Autor Wątek: OM by Michał16ZenitSP-29 kolejka za nami, mecz z Napoli też, jak poszło OM ??|||  (Przeczytany 36537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
OM by Michał16ZenitSP-dwa zwycięstwa i porażka|Czas transferów-sprawdź kto nowy|
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 05, 2012, 20:12:18 »
Pozwólcie, że kolejki 17, 18 i 19 opiszę w skrócie,trochę podobnie jak Pikachu.
VS 1:0

Opis meczu:To był mecz, w którym OM przez 90 minut walili głową w mur.Jedyną tak naprawdę dobrą okazję dla wicemistrzów Francji miał w pierwszej połowie Borriello, ale fantastycznie obronił Pionnier.Potem zarówno Montpelier jak i gracze Deschampsa nie stwarzali zagrożenia pod bramką przeciwników,aż do 93 minuty, gdy Martin wykorzystał dośrodkowanie Dernisa.I takim właśnie sposobem przewaga nad Lille stopniała do punktu.

SKRÓT MECZU:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=01d9ddf2e2dc06019d4dfc991c75772c&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=01d9ddf2e2dc06019d4dfc991c75772c&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

VS 4:2
1:0-Cheyrou
1:1-Mahaya(Nicolita)
2:1-Borriello(Gignac)
2:2-Sanogo(Gradel)
3:2-Borriello(Niang)
4:2-Borriello(Morel)
Opis meczu:Po słabym meczu z Montpelier, w końcu przebudził się super Marco, o czym świadczy ten hat-trick.Z dobrej strony pokazał się również Cheyrou, który strzelił gola otwierającego wynik.Więcej bramek i sytuacji podbramkowych możecie zobaczyć w skrócie, choć mogę jeszcze dodać,że Saint-Etienne, obok Lille i Montpelier to najtrudniejszy przeciwnik z jakim mierzyła się ekipa Deschampsa w rundzie jesiennej Ligue 1.

SKRÓT MECZU:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=01d9ddf2e2dc06019d4dfc991c75772c&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=01d9ddf2e2dc06019d4dfc991c75772c&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

19 kolejka Ligue 1
Dość spokojne zwycięstwo, okupione czerwoną kartką dla Cheyrou.
Aj Ajaccio vs Olympique Marsylia 1:2
0:1-Ayew
0:2-Borriello(Gignac)
1:2-Kinkela
Opis meczu:Wynik 2:0 został ustalony już do przerwy, gdy po golu strzelili Ayew i niezawodny Super Marco.W drugiej połowie OM atakował ponownie,ale bardzo dobrze bronił Ochoa, a raz uratował go słupek.W końcówce gola strzelił Kinkela, ustalając wynik meczu.A więc OM rundę jesienną zakończyła na pozycji lidera z dorobkiem 47 punktów z punktem przewagi nad Lille i 10 nad Paris Saint-Germain.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:

Sekcja transfery, czyli kto odchodzi,a kto(w podskokach :D) przychodzi.
Tych panów witamy :)
Daniel Guiza,hiszpański napastnik,alternatywa dla Borriello,koszt 2,4 mln euro.
Fernando Meira,portugalski obrońca, czyli alternatywa dla Diawary i Mbii, koszt 2,3 mln euro.
Pierrick Cros, 19-letni bramkarz, alternatywa dla Mandandy, koszt 2,3 mln euro.
Tych panów żegnamy :(
Charles Kabore i Morgan Amalfitano środkowy i boczni pomocnik odchodzą, łączny dochód 21 mln euro.
Trwają negocjacje również z byłym pomocnikiem Arsenalu i Barcelony, Aleksandrem Hlebem

Mecz 20 kolejki Ligue 1, OM zagra z byłym klubem Crosa, jeśli dobrze patrzyliście na zdjęcie to będziecie wiedzieć z kim.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 31.12.2011r.
Mecz z Montpellier nieudany, jednakże w PES'ie ta drużyna jest bardzo mocna. Reszta meczy była całkiem udana, czyli udało ci się pokonać Saint-Ettiene oraz Ajaccio. Transfery całkiem przydatne, widzę że piłkarze odmłodzą skład, szczególnie Cros.
" border="0

Offline The Stig

• III - ligowiec
  • Na forum od: 03.04.2009r.
Zaglądam tu pierwszy raz i mam małą uwagę estetyczną. Wydaje mi się, ale to tylko moje skromne zdanie, że dołączasz za duże grafiki. Co do transferów to Guiza i Cros mogą okazać się niezłymi nabytkami. Ciekawie i realnie przede wszystkim ;)

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
Ostatnie spotkania rundy jesiennej piłkarze z Marsylii mogą zaliczyć do udanych,w 17 kolejce przegraliście z ekipa Montpellier 1-0,ta porażka raczej nie powinna martwić po graliście z naprawdę dobrą drużyną,w 18 kolejce było już zdecydowanie lepiej nie daliście szans Saint-Etienne i po hat-tricku Boriello wygraliście 4-2,a w ostatniej kolejce tej rundy mimo gry w 10 pokonaliście Ajaccio.
Transfery bardzo dobre,Guiza powinien być dużym wzmocnieniem,podobnie Meira,jestem ciekaw tego młodego bramkarza,mam nadzieję że dasz mu trochę pograć w tym sezonie.

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
Dobra kariera. Jeden z moich ulubionych klubów. Tak trzymać!

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
pierwszy mecz to totalna porażka, lecz jak widać nie zostałeś jeszcze przebity w tabeli, pomimo straty 3pkt jesteś liderem :)
Zwycięstwo przyniósł mecz z Saint-Etienne i dobra forma Boriello, który zdobył hat-trica.
W spotkaniu z Ajaccio dominowałeś i to poważnie, lecz wynik skromnie 2:1.
Jeśli chodzi o transfery to widzę, że się poważnie wzbogaciłeś :) No i kupno Guizy, który wg mnie z tej trójki jest najlepszy :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Gdyby nie ten mecz z Montpellier to spotkania można byłoby uznać za bardzo dobre, jednak niestety ta porażka nieco zamazuje obraz tych trzech starć. Mieliście na szczęście zachowaną przewagę nad Lille i pozostaliście na fotelu lidera. Wydaje się, że to pomiędzy Wami a właśnie Lille rozegra się główna walka o mistrzostwo, chociaż oczywiście wszystko może się zdarzyć bo to dopiero połowa sezonu.
Co do transferów to takie średnie... Guiza nie należy do jakichś świetnych grajków, jak na moje to w PESie jest przeciętny, na dodatek swoje lata ma - wolałbym zobaczyć kogoś innego, no ale mam nadzieję, że mylnie go osądzam. Meira jako alternatywa na pewno się przyda, chociaż nie widzę w nim także piłkarza pierwszego składu, ale kto wie... Na pewno ciekawy transferem jest ten bramkarz - Cros. Mandanda to dobry bramkarz, jednak zainwestowaliście w przyszłość a to na pewno Wam się odpłąci.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
No przeprowadzasz bardzo dużo transferów .. Kupno Guizy dobrym posunięciem ... Są 3 wygrane z rzędu Brawo !! Grasz w kratkę ,ale może te 3 mecze zmienią twoje oblicze i będzie tak zawsze !!!

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Bardzo dobre trzy ostatnie spotkania. To tylko nam potwierdza, że jesteś w znakomitej formie. W tabeli jesteś na pozycji lidera, ale Lille tylko czeka na twoje potknięcie. Chyba w walce o mistrzostwo udział wezmą właśnie te dwie ekipy na czele, choć kto wie czy PSG nie będzie wykorzystywać waszych wpadek i szybko was dojdzie w tabeli. Transfery dość ciekawe. Sprowadziłeś bardziej graczy rezerwowych, którzy w ciężkich momentach na pewno się przydadzą. Ja bacznie będę obserwował twojego bramkarza bo powoli muszę także myślę, kto u mnie zastąpi Ikera :D.

Redboy1993

• Gość
Nie lubię takich meczy jak ten z Montpellier. Tak jak piszesz "walenie głową w mur". Ty się męczysz żeby strzelić gola, a oni sobie strzelają w doliczonym czasie po dośrodkowaniu (komputerowi zbyt często się to zdarza). Przynajmniej z Saint-Etienne sobie to odbiliście, chociaż też nie było łatwo. Skromne zwycięstwo nad Ajjaccio, ale też Ochoa miał trochę szczęścia przy Waszych strzałach. Widzę że Lille sie nie chce od Was odczepić.

[EDIT] Nie zmieniaj poziomu. Jak będziesz wygrywać mecze po 5:0, wtedy można się zastanowić :)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
3 Kolejki pod rząd niestety 17 zakończona porażką ale reszta kolejne wygrane.;).Widocznie wtedy miałeś pecha ale mimo tego i tak masz bardzo dobrą formę i nie łatwo jest się przedostać pod twoje pole karne i oby tak dalej.Transferki bardzo ciekawe a szczególnie ten Daniel Guiza myślę że znajdzie tu stałe miejsce w pierwszej 11.;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
Oj nie zbyt ciekawy mecz z Montpelier fatalny. Nie wiele okazji i bramka stracony w ostatnich sekundach meczu. To musi być bardzo smutne. Przewaga nad Lille zmalała tylko do jednego punktu..ciężko będzie.

W 18 kolejce genialny mecz z AS Saint-Étienne, które bardzo lubię. Marco Boriello pokazał nam wielką skuteczność i od razu lepiej ten mecz wyglądał. AS Saint-Étienne lubię od czasów jak grał tam Gomis, zawsze się tak wyróżniał w każdym meczu aż w końcu rzeszedł do Lyonu, któremu kibicuję i wtedy ogarnęła mnie wielka radość.

W 19 kolejce z Beniaminkiem nie było łatwo, jeszcze ta czerwona kartka..ech..ważne, ze w dosyć dobrym stylu udało się wygrać jednak bardzo szkoda, że Lille nie odpuszcza i grasz pod presją bo stracisz punkty..stracisz lidera..hehe.

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
Mecze były by udane gdyby nie ta porażka z Montpelier, ponieważ przez nią straciłeś punkty i Lille cały czas cię goni w walce o tron. Ciekawe transfery niestety wszyscy piłkarze nadają się bardziej na ławę.Powodzenia w następnych meczach i w sprowadzeniu Hleba.
widzew.png" border="0

Offline danieleq93

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 18.08.2009r.
Witam, zauważyłem śmieszną sytuacje.. Otóż też gram karierę tą samą drużyna co Ty tylko, że gram na innym patchu i trafiłem tą samą grupę w Lidze Mistrzów co ty :) lecz wyszedłem z drugiego miejsca za PSV hehe..
Co do twojej kariery to ładnie wygląda graficznie, nie ma sie do czego przyczepic :D Lider Ligue1, awans z Grupy.. obyś trafił jak najłtatwiejszego przeciwnika w fazie 1/8 LM, tego Ci życzę :) POWODZENIA !!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2012, 20:31:27 wysłana przez danieleq93 »

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
ostatnie mecze dobre, zakonczone dwoma wygranymi i tylko jedna porazka, takze nie ma co narzekac, co do transferow, to ciekawe, ale nie jestem pewny czy guiza to taki dobry pomysl. ale zobaczymy jak to sie sprawdzi w praktyce.

Dawid_90

• Gość
Bardzo fajna kariera, gratuluje zwycięstw. Musze przyznac, że wręcz idealnie prowadzisz politykę transferową

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
OM by Michał16ZenitSP-trzy mecze za nami-sprawdź ile punktów zdobyła Marsylia|||
« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 10, 2012, 19:54:05 »
Otóż też gram karierę tą samą drużyna co Ty tylko, że gram na innym patchu i trafiłem tą samą grupę w Lidze Mistrzów co ty :) lecz wyszedłem z drugiego miejsca za PSV hehe..
To może opiszesz to na forum, miło by było zobaczyć kogoś kto jeszcze prowadzi karierę OM :).
20 kolejka Ligue 1
Remis po naprawdę ciężkim meczu.
FC Sochaux vs Olympique Marsylia 1:1
1:0-Perquis
1:1-Guiza(Lucho)
Opis meczu:Ten mecz był ostatnią szansą dla kilku piłkarzy, w tym dla Gignaca, który po przyjściu Guizy może stracić miejsce w składzie na dobre.Widać,że Francuz się starał,ale Teddy Richert bronił w tym meczu jak natchniony.Sochaux swój pierwszy atak przeprowadziło, już na początku meczu,ale skutecznie obronił Mandanda.Zabrakło mu tej skuteczności w 45 minucie, gdy OM straciło bramkę po ewidentnym błędzie Francuza, który źle obliczył lot dośrodkowanej piłki,a Perquis głową wykorzystał jego błąd.Chwilę później OM przeprowadziło akcję, ale strzał Borriello wylądował na słupku, a dobitka Gignaca została odbita przez bramkarza Sochaux.W drugiej połowie za Gignaca wszedł Guiza i przez 87 minut doprowadzał mnie do szewskiej pasji, swoimi niecelnymi podaniami do partnerów.Ale w 88 minucie mistrz Europy 2008 wykorzystał podanie Lucho Gonzaleza i w końcu pokonał Richerta.
Uf, jak to dobrze,że Lille przegrało w Nicei 0:3, co oznacza,że OM wciąż jest liderem Ligue 1. 
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:
21 kolejka Ligue 1
Pewne i przekonujące zwycięstwo.
Evian TG vs Olympique Marsylia 0:3
0:1-Cheyrou(Lucho)
0:2-Guiza(Cheyrou)
0:3-Guiza(Lucho)
Opis meczu:Ten mecz był zupełnie inny, w porównaniu z tym przeciw byłemu klubowi Crosa.Już w pierwszej minucie do siatki gospodarzy trafił Cheyrou,którego zabrakło z powodu czerwonej kartki w meczu z Sochaux.Przejął on również opaskę kapitana, po tym jak na ławce rezerwowych usiadł po raz pierwszy w tym sezonie Steve Mandanda,a w bramce ujrzeliśmy 20-letniego Pierre'a Crosa.Młodziak tylko raz był zmuszony do interwencji, zrobił to skutecznie,a para defensorów Meira-Diawara zapobiegała jakimkolwiek następnym celnym strzałom na jego bramkę.Przejdźmy do opisu pozostałych bramek:w 35 minucie po podaniu Cheyrou, do siatki po raz drugi w barwach OM trafił Guiza, a w 79 minucie po podaniu Lucho Gonzaleza, ten sam zawodnik ustalił wynik meczu.
GALERIA Z MECZU:

SKRÓT MECZU:

22 kolejka Ligue 1
Guiza strzela, co z Borriello ??!!
Olympique Marsylia vs Nancy 1:0
1:0-Guiza(A.Ayew)
Opis meczu:Ten mecz nie był tak interesujący jak dwa poprzednie.Mecz ewidentnie ustawił gol z 5 minuty Daniela Guizy, który wykorzystał podanie Andre Ayewa.Potem jeszcze okazję na gole mieli m.in. Borriello, czy Lucho Gonzalez, ale albo Gregorini bronił jak natchniony nawet strzał piętą Guizy,albo ratowała go poprzeczka.
A nasze kochane Lille w hicie kolejki zremisowało z Lyonem 1:1, toteż OM ma nad nimi już 4 punkty przewagi.
GALERIA Z MECZU:
SKRÓT MECZU:

Marsylia nie doszła do porozumienia z Wolfsburgiem w sprawie transferu Hleba.Marsylczycy rozpoczęli negocjacje z Afellayem,ale ten nie chciał podpisać kontraktu,a działacze Wolfsburga czekali na decyzję włodarzy OM.Zabrakło jej,więc szefostwo Wilków wycofało się z negocjacji i kadra Marsylii prezentuję się tak:
PS.Jordan Ayew odszedł do Malagi za 5,8 mln euro.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
Dwa zwycięstwa z rzędu i remis , dobra passa :) a w tabeli lider , nie widzę zespołu  Auxerre muszą być na strefie spadku . Co do transferów  , Szkoda Ayewa aczkolwiek masz Guize  , Borriello  i Gignaca :) Co do linii pomocy , to polecam brazylijskiego piłkarza Ganso , 20 lat (80) . Powodzenia :)

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
Dwa zwycięstwa i jeden remis, zły wynik to nie jest ale mogły być 3 zwycięstwa.(ale ci gola strzelił Perquis).
Powodzenia w lidze, szkoda Ayewa ale tak jak przedmówca masz Guize, Borriello i Gignaca.
widzew.png" border="0

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
Świetny transfer Guizy. Już w swoim debiucie strzelił bramkę i z meczu na mecz się rozkręca co niestety nie można w chwili obecnej powiedzieć o Borrielo który ostatnio przestał tak strzelać. Wreście Lille dało wam trochę luzu i macie 4pkt przewagi a to jest ważne tym bardziej że prezentujecie bardzo podobny poziom do siebie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer