W PES2012 też przy włączonej pełnej ochronie (bez dodawania przy tym wyjątków), bez otwierania jakiegokolwiek portu itp. łącze się online zawsze, bez żadnych problemów czy utraty połączenia w czasie meczu. Chodzi jak powinno (po za znacznymi opóźnieniami, spowodowane słabym łączem).
this match will be abandoned due to unforseen circumstances
Nie miałem jeszcze takiego komunikatu. Raczej żadnego, po prostu nie łaczy tak jak powinno.
Co niektórzy to mają dodatkowe komunikaty z problemem. Jak by wina leżała też w systemie, gdzie nowy system łączności w pes gryzie się...
Jak by nie mogli zrobić na tej samej zasadzie połączenie online tak jak w PES2012.
Zdaje mi się że wina leży po obu stronach. Czyli u nich konfiguracja sieci oraz klienta, czyli PESa.
Zrobiłem jak w tym mini poradniku od Konami Support ale nic to nie daje. Nadal to samo.
Po za tym, poprzez program do sprawdzania portów pes2013.exe łączy się z większa liczbą portów nie tylko tymi wymienionymi przez nich.
Co najbardziej śmieszne dostałem odpowiedz z support żebym napisał w języku przez nich ustalonych.
A pisałem w rodzimym jako oryginał i z pomocą tłumacza na angielski. Ale najwidoczniej tam zasiadają tumany aby nie dostrzec dwóch języków...
Jest jakaś osoba na PC, która nie ma problemów z połączeniem online za każdym razem dosłownie ?