,ale nie zapominajmy że to dopiero początek sezonu i jeszcze wszystko może się zdążyć?
SG- Nie mam więcej pytań. Dziękuje za wywiad
JM- Ja również dziękuje
.