6. Kolejka
''Nerwy,Smutek,Przegrana''
Udinese Calcio 3-0 Ac Milan
21' Di Natale 1-0 41' Floro Flores (Di Natale) 2-0 54' Torje (Isla) 3-0 W szóstej kolejce ligi włoskiej zmierzyło się Udinese z Milanem.Gospodarze na początku ostro zabrali się do ataku i już w pierwszej minucie oddali strzał na bramkę jednak trafiając w słupek po dobitce tak samo znowu słupek.Praktycznie Milan w pierwszej połowie nie istniał nic nie wychodziło podania były nie celne odbiory też nie dlatego aż tyle fauli.Mimo że na boisku były takie gwiazdy jak: Pato, Ibrahimović,Gattuso,Robinho i tak goście przegrali i ze smutkiem odjechali do domu...
Pezim O Meczu:
To było chyba najgorsze spotkanie w tym sezonie.Bardzo dużo nie dokładności ze strony Milanu.Mimo tego że mieliśmy bardzo dobry skład na te spotkanie i tak Udinese okazało się lepsze.Mam nadzieje że piłkarze jakoś po tej porażce się podniosą bowiem człowiek nie jest idealny i czasami trzeba się uporać z porażką...
______________________________________________________________________________________
Wypowiedzi Piłkarzy Po Spotkaniu
Moim zdaniem był to dla mnie najtrudniejszy mecz w tym sezonie ponieważ musiałem wiele razy interweniować i aż 3 razy wyciągać piłkę z siatki.Bardzo się tym załamałem i przez chwile w siebie zwątpiłem ale pomyślałem sobie że trzeba grać dalej,do końca.Nie będe obwiniał tutaj tylko defensorów ponieważ cała drużna dzisiaj zawiodła szczególnie napastnicy ponieważ nie zdołali strzelić przynajmniej honorowej bramki tyle z mojej strony dobranoc.
Mówił-Christian Abbiati, bramkarz Milanu.
Czuję się bardzo dobrze po tym spotkaniu bowiem wygraliśmy z jedną z najlepszy drużyn Milanem.Cieszy mnie również to że to jednak my zgarneliśmy te cenne 3 punkty i mamy zamiar powalczyć do końca i kto wie może i wygrać tą lige tak czy siak naszym zadaniem jest utrzymanie się wysoko w tabeli i wygranie pucharu włoch.
Mówił-Antonio Di Natale,Udinese Calcio-strzelec bramki.