Autor Wątek: T-Mobile Ekstraklasa Główny temat. The End..  (Przeczytany 115179 razy)

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: T-Mobile Ekstraklasa Główny temat.
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 21, 2011, 18:41:30 »
o pobierz najnowszą wersję 4.0 z uploadami do 4.4 ;)

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 19.11.2011r.
  • Nigdy się nie poddawaj..
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 21, 2011, 18:45:31 »
Kto chętny na wywiadzik, proszę pisać na PW. Od 19:30 mogę z przyjemnością z kimś przeprowadzić. Pozdrawiam.

Offline Raffael

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 10.11.2011r.
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 21, 2011, 19:02:00 »
Nie mam teraz Pes-a i nie wezmę statystyk moich piłkarzy. Wyślesz mi na gg albo na priv statystyki piłkarzy Lecha ;)

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 21, 2011, 19:16:03 »
Nie mam teraz Pes-a i nie wezmę statystyk moich piłkarzy. Wyślesz mi na gg albo na priv statystyki piłkarzy Lecha ;)

Postaram się jak znajdę czas.

Offline Piwosz

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.08.2010r.
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 21, 2011, 19:28:47 »
Ja bym prosil o to samo tyle, ze Cracovii. Bo też nie mam PESa.

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 14.02.2010r.
  • vamos barca !
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 21, 2011, 20:24:36 »
Ja także nie mam, wyślij na PW :)
" border="0

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 21, 2011, 21:07:52 »
Panowie szukam konkretnej osoby, która mogłaby przeprowadzić ze mną wywiad w miarę zrozumiały i ogarnięty. Pisać na gg lub na PW kto chętny. :)

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 22, 2011, 15:34:31 »
Wywiad ze Deivem  (trenerem Górnika)

Witam. Niech Pan tak na przywitanie opowie o swoim doświadczeniu trenerski.

Mam dopiero 35 lat, trenowałem wcześniej wolińską Vinetę. Czwarta liga, więc przeskok jest przeolbrzymi. Ciąży mna mnie wielka presja. Górnik to klub z niesamowitą przeszłością i muszę sprostać temu zadaniu.

Miałeś propozycję z innych klubów?

Inne kluby? tak, międzyinnymi z Floty Świnoujście, lecz to nie oferta dla mnie. Moje ambicje na pewno są większe. Chcę wygrać w Polsce wszystko co możliwe. Oczywiście trenujac Górnik.

Górnik ma piękną historię 14 mistrzostw Polski, 6 razy zdobywca Pucharu Polski, czy zamierzacie w tym roku te sukcesy kontynuować?

Realnie patrząc, misrzostwo kraju nie jest w naszym zasięgu. Mamy przecież Legię, Wisłę.  Choć, Puchar Polski? czemu nie. To jest puchar i wszystko może się zdarzyć/

Mimo tych sukcesów, Górnik ostatnimi laty ma poważne problemy finansowe jak i piłkarskie. Dwa lata temu spadliście z Ekstraklasy po czym udało się awansować i zająć wysokie szóste miejsce, ale jeszcze wcześniej Górnik borykał się z poważniejszymi problemami, prawie co sezon mógł spaść z ekstraklasy. Jaki sposób według Pana może być konkretny dla obecnej sytuacji w klubie..?

Myślę, że finanse pozwolą nam na kupno jakiegoś perspektywicznego młodzika, 20-23 lata. Byleby był ograny w jakiejś silniejszej lidze, np druga liga niemiecka, czy hiszpańska. Inne zmiany nie mają racji bytu.

Macie najtrudniejszy terminarz od samego startu w lidzie. Na mecz inauguracyjny jedziecie do Krakowa podejmować tamtejszą Wisłę, potem mecz u siebie z Legią Warszawa, a jeszcze potem mecz z kandydatem do spadku - Cracovią...

Aktualnie naszym celem jest utrzymanie się w lidze. Jeśli to sobie zapewnimy, to będziemy starać się wspinać po tabeli. "Po trupach do celu". Zwycięstwa to coś, co wszyscy kochamy, lecz Legia i Wisła to chyba najpoważniejsi kandydaci do tytułu, szczególnie ci pierwsi. Cracovia? Też trudny rywal. Dla nas nie ma w lidze łatwych spotkań i każde trzeba wygrywać.

Jak wyobrażasz sobie grę pod twoją wodzą? Jak prowadził Pan Vinetę gra wyglądała efektywnie i dobrze, ba ten klub zajął pierwsze miejsce z dorobkiem 76 punktów w lidzie. Jest to imponujący rezultat. Czy zamierza Pan nałożyć na Górnik taką samą taktykę?

Liga IV i Ekstraklasa się różnią. Tam gra się bardziej siłowo niż finezyjnie. Lecz myślę, że taktykę tylko lekko skorektuję i zastosuję ją tutaj. Na wszelki wypadek pokażę moim graczom jeszcze pare rozwiązań, bo tak na prawdę taktykę powinno dobierać się do rywala

Wywiad z RMFC (trenerem Widzewa)

Witam trenerze. Czemu podjąłeś się pracy w łódzkim klubie?

Witam jest to moje rodzinne miasto gdy byłem młody grałem w szkółce juniorów w szkółce Widzewa teraz gdy otrzymałem propozycje bycia trenerem Widzewa bez zastanowienia się zgodziłem

Sytuacja finansowo w Widzewie nie wygląda najlepiej, ale kadrowo wygląda to nawet dobrze. Co tak naprawdę zamierzacie osiągnąć w tym sezonie?

Hmm.. mam dość ambitne plany na ten sezon nie zamierzam zakończyć sezonu na gdzies w połowie czy na końcu tabeli licze na pierwszą czwórkę , chce żeby Widzewiacy w końcu pokazali na co ich stać , nie planuje żadnych transferów na ten sezon bo tak jak Pan powiedział kadra jest już dopracowana teraz trzeba tylko trenować zgranie.

Na inauguracje podejmujecie GKS Bełchatów, potem mecz u siebie z Koroną Kielce, a następnie znów u siebie derby Łodzi. Wydaje się ze pierwszy mecz jest najłatwiejszy z tych trzech, ponieważ GKS Bełchatów wygląda słabiej na tle Korony czy ŁKSu..

Inauguracja sezonu to będzie łatwy mecz jestem przekonany że wygramy trudniej będzie z Koroną bo tak jak Pan powiedział Korona jest silniejsza od GKSu no i dlatego w tym meczu zawodnicy będą juz sie musieli bardziej postarać a jeżeli chodzi o derby Łodzi to juz teraz szykuje taktykę na to spotkanie, musimy się zrewanżowac za ostatnie derby.

Derby Łodzi w tym roku mogą okazać się kluczowe, Łódzki KS ma jeden z najlepszych składów w ostatnich latach, napad Saganowski-Mięciel może napsuć wam wiele nerwów. Macie jakieś pomysły na zatrzymanie tej dwójki?

Mam pewien pomysł na ten mecz a mianowicie defensywna formacja ale nie będe zdradzał szczegółów , gdy przyjdzie czas przedstawie taktykę i wyjsciową "11"

Są plotki ze Dżalamidze może niedługo odejść z łódzkiego klubu, jak Pan się do nich zastosowuje?

To jedno wielkie kłamstwo wypisywane w brukowcach i kolorowych gazetkach dla dzieciaków nie widze zadnego powodu dla jakiego Dżalamidze miałby odejsc z klubu rozmawiając z nim powiedział że bardzo dobrze się czuje grając w barwach Widzewa i nie planuje żadnych zmian klubu w najblizszym czasie.

Jaki będzie najważniejszy dla was okres sezonu według Ciebie?

Hmm... Dla mnie niema ważniejszego i mniej ważniejszego okresu , cały sezon jest rownie ważny i przez cały sezon będziemy dawali z siebie wszystko tak aby osiagnąć jak najlepsze wyniki.

Na zakończenie zachęć kibiców Widzewa na przychodzenie na stadion i kibicowanie swojej ukochanej drużyny przez cały sezon.

Hehehe teraz to Pan mi dał zadanie. Nie muszę nikogo zachecac jeżeli kibice zobaczą że ich klub osiąga bardzo dobre wyniki sami bedą przychodzic na stadion i zaczną godnie reprezentować swoj zespół

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • vamos barca !
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 23, 2011, 11:23:13 »
Jak mam wyslac sklad, jak nie mam ani swojego skladu, ani nie wiem jakie maja statystyki ???
" border="0

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 23, 2011, 12:25:16 »
Jak mam wyslac sklad, jak nie mam ani swojego skladu, ani nie wiem jakie maja statystyki ???

Podbijam.
1. Mamy ustalać składy na podstawie aktualnych w czasie rzeczywistym, a powiedzmy nie będzie tego zawodnika w Twoim patchu, i co wtedy?
Skoro w rzeczywistym to juniorów też można? - no co też są zgłoszeni do rozgrywek  :)
2. Nie zawsze zawodnik, który obecnie gra dobrze w PESie może grać bardzo beznadziejnie - chodzi mi dokładnie o statystyki zawodników.
3. Jak z formą, kontuzjami, i zawieszeniami zawodników?
4. Wiem, że masz swoje życie szkoła,praca, czy jakieś tam inne zajęcia, ale jeśli już ten manager ma być naprawdę najlepszy za wszystkich dotychczas, to nie możemy typować składów w ciemno. Proponuje by wszyscy dostali najlepiej ssy z statystykami, nie wszyscy mają jeszcze na dysku PES 2011 i nie wszyscy będą specjalnie z powrotem instalować i  pobierać patch.

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 23, 2011, 12:25:21 »
No dokładnie, trochę to bezsensowne.

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 23, 2011, 16:55:35 »

1. Mamy ustalać składy na podstawie aktualnych w czasie rzeczywistym, a powiedzmy nie będzie tego zawodnika w Twoim patchu, i co wtedy?

Wtedy go własnoręcznie zrobię. Za pomocą strony pesstatsdatabase

2. Nie zawsze zawodnik, który obecnie gra dobrze w PESie może grać bardzo beznadziejnie - chodzi mi dokładnie o statystyki zawodników.

Spokojnie, postaram się o realizm jak tylko mogę.

3. Jak z formą, kontuzjami, i zawieszeniami zawodników?

Info jutro albo w piątek.

4. Wiem, że masz swoje życie szkoła,praca, czy jakieś tam inne zajęcia, ale jeśli już ten manager ma być naprawdę najlepszy za wszystkich dotychczas, to nie możemy typować składów w ciemno. Proponuje by wszyscy dostali najlepiej ssy z statystykami, nie wszyscy mają jeszcze na dysku PES 2011 i nie wszyscy będą specjalnie z powrotem instalować i  pobierać patch.

Dziś postaram się (jak zdążę) dać wam wszystkie statystyki piłkarzy, w temacie będziecie mieć wszystkie skille zawodników każdego klubu. To będzie czasochłonne, ale postaram się to napisać. 

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 23, 2011, 17:28:37 »
WAŻNE: Słuchajcie, jednak to będzie inaczej. Dzisiaj prześle wam OF zaktualizowany przeze mnie, i będziecie mogli sobie z niego ustalać skład. To będzie łatwiejszy sposób dla mnie i dla was. Postaram się żeby ten plik ukazał się jeszcze wieczorem, bo jutro o 20:00 koniec przesyłania składów. Pozdrawiam.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 23, 2011, 17:42:54 »
To jak ktoś może to po pobraniu OFa poda mi składy i statystyki Lechii Gdańsk na PW. Bo nie mam już PES 2011.

EDIT @ Down: Nie zawsze overall zgadza się z tym co jest w edytorze, no ale ok...
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2011, 17:57:18 wysłana przez thekrzychu »

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 23, 2011, 17:44:25 »
To jak ktoś może to po pobraniu OFa poda mi składy i statystyki Lechii Gdańsk na PW. Bo nie mam już PES 2011.

Wystarczy że pobierzesz jakiś edytor .

Offline Piwosz

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.08.2010r.
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 23, 2011, 18:40:03 »
Ja  nie mogę bo nie dam rady zainstalować PESa, ani edytora. Moze ktos wysłać staty Cracovii.

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • vamos barca !
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 23, 2011, 18:57:06 »
Ta, mam pobrać OFa, jak nie mam w ogóle PESa 11 :). Jeśli ktoś go ma, to prosiłbym o przesłanie statów Polonii Warszawa na PW. Osobiście mam tylko Pro Evo 10 i 12.
" border="0

Offline BodzioOps

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 23, 2011, 20:50:12 »
Zaraz mnie ch*j trafi .. Miałem połowę pracy zakończoną i przy jednym piłkarzy Zagłębia Lubin mnie wywaliło z gry, a co za tym idzie edycja poprzednich piłkarzy i ich dodawanie zostały anulowane.. Pięknie... Dobra, nie ma lipy. Za ok. 2 dni rusza liga, a ja dziś nie mam zbytnio czasu na przerabianie, a do czwartku godz. 20:00 jest przesyłanie składów. Cóż, podam w poście tylko wszystkie kadry i obok nazwisk ich skill. OF ukaże się, ale najprawdopodobniej po zakończeniu rundy jesiennej. Pozdrawiam.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 23, 2011, 20:54:27 »