Mój pierwszy post na forum, wiec witam.
Jestem starym/nowym graczem w PESa. Grałem jeszcze w serię ISS98 za czasów PSX i kilka następnych. Potem miałem kilkuletnią przerwę. Teraz powróciłem do PES 2015 i mam pare pytań.
Bawię sie w my club od kilku dni. Ciezko mi obecnie wygrywać mecze, bo większość rywali ma składach Ronaldo czy Ibre i masakrują mi moja obronę z overalem 60-70. Pomyślałem, ze może program z kompem, żeby zdobyć tych agentów, to może uda mi sie ulepszyć skład (bo tak to za porażki dają mi 700gp za mecz, a kupując kontrakty, cieżko mi cokolwiek zarobić). No wiec zagrałem jeden puchar, doszedłem do półfinału i tez komputer mi zmasakrował obronę Messim hehe. Jest jakiś sposób ułatwiający grę z komputerem? Trik, myk pozwalający łatwo strzelać mu bramki? Domyślam sie, ze muszę nabrać wprawy i pograć, ale mozolnie mi to idzie mając początkujący skład.
Drugie pytanie: macie cos pozmieniane w ustawieniach pada? Mam szczególny problem z celnym podawaniem, często podaje mi piłkę nie tam, gdzie chciałem podać. Strzały tez potrafię kilka razy w meczu, w akcji sam na sam, strzelić w bramkarza.
I ostatnie: czy trick "rainbow" czyli przerzucenie piłki nad głowa, to jakiś bug w grze? Co drugi rywal online gra tak przeciwko mnie. Potrafią od środka boiska zrobić trzy razy rainbow i są już przed moim bramkarzem, bo po drodze mijają każdego mojego piłkarza, którym próbuje zabrać piłkę. Mam wręcz wrażenie, ze mój piłkarz jakby odskakuje od tego robiącego trick (gram na Ps4, wiec chyba patchow nie mogę dodatkowych poinstalowac?). Pytanie, czy to Bug z tym trickiem, czy ja po prostu tak słabo bronię?
Jak to bronić?
Przepraszam, że post taki długi