Fajnie to wzystko brzmi, jak mokry sen każdego fana, ale ja nadal będę jak niewierny Tomasz i nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. (...)
WNNING ELEVEN jako światowa nazwa? Yyy... NIE. PES to mimo wszystko marka i zmiana nazwy byłaby po prostu dziwna. To tak, jakby Coca Cola zmieniła nazwę, marketingowy samobój.
"Forma litości" - tak w moim mniemaniu wyglądają te 3 kluby Bundesligi w PESie, EA ma kontrakt z Bundesligą, gdzie PES nie może użyć samej ligi, a ma 3 kluby.
Fajne rzeczy towarzyszu Letischoo dodałeś, brzmią pięknie, aż nierealnie, jeśli się spełnią, to będzie prawdziwy powrót Króla.
W
komentarzach wyczytałem, że kontrakt z Bundesligą także kończy się teraz - ktoś nawet podał, że w październiku i takowa liga mogłaby do PES 2015 trafić w DLC po zakończeniu kontraktu z EA Sports -
nierealne, wiem Co do kontraktu... gdzieś - przy okazji PES 2013 albo 2014 - pisali, że to jest jakoś na zasadzie, że EA Sports ma kontrakt z Bundesligą + indywidualny z Borussią, BVB nie można więc wykorzystać ale z racji kontraktu z UEFA (LM i LE) KONAMI otrzymuje 3 drużyny z Europejskich Pucharów - bez BVB.
Nie wiem na ile to prawdziwe. Ale z całym szacunkiem, brzmi to bardziej prawdopodobnie niż "litość EA"
bardziej bym postawił na złą konstrukcję, albo ulgi w ramach kontraktu z UEFĄ
Co do Brazylijskiej ligi.... hmmm.... w komentarzach da się wyczytać, że wielu graczy ma podejście "ups... PES > FIFA" bo tam jest tylko Brazylijska liga, myślę, że jeśli PES 2015 będzie grywalny to da to duży przypływ gotówki ponieważ Brazylijska liga jest mimo wszystko najlepszą w Ameryce Łacińskiej
Niby nierealne, ale widać, że KONAMI zmienia politykę i zaczyna stosować politykę Kanadyjczyków. Gdyby za rok okazało się, że KONAMI zyska
na wyłączność ligę francuską to byłoby mocny cios dla EA, a krążą w internecie komentarze, że EA ma problemy z dogadaniem się z francuską federacją
Polityka terroru KONAMI... tak... to może być klucz do sukcesu - jeśli tylko gra będzie grywalna, to należy powtarzać bo jak wyjdzie gniot na miarę PES 2014 to nie pomoże 50 lig, 300 stadionów i wszystkie rozgrywki galaktyczne na "full option licensed 200%"...
KONAMI to... KONAMI tamto... potem i tak psuje... wychodzi co wychodzi... ale jak tutaj się nie nakręcać?
EA wyraźnie zaczyna mieć problemy na polu licencyjnym - tych plotek i problemów ze strony EA jest po prostu za dużo - i wydaje mi się, że federacje
chcą przechodzić do PES bo po prezentacjach to rzeczywiście musi być dobra gra. A nie uwierzę, że KONAMI po tylu wpadkach ma wystarczająco kasy aby zabrać EA w ciągu roku 2 ligi na wyłączność i aby krążyły plotki o kolejnych za rok.