Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366195 razy)

Offline Pkotu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 04.10.2008r.
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #760 dnia: Sierpień 18, 2012, 23:20:49 »
haha! z wyprowadzaniem akcji zgadzam się w 100% i ja akurat zauważam to od minimum 2 części pes...

Co do sędziów z PC akurat gram rzadko :) głownie pes 13 sprawdzałem ze znajomymi (jak nigdy)  :) O wiele przyjemniejsza rozgrywka! Aczkolwiek jestem w stanie się z tym zgodzić... Z kumplem, jak gram.. czasami gwiżdżą pierdoły, czasami jest OK.. nie jest to jakieś skrajne, ujdzie. Zaś te podania , to wku....rzają mnie co nie miara!!!!

W 2012 gralem i w fife i pes.. Zdecydowaie więcej w Pesa i w ML Online'a ... Aczkolwiek ze znajomymi zawsze lepiej grało się w fife i osobiście mam dylemat. CZekam na demko tej drugiej gry, ale wciąż niestety brakuje mi czegoś w pes i tej świetnej gry z legendarnego już 06. Wciąż wstrzymuje się  z decyzją, którą grę zamówić. Ogólnie uważam się za fana pes i najchętniej to bym kupił. Jednak mam wątpliwości... jeśli przez neta mam grać z pesa np , a przyjdzie znajomiec i odpalać FIFE, tzn, że to nie do końca... Interesuje mnie też, jak wygląda rozgrywka Online w fife. Z tego co widziałem/czytałem, też całkiem przyjemnie się prezentuje. W 2011 np kupowałem fife, rok później pes... wcześniej zdecydowanie PES - obecnie , nie wiem ;]
Moja pierwsza kompilacja pes 2013 (i od dawien dawna... pes 09 :D )
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #761 dnia: Sierpień 18, 2012, 23:28:07 »
W sumie to dostalem tylko jedna czerwona kartke w demie i to za totalne glupstwo, faul w srodku boiska. Ale sedzia nigdy nie bedzie doskonaly, wiec dla mnie wystarczy, zeby poprawili te beznadziejne wyrzuty bramkarzy i bedzie ok.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Pkotu

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #762 dnia: Sierpień 18, 2012, 23:39:23 »
W sumie to dostalem tylko jedna czerwona kartke w demie i to za totalne glupstwo, faul w srodku boiska. Ale sedzia nigdy nie bedzie doskonaly, wiec dla mnie wystarczy, zeby poprawili te beznadziejne wyrzuty bramkarzy i bedzie ok.

i podania!!! wiem,że tego nie zrobią(może na kolejnym newgenie? choć2014 pewno tylko na konsoli będzie nowy... jak z fifą poczekamy 2-3 lata by na PC było podobnie) , ale to jest czasami... tragedia o_O

Aha, jeszcze jedno! Piłkarz biegnie pare cm od piłki i jej przyjmie.. tylko mija się z nią jak jakiś idiota.. nie potrafi wyciągnąć nogi do piłki... Coś, co w sumie FIFA 13 promuje. Np piłkarz robi wślizg przy linii autowej aby wyciągnąć piłkę. Choć mnie nie chodzi nawet aż o tak skrajne sytuacje .. .bo poważnie czasami jest tak, że wystarczyło by 'pół kroku' zrobić i jego piłka... ale nie... po co... to AI est tak wysokie, że przejdzie obok..

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #763 dnia: Sierpień 18, 2012, 23:49:12 »
Heh, a ja akurat nie zamierzam grać w grę, w której za szturchnięcie rywala odgwizdują od razu faul... czasami zastanawiam się: czy te skośnookie mózgowce w okularkach grają w grę, czy po prostu ją zrobią i ch_j?

Offline Pkotu

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #764 dnia: Sierpień 19, 2012, 00:02:16 »
Heh, a ja akurat nie zamierzam grać w grę, w której za szturchnięcie rywala odgwizdują od razu faul... czasami zastanawiam się: czy te skośnookie mózgowce w okularkach grają w grę, czy po prostu ją zrobią i ch_j?
o ile jestem w stanie czasami zauważyć drobnostkowość sędziów, o tyle nie powiedziałbym żeby znowuż było to aż tak nad wyraz uciążliwe...

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #765 dnia: Sierpień 19, 2012, 02:29:32 »
Hm... ja nie widzę problemu w faulach... Co w tym widzicie ?
Najwidoczniej musicie jeszcze bardzo długo popracować w grze obronnej...
A jeśli z obecnej powtórki przy zbliżeniu nie dostrzegacie faulu, to najwidoczniej a raczej ograniczenie grafiki (starość silnika - bugi) i pewne cechy zapisane w skryptach gry, w najgorszej mierze patologia programistów z Konami. Reasumując jest znacznie mniej fauli niż w innych edycjach.

To chyba naturalne że zawodnik mija się z piłką (owszem jak zawsze w produkcji od konami, błędy) .... nie w sposób sobie wyobrazić opisane zdarzenia przez innych, tym bardziej jak by się chciało opisać problem konami żeby go naprawili. Nie da się, tylko i wyłącznie nagranie wideo wraz z opisem.

Czepiacie się błędów zazwyczaj które przeszkadzają nagminnie (wam) w grze zamiast napisać jak leci, błąd za błędem :)

Co by nie było komercyjne gówno będzie gównem, jak i konkurencja.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2012, 02:31:31 wysłana przez OnoMatoPeja »

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
« Odpowiedź #766 dnia: Sierpień 19, 2012, 09:06:27 »
Co do fauli to dla mnie jest ok. Czasami tylko nie odgwiżdżą jak jeden mi w nogi wjeżdża, a tak to dostałem 1 czerwoną kartkę za głupi faul, ale już sporo meczy rozegrałem ;) Ponadto jak specjalnie sfaulujesz tuż przed polem karnym to i tak można dostać max. żółtą :)
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #767 dnia: Sierpień 19, 2012, 09:47:18 »
Dlatego mówię że to zależy od skryptów i obliczeń jakie zachodzą (jeśli takowe są), gdzie w rezultacie w powtórce jak dasz na ręczny (pauza > replay, nie na kamerze z dalszej odległości) nie zobaczysz dokładnie szczegółów tylko bug graficzny (jak zawodnicy nachodzą na siebie).

Ja np. raz celowo sfalowałem od tyłu zawodnika przed linią 20 metrów i dostałem czerwień.
Faule mają swoje zasady i cechy, trzeba wiedzieć co nie co o tym. Mniej więcej jest to zapisane (chyba) w grze. Dla ciebie i innych w danej sytuacji nie ma faulu, dla prawdziwego doświadczonego sędziego będzie (np. w realnej piłce).

PS. Same Konami oznajmiło że sędziowie mają być łagodniejsi. Chyba miał też być wybór sędziego albo poziom sędziowania (czułość).
Już nie wspomnę o strzałkach z PES6 w taktyce (ruchu zawodników).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2012, 09:51:04 wysłana przez OnoMatoPeja »

Offline bemol400

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 19.08.2012r.
« Odpowiedź #768 dnia: Sierpień 19, 2012, 12:32:58 »
willerod9     

Całkowicie sie z Toba zgadzam , te podania bramkarzy do dalszych zawodników to porażka , czasami mam ochote padziorem o podłoge trzasnąć >:( głupio stracona bramka lub duze zagrozenie ...  i te podania gdzie power jest na maxa a piłka turla sie z predkością żółwia  ???   

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #769 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:14:16 »
Ja z podaniami nie mam problemu... jak siła będzie do połowy, to leci normalnie - w miarę szybko, może dlatego, że pass support mam na 0 kresek.

Offline willerod9

• Kapitan reprezentacji
  • Na forum od: 17.10.2010r.
« Odpowiedź #770 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:18:40 »
Co jeszcze czasami mnie irytuje to to, że jak mój zawodnik i przeciwnik biegną do piłki (np. po wykopie z pola karnego) to po naładowaniu paska wykopu (wrzutką chcę wykopać piłkę pod pole karne przeciwnika albo przeciąć długie podanie przeciwnika) mój zawodnika staje, a przeciwnik go dogania. Po chwili mój znów rusza i dopiero po odzyskaniu piłki muszę pasek naładować jeszcze raz żeby ją wykopać.

oprócz tego jest jeszcze to feralne przyjęcie piłki czyli to co mówił Pkotu. piłka toczy się powoli, że tylko nogę wystawić - gdzie tam. niech się toczy. za chwilę po nią ruszę. albo ze środka pola podaję na dobieg pod linię bocznemu obrońcy, to ten biegnie sprintem, zwalnia i znowu sprint i spacerek, a potem albo piłka przeleci mu między nogami odbijając się od nich i się nie ogarnie albo biegnie równo z nią spacerowym tempem aż ta wyjdzie na aut.

wyrzuty bramkarza też są dziwne. zamach płaski, a piłka bananem leci. czasami się zdarza, że naładuję cały pasek, a golkiper po ziemi do najbliższego obrońcy poda i zonk.

sygneta - ja mam na 1 kreskę, a czasami na 0 ustawię i też takie cuda się dzieją

Offline radoskoor

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 18.08.2012r.
« Odpowiedź #771 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:21:52 »

Całkowicie sie z Toba zgadzam , te podania bramkarzy do dalszych zawodników to porażka , czasami mam ochote padziorem o podłoge trzasnąć >:( głupio stracona bramka lub duze zagrozenie ...  i te podania gdzie power jest na maxa a piłka turla sie z predkością żółwia  ???   

Te demo to ponoć 70% kodu, V2 powinno dać odpowiedź czy będziemy się dalej wkurzać na te kwestie czy może troche mniej.  ;)

To co najbardziej mnie irytuje to to, że jak chcę zagrać krótką, płaską piłę do najbliższego gracza, ledwo ciskając X to czasem to podanie leci do dalszego.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2012, 13:37:43 wysłana przez radoskoor »

PSN ID - radoskoor

Offline Blues Fan

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 09.01.2012r.
« Odpowiedź #772 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:48:41 »
podania mi paszą wyrzuty rzeczywiście dziwne sędziowie jak zawsze
ps.wie ktoś kiedy v2
" border="" border="0

To Blues Fan, tego nie ogarniesz ... - Hose444

Offline mateuszcwks

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 04.08.2008r.
  • Zwycięzca konkursu na najładniejszą bramkę PES2013
« Odpowiedź #773 dnia: Sierpień 19, 2012, 14:00:32 »
To co najbardziej mnie irytuje to to, że jak chcę zagrać krótką, płaską piłę do najbliższego gracza, ledwo ciskając X to czasem to podanie leci do dalszego.
dokładnie, tez mnie to denerwuje
Zapraszam NEW FILM !!

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
« Odpowiedź #774 dnia: Sierpień 19, 2012, 14:16:20 »
ps.wie ktoś kiedy v2

Nic nie wiadomo. Może jednak nie będzie tego drugiego dema ?
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #775 dnia: Sierpień 19, 2012, 14:34:54 »
ten tekst brzmi żle
Konami have also confirmed that a total of 150 licensed club teams and 17 licensed national teams will be included in this year's title.
a to lepiej
The UK will also get a second, Manchester United-themed steelbook edition for pre-orders, boasting the club’s livery on its cover and which is exclusive to GAME Stores.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2012, 14:37:07 wysłana przez krab13 »

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #776 dnia: Sierpień 19, 2012, 15:29:33 »
dokładnie, tez mnie to denerwuje

Nie wiem, dlaczego tak macie, może po prostu trzymacie za długo szybki bieg i ten najbliższy zawodnik przepuszcza piłke? Albo inaczej, odpowiednia siła i kierunek i raczej nie ma możliwości by podał nie temu co chcecie.

The_Wraith

• Gość
« Odpowiedź #777 dnia: Sierpień 19, 2012, 17:03:51 »
Ktoś znowu narzeka, że po podaniu do bramkarza, on wybija piłkę za blisko, na 30 metr ? To już chyba kilka razy było - trzeba wtedy dociskać R2 i piłka leci dwa razy dalej - tak to zrobiono, że podanie zwykłe, nawet po maksymalnym przytrzymaniu kółka leci dośc nisko i niezbyt daleko, ale za to realistycznie. A gdy dociśnie się R2 piłka leci wyżej i dalej - polecam się z tym zapoznać, a nie mówić, że to błąd czy głupota :)

Offline matyjasik90

• Asystent trenera
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.04.2012r.
« Odpowiedź #778 dnia: Sierpień 19, 2012, 17:22:00 »
Ktoś znowu narzeka, że po podaniu do bramkarza, on wybija piłkę za blisko, na 30 metr ? To już chyba kilka razy było - trzeba wtedy dociskać R2 i piłka leci dwa razy dalej - tak to zrobiono, że podanie zwykłe, nawet po maksymalnym przytrzymaniu kółka leci dośc nisko i niezbyt daleko, ale za to realistycznie. A gdy dociśnie się R2 piłka leci wyżej i dalej - polecam się z tym zapoznać, a nie mówić, że to błąd czy głupota :)

dokładkie duzo ludzi krytykuje pesa .A nawet nie wiedzą co kiedy trzeba wcisnąć :)

ja też duzo rzeczy nie wiem ale nie wchodze na  forum i nie krytykuje zaraz tylko wpisuje w google co trzeba i juz wiem o co biega :) pes :):):)

Offline radoskoor

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 18.08.2012r.
« Odpowiedź #779 dnia: Sierpień 19, 2012, 17:25:56 »
up

Nie na wszystko wujek google jest lekarstwem, błędy w kodzie gry czasem doprowadzają do białej gorączki.

No ale poczekajmy na demko V2. Mam nadzieje, że jak nie w tą to w następną środę.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2012, 17:27:48 wysłana przez radoskoor »

PSN ID - radoskoor

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #779 dnia: Sierpień 19, 2012, 17:25:56 »