4 kolejka Ligue 1Czyli więcej nerwów, niż goli
Olympique Marsylia vs OGC Nice 1:0 1:0-Borriello(M'bia) Opis meczu:To był nerwowy mecz dla kibiców Marsylii.
Mimo,że prowadzenie dał w 31 minucie Marco Borriello, po wypadzie z linii defensywnej Stephena M'bii i jeszcze lepszym podaniu,to wicemistrz Francji, mógł nawet przegrać ten mecz.Dobrze broniący tego dnia, Steve Mandanda nie dał się pokonać, ani w pierwszej połowie, ani w drugiej, mimo,że w 78 minucie blisko wyrównania był Goncalves,ale Francuz wyciągnął się jak struna.Osiem minut później pięta piłkę do bramki chciał skierować któryś z graczy gości, ale Mandanda obronił jeszcze lepiej niż osiem minut wcześniej.Pokaz frustracji dał pod koniec meczu Ayew i zabraknie go podczas meczu z Auxerre.
Co raz więcej,o punktach Marsylii zaczynają stanowić dwaj panowie Mandanda i Borriello, co by to było, gdyby któryś z nich nabawił się kontuzji . GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
1 kolejka Ligi Mistrzów
Zwycięstwo na inaugurację,a czy dla Was to niespodzianka ??
Olympique Marsylia vs Manchester City 2:0
1:0-Cheyrou
2:0-Borriello
Opis meczu:Marsylczycy wyszli do tego meczu w pełni zmobilizowani by wygrać, najlepiej do 0.
Już na początku meczu, Ayew, podobnie jak w meczu z Evian, pociągnął prawą stronę i wrzucił piłkę w pole karne, ale Valbuena jest za niski, by zdobyć identycznego gola jak Lucho Gonzalez.Wtedy pożałowałem,że wystawiłem szybkiego Francuza do składu.Ale inny Francuz, pokazał swoją wartość dla zespołu w 14 minucie.
Mamadou Niang, w sytuacji sam na sam z Hartem, uderzył prosto w nogi młodego Anglika, ale Benoit Cheyrou uderzył celnie do pustej bramki z 16 metrów.Potem do głosu doszli gracze Manciniego, Aguero mógł przelobować Mandandę, ale czarny Francuz nie dał się pokonać i chwycił piłkę.Potem z dystansu Yaya Toure, chciał trafić w okienko,ale Mandanda wyciągnął się jak długi i zbił piłkę w bok.
W 45 minucie Borriello okiwał jak dziecko Garetha Barry'ego i strzałem w okienko pokonał bezradnego Harta.W drugiej połowie, Barry mógł strzelić gola, ale jego strzał minął bramkę Marsylii.Pod koniec meczu,Mancini za Barry'ego wpuścił Edina Dżeko, który w ostatniej akcji meczu, trafił w poprzeczkę.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
Z ostatniej chwili:Cros od stycznia w Marsylii!!!
Z tych czterech milionów,które zostały mi na transfery, 2,8 mln wydałem na 20-letniego bramkarza Sochaux, który wpadł mi w oko() po meczu pierwszej kolejki Ligue 1.Czy to dobry ruch, waszym zdaniem
PS.Negocjuje także z Ferreirą,Bellamy'm i Maxi Lopezem, ale te transfery zrealizuje jeśli uda mi się kogoś sprzedać.