Autor Wątek: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Tournee zakończone. Jak wypadło WBA?  (Przeczytany 13966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Gra : PES 2012
Patch : Fire Patch 2.1 AIO
Poziom : Profesjonalny
Długość meczu : 10 minut
Rynek : Normalny

West Bromwich Albion Football Club (WBA, West Brom) - angielski zawodowy klub piłkarski, mający swoją siedzibę w West Bromwich w West Midlands; występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Premier League. Klub założony został w 1878 roku jako West Bromwich Strollers przez pracowników firmy George'a Saltera. Status profesjonalny uzyskał w roku 1885. Zespół jest jednym z założycieli The Football League i większość lat spędził w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii. Mistrzem Anglii był jeden raz, w sezonie 1919/1920, oprócz tego pięć razy zdobył Puchar kraju. Pierwszy raz uczynił to w roku 1888, zaś ostatni raz w 1968. W roku 1966 zdobył także Puchar Ligi. W latach 1986/2002 drużyna spędziła najdłuższy okres w swojej historii poza pierwszą ligą. Barwy klubu to niebieski i biały. Największym rywalem W.B.A. jest Wolverhampton Wanderers; mecze pomiędzy tymi drużynami noszą nazwę Black Country derby.

Pełna nazwa : West Bromwich Albion Football Club
Przydomek : WBA, West Brom, The Baggies, Albion, The Throstlesó
Maskotka : Baggie Bird
Barwy : niebiesko-białe
Data założenia : 1878r.
Liga : Premier League
Stadion : The Hawthorns
Prezes : Jeremy Peace
Trener : Roy Hodgson

Sukcesy
Mistrzostwo Anglii: (1)
mistrz: 1920
finalista: 1925, 1954
trzeci: 1979

Puchar Anglii: (5)
mistrz: 1888, 1892, 1931, 1954, 1968
finalista: 1886, 1887, 1895, 1912, 1935

Puchar Ligi Angielskiej: (1)
mistrz: 1966
finalista: 1967, 1970

Tarcza Wspólnoty: (2)
mistrz: 1920, 1954
finalista: 1931, 1968

The Hawthorns

Drużyna West Bromwich Albion swoje mecze rozgrywa na The Hawthorns. Stadion ten został oddany został do użytku w 1900 roku. Został wtedy szóstym kolejnym obiektem używanym przez klub. Po przebudowie obiektu w roku 2001 roku, jego obecna pojemność wynosi 28 003 miejsc. Rekordową frekwencję, wynoszącą 64 815 osób, odnotowano w 1937 roku podczas meczu ligowego pomiędzy West Bromwich Albion F.C. a Arsenalem. Teren wybrany pod stadion znajdował się po raz pierwszy poza centrum miasta. Obszar był porośnięty głogiem i stąd nazwa The Hawthorns. Podpisano umowę dającą prawo wykupu terenu przez klub w ciągu 14 lat, co nastąpiło w 1913 roku. Na początku pojemność stadionu wynosiła 35,500 miejsc. Pierwszy mecz odbył się 3 września 1900 r., gdy WBA zremisowało z Derby County. Na meczy zjawiło się 20,104 ludzi. Pierwsza bramka została zapisana na konto Steve'a Bloomera z Derby a pierwszą dla West Brom ustrzelił Chippy Simmons.

Kadra na sezon 2011/2012

Bramkarze
Ben Foster (wyp. z Birmingham City)
Márton Fülöp

Obrońcy
Jonas Olsson (wicekapitan)
Liam Ridgewell
Steven Reid
Nicky Shorey
Cameron Gayle
Liam O'Neil
Gabriel Tama
Billy Jones
Craig Dawson
Gareth McAuley

Pomocnicy
Somen Tchoyi
James Morrison
Keith Andrews
Chris Brunt (kapitan)
Jerome Thomas
Scott Allan
Graham Dorrans
Youssuf Mulumbu
Zoltán Gera
Sam Mantom
George Thorne
Paul Scharner
Kayelden Brown
Kemar Roofe

Napastnicy
Shane Long
Peter Odemwingie
Simon Cox
Marc-Antoine Fortuné
Adil Nabi

Roy Hodgson o nadchodzącym sezonie.
1# 26 lipca 2011r.

Roy Hodgson na łamach serwisu Sky Sports, zgodził się na wywiad, w którym zdradza nam
plan treningowy West Bromu i cele na przyszły sezon. Anglik w 2010r. podpisał kontrakt z Live-
rpoolem, lecz po słabych wynikach zatrudniono inną osobę na jego stanowisku. W lutym podjął
się pracy w klubie z The Hawtrons i prowadzi ją do dzisiaj. Zakończona kampania dała 10 miejsce
ekipie z West Midlands.

Poprzedni sezon zaliczam do udanych, zajęliśmy 10 miejsce, a przed nami były tylko takie ekipy jak: Liverpool,
Fullham czy Everton. Każdy trener z każdym nowym sezonem pragnie czegoś więcej, większej rywalizacji i
wyższego miejsca w lidze. Objąłem klub w lutym, co było dla mnie bardzo trudne, nie miałem czasu, aby się
przygotowywać, sezon trwał! Ciesze się ze swojego sukcesu, ponieważ mamy w składzie piłkarzy którzy zasługują
na to miejsce. Ciężko pracowaliśmy, wygrywaliśmy z najlepszymi, to chyba wystarczy, aby traktować nas z szacunkiem.

... w tym sezonie zamierzamy częściej grać skrzydłami, są według mnie silnie obstawione. Mamy takich świetnych
pomocników jak Mulumbu czy Morrison, oczywiście nie ubliżając innym piłkarzom. Myślę, że mają na tyle duży
potencjał, aby konkurować z każdym bocznym obrońcą w Premier League. Postanowiłem popracować także nad
kondycją i szybkością, zauważyłem, że to nie jest nasza mocna strona... W zbliżającym się sezonie nasi kibice
oczekują czegoś od nas. Przez cały rok umieliśmy postawić się każdemu, niespodziewanie wygrać czy przegrać,
to nie była tylko zasługa umiejętności, ale także kibiców, którzy na każdym kroku umieli nas zdopingować!
Wisi nad nami presja, ale my się tym nie przejmujemy. Zawsze staram się robić swoje, moi piłkarze mają takie
samo zdanie. Szanujemy rywala i naszych kibiców, i to właśnie dla nich postaramy się o powód do zachwytu.
-
kończy Roy Hodgson.

W kolejnych artykułach, poznamy kolejno:
kraj na którym wystąpi West Brom w przygotowaniach do sezonu,
wywiad z trenerem klubu,
informacje o karierze.

Zapraszam do śledzenia tego wątku! :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2012, 21:12:40 wysłana przez syngenta »

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
Odp: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2012, 13:49:19 »
Ładny wstęp, podoba mi się ;) Macie w kadrze ciekawych grajków Long, Gera czy Mulumbu. Hodgson-ładna wypowiedź.
Ciekawe gdzie będziecie mieli obóz...

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2012, 13:57:26 »
Wstęp przejrzysty i ciekawy, zobaczymy co będzie dalej. Hodgson to dobry wybór i myślę, że może on wiele dać West Bromwich.

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2012, 14:01:28 »
Ładny wstęp wprawdzie ja jeszcze bym wyśrodkował te sukcesy i by wyglądało lepiej. Takie jest moje zdanie.

Co do klubu bo jest to bardzo ciekawy zespół sam wiele razy przeciwko WBA grałem i naprawdę stawiali opór. Mają świetną parę napastników Long -  Odemwingie i to na nich bym stawiał a na pewno odwdzięczą się wieloma bramkami.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2012, 14:08:35 »
Gabriel Tama?
Jeden błąd wychwyciłem, pewnie w notatniku pisałeś a tam nie ma niektórych znaków.

Początek obszerny dobrze zrobiony mi się podoba. Lubię WBA więc ucieszyłem się na tą karierę. Pozostaje życzyć tylko powodzenia.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2012, 14:24:20 »
Nie, pisałem wszystko tutaj na forum, tylko, że to było przed północą. Nie miałem jeszcze skończonego wywiadu, więc wkleiłem wszystko do notatnika i być może to on dodał mi ten znak zapytania. :)
PS. Poprawione.

Offline ExTRemE

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.05.2011r.
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2012, 15:08:22 »
Wstęp przejrzysty, ciekawy, całkiem ładnie graficznie czekam na mecze  ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2012, 15:49:51 »
West Brom to świetny materiał na karierę. Masz masę pomocników. Ciekawe jak ich wszystkich po godzisz. :)

Foluse

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2012, 19:49:43 »
West Bromwich gra dobrą piłkę, pomimo średniej klasy zawodników w kadrze. 10 miejsce w Premier League mówi samo za siebie. Roy Hodgson w tym klubie zrobił kawał dobrej roboty, oby przyszły sezon był bardziej lepszy dla owego klubu. Mr. Roy dobrze mówi, klub ma problemy ze szybkością (sam testowałem) i na treningu trzeba się skupiać na właśnie tej opcji. Gra skrzydłowymi to całkiem dobry pomysł, z resztą ciekawe jak na środku poradzi sobie Peter Odemwingie, który będzie otrzymywać od skrzydłowych podania bądź dośrodkowania. Oby tylko wbił parę ładnych oraz ważnych bramek dla tej drużyny, bo jest jej najważniejszą częścią.

Początek przyzwoity i oryginalny. Tekst dobrze się przyjemnie czyta, oby tak wyglądały opisy meczy. Powodzenia. :)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Informacje o karierze
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2012, 20:16:33 »
Kilka ważnych informacji o mojej karierze, jeśli Ci się nie chce czytać, to po prostu nie wchodź na opisy meczów, możesz się pożegnać. :)

GRA:
"prawdziwy terminarz" - w owej karierze zastosuje swój własny pomysł, sama nazwa chyba mówi wszystko, ale i tak to wytłumaczę. Otóż... opisy meczów będą dodawane w dzień, w którym rozgrywam mecz w PES'ie.
Przykład:
19 września - mecz w PES'ie
23 września - drugi mecz w PES'ie
W owej sytuacji pierwszy opis meczu pojawi się 19 września, a kolejny 4 dni później.
Dlaczego tak robię? Dlatego, iż bardzo szybko się wypalam, napisałbym kilka stron i porzucił karierę. (czyt. Hamburger SV)
Oczywiście materiał do "czytania" nie będzie pojawiał się co kilka dni, tylko codziennie! Przecież wiemy, że są jakieś krótkie wywiady, dotyczące następnego rywala, czy czegoś innego. Myślę, że to bardzo fajny pomysł i będzie realizowany w 100% bez opóźnień.

poziom gry - poziom gry wybrałem "Professional" i tego będę się trzymał, więc z tego miejsca proszę o niepisanie komentarzy w stylu: "cały czas przegrywasz, zmień sobie poziom", "jedziesz rywali jak chcesz, proponuje zmienić poziom gry". Nie! Poziom "Średni" jest dla mnie za łatwy, a "Zawodowiec" po prostu za trudny. Miałem dylemat, ponieważ troszkę sobie nie radze na "Professionalu", ale trening czyni mistrza, więc tego się trzymajmy.

powtarzanie meczy - w mojej karierze nie będę stosował tej drastycznej rzeczy, w ogóle obrzydza mnie taka opcja, więc podczas tworzenia kariery zaznaczę taką fikuśną opcje, która zablokuje mi tą możliwość. (kiedyś wkurzał mnie czasami sędzia, więc zdarzały się powtórki meczów, o których nawet nie wspominałem)

FORUM:
komentarze - wiem, że to nie jest koncert życzeń, ale nie życzę sobie pisania komentarzy w stylu: "ładny mecz, świetna bramka "x", czekam na kolejne spotkanie". Jeśli chcesz wstawić taki komentarz, to oszczędź sobie czasu, idź do kogoś innego. Jeśli już coś piszesz, to daj mi sygnał, że to czytałeś, ponieważ taki dłuższy komentarz daje mi motywacje. (och ktoś czyta, to dla tej osoby specjalnie będę pisał, tak jest na prawdę :))

szata graficzna - to jest akurat moja bolączka w tym czasie. Wiem, że ostatnia szata graficzna nie była najgorsza, skąd to mogę wiedzieć? Otóż, była ankieta w innej mojej karierze i przewaga "tak" nad "nie" była bardzo duża, z czego się ciesze, ale jednak muszę ją zmienić. Nie wiem, może napiszcie czy podoba wam się ta przewijająca tabela z wynikami innych drużyn. ( REJESTRACJA lub LOGOWANIE) Chce ją przede wszystkim skrócić (szatę graficzną, nie przewijającą się tabele), żeby to zajmowało mniej miejsca - mniej czasu. Jeśli mam być szczery, to jeden opis meczu zajmuje mi do 3h, co jest bardzo nudne i monotonne!

Jeśli coś mi się przypomni, to tutaj dopisze. Wypowiadajcie się na temat np. tego terminarza, czy nowej szaty graficznej...

Offline plumber#10

• Junior
  • *
Odp: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Informacje o karierze
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2012, 21:02:35 »
Ale przecież na razie jest dużo czasu do pierwszego meczu w pesie. Nie do końca rozumiem...

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 28, 2012, 21:20:14 »
Tak, ale przecież ten temat mogę przenieść do np. sierpnia. No chyba nie myślisz, że będę czekał prawie 2 miesiące na rozgrywki. :P Po prostu gdzieś z boczku będę pisał zamiast np.: 28 czerwca to 19 sierpnia. Rozumiesz? (nie zamierzam kariery prowadzić równorzędnie z dniami realnymi)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 28, 2012, 21:26:17 »
Tak, ale przecież ten temat mogę przenieść do np. sierpnia. No chyba nie myślisz, że będę czekał prawie 2 miesiące na rozgrywki. :P Po prostu gdzieś z boczku będę pisał zamiast np.: 28 czerwca to 19 sierpnia. Rozumiesz? (nie zamierzam kariery prowadzić równorzędnie z dniami realnymi)
Rozumiem, rozumiem ;).

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 28, 2012, 22:55:06 »
Zasady bardzo fajne :). Widać, że jesteś ogarnięty. Plany ambitne, powodzenia!

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 28, 2012, 23:02:36 »
Ciekawie zaczynasz. Bardzo realistycznie.
Powodzenia

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 29, 2012, 10:44:38 »
Bardzo pomysłowe rozwiązanie, ja też nie wrzucam meczy codziennie, Ty będziesz to robił co ileś tam dni i przynajmniej kariera Ci się nie znudzi.
Reszta zasad też fajna szczególnie co do powtarzania meczy, tego nie powinno się robić.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 29, 2012, 13:35:07 »
Przyjąłem, że wypowiedź Hodgsona została zarejestrowana 26 lipca 2011r! Czyli... jeśli pierwsze spotkanie na tournee będzie np. 1 sierpnia, to wpis z meczu zamieszczę za 4 dni. (czyli 3 lipca w czasie realnym) Oczywiście temat nie będzie walał się po 2 stronie, niedługo dodam newsa, w którym dowiemy się, gdzie odbędzie się tournee. Później jakiś wywiad, wypowiedź na temat rywali itp... Myślę, że to fajna idea.

PS. Wasze kariery ocenie potem, akurat teraz nie mam czasu. :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 13:40:48 wysłana przez syngenta »

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 29, 2012, 15:18:45 »
Pomysł z pisaniem a w zasadzie opisywaniem spotkań wtedy kiedy zagrasz mecz jest bardzo ciekawy. Sądze jednak, że nie wiem jak Ty, ale przynajmniej ja tak mam, że muszę zagrać 3-4 mecze i wtedy mogę wyłączyć Pesa. Jeden mecz mi po prostu nie wystarcza :D Co do wyboru drużyny bo jestem tu pierwszy raz :D WBA, może widziałeś, u mnie spisuje się świetnie i mam nadzieje, że Long i Gera poniosą WBA do upragnionych celów :D

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Tournée w Holandii...
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 30, 2012, 12:08:29 »
2# 27 lipca 2011r.
Tournée w Holandii...

Oficjalna strona klubu z The Midlands dzisiaj rano opublikowała miejsce pobytu klubu na tegorocznym
tournée. Jak możemy przeczytać w oficjalnym oświadczeniu, zespół jednoznacznie wybiera się do
Holandii, czyli kraju wiatraków, młynów i tulipanów. Nie ubliżając oczywiście ich lidze krajowej, w której
występują  takie kluby jak: Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar czy PSV. W skrócie mowa tutaj oczywiście o
"Liga Eredivisie", która jest niezbyt pociągająca i zajmuje 9 miejsce w rankingu IFFHS.

- Nie wybieramy się tam bez powodów, mogliśmy jechać wszędzie: do Brazylii, Ameryki czy nawet Niemiec,
ale Holandia to niezwykły kraj. Występują tam zespoły o których każdy musiał słyszeć, więc to idealne
miejsce, aby przygotować się do sezonu Premier League. W dzisiejszych czasach możemy je zobaczyć
(kluby) tylko w LE, więc to czyni je na swój sposób niezwykłymi. ...Mogę powiedzieć tylko tyle, iż zagramy
tam 4 spotkania i damy z siebie 110%. Oficjalnych przeciwników nie mogę jeszcze podać, bo po prostu
ich jeszcze nie wybraliśmy! (śmiech) - kończy angielski trener

Mimo, iż rywale ani daty spotkań nie są wyznaczone, to prasa w Anglii i Holandii i tak podała już swoich
kandydatów. Według "AD" i "Daily Mail" West Bromwich Albion "zmierzy się" z Twente, PSV, Utrechtem i
oczywiście Ajaxem Amsterdam, z czego ostatnie spotkanie ma zostać rozegrane na legendarnej Amsterdam Arena.

W kolejnych artykułach poznamy kolejno:
kraj na którym wystąpi West Brom w przygotowaniach do sezonu,
wywiad z trenerem klubu,
informacje o karierze,
oficjalnych rywali na tournee.
Zapraszam do śledzenia tego wątku! :)
PS. Jak wam się podoba eksperymentalne opisywanie newsów? (lewo, wyśrodkowanie, prawo)
:)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2012, 10:25:48 wysłana przez syngenta »

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Tournée w Holandii...
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 30, 2012, 12:32:44 »
Hm... Fajnie to wygląda. Jakoś łatwiej się rozczytać. Mam nadzieję że mecz z Ajaxem dojdzie do skutku. W ogóle fajne pomysły prezentujesz.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Tournée w Holandii...
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 30, 2012, 12:32:44 »