2 kolejka Ligi Mistrzów
Pierwsza porażka w LM, w dniu w którym żadnego meczu nie mogę wygrać.
Olympique Marsylia vs Fenerbahce Stambuł 1:2
1:0-Ayew(Gignac) 1:1-Bienvenu(Alex) 1:2-Kesimal(Alex) Opis meczu:Są takie dni, że wygrywam wszystkie mecze, nawet w FIFA Ultimate Team 12.Ale są również takie, w których nie mogę wygrać meczu, ani w UT(choć tam bardzo często przegrywam), ani w PESIE.Ten dzień jest właśnie takim dniem, po przegraniu meczu w UT 0:6 postanowiłem poprawić sobie humor i przejść do PESA.
Przejdźmy do meczu, pierwsza połowa była wyrównana, okazję z wolnego miał Alex, ale uderzył nad poprzeczką bramki Mandandy.Okazję w tej części gry miało również OM, dwójkowa akcja Lucho-Niang,ale strzał Argentyńczyka przeszedł nad poprzeczką bramki Volkana Demirela.W drugiej połowie akcję ze skrzydła przeprowadzili goście, dośrodkowanie i strzał Stocha,ale obroniony przez Mandandę.
Pierwsi z gola cieszyli się gospodarze:Ayew pociągnął środkiem boiska, podał do rezerwowego Gignaca ten odegrał z powrotem do Ghańczyka,a ten strzałem pod poprzeczkę w 60 minucie dał prowadzenie drużynie Deschampsa.Fenerbahce zaczęło od środka, ja myślałem o potencjalnym rywalu w 1/8,a tu gracze gości przeprowadzili akcję bramkową.Alex pociągnął środkiem boiska, minął kilku rywali, podał do rezerwowego Bienvenu, a ten uderzając w lewy dolny róg wyrównał stan meczu.Po tej bramce, OM szukało jak sęp bramki na 2:1. W końcu pokazał się, niewidoczny w tym meczu Super Marco i oddał strzał... ale niestety piłka wylądowała na słupku bramki Volkana Demirela.Swoją akcję miał również Gignac, ale jego strzał z ośmiu metrów pewnie obronił bramkarz gości.Decydujący cios goście zadali w 85 minucie, kiedy to po obronionym strzale z rzutu wolnego przez Mandandę,Fenerbahce miało rzut rożny.Alex tak precyzyjnie dośrodkował, że Serdarowi Kesimalowi nie pozostało nic innego jak strzelić gola i zrobił to,a gracze Deschampsa pomimo porażki pozostali na pierwszym miejscu w grupie E, bo PSV niespodziewanie pokonało Manchester City 2:1.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
Następna kolejka: mecz z Caen
Caen to obecnie szósta drużyna Ligue 1, z dorobkiem 13 punktów.W składzie będzie najprawdopodobniej jedna zmiana, narzekającego na nadmiar gry Lucho, zastąpi Mathieu Valbuena.Jaki typujecie wynik z Caen ??