Autor Wątek: Macedonia, wygrany finał pocieszenia. Dziękuję za komentarze. Koniec.  (Przeczytany 26208 razy)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Macedonia, święto narodowe po zwycięstwie, historyczne chwile
« Odpowiedź #80 dnia: Maj 02, 2011, 22:22:42 »
Macodonia może mocno namieszać na Euro i liczę że tak będzie. Ale jeszcze z gratulacjami za awans się wstrzymam. ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Macedonia, kolejny dowód formy, wysoka skuteczność
« Odpowiedź #81 dnia: Maj 03, 2011, 20:56:51 »
W dzisiejszym spotkaniu widzieliśmy aż 6 bramek. I pytanie jaki był ich podział? Otóż padł wynik 4-2 ze wskazaniem na gości z Macedonii. Można przyznać że niepodzielnie rządzili na boisku, pomimo dwóch wpadek w postaci bramek. Widać to choćby po statystykach. W pierwszej połowie widzieliśmy bardzo jednostronne spotkanie i dwa gole dla gości. Na początek Goran Pandev, piękne nożyce i 1-0. Później równie piękna bramka Grozdanovskiego, który w anomalny sposób skierował piłkę w okienko bramki. Druga połowa to delikatne przebudzenie gospodarzy, którzy zaczęli oddawać strzały na bramkę. Ale kolejna bramka na 3-0 dla gości. Precyzyjne wyłożenie Popova wykorzystuje Maznov i wręcz nokautuje gospodarzy. Kibice zaczęli opuszczać stadion. Ale ci najwierniejsi, nie mogli żałować że zostali. Najpierw na otarcie łez na 1-3 Karamyan. To jednak nie zmobilizowało rozluźnionych gości, a Zlatko Tanevski popełnił makabryczny błąd i w konfrontacji trzech Ormian-bramkarz Macedończyk nie mogło się inaczej zakończyć niż 2-3 za sprawą Karamyana. Po tej bramce żaden jednak Macedończyk się nie załamał i cała drużyna rzuciła się do ataku dzięki czemu Goran Pandev sprytnie przechytrzył obrońców i podwyższył na 4-2 w ostatnich sekundach meczu. Teraz czas na Andorę, a mecz ten może być decydujący o awansie.

Zlatko Tanevski

Pomimo mojego błędu przy obydwu golach zwyciężyliśmy. I Bogu dzięki. Po bramce Pandeva na 4-2 czułem niewiarygodną ulgę. Dobrze, że graliśmy z Armenią, bo z np. Rosją taki błąd mógłby kosztować cały mecz.

Artavazd Karamyan

Trafiłem dwa gole, ale to nic nie dało, więc marna otucha czy radość. Gdybyśmy ich pokonali dziś, to możliwe, że jeszcze zawalczylibyśmy o baraże. Teraz to już raczej kwestia marzeń. Wielka szkoda.

Dariusz Szpakowski

Utwierdzają nas Macedończycy w przekonaniu, że awansują na Euro. Być może nastąpi to już w przyszłym meczu. To dla nas byłoby sensacją gościć takiego czarnego konia eliminacji na Euro. Dziś widzieliśmy koncert, poezję gry. To co zagrali to było piękne. Szczególnie bo grali na trudnym i specyficznym terenie. Cały czas mnie zadziwiają i chyba będą zadziwiać!

Armenia-Macedonia 2-4 Karamyan 73, 79- Pandev 10, 90+2, Grozdanovski 27, Maznov 56
Słowacja- Rosja 1-1 Kołodin 67-sam. - Arshavin 3
Andora-Irlandia 0-3 Duff 22, 48, 53

1. Macedonia 7 17 14-5
2. Słowacja 7 12 15-4
3. Rosja 7 12 15-5
4. Irlandia 7 9 10-5
5. Armenia 7 7 8-9
6. Andora 7 0 2-35

Jeszcze jedna radosna wiadomość! TVP wykupiło prawa do skrótów ze spotkań Macedonii i od dzisiejszego będą one emitowane!

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=89cba2cd6c92a3ad899a4cf431ebbb5f&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=89cba2cd6c92a3ad899a4cf431ebbb5f&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 29.04.2011r.
Odp: Macedonia, potwierdzenie formy
« Odpowiedź #82 dnia: Maj 03, 2011, 20:59:54 »
dobrze ze wykupili te prawa bedzie mozna chociaz zobaczyc co sie dzieje
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
QPR by Maczeta

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #83 dnia: Maj 03, 2011, 21:16:58 »
ale się rozstrzelałeś awans coraz bliżej

wpadnij do mnie

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #84 dnia: Maj 03, 2011, 21:48:01 »
Coraz ładniej to wszytko wygląda, skróty się przydadzą lecz nie dziw się jak będziesz miał 2-3 oglądnięcia, jak tak zawsze mam ;/

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #85 dnia: Maj 03, 2011, 22:48:46 »
Hehe TVP kupiła skróty, ale jakość słaba. Witamy na Euro!. Piękny wynik z Mołdawią.

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #86 dnia: Maj 04, 2011, 10:36:45 »
Paaanie :D Meczyki nagrywaj frapsem :)

A co do Euro to witamy na naszych skromnych polskich ziemiach ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Macedonia, "nie dało się przegrać" czyli spacerek z Andorą.
« Odpowiedź #87 dnia: Maj 05, 2011, 17:26:30 »
Kolejny mecz, tym razem  z ogonem europejskiej piłki, zlepkiem amatorów i jednym profesjonalnym piłkarzem Lima z Bellizony(Ekstraklasa szwajcarska). Innego wyniku, niż pewne zwycięstwo poprzez spacerek nikt nie mógł się spodziewać. Decydują o tym nie tylko umiejętności, ale także kondycja. Wynik jak zapowiadałem spacerkowy 3-0, może zdawać się niski, ale nikt tutaj nie myślał o wypruwaniu żył, mając przed oczami, prawdopodobnie decydujące starcie z Rosją. Ale do sedna. Gola na 1-0 w pierwszej akcji zdobyty przez gracza Arki Mirko Ivanovskiego i profesorska gra przez całą pierwszą połowę. W szatni zapewne Jonuz zmotywował zawodników aby ci zdobyli wyższe prowadzenie, bo czasem uśmiech szczęścia trafia do takich słabych ekip. I piłkarze wzięli to sobie do serca. Dwie proste akcje. Pierwsza zakończona strzałem z daleka Ivanovskiego i 2-0. Chwilę później kolejna śmiercionośna akcja i 3-0. Egzekutor: Maznov. To koniec popisów gospodarzy. Teraz Jonuz wprowadził trójkę młodzieży na boisko, aby nie wymęczyć swoich najlepszych zawodników tj. Ivanovski, Pandev, Popov. Bez tych trzech liderów gra opadła i bez większych emocji mecz skończył się jakby w 53 minucie i po kłopocie. Obowiązek spełniony, teraz trzeba czekać na inne wyniki, ale również na Rosję, po czym(ewentualnie) świętować awans na EURO!

Slavčo Georgievski

Nie wiem jaki wynik w Kazaniu, ale i tak już czuję się finalistą Euro 2012, dumnym z tego czego dokonałem. Jeszcze trzeba poczekać do kolejnego meczu, ale twierdzę, że stać nas na remis i Rosjanie nam nie wydrą już tego awansu. Olee!

Marc Bernaus

Ja tylko gratuluję rywalom że są tak bliscy awansu. Nam wielce nie zależy, ale staramy się zdobywać bramki. Dziś się tego nie udało zrobić, mieli za dużo do stracenia, tak więc odprawili nas do domu z zerowym kontem.

Włodzimierz Szaranowicz

Co tu powiedzieć.... Dziś nikt tu nawet nie wątpił w triumf gospodarzy. Bo kto o zdrowych zmysłach liczy na awans Andory na Euro? To takie małe porównanie. Dziś to była ciepła kąpiel, lecz z Rosją może być zimny prysznic, czego osobiście im nie życzę. Myślę że przypieczętowali dziś awans i ten mecz z Rosją to taki o honor.

Macedonia-Andora 3-0 M.Ivanovski 2, 51 Maznov 53
Rosja-Irlandia 2-1 Keane 13-sam, Żyrianov 39-Keane 77
Słowacja-Armenia 0-0

1. Macedonia 8 20 17-5
2. Rosja 8 15 17-6
3. Słowacja 8 13 15-4
4. Irlandia 8 9 11-7
5. Armenia 8 8 7-8
6. Andora 8 0 2-38
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=89cba2cd6c92a3ad899a4cf431ebbb5f&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=89cba2cd6c92a3ad899a4cf431ebbb5f&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #88 dnia: Maj 05, 2011, 18:01:29 »
I o dziwo jakość skrótów się poprawiła :D

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #89 dnia: Maj 05, 2011, 18:37:20 »
Macedonia niby słaba, ale pod Twoją wodzą gra bardzo dobrze :D
" border="0

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #90 dnia: Maj 05, 2011, 21:07:39 »
Gratulacje za awans do turnieju :) Idzie Ci bardzo dobrze Macedonią i graj nimi długo.Powodzenia :)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #91 dnia: Maj 05, 2011, 21:48:49 »
Mecz w Moskwie mógł oficjalnie i teoretycznie przypieczętować awans Macedonii na Euro 2012. I rzeczywiście tak się stało! Macedonia obok Łotwy z 2004 roku jest najbardziej niespodziewaną ekipą w gronie szesnastki europejskiego czempionatu w przekroju całej historii imprezy. Do przybicia pieczątki pod tytułem "Macedończycy-finaliści Euro 2012" wystarczyło zremisować. Jednakże można było się spodziewać przewagi Sbornej. I to przewagi, która momentami przybierała niezmiernego wymiaru. Udokumentowanie tej przewagi nastąpiło tuż po przerwie. W 49 minucie precyzyjnie uderzył Siemszow. Było 1-0 dla gospodarzy i nikt się nie spodziewał prawdziwego kataklizmu. Prawdziwym człowiekiem-demolką okazał się Mirko Ivanovski. Strzelił dwie bramki i to dwie głową. Goście skonstruowali właśnie te dwie akcje, które bez skrupułów wykończył gracz Arki. Łużniki zamarły, zaniemówiły. Uświadomili sobie, że Euro odfrunęło, odleciało, uciekło. Światełkiem w tunelu jest jeszcze perspektywa baraży. Ale wróćmy do Macedonii. Gdy wrócą do ojczyzny zostaną okrzyknięci bohaterami. Z resztą już są. Obok reprezentacji koszykarskiej męskiej są liczącą się ekipą w Europie. I brawo. To już fakt- Macedonia staje się 29 finalistą EURO w historii. Trzeba im pogratulować i życzyć powodzenia w dalszej grze!

Mirsad Jonuz

Jeśliby ktoś przed eliminacjami powiedział, że wywalczymy awans, to bym go uderzył. Uderzyłbym, bo to by była czysta kpina w żywe oczy i naśmiewanie się ze mnie i z drużyny. Dziś mogę mu z przyjemnością uścisnąć rękę i nawet ucałować. Jestem zapisany w historii złotymi literami. Ale nie ja. Nieee. To piłkarze! Dziękuje nim za to!

Igor Semshov

Dość goryczy. Musimy wziąć się w garść i wywalczyć ten awans. Musimy. Nie możemy sobie pozwolić na kolejne wpadki. Dziś był to uśmiech szczęścia dla Macedonii. Miejmy nadzieję że nie stracimy drugiej lokaty. Ale zaczekajmy na Słowację...

Wojciech Kowalczyk

Szczerze? znowu mnie zaskoczyli. Wygrać po raz drugi z Rosją to wyczyn. Brawa, i mam nadzieję, że zagrają dobry turniej finałowy.

Rosja-Macedonia 1-2 Semshov 49-M.Ivanovski 68, 90+3
Słowacja-Irlandia 1-0 Weiss 8
Andora-Armenia 0-4 Kamaryan 34, 67, 70, Mrktczjan 88

1. Macedonia 9 23 19-6
2. Słowacja 9 16 16-4
3. Rosja 9 15 18-8
4. Armenia 9 11 11-8
5. Irlandia 9 9 11-8
6. Andora 9 0 2-42

« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2011, 14:18:51 wysłana przez piuk11 »

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Macedonia, my mamy Wembley, oni mają Łużniki!
« Odpowiedź #92 dnia: Maj 05, 2011, 22:11:01 »
Brawo ;)! Macedonia na mistrza ! :D

Aga1993

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Maj 06, 2011, 12:34:19 »
Ładnie Rosja przegrała w ostatnich sekundach meczu. Szykuje nam się super turniej jak Macedonia staje się 29 finalistą. To fajne mistrzostwa się szykują skoro Macedonia jest 29 finalistą Euro (nie licząc gospodarza). Zapowiada się impreza na miarę mundialu. Ładnie ten awans skwitował wasz trener :D

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #94 dnia: Maj 06, 2011, 14:20:10 »
Ładnie Rosja przegrała w ostatnich sekundach meczu. Szykuje nam się super turniej jak Macedonia staje się 29 finalistą. To fajne mistrzostwa się szykują skoro Macedonia jest 29 finalistą Euro (nie licząc gospodarza). Zapowiada się impreza na miarę mundialu. Ładnie ten awans skwitował wasz trener :D

chyba nie do końca sprecyzowałem-29 finalista w historii. Już poprawione ;D

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #95 dnia: Maj 06, 2011, 15:18:54 »
gratuluję awansu teraz potwierdz swoją klasę na Euro

wpadnij do mnie

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #96 dnia: Maj 06, 2011, 22:10:24 »
29 drużyna w historii Euro
ciekawa ciekawostka :)
" border="0

Offline bociek00

• Amator
  • *
  • Na forum od: 27.10.2009r.
« Odpowiedź #97 dnia: Maj 06, 2011, 23:09:47 »
Twoja kariera Liechtensteinem była ciekawa,ta widzę też:D Ruskich widzę  ograłeś choć statystycznie lepsi byli (strzały)

MarioAngelo

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Maj 06, 2011, 23:12:01 »
No Macedonia jedzie na mistrza starego kontynentu :)
Dalej tak pójdzie to mistrzem globu będzie

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Macedonia, przypieczętowanie awansu, wielkie podsumowanie eliminacji
« Odpowiedź #99 dnia: Maj 07, 2011, 12:56:59 »
Eliminacje do polsko-ukraińskiego turnieju dobiegły końca. Były emocje, są sensacyjni finaliści. Turniej zapowiada się niezwykle ciekawie. Ale przejdźmy do sedna. Dziś był ostatni dzień eliminacji. Macedonia grała u siebie z Irlandią, chcąc się godnie pożegnać z eliminacjami i z kibicami. I rzeczywiście. Ta sztuka im się udała. Macedonia, po niezwykle ciężkim meczu pokonała 1-0 Irlandię. Goście postawili na zmasowany pressing, grali bardzo agresywnie i środkiem, a wszystkie akcje gospodarzy tłumili w zarodku. No prawie wszystkie. Nie ulega wątpliwości, że to właśnie Macedonia miała dzisiaj przewagę. Świadczy o tym m.in. statystyka strzałów. Co prawda jest zbliżona, ale  jakość strzałów jest jak stąd do Chin. Macedonia oddawała strzały pełne poweru, a Irlandia chciała po prostu wturlać piłkę do bramki. Gola na wagę zwycięstwa zdobył Grozdanovski, po dobitce strzału Maznova. Posłuchajmy wypowiedzi poszczególnych przedstawicieli odpowiednio: piłkarza gospodarzy, gości oraz polskiego eksperta.

Władko Grozdanowski

Cieszę się, że dołożyłem dwie cegiełki do awansu. Pewnie pamiętacie, w drugiej kolejce z Armenią także zapewniłem zwycięstwo. Ale nie chcę się przechwalać. To jest bowiem nasza wspólna zasługa. Dziękuję także kibicom i zapraszam do Polski bądź na Ukrainę. Myślę, że zespół się nie posypie do tego czasu. Złotych gór nie obiecuję, ale walkę do upadłego tak!

Glenn Whelan

Nic nie mamy na swoje usprawiedliwienie. Kolejne słabe eliminacje w naszym wykonaniu. Szkoda, wielka szkoda. Trzeba nam odmłodzenia, powiewu świeżości i woli walki. Jeśli nie awansujemy na mundial w Brazyli, to będzie dramat.

Michał Kołodziejczyk

Już wiedzieliśmy wcześniej, że potrafią zaskakiwać, ale dziś przeszli samych siebie. To co pokazali zasługuje na brawa. Przeforsować irlandzką obronę totalną nie każdemu się udaje. Ale oni są na fali. Zobaczymy na jak długo...

Rosja-Armenia 2-0 Kerżakow 44, Aniukow 90+2
Słowacja-Andora 4-1 Szestak 22, 87, Jeż 26, Stoch 32-k.-Ayala 46
Macedonia- Irlandia 1-0 Grozdanovski 18

TABELA PONIŻEJ!!!

GRUPA A

Bez niespodzianek. Dwoje faworytów zdominowało grupę, Niemcy już są pewni gry na Euro, Turcy muszą się jeszcze pofatygować na baraże.

GRUPA B

Znana nam doskonale grupa. Brak Sbornej choćby w barażach jest megasensacją.

GRUPA C

Włosi odjechali stawce, zacięta walka o baraże pomiędzy Serbią a Estonią, Bałtowie minimalnie gorsi, ale widać że w prawie każdej innej grupie wyszliby do baraży. Niesamowity cios.

GRUPA D

Trójkolorowi jak na faworytów przystało, niepodzielnie rządzili w tej grupie. Natomiast kandydatów do baraży-Rumunię i Bośnię, w piękny sposób rozdzielili Białorusini i to oni jeszcze powalczą o awans.

GRUPA E

Z tej grupy awans wywalczyły dwie ekipy. Holandia oraz Szwecja. Bez większych niespodzianek

GRUPA F

Prawdziwie sensacyjnie grupa. Faworyci-Grecja i Chorwacja- zdetronizowani przez Izrael i Gruzję. Lament w Grecji, zamęt w Chorwacji...

GRUPA G

I tu kolejna sensacja! Anglia ledwo łapie się baraży. Prowadzili na półmetku, a w drugiej połowie zaliczyli wpadki i to Czarnogóra ma bezpośredni awans.

GRUPA H

Można by powiedzieć prawdziwa grupa śmierci. Trzy wyrównane teamy: Portugalia, Dania i Norwegia śmiało mogły myśleć o wygraniu grupy, ale los odtrącił Duńczyków, którzy są już definitywnie za burtą.

GRUPA I

Dominacja mistrzów świata. Drugie miejsce zajęli Czesi, co było do przewidzenia.

ZESPOŁY Z 2 MIEJSC

Szwecja dzięki najlepszemu bilansowi punktowemu zdobywają bezpośredni awans. Reszta zmierzy się w barażach, a rozstawienie zespołów ma się następująco:

Losowanie wkrótce.

NAJWIĘKSI PRZEGRANI
1. ROSJA

Jako największego przegranego należy zaliczyć Rosję. Sborna miała w cuglach wygrać grupę, a tu taka niespodzianka.
2. GRECJA

Triumfatorzy sprzed 7 lat odpadają w grupie, w której powinni wyjść tyrański sposób. Ale niestety skończyło się na przygodzie w eliminacjach
3. CHORWACJA

Przed czterema laty byli w ćwierćfinale, a teraz tylko skończyło się na grupie. Ogromny cios dla Chorwatów.
4. DANIA

Teoretycznie najmniej przegrali w tym gronie. Byli w grupie śmierci, byli minimalnie gorsi, ale mimo wszystko taki wynik godzi w ich ambicje.

NAJWIĘKSI WYGRANI
Białoruś, Macedonia, Izrael, Gruzja, Czarnogóra absolutnie wszystkich zaskoczyli. Nie ma co się tu rozpisywać. Zagrali eliminacje z flagą narodową w sercu. Zagrali z patriotyzmem i chęcią rozsławienia ojczyzny i dzięki temu pokonywali najpotężniejszych rywali!!!!

« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2011, 13:25:57 wysłana przez piuk11 »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Macedonia, przypieczętowanie awansu, wielkie podsumowanie eliminacji
« Odpowiedź #99 dnia: Maj 07, 2011, 12:56:59 »