Autor Wątek: Wolverhampton by Ned - znowu padaka...  (Przeczytany 59426 razy)

Offline LaCoka

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 11.09.2010r.
Odp: Wolverhampton by Ned
« Odpowiedź #200 dnia: Marzec 25, 2011, 19:44:20 »
Nie masz dużej straty do 4 zespołu w tabeli, ale to są czołowe angielskie ekipy i ciężko liczyć na ich potknięcia. Tym bardziej teraz, kiedy rozgrywki mają się ku końcowi a przed Tobą ciężkie spotkania. Coś mi się wydaje, że z Kogutami będziesz miał więcej problemów. Trzymam kciuki, aby się udało Ned!

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #201 dnia: Marzec 25, 2011, 20:21:45 »
W sumie masz rację ale na taki Wolverhampton to i tak dobrze Ci idzie więc na narzekaj .:)

Offline limax

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 25.10.2009r.
« Odpowiedź #202 dnia: Marzec 25, 2011, 22:19:01 »
szkoda porażki ale Man city to jednak klasa i ciężko coś zrobic :)
MOJA KARIERA GENOA !  REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #203 dnia: Marzec 26, 2011, 17:23:07 »

36. kolejka Barclays Premier League
Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 0:2

Sokratis 27', Edwards 90+2'

Widać, że McCarthy ma patent na Tottenham, bowiem jego drużyna wygrała ze znacznie wyżej notowanym rywalem już po raz drugi w tym sezonie. Co prawda już nie tak efektownie, ale należy wziąć pod uwagę fakt, że na wyjazdach zawsze gra się nieco trudniej. Poza tym, ważniejsze od stylu jest zwycięstwo, które zapewnia dalszą walkę o Ligę Mistrzów i pogoń aż do ostatniej kolejki - zapowiada się więc emocjonująca końcówka sezonu, w której graczom Wolverhampton przyjdzie podjąć Stoke u siebie i wybrać się na Old Trafford w celu rozegrania meczu zamykającego sezon z tamtejszym Manchesterem United.

Zawodnik meczu: Mancienne (7,5)
Żółte kartki: n/a

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

1’ Defoe do Modricia. Oba zespoły grają dzisiaj w rezerwowych zestawach strojów.

13’ Dos Santos zmienia Lennona, który nabawił się jakiejś kontuzji.

27’ Mancienne wykonuje rzut wolny z 42 metrów. Dośrodkowuje w okolice pola karnego, ale Huddlestone wybija piłkę. Na tyle niedokładnie, że trafia ona do Candrevy, który posyła techniczne uderzenie w kierunku bramki strzeżonej przez Gomesa. Piłka odbija się od poprzeczki, a następnie zostaje skutecznie dobita przez Sokratisa.

38’ Chevanton nie trafia w bramkę z rzutu wolnego bitego z 19 metrów.

41’ Gallas upomniany żółtą kartką za faul taktyczny na Candrevie.

46’ Haynes wchodzi za Mujangi Bię, a Keane za Bale’a.

59’ Winnall zmienia Doyle’a. Opaskę kapitana przejmuje Foley.

66’ Po podaniu Chevantona Haynes myli się w sytuacji sam na sam.

67’ Milijas zastępuje Candrevę, a Kranjcar zmienia Busquetsa.

84’ Hammill pędzi lewą stroną. Dośrodkowuje na krótki słupek, gdzie Chevanton niecelnie główkuje.

90+2’ Guedioura wykonuje lewy rzut rożny. Nie wiedzieć czemu, nawet Hennessey wybrał się pod pole karne. Piłkę wybijają obrońcy, przejmuje ją bramkarz Wolves. Przymierza się do strzału, ale w ostatniej chwili ktoś wybił mu futbolówkę spod nóg. Dopada do niej Edwards, który pięknym strzałem z pierwszej piłki pokonuje Gomesa.

" border="0

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #204 dnia: Marzec 26, 2011, 17:26:44 »
Gratuluje pokonania Tottenhamu :) To trudny rywal. Z chęcią bym zobaczył tabele.

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #205 dnia: Marzec 26, 2011, 17:29:54 »
UUuuu gratulacje :) no Koguty to nie byle kto :P a Ty dałeś radę ;P
zapraszam do siebie

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Autor wątku
    • last.fm
« Odpowiedź #206 dnia: Marzec 26, 2011, 17:41:48 »
Gratuluje pokonania Tottenhamu :) To trudny rywal. Z chęcią bym zobaczył tabele.

Przecież dałem tabelę...
" border="0

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: Marzec 26, 2011, 17:47:40 »
Zwracam honor :) Nie zauważyłem :)   

Wpadnij do mnie ;)

Offline limax

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: Marzec 26, 2011, 18:03:34 »
brawo za wygrana 3pkt wpadaja :)

Offline ekstraklasa

• Amator
  • *
  • Na forum od: 12.03.2011r.
« Odpowiedź #209 dnia: Marzec 26, 2011, 21:13:36 »
Jest dobrze. Do Ligi mistrzów brakuje ci tylko - jeden wygrany mecz. Jeśli wygrasz ze Stoke następny mecz, Everton przegra, to będzie minimum LE :) 

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #210 dnia: Marzec 26, 2011, 22:25:48 »
Masz jakieś już plany transferowe? Kto odchodzi a kto zostaje ? Bo jeżeli będziesz grał w LM/LE przyda się jakieś wzmocnienie. Tak apropos ile masz kaski na transfery ?

Zajrzyj do mnie ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #211 dnia: Marzec 26, 2011, 22:44:43 »
Masz tak blisko do LM jak i do do 8 miejsca, które nie daje nic :) jestem ciekaw co osiągniesz.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #212 dnia: Marzec 27, 2011, 17:07:03 »
2 kolejki do samego końca, a wy możecie grać w LM lub w LE, albo nigdzie. Ciekawy jestem rozwoju wypadków.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Autor wątku
    • last.fm
« Odpowiedź #213 dnia: Marzec 27, 2011, 17:31:11 »

37. kolejka Barclays Premier League
Wolverhampton Wanderers - Stoke City 1:1

Mancienne 48' - Grougi 82'

Wygląda na to, że to koniec marzeń o zawojowaniu Ligi Mistrzów; zostały bowiem jedynie szanse zerowe i matematyczne, czyli... dwie matematyczne. Zawodnicy Wolverhampton, uskrzydleni wizją gry w najbardziej elitarnych rozgrywkach międzynarodowych, jeśli chodzi o kluby, atakowali od pierwszej minuty, ale The Potters, grający już właściwie o nic, stawiali zaciekły opór. Spotkanie było dość wyrównane, ale mimo wszystko, obiektywnie rzecz biorąc, na zwycięstwo zasłużyli Wolves. W końcówce wszelkie marzenia rozwiał Grougi, który stadion musiał opuszczać w obecności ochrony. FA na pewno nałoży kary na klub za te burdy. Nie mniej zdenerwowany był trener McCarthy - wiadomo było, że tak sprawy nie zostawi. Tajemnicą jednak pozostało to, co dokładnie zrobi. Do czasu.

Zawodnicy meczu: Mancienne, Ward (7,0)
Żółte kartki: n/a

1’ Doyle do Chevantona. Oba zespoły grają dzisiaj w swoich podstawowych strojach.

15’ Candreva strzela z dystansu z woleja - na raty. Najpierw jego strzał trafia w… Chevantona, a poprawkę wybija na rzut rożny Nash.

16’ Kolejny groźny strzał z dystansu. Półwolej Edwardsa odbija się od słupka.

33’ Mujangi Bia dośrodkowuje krótko z prawej strony do Chevantona. Urugwajczyk strzela sprytnie głową, ale lekko i niecelnie.

46’ Ward za Mujangi Bię.

48’ Doyle podaje do Mancienne’a. Ten strzela. Piłka odbija się od nogi Wilkinsona. Ledwo się toczy, ale dostaje tak niesamowitej rotacji, że zatrzymuje się dopiero w siatce.

52’ Ruffier w nieprawdopodobny sposób broni uderzenia po dwóch z rzędu rzutach rożnych, pokazując, że może jednak warto zostawić go w drużynie. Za trzecim razem ratuje go Mancienne, wybijając piłkę z linii bramkowej po główce Sanliego.

61’ Kenwyne Jones za Whelana.

63’ Po dośrodkowaniu Warda z lewej strony Doyle strzela głową po koźle, ale Nash poradził sobie z obroną tego uderzenia.

65’ Winnall zmienia Chevantona.

71’ Jones trafia w boczną siatkę z ostrego kąta.

72’ Hammill zastępuje Doyle’a, a Pennant zmienia Tonge’a.

74’ Shawcross zastępuje Hutha.

77’ Rzut wolny dla Wolves z 19 metrów. Candreva nad bramką.

82’ Grougi trafia z rzutu wolnego do siatki. Denerwująca sytuacja, tym bardziej, że pomimo tego, że był wykonany z bliska, to sam strzał sprawiał wrażenie, jakby wpadł dość szczęśliwie.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Drugi rozdział

Mick McCarthy tuż po końcowym gwizdku był kłębkiem nerwów. Jednemu z reporterów ESPN, Jamesowi Eveleyowi jakimś cudem udało się przeprowadzić wywiad ze szkoleniowcem Wolverhampton, choć nie było to proste zadanie. Na początku chciał... zachować anonimowość. W sensie, że dziennikarz, nie trener. Ku wielkiemu zaskoczeniu chyba każdego fana tej drużyny, McCarthy podał się do dymisji. Powód tej decyzji, jak i inne przemyślenia Irlandczyka znajdują się w poniższym tekście.

Dlaczego zrezygnował pan z posady szkoleniowca Wanderers?
Powód jest prosty: nie dostaliśmy się do Ligi Mistrzów.

Przecież nie wszystkie karty są jeszcze rozdane. Pańska drużyna wciąż ma szanse na występ w tych elitarnych rozgrywkach.
Nie wydaje mi się. Mamy trzy punkty straty do czwartego Arsenalu, a zajmujemy szóste miejsce w tabeli. Mamy także gorszy bilans bramkowy. By awansować, musimy liczyć na potknięcie Kanonierów i The Villans i wygrać różnicą kilkunastu bramek na Old Trafford z drużyną, która zapewniła sobie mistrzostwo. Zdarza mi się być optymistą, zapowiadałem przed sezonem wysoką pozycję w lidze, ale pan wybaczy - aż takim optymistą nie jestem.

Przecież drużyna prowadzona przez pana zajęła lokatę w czołówce. Porażka Evertonu sprawiła, że Wolverhampton na pewno nie wypadnie poza strefę premiowaną awansem do Ligi Europejskiej. To dobry wynik.
Owszem, ale ja liczyłem po cichu na Ligę Mistrzów. Jestem ambitnym człowiekiem. Być może teraz sprawiam wrażenie wybrednego wariata, ale mnie naprawdę Liga Europejska nie obchodzi.

Dlaczego?
Mamy pewne duże braki w drużynie. Chodzi przede wszystkim o obronę, która pomimo tego, że straciła najmniej bramek w lidze, cały czas jest niepewna i nieporadna w swoich decyzjach. O skuteczności linii ataku nie będę szerzej mówił. Myślę, że po spojrzeniu na liczbę strzelonych bramek przez najlepszego strzelca w klubie w tym sezonie (Javier Chevanton, który 6 razy trafiał do siatki - przyp. red.) samodzielnie wyciągnie pan odpowiednie wnioski.

Fakt, nie wygląda to przesadnie ciekawie... Ale co w związku z tym?
Doszedłem do wniosku, że lepiej jest skompromitować się w Lidze Mistrzów, niż w Lidze Europejskiej. Taka hierarchia wartości. W tej pierwszej grają tylko najlepsze zespoły, do tej drugiej czasami trafiają kluby przypadkowe. Nietrudno się domyślić, jak zostanie sklasyfikowany nasz klub, patrząc na jego prestiż i wcześniejsze dokonania - chodzi mi tu o ostatnie lata, bo przecież sukcesy na arenie międzynarodowej już odnieśliśmy; za rok minie równo czterdzieści lat, odkąd Wolves grali w finale Pucharu UEFA. To było złote pokolenie. Dwa lata później wygrali Puchar Ligi, który w dzisiejszych czasach jest poważany tylko przez najsłabsze zespoły.

Nie chciał pan pokazać, że złote pokolenie napotkało swoich następców? Tryumf w Lidze Europejskiej jest w zasięgu dzisiejszych Wolves.
To pytanie niech pan skieruje do mojego następcy.

Może pan wyjawić, kto nim będzie? I czy w ogóle wie pan o tym?
Tak, wiem. Rozmawiałem o mojej ewentualnej dymisji z prezesem, więc moja rezygnacja z posady jest zaskoczeniem tylko dla kibiców, za co ich serdecznie przepraszam. Obiecałem, że nie wyjawię nazwiska następnego szkoleniowca tej - bądź co bądź - wspaniałej drużyny. Wyjawię tylko, że jest to osoba mocno związana z Wolverhampton i że kibice na pewno będą zadowoleni z jej wyboru na menedżera.

Co będzie pan teraz robił? Planuje pan dalej zostać przy trenerce pierwszego zespołu, czy spróbować innych zajęć? Przed laty był pan znakomitym obrońcą, więc może pomyśli pan o założeniu szkółki piłkarskiej? Może w Wolverhampton? Ten zespół jest dobry na odchowanie młodych talentów.
W przyszłości może podejmę takie plany, ale póki co spieszę na pomoc reprezentacji mojego kraju. (Irlandii - przyp. red) Nie radzi sobie zbyt dobrze, po pięciu kolejkach eliminacji do Euro 2012 ma na koncie jedynie dwa punkty. Prezes federacji liczy na mnie, choć prawdę mówiąc nie przypuszczałem, że po kłótni sprzed ośmiu lat (z Keane'em - przyp. red.) jeszcze kiedykolwiek poprowadzę kadrę.

Dziękuję za rozmowę i życzę powodzenia w dalszej pracy zawodowej.
Ja również.
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2011, 18:32:32 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #214 dnia: Marzec 27, 2011, 17:36:28 »
Dobry mecz z Manchesterem City, najważniejsze, że grasz w LE. Na LM już nie ma szans ale to dobrze, nie wyobrażam sobie Wilków w LM a w LE jak najbardziej.

Offline ekstraklasa

• Amator
  • *
  • Na forum od: 12.03.2011r.
« Odpowiedź #215 dnia: Marzec 27, 2011, 17:40:13 »
Ja powiem tak - Najlepsza kariera! Wywiad bardzo fajny i trzyma klimat, a co do samego zespołu. Jest dobrze, jak na obecne Wolves, Liga europesjka to dobry wynik. Do lm masz prawie zerowe czy tam matematyczne szanse, bo grasz w meczu o wszystko z aktualnym mistrzem Anglii już.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Autor wątku
    • last.fm
« Odpowiedź #216 dnia: Marzec 29, 2011, 14:58:39 »

38. kolejka Barclays Premier League
Manchester United - Wolverhampton Wanderers 0:1

Chevanton 39' (PK)

Ku zaskoczeniu kibiców obu drużyn, na ławce trenerskiej Wolverhampton zasiadł... Jody Craddock. Właściwie "ławka trenerska" jest tu nieodpowiednim określeniem, gdyż kapitan Wolves objął stanowisko tymczasowego grającego szkoleniowca. Pomimo tego, że w grze przyjezdnych nie było widać praktycznie żadnej motywacji, bronili się skutecznie i zdołali sprawić niespodziankę, zdobywając Old Trafford. Wygrana nie sprawiła im jednak wielkiej radości, gdyż nie zapewniła awansu do Ligi Mistrzów; Wolverhampton pozostali na szóstej pozycji, na której kończą obecny sezon.

Zawodnik meczu: Vidic (7,0)
Żółta kartka: Rafael

1’ Owen wraz z Berbatovem rozpoczynają grę. Liderzy tabeli grają w tradycyjnych strojach, natomiast zespół, który musi wygrać ten mecz i liczyć na porażkę Arsenalu różnicą jedenastu bramek, jeśli chce awansować do LM, gra w czarno-pomarańczowych strojach wyjazdowych.

19’ Badelj nie trafia w sytuacji sam na sam z Givenem.

38’ Edwards za kontuzjowanego Guediourę.

39’ Rafael fauluje Badelja w polu karnym. Brazylijczyk otrzymuje żółtą kartkę, a Chevanton staje przed szansą zdobycia bramki z rzutu karnego. Mimo, że strzela w środek, trafia do siatki.

45’ Badelj bombarduje bramkę Givena, ale na niewiele się to zdaje.

46’ Vokes zmienia Winnalla.

52’ Owen podaje prostopadle do Berbatova, który przegrywa pojedynek sam na sam z Ruffierem. Piłka trafia z powrotem do Owena. Ten mimo ogromu czasu nie trafia do pustej bramki.

66’ Tomecak zastępuje Hammilla, a Park wchodzi za Fletchera.

80’ Vokes nie trafia w bramkę w sytuacji sam na sam.

" border="0

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: Marzec 29, 2011, 16:02:06 »
Dobry mecz z ManU :D LE będzie Twoja ;D Za rok się uda dotrzeć do LM ;]

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #218 dnia: Marzec 29, 2011, 16:42:37 »
Na pewno nie było łatwo choć po statystykach Manchester nie wyglądał groźnie.
Miałeś przewagę we wszystkich aspektach gry

Offline limax

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: Marzec 29, 2011, 19:50:02 »
No z Manu przewaga ładnie :) coraz lepiej ci idzie

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer