Autor Wątek: PES 2017 - All Platform - Dyskusje, Opinie  (Przeczytany 324091 razy)

Offline jarzab1922

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 08.12.2008r.
Odp: PES 2017 - All Platform - Dyskusje, Opinie
« Odpowiedź #1280 dnia: Wrzesień 15, 2016, 17:04:03 »
Też tak macie że po wgraniu OF wehk jak już chcecie zagrać z kumplem i kumpel włącza się w select sides wyskakuje błąd że wgrane wcześniej pliki nie działają? Kumpel gra jako gość

Offline keats

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 30.10.2008r.
« Odpowiedź #1281 dnia: Wrzesień 15, 2016, 17:13:07 »
Witam kupiłem full wersję na PC, u mnie nie tnie w ogóle na my club, ale grałem w nocy, rozdzielczość maksymalna, detale medium. Komp z 2011 roku. Mam 8 gb. Nie wiem, ale piłka mi się szybka wydaje i taka mała. Bardzo ciekawe animacje, kiedy wyskakujesz do główki i spadasz na zawodnika, może być faul. Ciekawy karny w my club na moją niekorzyść, walka o piłkę pomiędzy bramkarzem a napastnikiem przeciwnika.
Ja grałem całe życie na klawiaturze, ale po amputacji uczę się grac na padzie od pół roku, niestety nie umiem zwodów robić, a mam takiego messiego masakra. Musze się pouczyć.

Gra jest świetna, umówmy się :)  Życzę wszystkim wiele bramek

Mam nadzieję, że znaleźli sposób na oszustów, bo zabijają całą przyjemnośc.

Offline Cerses

• Amator
  • *
  • Na forum od: 15.09.2012r.
« Odpowiedź #1282 dnia: Wrzesień 15, 2016, 17:14:58 »
Panowie, macie naprawdę dziwne problemy, aż boję się, co zastane, jak tylko wrócę z pracy...
Postaram się jak najszybciej podzielić z Wami wrażeniami. Ciekaw jestem jak będą się miały taktyki stosowane z powodzeniem w pesie 16, do pes 17 :)

Offline maciek1916

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.12.2015r.
« Odpowiedź #1283 dnia: Wrzesień 15, 2016, 17:21:20 »
Ciekaw jestem jak będą się miały taktyki stosowane z powodzeniem w pesie 16, do pes 17 :)
3 napastników i spamowanie trójkątem nie działa.

Offline Cerses

• Amator
  • *
  • Na forum od: 15.09.2012r.
« Odpowiedź #1284 dnia: Wrzesień 15, 2016, 17:22:35 »
maciek 1916

Prześwietliłeś mnie dogłębnie... :)
Real miażdżył z ta taksą... ciekawie będzie :)

Offline Gunner_Gesik

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 15
  • Na forum od: 24.12.2014r.
« Odpowiedź #1285 dnia: Wrzesień 15, 2016, 17:45:43 »
Za cholerę nie wiem jak połączyć te taktyki ...uzywacie ich czy jedziecie na "sucho"?

Offline pawelek1988

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 08.10.2015r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 2016
« Odpowiedź #1286 dnia: Wrzesień 15, 2016, 17:51:50 »
witam i mam pytanie czy dziala wam gra online czy tylko ja mam problem pc werjsa orginalna wyskakuje mi codegkcc2

Offline TOOP

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.09.2016r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1287 dnia: Wrzesień 15, 2016, 18:09:57 »
Rozegralem 2 mecze na ps4. Gra się dobrze ale w obu meczach lagi,mimo to wygląda wszystko optymistycznie. Dziś już im wybacze te lagi bo trafil mi się Messi i Ronaldo. Zobaczymy co będzie dalej. Niech ogarną serwery i będzie ok! A u Was jak wrażenia z gry?

Offline gac88

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 20.10.2013r.
    • Status GG
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1288 dnia: Wrzesień 15, 2016, 18:23:34 »
Ktoś wie czy można grać 2 na jednej konsoli przeciwko innym 2 osobą online?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

chodzi CI o 2 online vs 1 online + 1 online? to takiej opcji chyba nigdy nie było

ale była możliwość 2 online vs 2 online czy nawet jak ktoś chciał to w 3 vs 4 itd, a w tej edycji w friendly match lobby niedojeby z konami chyba usunęły tą opcję, nie wiem jak sprawa ma się w dywizjach

Offline loy1004

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 29.07.2013r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1289 dnia: Wrzesień 15, 2016, 18:25:34 »

Offline kaszti86

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 25.01.2013r.
« Odpowiedź #1290 dnia: Wrzesień 15, 2016, 18:35:26 »
chodzi CI o 2 online vs 1 online + 1 online? to takiej opcji chyba nigdy nie było

ale była możliwość 2 online vs 2 online czy nawet jak ktoś chciał to w 3 vs 4 itd, a w tej edycji w friendly match lobby niedojeby z konami chyba usunęły tą opcję, nie wiem jak sprawa ma się w dywizjach
Tak, chodzi mi 2 na 2 online. W poprzedniej grze tego nie było...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1291 dnia: Wrzesień 15, 2016, 18:43:21 »
Ostrzegam aby nikt ie nie naciął, gra wymaga połączenia do sieci więc nie kupujcie kont współdzielonych za te 5 czy 10zł bo tylko stracicie kasę
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 14.11.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1292 dnia: Wrzesień 15, 2016, 18:57:25 »
demo PES 2017 wersja PC, zagrałem kilka meczów i jak dla mnie sam gameplay jest ciekawszy niż w wersji 2015 i 2016:
- dużą rolę odgrywa siła danego zawodnika, umiejętność przepchnięcia itd. co jest miła odmianą,
- widać że położono nacisk na grę w defensywie co mi bardzo odpowiada,
- wcześniej ktoś napisał że dużą rolę odgrywać będzie taktyka i w pełni popieram ten argument,
- walka 1 na 1 będzie dosyć trudna, trzeba podawać i myśleć, co da osób lubujących się w dzidach na napadziorów może być nie miłym zaskoczeniem.

Gameplay w singlu jest obiecujący, jak dla mnie o sukcesie tej gry stanowić będzie netcode - a przynajmniej dla osób, które omijają tryb single player szerokim łukiem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2016, 18:58:10 wysłana przez coolos »

Offline Tianse

• Reprezentant kraju
  • Dostał Piw: 15
  • Na forum od: 23.04.2013r.
« Odpowiedź #1293 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:03:26 »
Po kilku godzinach gry na PC mogę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczony. Grałem w myClub i kilka spotkań w master league na poziomie super star. Jeśli ktoś twierdzi, że 2017 to identyczna wersja jak 2016 tylko bramkarze lepiej bronią, to ma nie równo pod sufitem lub jest fanboyem fifki i przyszedł siać ferment. Jednak do rzeczy.

Plusy:
- nikt nie wspomina o fizyce lotu piłki, a ta jest teraz trochę podobniejsza do tego co widzieliśmy w PES 2013, czyli piłka wydaje się być cięższa niż w wersji 2016. W ubiegłorocznej wersji czasem miałem wrażenie, że bramkarz rzuca balon, a niektóre górne podania to były loby po paraboli. Teraz piłka lata bardziej płasko. Ogromny plus za to.
- system defensywy został poprawiony diametralnie. Aktualnie gdy drużyna cofa się do obrony i broni dwoma liniami, to środek pola jest nie do zdobycia. Przeciwnik potrafi bardzo krótko trzymać naszych piłkarzy i przecinać mnóstwo podań. Nie ma takich baboli jak w 2016, że obrona była dziurawa jak samoloty na II wojnie światowej. Dużo ciężej jest przedostać się pod bramkę rywala i wypracować sobie pozycję do strzału niż w wersji 2016.
- bramkarze w końcu są bramkarzami, a nie roślinami zajmującymi miejsce na boisku i pobierającymi pensje za wyciąganie piłki z siatki. Zdarzają się fenomenalne parady bramkarzy w których potrafią wyciągnąć po dwa, trzy a przy dużym szczęściu nawet 4 strzały z rzędu. Bramkarze całkowicie inaczej się ruszają, mają kilka nowych animacji, są szybsi i zwinniejsi, nie puszczają bezsensownych baboli, a jeśli już nawet to rzadko. W końcu bramkarz ma również coś do powiedzenia, a nie tylko asystować przy golach gwiazdeczek z ataku.
- poruszanie się piłkarzy, odbiór piłki i ich kontakty fizyczne ze sobą nabrały sensu. W 2016 piłkarze przypominali trochę połamane manekiny, które zginały się we wszystkie strony i przepychały jakby piłkarze uczestniczyli w zapasach sumo. Tutaj jest dużo twardszy kontakt. Do tego można kogoś nadepnąć, naskoczyć w walce o piłkę czy popchnąć, co kończy się faulem.
- sędziowie nauczyli się używać gwizdka. Skończyło się beznamiętne koszenie trawnika na wślizgu, podczas gdy sędzie oglądał wieczorny serial i nic nie widział. Sędzie potrafi puścić przywilej korzyści i wrócić do akcji nawet po kilkunastu minutach gry, aby ukarać piłkarza żółtą kartką. W końcu wiem, że ktoś sędziuje mecz, a nie że ktoś wjeżdża mi w nogi, nie dotyka piłki, a sędzie nie odgwizduje faulu. Jednak co ważne, sędziowie nie rzucają kartkami na lewo i prawo.
- komputer w końcu nauczył się twardej gry. Dosłownie. Nie tylko przed bramką, ale nawet w środku pola. Tak jak w 2016 jakiś wolny w okolicy pola karnego był świętem dziękczynienia, tak tutaj grając z komputerem można sobie sporo postrzelać. Komputer gra tardo i nawet nie żałuje wślizgów. Potrafi złapać nawet kilka żółtych kartek w meczu. Takie zachowanie komputera w wersji 2016 było abstrakcją.
- obrońcy w końcu bez problemu doganiają napastników! Obrońcy typu ovr 70-75 bez problemu potrafią dojść takiego Ibrę kadabrę, jeśli wypuści się go sam na sam. Bardzo zacna zmiana! Koniec walenia na pałę prostopadłej piłki do szybkiego zawodnika, który pokazywał plecy obronie i strzelał bramkę. Żeby wypuścić zawodnika sam na sam trzeba się trochę napracować. W ogóle aby strzelić bramkę, to trzeba się dużo bardziej napracować niż w wersji 2016.
- powtórki w normalnym tempie! Tyle lat musiałem na to czekać... Koniec zwolnionych i zmulonych powtórek.

Minusy:
- o ile obrona gra teraz bardzo dobrze, o tyle nie "naprawiono" wrzutek. Cały czas najprostszym sposobem na zdobycie bramki jest pogranie do bocznej linii i dośrodkowanie. Pierwsza wrzutka w grze i Ibra włożył głowę bez najmniejszego problemu. Dośrodkowania powinny być mniej dokładne.
- nie podoba mi się nowy system losowanie piłek w myClub. Jest on po prostu bardzo oczojebny i w ogóle nie jest przyjemny dla oka. Dla mnie losowanie piłki powinno być swoistą nagrodą, powinno to być ładnie celebrowane i z ładną oprawą graficzną.
- system piłkarzy w piłkach również jest gorszy niż w 2016. Aktualnie srebrna piłka to 75-79, złota to 80-84, a czarna to 85+. Przez to piłkarze do overall'u 84 stali się powszechni jak kajzerki w biedronce. W 2016 czarna piłka to było coś fajnego, była spora pula piłkarzy do wylosowania i zawodnik 80+ był dużo bardziej ceniony niż teraz. Nie podoba mi się to. Wolałem stary system piłkarzy w piłkach. Teraz zanim zdąży mrugnąć się okiem, to już ma się cały zespół z ovr 80+. Bez sensu. Zdobycie takich piłkarzy raczej powinno wymagać trochę więcej wysiłku.
- audio nie powala. Jest powtarzalne. Mało się zmienia z roku na rok.
- grafika... kolory na PC są wyblakłe. Murawa jest okropna.

Neutralne:
- reakcje zawodników są minimalnie za wolne, jakby byli troszkę zbyt ociężali. Opisywałem wyżej wszystko na przykładzie Ibrahimowicia, to powiem dalej o nim. Grając nim nawet przeciwko drużynie ze słabą obroną, ciężko jest minąć dwóch czy trzech obrońców i strzelić. Ruchy piłkarza są takie jakby troszkę wolniejsze. Wydaje mi się, że w 2016 różnica pomiędzy piłkarzem ovr 75 i ovr 90 była ogromna, o tyle tutaj Ci piłkarze są bardziej do siebie zbliżeni. Dobrze czy źle? Czyżby PES stawiał na to, że bardziej liczą się umiejętności gracza, a nie jego zawodnika?

To tak pokrótce ode mnie :)

Jak dla mnie PES 2017 to jednak spory przeskok od wersji 2016. Pójście bardziej w fizykę która panowała w PES 2013.

Offline jarek_797

• Amator
  • *
  • Na forum od: 15.09.2016r.
« Odpowiedź #1294 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:11:26 »
Panowie przepraszam może za głupie pytanie ale jak zmienić wysokość i zoom kamery w grze online division i czy w ogóle można ? Suwaki do powiększania i wysokości nie są podświetlone i nic nie można ustawić. Gram na ps4, z góry dziekuję za pomoc

Offline NGK

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 14.01.2016r.
« Odpowiedź #1295 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:31:30 »
I ja ograłem demo na blaszaku.
Graficznie nie ma żadnych rewolucji, praktycznie to samo co w 16. Jednak gameplay jest kompletnie inny, teraz jest miodny i na prawdę jest syndrom jeszcze jednego meczu. Wyniki nie padają takie kosmiczne jak to było w poprzednich wersjach, bramkarze bronią, a sędzia sędziuje. Do tego sama rozgrywka wydaje się bardziej płynna, mniej oskryptowana.

Offline loy1004

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 29.07.2013r.
« Odpowiedź #1296 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:33:00 »
Mam taki problem w demo PC
posiadam pada oryginalnego od PS4 działa idealnie bezprzewodowo lub na kablu z każdą grą bo jest sterownik który czy ta go jako pada od Xbox
w pro gdy uderzam lub jest wślizg i wchodzi wibracja gra się zacina na sekundę 2 i tak za każdym razem ktoś tez tak ma?
Kompa mam mocnego gram w 4K w PESA zero zamulenia czy przycinek tylko przy wibracji pada.

Offline Nemtor

• Amator
  • *
  • Na forum od: 15.09.2016r.
« Odpowiedź #1297 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:35:28 »
Naprawili juz myclub? ? Mam na myśli lagi itp??

Offline Stroszek76

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 06.11.2012r.
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1298 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:53:59 »
Ja gram w demo spowolnienie jakies jest jakby input lag lub gra spowalniala. Ruszaja sie jak muchy w smole i to nie kwestia ustawienia predkosci mam wrazenie.
Też mam to samo i mówie tu o wersji offline.Zero płynności .Próbowałem zmieniac ustawienia karty graficznej ale bez rezultatu .Gry online nawet nie próbowałem ,po przeczytaniu komentarzy na ten temat....

Offline Fatal1t

• Amator
  • *
  • Na forum od: 11.08.2015r.
« Odpowiedź #1299 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:58:36 »
Mam pytanie czy jest już ten day one update I czy ma ktoś listę co dodał ( wiem że transfery I stadiony) chodzi mi głównie jakie twarze dodali/poprawili

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1299 dnia: Wrzesień 15, 2016, 19:58:36 »