Statystyki ligowych meczów: 38 Zwycięstw 0 Remisów 0 Porażek
Statystyki wszystkich meczów: 43 Zwycięstw 0 Remisów 0 Porażek
Podsumowanie transferów
Przyszli: Dentinho 677 tyś funtów <---- Corinthians
Odeszli: Cattermole 6,8 mln funtów ----> FC Porto
Riveros 3,7 mln funtów ----> Atletico Madryt
Angeleri 8,6 mln funtów ----> Monterrey
Bramble 19,5 mln funtów ----> Olimpique Marsylia
Ranking Piłkarzy Sunderlandu
Najlepszy strzelec Asamoah Gyan 49 Goli(43 w lidze, 6 w pucharze)
Najlepszy asystent Danny Welbeck 17 Asyst(15 w lidze, 2 w pucharze)
Największa średnia ocen Asamoah Gyan 7.2(wszystkie mecze)
Podsumowanie Barclays Premier League
Tabela
Ranking Strzelców
Ranking Asystentów
Jedenastka Sezonu
Spadki i awanse
Finały Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej
Tabele innych lig
Wypowiedź trenera i nowego zawodnika
- Fantastyczny sezon. Tyle mogę powiedzieć o minionym sezonie. Zagraliśmy fantastycznie i wiele klubów może nam zazdrościć. Pozbyliśmy się kilku graczy, ponieważ nie grali i się nie rozwijali. Wyjątkiem jest Bramble, który był podstawowym graczem i Angeleri, który grał w połowie meczów. Jednak się nie osłabiliśmy. Mamy dobry skład i powalczymy w następnym sezonie. Ciesze się, że Dentinho do nas doszedł i mam nadzieję, że pokaże na co go stać. Plany minimum na następny sezon to obrona wywalczonych pucharów czyli Ligi i FA Cup. W Lidze Mistrzów chcemy trafić na kogoś z Hiszpanii,Włoch i Turcji, ponieważ chcemy pozwiedzać <śmiech>. Tak naprawdę chcemy powalczyć w LM i zaprezentować się jak najlepiej. W pierwszej kolejce przed nami trudne zadanie, ponieważ gramy z Manchesterem United. Na szczęście u siebie i będzie mogli liczyć na doping kibićów.
- Również się ciesze z tego, że doszedłem do tak wspaniałego klubu. Będę dawał z siebie sto procent i być może niedługo trener mnie zauważy. Mam nadzieję, że się wiele nauczę m.in. od takich graczy jak Ronaldinho, który jest moim idolem. Każdą daną mi szanse postaram się wykorzystać.