Nie, nie zapomniałem o tej karierze. Po prostu ostatnio mam dużo roboty zarówno na swoim macierzystym forum, jak i w życiu rzeczywistym. Oprócz tego pewna gra ostatnio mnie wciągnęła. Poza tym, nie ukrywając, przygnębia mnie dość niska popularność moich opisów - patrzenie, jak niektóre inne "wypociny" przewyższają obecną liczbę postów w tym temacie już po pięciu kolejkach, nie należy do budujących doświadczeń. Na pewno doprowadzę sezon do końca. Co będzie potem, zobaczę.
Powiedzcie jeszcze, czy z miniaturami obrazów post wygląda lepiej, czy gorzej niż wcześniej. Zapomniałem zrobić screena statystyk - omyłkowo nacisnąłem Print Screen czytając ekran zmian, o czym zorientowałem się dopiero teraz...
23. kolejka Barclays Premier League
Wolverhampton Wanderers - West Ham United 1:0Jarvis 90+5'
Mordęga - trudno innym mianem określić mecz, w którym przy takiej zmasowanej inwazji na bramkę West Hamu pada tylko jeden gol - i to w dodatku strzelony w szóstej minucie dodatkowego czasu gry drugiej połowy. Warto dodać, że sama bramka ociekała fuksem, gdyż rozpaczliwe dośrodkowanie Tomecaka wydawało się bezcelowe. Zawinili też obrońcy Młotów - że obrońca ofiarnie, ale nieskutecznie interweniujący wślizgiem przy linii końcowej wyznacza linię ostatniego obrońcy to można jeszcze zrozumieć, ale tego, dlaczego Jarvis znajdował się kompletnie sam w polu karnym już nie. Pomimo zwycięstwa Wolves dalej są w kryzysie. Wszystko wskazuje na to, że wracają do żałosnej nieskuteczności z początku sezonu.Żółta kartka: Milijas
Piłkarz meczu: Milijas (7,0)
Runda jesienna: 0:1
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE 1’ Vokes przekazuje piłkę Badeljowi. Obie drużyny grają w podstawowych strojach.
4’ Po prostopadłym podaniu Noble’a Piquionne znalazł się w sytuacji sam na sam, ale Ruffier wygrywa ten pojedynek.
11’ Stanislas uderza z dość trudnej pozycji. Nie trafia.
13’ Milijas myli się z dystansu.
40’ Ruffier łapie piłkę uderzoną przez Cole’a z ostrego kąta.
45’ Vokes uderza z daleka. Celnie, ale żałośnie lekko.
46’ Jarvis za Halforda.
56’ Po przejmującym pokazie żałosnej gry obronnej Wolves, w szczególności ogromnych problemów z wybiciem piłki, Cole strzela nad poprzeczką.
61’ Nouble za Parkera.
66’ Że CZTERECH piłkarzy Wolves nie poradziło sobie z Piquionne’em, to Milijas go sfaulował. Żółta kartka.
66’ Edwards zmienia Badelja, a Jacobsen Spectora.
67’ Noble obok bramki z rzutu wolnego.
73’ Mancienne zastępuje Craddocka, a Dyer Cole’a.
77’ Tomecak dośrodkowuje z lewej strony, zewnętrzną częścią stopy. Vokes świetnie strzela tyłem głowy, ale piłka o włos mija bramkę.
90+3’ Po kontrataku i prostopadłym podaniu Tomecaka Stech zatrzymuje Vokesa w sytuacji sam na sam.
90+5’ Tomecak dośrodkowuje w pole karne z lewej strony. Reid wybija piłkę w kierunku linii końcowej. Chorwat zdołał jednak poprawić centrę przed przekroczeniem tejże. Opłaciło się, bo stojący niepilnowany w polu karnym Jarvis celnym wolejem ratuje zwycięstwo Wilków.