Autor Wątek: Pes 2012 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania  (Przeczytany 251538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
Odp: Pes 2012 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania
« Odpowiedź #440 dnia: Styczeń 26, 2012, 21:50:50 »
Ale mu odpowiedziałeś na pytanie Artur...
turnieje to najlepiej graj tu z ludzmi z pesleague, wtedy bd mial pewność ze grasz ze sprawdzonymi graczami z dobrym polaczeniem i z polakami wiadomo ;)
Dlatego najlepiej jest dołączyć do pesleague i grać na lepszych, świadomych warunkach.
He nie mam pytań... A Ty mu inaczej odpowiedziałeś...?! ::)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 21:56:25 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.12.2011r.
    • Jarek Blasi - fotografia
« Odpowiedź #441 dnia: Styczeń 27, 2012, 00:02:27 »
He nie mam pytań... A Ty mu inaczej odpowiedziałeś...?! ::)

Wyrwałeś z kontekstu. Najpierw odpowiedziałem na jego pytanie a potem potwierdziłem to o czym ty pisałeś w celu ukazania różnicy między Online Konami a Pesleague..

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: Styczeń 27, 2012, 00:22:06 »
Witam!

Zakupiłem konto Pro Evolution 2012 na allegro od gościa z samymi pozytywnymi komentarzami. Jestem początkującym graczem online, choć z sąsiadem gramy od dwóch lat przy piwku. A więc ściągnąłem obraz PESA z RELOADED i zainstalowałem używając oryginalnego cd-keya, użyłem podanego KONAMI ID i zacząłem przygodę z PESEM online. Moje pytanie brzmi a właściwie dwa. Najczęściej gram w COMPETITION oraz te cogodzinne turnieje. Dlaczego tam są prawie sami ruscy i grecy? Czy zależy to od mojej wersji gry? Czy czasem nie łączy mnie z jakimś serwerem w Związku radzieckim ;) i wpływa to negatywnie na jakość mojego połączenia i wyniki w grze (lagi)? Pingi do wp mam w granicach 18-20, do onetu jeszcze lepsze, kablówka 16Mb/s up 1Mb. Czy mam wpływ na jakim serwerze będę grał? Jak sprawdzić z jakim serwerem i gdzie mnie łączy?

Pozdrawiam gorąco i oczekuję na odpowiedź

Hm... Wiele właśnie jest Greków, Włochów, Ruskich w PES2012
Masz możliwość wyboru z jakimi zawodnikami ma cię mniej więcej łączyć. Możesz ustawić podobny poziom asyst, oraz w jakim języku ma ci wyszukiwać głównie przeciwnika bądź we wszystkich.

Co do łącz masz dobre, zrób lekką optymalizację dla połączeń. Zmień MTU, ustaw pełny duplex we właściwościach karty sieciowej, ustaw w setting gry port 3658 (jak by były problemy daj na auto z powrotem).

Wszelakie informacje znajdziesz w Google bądź innej wyszukiwarce odnośnie optymalizacji i tego co napisałem.

Nie graj w Lobby, szkoda czasu, chyba że z kim się ugadałeś na meczyki. Lepiej Turnieje oraz Szybki Mecz.

PS.

A jak Kur** jeszcze raz jakiś zje* (czy. Mod, Admin) wykasuje to co napisałem odnośnie optymalizacji to powołam się na ACTA :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 00:24:43 wysłana przez OnoMatoPeja »

Offline robson666

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 26.01.2012r.
« Odpowiedź #443 dnia: Styczeń 27, 2012, 01:06:47 »
Hm... Wiele właśnie jest Greków, Włochów, Ruskich w PES2012
Masz możliwość wyboru z jakimi zawodnikami ma cię mniej więcej łączyć. Możesz ustawić podobny poziom asyst, oraz w jakim języku ma ci wyszukiwać głównie przeciwnika bądź we wszystkich.

Co do łącz masz dobre, zrób lekką optymalizację dla połączeń. Zmień MTU, ustaw pełny duplex we właściwościach karty sieciowej, ustaw w setting gry port 3658 (jak by były problemy daj na auto z powrotem).

Wszelakie informacje znajdziesz w Google bądź innej wyszukiwarce odnośnie optymalizacji i tego co napisałem.

Nie graj w Lobby, szkoda czasu, chyba że z kim się ugadałeś na meczyki. Lepiej Turnieje oraz Szybki Mecz.

PS.

A jak Kur** jeszcze raz jakiś zje* (czy. Mod, Admin) wykasuje to co napisałem odnośnie optymalizacji to powołam się na ACTA :)

Dzięki. I właśnie o to mi chodziło. Jutro sprawdzę ustawienia, bo dziś za późno (nie dla mnie ale dla śpiącej żony) :)

Offline bunia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.11.2011r.
« Odpowiedź #444 dnia: Styczeń 27, 2012, 12:12:25 »
Witam, proszę o podpowiedź bo przeszukałem wszystkie wątki i nie znalazłem konkretnej odp...  a więc...  Czy można zmienić nr KONAMI ID..?? gram na PC!..chce zmienić konto poniewaz gralem na wolniejszym internecie i duzo razy mnie wywalilo... teraz mam wyzszy i chcialbym zaczac od nowa... bradzo prosze o pomoccc...

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 08.06.2010r.
« Odpowiedź #445 dnia: Styczeń 27, 2012, 14:41:06 »
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Panowie powyższy problem rozwiązany! Już objaśniam jak ktoś też ma z tym kłopot. Osobiście posiadam router Belkin, a więc wchodzimy start -> uruchom -> wpisujemy cmd -> wpisujemy ipconfig. Ukazują nam się różne informacje, my potrzebujemy tylko dwóch: Adres IP oraz Brama Domyślna. Wchodzimy w internet i wpisujemy ip, które było zaznaczone jako Brama Domyślna (u mnie 192.168.2.1). Gdy wklepiemy te ip w internecie ukaże nam się coś takiego lub podobnego, w zależności od rutera. Jak wspominałem posiadam router Belkin, ale opcje wszędzie są podobne. Poniżej screen.

Dalej, wchodzimy w Virtual Servers i zaznaczamy coś takiego:

Ten port do PES'a odnalazłem w googlach, jest on po to, aby odblokować grę online, wpisujemy wszystko tak jak jest tutaj, ale jak mówiłem na początku trzeba było zapamiętać także Adres IP, mój to 192.168.2.3, zmieniamy tylko ostatnią cyferkę, w zależności od tego jaki mamy Adres IP wydoczny w ipconfig. Następny i ostatni krok: wchodzimy w DMZ, ukazuje nam się coś takiego:

Tu także wpisujemy ostatnią cyferkę naszego Adresu IP jak wyżej. Wszystko zapisujemy i wychodzimy z internetu. Teraz pamiętamy o zaporze systemu windows, należy ją albo wyłączyć, albo dodać PES'a do wyjątków. Mi to pomogło, poszperałem na googlach kilka dni i sam doszedłem do sedna sprawy, mam nadzieję, że wam też się to przyda.

Kiedy tak zrobię gra online działa. Tylko jest jeden problem: W urządzeniach które łączą sie z routerem np. laptop nie ma internetu. W komputerze połączonym bezpośrednio z routerem jest internet. Wiecie jak rozwiązać ten problem ?

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #446 dnia: Styczeń 27, 2012, 15:21:50 »
W urządzeniach które łączą sie z routerem np. laptop nie ma internetu. W komputerze połączonym bezpośrednio z routerem jest internet. Wiecie jak rozwiązać ten problem ?

Ja mam zasadnicze pytanie bo kompletnie nie rozumiem różnicy pomiędzy laptopem łączącym się z routerem a komputerem połączonym bezpośrednio z routerem? :D W obu przypadkach łączą się IDENTYCZNIE. Przestudiuj co napisałeś bo wyszło masło maślane :)

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
« Odpowiedź #447 dnia: Styczeń 27, 2012, 15:50:09 »
Ja mam zasadnicze pytanie bo kompletnie nie rozumiem różnicy pomiędzy laptopem łączącym się z routerem a komputerem połączonym bezpośrednio z routerem? :D W obu przypadkach łączą się IDENTYCZNIE. Przestudiuj co napisałeś bo wyszło masło maślane :)

Komputer stacjonarny łączy się z routerem przez kabel RJ-45, a laptop i inne urządzenia przez Wi-Fi ;)

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #448 dnia: Styczeń 27, 2012, 16:08:11 »
Komputer stacjonarny łączy się z routerem przez kabel RJ-45, a laptop i inne urządzenia przez Wi-Fi ;)

Czyli różnica to przewodem i WiFi a nie pośrednio i bezpośrednio :) Ok, w takim razie pytanie brzmi: Czy jak podłączysz lapka przewodem to jest Internet? Jeżeli jest to znaczy, że źle ustawiłeś WiFi. Jeżeli nie ma na obu kartach to albo coś blokuje, wirus siedzi, albo rejestr zmajstrowałeś, albo nie wiem co ;)

Offline dealbrooklyn

• Junior
  • *
  • Na forum od: 23.01.2012r.
  • Hip-hop death blow
« Odpowiedź #449 dnia: Styczeń 28, 2012, 00:11:21 »

musisz wejść w konfiguracje routera i ustawić opcje wifi aby działała... podaj model routera to Ci pomogę tu czy na pw...
"Nie Jestem Nowoczesny i wychodzę z założenia... Że wolę słuchać ciszy niż głupiego Pierd0lenia"

Offline owen_17

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.02.2011r.
« Odpowiedź #450 dnia: Styczeń 28, 2012, 19:37:33 »
Już od jakiegoś miesiąca mam taki problem, że gdy hostuje to rozłącza mi PES'a podczas gdy pokazuje się stadion. Gra się nie wyłącza tylko cofa do menu online. Czasem zdarza się, że rozłączy również podczas gry, ale z netem nic się nie dzieję, nadal jest połączony. Był dzisiaj u mnie gościu od TP i powiedział, że wszystko ok. Tydzień temu robiłem formata, myślałem, że to pomoże i nadal to samo. Czyściłem procesor, co zmniejszyło jego temperaturę o 20 stopni i nadal wywala. Naprawdę już nie wiem co mam robić. Może ktoś miał taki problem lub wie jak to naprawić. Przez to będę musiał skończyć grać w PES'a online, bo się po prostu nie da. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
« Odpowiedź #451 dnia: Styczeń 28, 2012, 19:53:20 »
Czyli różnica to przewodem i WiFi a nie pośrednio i bezpośrednio :) Ok, w takim razie pytanie brzmi: Czy jak podłączysz lapka przewodem to jest Internet? Jeżeli jest to znaczy, że źle ustawiłeś WiFi. Jeżeli nie ma na obu kartach to albo coś blokuje, wirus siedzi, albo rejestr zmajstrowałeś, albo nie wiem co ;)

Kiedy podłączyłem laptop do routera kabelkiem RJ45 dalej nie było internetu ;/

Offline Tommy612

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 14.04.2007r.
« Odpowiedź #452 dnia: Styczeń 29, 2012, 12:22:54 »
Witam. Widzę że ostatnio coraz więcej osób ma problemy z połączeniem. U mnie sytuacja wygląda tak że w ostatnim czasie ciężko o rozegranie meczu bez lagów. Wcześniej zdarzało się to sporadycznie. Sprawdzałem swój ping i wyniósł tylko 14 więc to jest dobry wynik. Co prawda niedawno zamocowałem w domu router i teraz korzystam w ten sposób z netu ale jak pamiętam na początku nie było problemu z połączeniem. MOŻE KTOŚ WIE JAK POPRAWIĆ SWOJEGO HOSTA I POLEPSZYĆ POŁĄCZENIE ??

Tak to wygląda
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2012, 12:30:07 wysłana przez Tommy612 »
GLORY !! GLORY !!  MAN UNITED !!!

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
« Odpowiedź #453 dnia: Styczeń 31, 2012, 15:11:46 »
Jaki jest port PES-a 2012 do grania online ? kiedy przekierowywuje na 5739 to nic to nie daje  :-\

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #454 dnia: Styczeń 31, 2012, 16:19:44 »
Witam. Widzę że ostatnio coraz więcej osób ma problemy z połączeniem. U mnie sytuacja wygląda tak że w ostatnim czasie ciężko o rozegranie meczu bez lagów. Wcześniej zdarzało się to sporadycznie. Sprawdzałem swój ping i wyniósł tylko 14 więc to jest dobry wynik. Co prawda niedawno zamocowałem w domu router i teraz korzystam w ten sposób z netu ale jak pamiętam na początku nie było problemu z połączeniem. MOŻE KTOŚ WIE JAK POPRAWIĆ SWOJEGO HOSTA I POLEPSZYĆ POŁĄCZENIE ??

Tak to wygląda

1. Czy koś korzysta z twojego połączenia internetowego kiedy ty grasz?
2. Czy zamieszczony screen z testu prędkości był zrobiony w momencie kiedy występowały lagi?
3. Czy wgrywałeś ostatnio jakiegoś patcha np PESEDIT 2.7?
4. Czy dogrywałeś do PESa cokolwiek? :)

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #455 dnia: Styczeń 31, 2012, 16:22:41 »
Jaki jest port PES-a 2012 do grania online ? kiedy przekierowywuje na 5739 to nic to nie daje  :-\

Port, który napisałeś jest prawidłowy. Najgorsze jest to, że nie opisałeś swojego problemu tylko "to nic to nie daje". A co ma dawać? Wcześniej pisałeś o braku Internetu. Chcesz po przekierowaniu portu do PESa mieć nagle Internet?

Ludzie, zanim o coś zapytacie OPISZCIE PROBLEM! Skąd ktoś ma wiedzieć o co wam chodzi?..

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
« Odpowiedź #456 dnia: Styczeń 31, 2012, 18:21:11 »
Port, który napisałeś jest prawidłowy. Najgorsze jest to, że nie opisałeś swojego problemu tylko "to nic to nie daje". A co ma dawać? Wcześniej pisałeś o braku Internetu. Chcesz po przekierowaniu portu do PESa mieć nagle Internet?

Ludzie, zanim o coś zapytacie OPISZCIE PROBLEM! Skąd ktoś ma wiedzieć o co wam chodzi?..
Ja mam ciągle ten sam problem

Offline CisEk

• Amator
  • *
  • Na forum od: 08.12.2011r.
« Odpowiedź #457 dnia: Luty 04, 2012, 13:29:48 »
siemka mam problem taki gdy włączam pesa i biorę online wpisuje dane wyskakuje mi takie coś Pes 12 Your version of Pro Evolution Soccer 2012 is incompatible proszę w razie pomocy na gg : 36024436

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #458 dnia: Luty 04, 2012, 14:11:36 »
siemka mam problem taki gdy włączam pesa i biorę online wpisuje dane wyskakuje mi takie coś Pes 12 Your version of Pro Evolution Soccer 2012 is incompatible proszę w razie pomocy na gg : 36024436

Oryginał? jeśli tak to zainstalowane wszystkie updat'y(patch 1.03 i DLC)?

Offline sanczez87

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 30.01.2012r.
« Odpowiedź #459 dnia: Luty 07, 2012, 15:30:13 »
witam ,mam oryginalna gre ,zainstalowałem patch pesedit 2.7. W opcjach w zakładce switch klikam online wyskakuje komunikat succesfully switches to online mode. Gdy jednak chce grac online wyskakuje invalid player data found .W czym problem prosze o pomoc.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #459 dnia: Luty 07, 2012, 15:30:13 »