Konferencja prasowa z udziałem trenera Diego Simeone
Wysokie zwycięstwo w inauguracji Europa League: Cieszy tak duże zwycięstwo nad drużyną która będzie się napewno liczyć w naszej grupie. Ta wygrana dała nam więcej pewności siebie i nadzieje która nie zgasła.
Całkowita dominacja: Dominowaliśmy przez cały mecz i oto nam chodziło. Dynamo nie mogło nam odebrać piłki, ponieważ na treningach cwiczyliśmy właśnie tą taktyke i piłkarze Atletico doskonale zrozumieli to co im przekazałem na treningach.
Arda Turan: Wczoraj zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Nigdy nie widziałem go tak aktywnego jak wczoraj w meczu z Dynamo Kyiv. Jego bramka była znakomita i jedną z najlepszych w całym meczu.
Duet Villa-Costa: Odkąd David przyszedł na Vicente Calderon, znakomicie dogaduje się z Diego Costą. Bardzo to cieszy, ponieważ niedługo mogą się stać najlepszą parą napastników w europie a może nawet na świecie.
Kibice: Zaskoczyło mnie że na stadionie Dynamo była tak duża ilość kibiców Atletico. To pokazuje tylko że kibice wierzą w naszą drużyne i jadą za nią wszędzie gdzie się da, mieć takich kibiców to skarb.
Transfer Paula Pogby: Już mówiłem o nim że jest on znakomitym piłkarzem jak i facetem. Cieszę się że w styczniu zasili naszą ofensywe.
Jutro kolejne zmagania w lidze z Villareal: Będziemy przygotowani do tego meczu w 100%, wiemy że będzie to dla nas bardzo trudny mecz z uwagi na to że z tym rywalem zawsze grało nam się źle. Postaramy się jednak wygrać spotkanie dla naszych wiernych kibiców Rojiblancos.