Autor Wątek: Wisła Kraków | Epilogue  (Przeczytany 184125 razy)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.12.2011r.
Bardzo fajne podsumowanie aczkolwiek nie ma argumentów na nie ;). W głosowaniu na najlepszego piłkarza według mnie powinien wygrać Brożek  i to na niego wędruje mój głos ;).

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
Szacunek za napisanie tego.
Jesteście pierwsi, ale goni was Lech i w każdej chwili może wybić waz z pierwszego miejsca na drugie lub niższe. Radzę bardzo uważać i nie odpuszczać tak szybko.
Według mnie najlepszym piłkarzem powinien zostać Rudniew ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Fajne te podsumowanie. Tak jak piszesz sezon ten jest nieco wyrównany o czym także pokazują nam wysokie miejsca beniaminków ligi. Jedyne co mnie smuci to fatalna gra Śląska, no ale kiedyś to musiało nastąpić. Nie miej to nie jest twój problem. Ty jesteś na szczycie tabeli, na którym mam nadzieję utrzymasz się dość długo :).

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
Powiem ci to,że zawsze świetnie wszystko opisujesz , ale to podsumowanie to już przesadziłeś !  ;D Miło się to wszystko czyta co świadczy o tym ,że kariera jest bardzo dobra. Podoba mi się to jak gra w tym sezonie David Biton. Razem z Brożkiem są ci bardzo potrzebni. Bez nich było by ciężko :(
Nie wiem co się dzieje ze Śląskiem ? Połowa składu odeszła ? xD Nie no . Jak tak ma wyglądać Polski futbol to sorry. Dobrze ,że Nieciecza jakoś idzie ;D

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Brzydko ta tabela wygląda. No, ale przynajmniej jest. Lepsza taka niż żadna.

Reszta poprawna. Dobrze, że pokusiłeś się o przegląd wiadomości dotyczących poszczególnych zespołów ligowych. Można się poczuć jak na jakimś ekstraklasowym wortalu.
" border="0

12121p

• Gość
podsumowanie szałowe, bardzo wnikliwe i pisane przystępnie. nie zgodzę się z Nedem, że tabela jest brzydka. może jej trochę ostrości brakuje, ale przynajmniej są średnie wyliczone :D poziom ligi coraz równiejszy, prestiż TME rośnie. no i na piłkarza rundy oczywiście Biton. :) :)

Offline duce12

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.04.2012r.
  • C. Ronaldo the best player ever
a ja na przekór na Pareikę. ;)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Ja swój głos oddałem na Bitona, który mocno przyczynił się temu, że Wisła jest liderem strzelając 14 bramek.
Wiem, że to PES, ale mimo to zaskakuje bardzo wysoka pozycja Sandecji Nowy Sącz.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!

Piłkarskie oskary, uhonorowanie całorocznych trudów.

W mikołajki, 6 grudnia odbyła się coroczna gala podsumowująca dokonania polskich zawodników, trenerów i działaczy w roku 2012, czyli tzw. piłkarskie oskary. Zdarzenie miało miejsce w wyjątkowym miejscu bo w Pałacu Decjusza w Krakowie. Organizatorami tejże gali jak co roku był tygodnik Piłka Nożna, a dodatkowym patronem medialnym była Gazeta Krakowska.

W najbardziej prestiżowej kategorii zwyciężył po raz drugi z rzędu Robert Lewandowski. Po udanym sezonie w Bundeslidze i 22 golach na koncie, a także EURO 2012 raczej był bezkonkurencyjny. Dobra jesień jako potwierdzenie. Wszyscy byli pełni uznania dla dokonań Lewego, który znokautował rywali.

Drużyną roku okrzyknięto Wisłę Kraków. Mimo słabej ligowej wiosny, krakowianie walczyli dzielnie na europejskiej arenie, osiągając ćwierćfinał Ligi Europejskiej. Dorzucił do tego jeszcze puchar krajowy oraz bardzo udaną jesień. Nagrodę odebrał wicekapitan zespołu, Arkadiusz Głowacki.

Ligowcem roku został David Biton. Od stycznia zdobył najwięcej bramek i przez prasę najlepiej był oceniany spośród wszystkich piłkarzy, więc nagrodę można uznać za zasłużoną.

Pierwszoligowcem roku uznano Andrzeja Rybskiego z Niecieczy. Piłkarz ten, był ojcem sukcesu, awansu Niecieczy do Ekstraklasy i pomimo ledwie półrocza branego pod ocenę okazał się być bezkonkurencyjny.

Obcokrajowcem roku obwołano Artioma Rudniewa, z racji tego, że na ligowca był raczej niewystarczający, co jednak nie umniejsza jego osiągnięcia.

Odkrycie roku powędrowało do Arka Milika. Młody zabrzanin dzielnie walczył na boiskach Ekstraklasy, a zimą ma przejść do jednego z czołowych klubów naszej ligi. Mówiło się, że jest już jedną nogą w Legii.

Trener roku wyjątkowo został podzielony na dwie osoby. Mowa o Franciszku Smudzie i Michale Probierzu. Pierwszy, osiągnął z kadrą ćwierćfinał mistrzostw europy, drugi jak wiadomo, świetnie poczyna sobie z Wisłą, będąc jednocześnie reklamą polskiej piłki z racji podobieństwa do Guardioli.

Oprócz tradycyjnych, wyżej wymienionych kategorii dodano wyjątkowo jeszcze jedną-mianowicie na piłkarza rundy jesiennej. Niejednogłośną decyzją internautów został nim David Biton. Zgromadził on około połowy głosów, zostawiając w tyle Rudniewa i Brożka.

Serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom!

Piłkarz roku: Robert Lewandowski
Drużyna roku: Wisła Kraków
Ligowiec roku: David Biton
Pierwszoligowiec roku: Andrzej Rybski
Obcokrajowiec roku: Artiom Rudniew
Odkrycie roku: Arkadiusz Milik
Trener roku: Franciszek Smuda i Michał Probierz
Piłkarz rundy jesiennej: David Biton.

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
Odp: Wisła Kraków |Piłkarskie oskary, uhonorowanie całorocznych trudów.
« Odpowiedź #349 dnia: Maj 02, 2012, 12:20:34 »
Ciekawie to wszystko zrobiłeś. Aż 4 nagrody należą do Wisły! Gratulacje dla całego klubu, a szczególności dla Dudu. :)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #350 dnia: Maj 02, 2012, 12:25:04 »
Fajnie wymyślone. Wisła osiągnęła w tym sezonie dużo, ale to ciągle za mało ;)
Jest. R. Lewandowski po raz drugi piłkarzem roku ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #351 dnia: Maj 02, 2012, 12:28:30 »
Lewandowski jak na razie nie obniża swoich lotów. Kurdę..pamiętam jak raz go kupiłem do Legii Warszawa chyba w Fifie 08, jeszcze grał w Zniczu a overall miał coś około 60 :)
Dla Wisły aż cztery wyróżnienia..bardzo udany sezon.

Offline Robert Burneika

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.08.2011r.
« Odpowiedź #352 dnia: Maj 02, 2012, 16:17:47 »
Fajne masz te pomysły. Teraz ten z galą. Połowa nagród twoja, docenili cie

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #353 dnia: Maj 02, 2012, 16:34:58 »
Bardzo fajnie opisałeś kolejną galę tygodnika Piłka Nożna. Robert Lewandowski nie osiada na laurach i znów został piłkarzem roku. Dużo, bo aż 4 nagrody należą do was :D fajnie, ze przynajmniej Rudniew dostał nagrodę :D

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #354 dnia: Maj 02, 2012, 16:49:52 »
Nie wiem, dlaczego Rudnev nie został "ligowcem roku", skoro przewodzi klasyfikacji strzelców. Jeszcze lepsze jest to, że po ten tytuł sięgnął Dudu Biton, który z kolei przegrał walkę o miano "obcokrajowca roku" z... Łotyszem. Trochę to poplątane.

nie zgodzę się z Nedem, że tabela jest brzydka.
Moim zdaniem niezbyt estetycznie wygląda. Po prostu mogłaby być dużo lepsza pod względem wizualnym.
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2012, 17:01:50 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #355 dnia: Maj 02, 2012, 18:15:06 »

Probierz, jakiego nie znacie.

Trener Michał Probierz nie jest zbyt uchwytną osobą dla mediów. Dzisiaj jednak zdecydował się na obszerny wywiad w ustronnym, zacisznym miejscu, w miłej atmosferze, z dala od świata i z odpowiednim klimatem, przy umiłowanych cygarach kubańskich. O tych i innych miłościach trenera Probierza, a także o jego filozofii gry i planach dowiemy się w tym wywia
dzie.

Kazimierz Urynołek: Witam serdecznie. Wypada tylko pogratulować takich osiągów pańskiej załogi w rundzie jesiennej.

Michał Probierz: Rzeczywiście, wyniki są dobre, ale to dopiero półmetek. Nie możemy się teraz zatrzymać, bo cóż byłby za pożytek z tych pochwał i naszej dobrej gry? Historia pamięta tylko zwycięzców i to jest mottem mojej pracy.

Wielu się zastanawia, skąd aż taki fenomen w tym zespole. Został sklecony praktycznie od podstaw, a poczyna sobie naprawdę ponadprzeciętnie.

Powiem tak. Gdy ktoś się naprawdę bardzo lubi i szanuje, to o takie coś nie trudno. Nie lubie piłkarzy, którzy gwiazdorzą. Psują ducha drużyny, wprowadzają swoisty zamęt, tacy wichrzyciele. To im pójdzie o kasę, to znowu o inną przepraszam za określenie pierdołę. Nawet gdy wszystko jest cacy, to znajdą powód, aby uszczypnąć i zachwiać równowagę w zespole. Niektórzy trenerzy takich sobie cenią, ja stanowczo nie.

I dlatego z pańskim zespołem pożegnali się Małecki czy Jaliens.

Zacznę od tego drugiego. Może i miał umiejętności, które jednak zagłuszył leń i perspektywa nieodległej emerytury. Jak sam przyznał, nie ma już motywacji i nie wolno mówić o Kewie że jest wichrzycielem. Co innego Małecki. Ma motywację, chęć, grał przyzwoicie, ale jęzor niewyparzony i krnąbrność sięgająca gwiazd przekreśliła go u mnie.

Więc nie należy rozumieć, że jest pan władcą absolutnym w zespole, despotą?

W żadnym razie. Oczywiście, nie daję wejść piłkarzom sobie na głowę, ale bez przesady. Staram się raczej być ich przyjacielem, powiernikiem.

Pomówmy sobie teraz o wzmocnieniach. Czy planuje Wisła jakieś. Mówiło się o Rudniewie.

Nie radziłbym powoływać się na Fakt czy inne gazety brukowe. W Fakcie, to wiadomo co najlepiej jest czytać, ściślej oglądać. Ale tak całkiem poważnie, to taki ruch jest wykluczony. To kompletna bzdura. Oczywiście, cenię sobie jego umiejętności, ale trzeba by mieć najpierw myślę z 13 mln euro na ten cel. Nas na to nie stać. Na stworzenie całej jedenastki przed sezonem wydaliśmy 8 mln euro, czyli niebotyczne jak na Polskie warunki pieniądze. Byłoby więc ogromnym nietaktem wydawać półtorakrotnie większą sumę za jednego gracza. Niemniej jednak liczę na zakontraktowanie dwóch graczy tej zimy.

Media aż szumią, bowiem ktoś w klubie miał powiedzieć że sparingów w zimie nie będzie i zespół nie zdoła się należycie przygotować do rundy wiosennej.

Kolejne medialne plotki wyssane z palca. Sparingi będą, ale nie należy się spodziewać, że będą one otwarte dla mediów. Raczej będziemy trenować na uboczu, w ciszy, z dala od mediów. Tak trenują mistrzowie, jak choćby Rocky w czwartej części sagi. To tak nawiasem

Chyba najbardziej denerwujące teraz pytanie zadam. O podobieństwo z Guardiolą.

Fakt, denerwujące. Łączy nas wygląd, łączy też znajomość, przy okazji negocjacji ws.Deulofeu. Mamy dość podobną filozofię gry, jednak inne surowce, materiały. Jak na razie to ja się muszę uczyć od Pepa. Ale kto wie, co pokaże przyszłość.

Chodzą słuchy, że planuje Pan zakupić fabrykę cygar kubańskich.

Owszem, lubię cygara, ale nie aż tak. Pewien rodzaj odstresowania. Moja praca, proszę mi uwierzyć jest nim przepełniona. Jeśli jednak mowa już o inwestycjach, to faktycznie, zakupiłem niedawno udziały w spółce giełdowej. Jakiej? Nie zdradzę. Obrót mają dobry i mam nadzieję, że się to utrzyma. Moim marzeniem jest znalezienie miejsca swojego na tym świecie i zbudowanie tam dużego domu. Stąd taka inwestycja.

Jest Pan człowiekiem wybuchowym na meczach, jak jest prywatnie?

Raczej jestem zajączkiem szarakiem, spokojnym i stonowanym. Na meczach żywiołowo reaguję, chcę wywrzeć niewerbalną presję na swoich podopiecznych, uważam to za jakiś element mojej taktyki.

Ale czasem reaguje Pan na sędziów.

A i owszem. Wściekam się, bo widzę, że podejmują niesłuszne decyzje. Niemniej jednak uważam, że bycie sędzią w dzisiejszym futbolu to trudny fach. Piłka jest dynamiczna i szybka w porównaniu np. do tej z lat siedemdziesiątych czy osiemdziesiątych. Sędzia to tylko człowiek, który jest istotą omylną. Jestem więc na całej rozciągłości za wprowadzeniem zapisów wideo wspomagającego sędziowanie.

Chyba już mogę Panu pogratulować tytułu mistrzowskiego i najlepszego trenera roku?

Za wcześnie. Musimy na to jeszcze pracować, a walka na trzech frontach jest wyczerpująca i może się zdarzyć tak, że na końcu sezonu będziemy stać z pustymi rękami.

Więc jakie cele w Europie i w Polsce Pan sobie wytycza?

Mistrzostwo w Polsce, a w Europie…. Musimy poznać rywala i dopiero pogadamy o planach.

Dziękuję zatem za wywiad. Życzę samych sukcesów.

Ja również dziękuję.

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Odp: Wisła Kraków | Probierz, jakiego nie znacie.
« Odpowiedź #356 dnia: Maj 02, 2012, 18:19:50 »
Naprawdę długi i fajny wywiad bardzo obszerny. Kariera coraz ciekawsza.
Warriors by undertaknen

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
« Odpowiedź #357 dnia: Maj 02, 2012, 19:18:12 »
Bardzo ciekawy wywiad. Rzeczowy, wiele ciekawych informacji zamieszczonych. Nie będę streszczał, inni przeczytali całość. :)

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
« Odpowiedź #358 dnia: Maj 02, 2012, 20:22:03 »
Swietny wywiad z Probierzem, bardzo pomysłowy ale gratulować mistrzostwa po 17 kolejkach, gdy tylko 4 pkt przewagi nad dobrze grającym Lechem ? Dziennikarza poniosło. Myślę, że ta rozmowa faktycznie odzwierciedla charakter Michała, to jaki jest na codzień. A z tego co wiem, a mam informacje od osób bliskich Wiśle - gość jest naprawdę fajnym czlowiekiem  :)

W ogóle twoja kariera jest znakomita, pewnie się powtarzam, ale nie sposób Cię nie chwalić :)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #359 dnia: Maj 02, 2012, 20:28:00 »
Wywiad bardzo dobry, taki z humorem. Rozwalił mnie tekst o fakcie. No powiem ci, że dziennikarz chyba za bardzo wybiegł w przyszłość. Macie jeszcze sporo kolejek do rozegrania i wszystko zdarzyć się mogę. Fajny pomysł z tymi oskarami i dobre podsumowanie. Bardzo ciekawa kariera, fajnie piszesz.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #359 dnia: Maj 02, 2012, 20:28:00 »