Autor Wątek: PES 2015 - Newsy, Dyskusje, Opinie  (Przeczytany 496580 razy)

Offline Prince Vegeta

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 13.06.2013r.
  • Chelsea London
    • Status GG
Odp: Pro Evolution Soccer 2015 - Newsy [ Aktualizacja 03.07.2014 ]
« Odpowiedź #300 dnia: Lipiec 04, 2014, 19:32:32 »
Gra wydaje się bardziej dynamiczna i ciut szybsza, niż czternastka, co jest już jakimś plusem.
Gracze nie poruszają się tak ociężale, jak w poprzedniej części, zwrotność nieźle poprawiona.
W końcu można grać szybką piłkę skrzydłami, gra aż tak nie zmusza do tiki taki.
O grafice ciężko cokolwiek powiedzieć, bo niewiele widać z tak daleka, powtórki chodzą płynnie, jednak trzeba pamiętać, że PS4 i kto wie jak to na starszych konsolach będzie wyglądało, czy znowu 15 klatek na sekundę? Oby nie.
Menusy nadal takie sobie, ale ciut lepsze, niż w czternastce, cieszy powrót belek z nazwiskami, martwi pozostawienie niepotrzebnych kropek toru lotu piłki, które sprawiają, że rzut wolny jest jak rzut karny - wpada 8 na 10 strzałów, przynajmniej ja miałem taką skuteczność w wolnych.
Bramkarze nadal słabi, nie wiem na jakim poziomie trudności gra jest odpalona, ale w sytuacja jeden na jeden ich reakcje są nie takie, jak powinny, do tego rzucanie się z dwiema rękami wyciągniętymi w stronę piłki to także błąd, w 99 na 100 przypadków przy mocnych strzałach bramkarz rzuca się z jedną ręką wyciągniętą ku piłce. Nie widziałem ich reakcji przy dobitkach, więc ciężko powiedzieć czy naprawione zostało największe niedociągnięcie Konami jeśli chodzi o bramkrzy, czyli niemal brak reakcji na dobitki i brak prób obrony piłek sprzed linii bramkowej.

Generalnie jest trochę lepiej z tego, co można wywnioskować po filmiku, czekamy na oficjalne gameplaye.

Offline pavulon666

• II - ligowiec
  • Na forum od: 03.10.2012r.
« Odpowiedź #301 dnia: Lipiec 04, 2014, 21:33:10 »
Filmik daje jasno do zrozumienia ze to tak naprawde poprawiona 14ka.  Ale jesli od naladowania paska podania do podania jest prawie sekunda no kurde bez jaj.  kiedy oni zrozumieja ze  gra ma zapewniac jak najszybsza reakcje i kontrole nad wydarzeniami na boisku a dopiero potem mamy ogladac ladne animacje. coz.

bez zagrania ciezko domniemywac

Offline Szkudi123

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 17.09.2013r.
  • Gram w: PES 2015
« Odpowiedź #302 dnia: Lipiec 04, 2014, 22:41:45 »
jak by nie patrzeć do końca września mają czas na poprawę błędów, także musimy czekać na wynik końcowy, a nie na to, co mamy w chwili obecnej.

Offline traws

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Video Monter
« Odpowiedź #303 dnia: Lipiec 05, 2014, 11:36:07 »
jaka poprawa? :P przecież teraz to pewnie tylko składy dodają i jak coś będą poprawiać to pierdoły 2 miesiące po wydaniu gry i z prędkością żółwia ;p

Mi się wydaje, że sama gra chodzi lepiej, kiwki nie są takie zmulone, ale niestty nadal po naładowaniui pasku podania trzeba czekać sekundę na podanie.

niestety ale piłkarz musi zrobić ruch nogą... jak by podanie miało lecieć w momencie puszczenia przycisku to by musiał często nogę teleportować -.^
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2014, 11:40:35 wysłana przez traws »

Offline kicu8

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.08.2009r.
« Odpowiedź #304 dnia: Lipiec 05, 2014, 17:56:47 »
traws, dlaczego więc w fifie podanie może być błyskawiczne? Czyżby w grze od EA Sports nie było ładnej animacji kopnięcia/muśnięcia etc. piłki?

Offline Prince Vegeta

• II - ligowiec
  • Na forum od: 13.06.2013r.
  • Chelsea London
    • Status GG
« Odpowiedź #305 dnia: Lipiec 05, 2014, 18:03:25 »
Winning Eleven Blog podaje, że potwierdzone są 4 nowe (drugie) ligi:

Angielska
Włoska
Hiszpańska
Francuska

Czy w pełni licencjonowane: nie wiem, angielska szczerze wątpię, być może tak, jak Premier League, czyli bez nazw, herbów i strojów.

Generalnie dobra informacja.

Druga informacja: Licencjonowani menadżerowie, czy zobaczymy podobizny Guardioli, Mourinho i reszty? Równie dobra informacja.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2014, 18:06:00 wysłana przez Prince Vegeta »

Offline Letischoo

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 01.01.2011r.
« Odpowiedź #306 dnia: Lipiec 05, 2014, 19:17:09 »
Winning Eleven Blog podaje, że potwierdzone są 4 nowe (drugie) ligi:

Angielska
Włoska
Hiszpańska
Francuska

Czy w pełni licencjonowane: nie wiem, angielska szczerze wątpię, być może tak, jak Premier League, czyli bez nazw, herbów i strojów.

Generalnie dobra informacja.

Druga informacja: Licencjonowani menadżerowie, czy zobaczymy podobizny Guardioli, Mourinho i reszty? Równie dobra informacja.

Przypuszczam, że reszta może mieć licencje, chociaż tego nikt nie potwierdza.

• ML i BAL ulepszone, w większej mierze chodzi o kwestie transferowe.
  • Licencje na drużyny i stadiony mają być w późniejszym okresie zapowiedziane.
  • Powraca edytor stadionów, ponoć z ogromnymi ulepszeniami.

Spoiler for Hiden:
The big part of fifa players are PESfans, don't forget it.

Offline matyjasik90

• Asystent trenera
  • Na forum od: 24.04.2012r.
« Odpowiedź #307 dnia: Lipiec 05, 2014, 19:40:57 »
druga liga ? brawo !!!!!! a nie tylko jedna :)

Offline Fabek9

• III - ligowiec
  • Na forum od: 01.03.2012r.
  • Gram w: Pes
« Odpowiedź #308 dnia: Lipiec 06, 2014, 09:55:02 »
Wreszcie będą drugie ligi.
Już lepiej to wygląda:

Premier League (Unlicensed)
Championship (Unlicensed)

Ligue 1
Ligue 2

Serie A
Serie B

Liga BBVA
Liga Adelante

Eredivisie

Scotland Premier League

Portugese League (Unlicensed)

Brasileiro Série A
Brasileiro Série B

Argentina Premier League

Chilean Premier League

PES League
D2 League

Czy ktoś wie dlaczego ani fifa ani pes nie ma licencji na takie ligi jak: turecka, grecka, rumuńska, ukraińska?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2014, 10:41:13 wysłana przez Fabek9 »

Offline Florq

• Menadżer
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #309 dnia: Lipiec 06, 2014, 10:55:11 »
Czy ktoś wie dlaczego ani fifa ani pes nie ma licencji na takie ligi jak: turecka, grecka, rumuńska, ukraińska?

Turecka wraca do FIFA 15 po kilku latach przerwy (Turcy stracili swą ligę przez słynną aferę korupcyjną przez którą Fenerbahce straciło miejsce w LM). Co do greckiej, ukraińskiej i rumuńskiej - w FIFIE są z 2-3 ekipy greckie (PAOK, Panathinaikos czy Olympiakos), Szachtar Donieck, za to ani jednej drużyny rumuńskiej. Pewnie licencje są za drogie albo EA woli wstawiać ligę kolumbijską ;p

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 14.12.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #310 dnia: Lipiec 06, 2014, 11:57:06 »
Fajnie, że będzie coraz więcej lig, 17 to sporo jak na PESa. Liczę na sporą poprawę ML, bo głównie o ten tryb mi chodzi. Może jeszcze jakieś niespodzianki zobaczymy. ;)

Offline Letischoo

• Prezes klubu
« Odpowiedź #311 dnia: Lipiec 06, 2014, 12:53:21 »
Wreszcie będą drugie ligi.
Już lepiej to wygląda:

Spoiler for Hiden:
Premier League (Unlicensed)
Championship (Unlicensed)

Ligue 1
Ligue 2

Serie A
Serie B

Liga BBVA
Liga Adelante

Eredivisie

Scotland Premier League

Portugese League (Unlicensed)

Brasileiro Série A
Brasileiro Série B

Argentina Premier League

Chilean Premier League

PES League
D2 League

sądzę, że spokojnie do tego można doliczyć jeszcze ze 2-3 ligi - niekoniecznie z Europy... były plotki o tej Japońskiej, Ekwadorska... do tego myślę, że jednak KONAMI zaskoczy graczy czymś w kwestii licencji :)

Offline matyjasik90

• Asystent trenera
  • Na forum od: 24.04.2012r.
« Odpowiedź #312 dnia: Lipiec 06, 2014, 19:28:33 »
dla mnie super wiadomością są drugie ligi :)

Offline tommy9999pl

• Twórca Dodatków
  • *
  • Dostał Piw: 21
  • Na forum od: 30.04.2012r.
    • Status GG
Odp: Pro Evolution Soccer 2015 - Newsy [ Aktualizacja 06.07.2014 ]
« Odpowiedź #313 dnia: Lipiec 06, 2014, 20:14:04 »
Adam Bhatti ponaddto wystąpił we włoskim programie telwizyjnym "Gamerland" i opowiedział nam o nowej odsłonie PES. Mianowicie:

-Pomysł odtworzenia prawdziwego PES-a to uczucie, które napędza rozwój PES 2015;
-Każdy zespół będzie mieć własnego menadżera, który będzie posiadać konkretne cechy, które będą odzwierciedlone w zespole;
-Zbudowaliśmy nowe menu, statystyki będą aktualizowane raz w tygodniu, a ponadto raz w tygodniu będą aktualizowane Kontuzje oraz transferu zawodników;
-Możemy także stworzyć własnych menadżerów. Każdy będzie posiadać osobny styl "gry" dla swojej drużyny.
-Fabio Cerassa (oraz Luca Marchegiani) będą oficjalnie nowymi Włoskimi komentatorami w PES 2015!
-Drugie ligi Włoskie, Angielskie, Hiszpańskie oraz Francuskie;
-Edytor stadionów z wieloma nowymi możliwościami;
-Zdecydowanie lepszy Tryb Kariery w trybie offline, zwłaszcza transfery;
-MyClub zastąpi tradycyjny Sieciowy Tryb Kariery (MLO), a w nowym trybie pojawi się możliwość zakupów za pomocą mikrotranzakcji;
-Ulepszone efekty dźwiękowe kibiców z trybun;
-Zmienność dynamiki cieniowania w grze w zależności od czasu;
-Jeżeli spotkanie rozpocznie się popołudniu, a nadchodzi wieczór, dynamiczne cienie odpowiednio będą się przemieszczać.
-Potwierdzono, że gra będzie działać w rozdzielczości 1080p oraz 60 klatkach na sekundę!

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
dla mnie super wiadomością są drugie ligi :)
tłumaczenie: tommy9999pl

Panowie, nie chcę nic mówić, ale 3/4 informacji o jakich piszą podałem i dokładnie opisałem w swoich 20 stronach Sugestii do KONAMI :))
W każdym razie dużą uwagę (naprawdę dużą) zwracałem na optymalizację gry, zmienność w dynamcznych cieniach, edytorze stadionów, nowym komentatorze  i poprawionym starym, przede wszystkim na słabym
menu, które ciągle było dominowane przez ogromne kwadraty, o managerach + tak jak podejrzewam, drużyny w zespołach będą mieć wytyczone cele na sezon. No i oczywiście o nowych
efektach trybun a w szczególności gdy mamy na prawdę dużo miejsca przy kontrze (Atmofsera rośnie) lub reakcje w momencie przejęcia kluczowej piłki.
Jeżeli w tym roku wszystko sprawdzi się według tego co posłałem dłubiąc po nocach, to nie zostaje mi nic innego jak w przyszłym roku podesłać kolejną porcje 20 stron rozwiązań do nowego PESa :))))
Mam nadzieję że na wasze sugestie również zwrócili uwagę tak jak na moje.

Dodano tłumaczenie do pierwszego posta :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2014, 20:34:43 wysłana przez Mahadew »

Offline Szkudi123

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #314 dnia: Lipiec 06, 2014, 20:25:41 »
Adam Bhatti ponaddto wystąpił we włoskim programie telwizyjnym "Gamerland" i opowiedział nam o nowej odsłonie PES. Mianowicie:

-Pomysł odtworzenia prawdziwego PES-a to uczucie, które napędza rozwój PES 2015;
-Każdy zespół będzie mieć własnego menadżera, który będzie posiadać konkretne cechy, które będą odzwierciedlone w zespole;
-Zbudowaliśmy nowe menu, statystyki będą aktualizowane raz w tygodniu, a ponadto raz w tygodniu będą aktualizowane Kontuzje oraz transferu zawodników;
-Możemy także stworzyć własnych menadżerów. Każdy będzie posiadać osobny styl "gry" dla swojej drużyny.
-Fabio Cerassa (oraz Luca Marchegiani) będą oficjalnie nowymi Włoskimi komentatorami w PES 2015!
-Drugie ligi Włoskie, Angielskie, Hiszpańskie oraz Francuskie;
-Edytor stadionów z wieloma nowymi możliwościami;
-Zdecydowanie lepszy Tryb Kariery w trybie offline, zwłaszcza transfery;
-MyClub zastąpi tradycyjny Sieciowy Tryb Kariery (MLO), a w nowym trybie pojawi się możliwość zakupów za pomocą mikrotranzakcji;
-Ulepszone efekty dźwiękowe kibiców z trybun;
-Zmienność dynamiki cieniowania w grze w zależności od czasu;
-Jeżeli spotkanie rozpocznie się popołudniu, a nadchodzi wieczór, dynamiczne cienie odpowiednio będą się przemieszczać.
-Potwierdzono, że gra będzie działać w rozdzielczości 1080p oraz 60 klatkach na sekundę!

REJESTRACJA lub LOGOWANIEłumaczenie: tommy9999pl

Panowie, nie chcę nic mówić, ale 3/4 informacji o jakich piszą podałem i dokładnie opisałem w swoich 20 stronach Sugestii do KONAMI :))
W każdym razie dużą uwagę (naprawdę dużą) zwracałem na optymalizację gry, zmienność w dynamcznych cieniach, edytorze stadionów, nowym komentatorze  i poprawionym starym, przede wszystkim na słabym
menu, które ciągle było dominowane przez ogromne kwadraty, o managerach + tak jak podejrzewam, drużyny w zespołach będą mieć wytyczone cele na sezon. No i oczywiście o nowych
efektach trybun a w szczególności gdy mamy na prawdę dużo miejsca przy kontrze (Atmofsera rośnie) lub reakcje w momencie przejęcia kluczowej piłki.
Jeżeli w tym roku wszystko sprawdzi się według tego co posłałem dłubiąc po nocach, to nie zostaje mi nic innego jak w przyszłym roku podesłać kolejną porcje 20 stron rozwiązań do nowego PESa :))))
Mam nadzieję że na wasze sugestie również zwrócili uwagę tak jak na moje.

Przeczuwam, gdybyś był szefem oddziału Pes'a, to byś zrobił niezłą rewolucję ;) Co do licencji, mogą być nawet bez licencji, ale ważne, ze są sloty, zawsze to można użyć w innym celu ... ;) miiejmy nadzieje, że nie zmienią tekstury strojów, bo tak ekstraklasę zrobi się raz dwa na jakiejś lidze, w której polacy na pewno nie będą grali (no może nieliczni :) )

Offline tommy9999pl

• Twórca Dodatków
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #315 dnia: Lipiec 06, 2014, 21:04:20 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8b0beb0cc59df350a1df17a997d76de1&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8b0beb0cc59df350a1df17a997d76de1&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Podrzucam dla ciekawskich komentarz pana Fabio Cerassy :))

Szukudi123...może lepiej jakbym nie był ich prezesem bo znając mój charakter to bym zwolnił połowe zespołu już za PES 08 ... :))) 

Jestem ciekaw czy stworzą inne Osiągniecia dla konsol oprócz tych co widać co roku (Wygraj ligę, puchar itd.)

Offline Letischoo

• Prezes klubu
« Odpowiedź #316 dnia: Lipiec 06, 2014, 21:16:22 »
Szukudi123...może lepiej jakbym nie był ich prezesem bo znając mój charakter to bym zwolnił połowe zespołu już za PES 08 ... :))) 

Jestem ciekaw czy stworzą inne Osiągniecia dla konsol oprócz tych co widać co roku (Wygraj ligę, puchar itd.)

Temat do PES 2016 powinien powstać już niedługo po premierze i powinniśmy zbierać od początku wszelkie uwagi dotyczące gry :) najlepiej tak jak pisałeś, udokumentowane na screenach czy filmach jak się da ;) super robota i mam nadzieję, że w gameplayu będzie widoczny progres bo to najważniejszy aspekt ;)

Dzięki i graty za pomysł bo naprawdę kawał super pracy wykonałeś dla graczy PES :)

Offline Szkudi123

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #317 dnia: Lipiec 06, 2014, 21:20:45 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8b0beb0cc59df350a1df17a997d76de1&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=8b0beb0cc59df350a1df17a997d76de1&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Podrzucam dla ciekawskich komentarz pana Fabio Cerassy :))

Może i byś wyrzucił połowe zespołu, ale przynajmniej nauczyli by się robić porządnie grę od początku do końca ;)

Offline tommy9999pl

• Twórca Dodatków
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #318 dnia: Lipiec 06, 2014, 21:56:17 »
Spokojnie :) Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. KONAMI wiedziało co robi z PESem 14 i obecną część najwidoczniej robił stary zespół. Nowy zespół francusko-angielsko-japoński dopracowywał w tym samym czasie silnik. Tak samo jak w przypadku FIFY tyle tylko że KONAMI chciało pokazać powiedźmy sobie "betę" nowego silnika gry czyli PES 14. Minus w tym był taki, że ludzie myśleli sobie "takkk jest nowa generacja PESA!" ,a okazało się że jest to BAAAAAARDZO OKROJONA GRA. Łatwo to zauważyłem kiedy tłumaczyliśmy grę, a jak się potem okazało połowa z tego nad czym siedziałem z Krissem po nocach, w ogóle nie była użyta w grze. Plusem jednak jest to, że przynajmniej poznaliśmy możliwości silnika a patch-makerzy i Jenkey przygotowali sporo niezbędnych programów pod nowy kod (Loadery, Explorery itd.) FIFA w tym czasie wydawałą nowe numerki 06,07,08 na starym silniku.

Temat do PES 2016 powinien powstać już niedługo po premierze i powinniśmy zbierać od początku wszelkie uwagi dotyczące gry :) najlepiej tak jak pisałeś, udokumentowane na screenach czy filmach jak się da ;) super robota i mam nadzieję, że w gameplayu będzie widoczny progres bo to najważniejszy aspekt ;)

Dzięki i graty za pomysł bo naprawdę kawał super pracy wykonałeś dla graczy PES :)

Myślałem nad tym i najwyraźniej trzeba tak będzie zrobić :)  Założyłbym temat na tym forum i PN,  dodalibyśmy dział na naszej stronie ze spolszczeniem, podawalibyśmy nowe informacje i błędy na Facebookowym FanPagu i myślę że mogłoby się udać. Byleby to wszystko opracować do końca roku (maks. początku).

Offline Szkudi123

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #319 dnia: Lipiec 06, 2014, 21:59:45 »
Spokojnie :) Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. KONAMI wiedziało co robi z PESem 14 i obecną część najwidoczniej robił stary zespół. Nowy zespół francusko-angielsko-japoński dopracowywał w tym samym czasie silnik. Tak samo jak w przypadku FIFY tyle tylko że KONAMI chciało pokazać powiedźmy sobie "betę" nowego silnika gry czyli PES 14. Minus w tym był taki, że ludzie myśleli sobie "takkk jest nowa generacja PESA!" ,a okazało się że jest to BAAAAAARDZO OKROJONA GRA. Łatwo to zauważyłem kiedy tłumaczyliśmy grę, a jak się potem okazało połowa z tego nad czym siedziałem z Krissem po nocach, w ogóle nie była użyta w grze. Plusem jednak jest to, że przynajmniej poznaliśmy możliwości silnika a patch-makerzy i Jenkey przygotowali sporo niezbędnych programów pod nowy kod (Loadery, Explorery itd.) FIFA w tym czasie wydawałą nowe numerki 06,07,08 na starym silniku.

To samo można powiedzieć np o Pesie 08 ?

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #319 dnia: Lipiec 06, 2014, 21:59:45 »