Gram a xbox360. Ja odbieram piłkę tak, że robię pressing na X, jako pomoc drugiego zawodnika a a kontrolowanym przeze mnie staram się wstrzelić w ruch przeciwnika i albo trzymam przycisk dłużej albo naciskam dwa razy jak jestem blisko. Z kompem to wchodzi mam sporo odbiorów i przejęć podań. Ogólnie spokojnie się ustawiam a nie trzymam non stop pressingu, bo się robią dziury w obronie. Niestety jak już przeciwnik jest w polu karnym to myślę kur... tylko żeby nie oddał strzału, bo wiem jak się kończy 9/10 strzałów. Nie tylko bramkarz mnie irytuje, ale również i sędzia. Fajnie ,że gra nie jest przerywana, ale przesady. Kosy lecą, że hej a on nic. Były momenty, że mówię kurde czemu nie gwizda a jak zobaczyłem powtórkę to okazało się , że najpierw piłka i oki mówię ładnie to wyłapał. Nie zmienia to faktu ,że nie gwizda prawie niczego a zarobić czerwoną kartkę jest niezwykle trudno. Można skosić od tyłu,nawet sam na sam a i tak jest żółta.
Także jeśli chodzi o mnie to te dwa mankamenty i będzie super albo bardziej pes 2017:D+ parę nowych animacji.
Ja tego nie rozumiem wogule. Czy ekipa Konami gra dużo w tą grę przed wypuszczeniem na rynek, bo patrząc w każdej edycji na ilość błędów chyba nie bardzo.