1 kolejka Ligue 1
Olympique Marsylia vs FC Sochaux 1:01:0-Cheyrou Opis meczu: To był trudny mecz dla marsylczyków, ale na szczęście udało się go wygrać.W 33 minucie po podaniu Nianga, z daleka uderzał Cheyrou, piłka trafiła w jednego z obrońców ekipy przyjezdnej i pokonała Crosa. Ten sam Cros przez cały mecz bronił bardzo dobrze, choć też pomagało mu szczęście, jak np. gdy przy strzale Gignaca piłka minimalnie minęła jego bramkę.Po meczu Deschamps przyznał,że jeśli nie w tym, to w następnym okienku kupi do swojej ekipy bramkarza Sochaux.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
(sorry za jakość tego skrótu, ale nagrywałem płytę i trochę cięło )
2 kolejka Ligue 1
Olympique Marsylia vs Evian TG 4:2
1:0-Lucho Gonzalez(A.Ayew)1:1-M'dami2:1-Marcos Senna3:1-Niang(Borriello)3:2-Bugner4:2-Niang(Borriello) Opis meczu: Co za widowisko na Velodrome!! Już w pierwsze minucie po dośrodkowaniu Ayewa, gola głową strzelił Lucho Gonzalez. Pod koniec pierwszej połowy, po błędzie N'kolou, bramkę strzelił M'dami.Druga połowa zaczęła się od mocnego uderzenia gospodarzy.Celnym strzałem z daleka popisał się Marcos Senna, strzelając swojego pierwszego gola w barwach klubu.Niedługo potem, pierwszą asystę w sezonie zaliczył nowy zawodnik OM, Marco Borriello, który w polu karnym podał do Nianga,a ten umieścił piłkę w okienku bramki Duranda.
Jednak cztery minuty po golu Senegalczyka, na listę strzelców wpisał się Bugner,choć to bardziej gol samobójczy Diawary niż jego zasługa, bo przed strzałem napastnika Evian, piłka odbiła się od nogi obrońcy OM i zmyliła Mandandę.W 83 minucie, kolejna akcja Borriello-Niang, zakończona golem byłego snajpera Fenerbahce,który przeniósł piłkę nad wychodzącym bramkarzem Evian.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
Borriello nowym zawodnikiem OM!!!
Wybaczcie, że tak niechronologicznie,ale mecze są najważniejsze . Świetny początek byłego napastnika Romy i Milanu, dwie asysty i naprawdę wzorowa współpraca z Niangiem- tak po meczu z Evian,Deschamps ocenił grę Borriello.W sumie nie ma co się dziwić, ponad 15 mln euro, nie wydaję się na byle kogo .Oby grał tak dalej, a na pewno będę z niego zadowolony .