Miałem to samo trzeba niestety wgrać te nakładki także na drugim koncie wtedy będzie działać
nie, nie trzeba. Ja na swoim koncie mam wgranego patcha, mój brat nie ma i swobodnie możemy grać multi
przy czym jest jedna mega lipa, drugie konto musi być powiązane z ps network
czyli tak jak już wspominałem wcześniej, jeśli ktoś będzie chciał sobie pograć 2 vs 2 na patchu musi się liczyć z zarejestrowaniem 3 dodatkowych kont.
Być może graliśmy w inne gry, albo demo pes'a nie oddaje wrażeń z pełnej wersji. W fifie kilka sekund i jesteśmy pod bramką rywala, 3 podania (które praktycznie zawsze dochodzą) i bramka, w nowym pes'ie trzeba trochę się namęczyć aby przedostać się pod pole przeciwnika, szczególnie grając środkiem.W fifie obrona to statyści i ciężko wygrać z napastnikiem pojedynek 1 na 1, mecz 4 minutowy i jest 3:0, w pes mecz 7 minut i z bidą 1:0. Jak dla mnie fifa to hokej na trawie, ale okraszony ładną grafiką i licencjami co może się podobać, animacje również na + względem pes'a. EA to mistrzowie marketingu, fifa ma być taka, aby wpadało jak najwięcej bramek, bo bramki cieszą, a młodzież kibicowska gównie interesuje się napastnikami i pojedynkami 1 na 1. A więc jak dla mnie fifa ma wszystko prócz dobrego gameplay'a. PES od wersji 2017 kończy ze spamowaniem trójkątem oraz idealnymi podaniami będąc odwróconym tyłem do partnera (a w fifie dalej po staremu). Oczywiście można się ze mną nie zgadzać, ale to już pozostawiam każdemu do indywidualnej oceny.
zgadzam się, że pes ma lepszy gameplej od fify, ale fifa poczyniła spory postęp i przybliżyła się do konami i zawsze jak gdzieś u kumpla zagram jakiś pojedynczy mecz to gra się w to przyjemnie i na pewno tegoroczną edycję kupię, choć zdecydowanie więcej czasu spędzę przy pesie.
Generalnie jestem fanem serii PES i hejterem firmy konami, naprawdę chciałbym znaleźć jakiś powód aby ich pochwalić, ale nie widzę, że ułatwili wgrywanie patchy? Przy tak lichych licencjach to był ich zasrany obowiązek i nie ma tu czego chwalić, a i tak to zjebali bo jak ktoś chce zagrać z ziomkiem 1 vs 1 na jednej konsoli to musi jakieś dodatkowe konta playstation zakładać
Tak jak przez lata ea sports czerpała wiele rozwiązań od pesa i umiejscowiła je w swojej produkcji, tak konami robi tą grę wg swojej filozofii, chyba w ogóle nie spogląda na to co słychać u konkurencji... no dobra myclub to odpowiedź na fut. ktoś powie, że pes zgapił od fify cieszynki, ale cieszynki to już były w goal3 na pegasusa, czy w This is Football na psx
może nie gameplay, ale jest szereg innych dobrych rozwiązań które pes mógłbym zgapić od konkurencji, a oni tylko co roku patchują grę z poprzedniego, no chyba nikt nie powie, że pes2017 to pełnoprawna nowa gra, to po prostu konkretnie spatchowany pes2016, a kosztuje tyle co produkcja stworzona od podstaw.
Nie mają licencji ok, ale dlaczego nie zrobią 100 stadionów fejkowych?
Inną rzeczą która irytuje mnie w pesie, a jest dość dobrze zrobiona w fifie to wczytywanie, w pesie cały czas coś się musi ładować, wczytywać, nie wspomnę o doborze przeciwnika online, ale nawet w czasie meczu przy każdym zatrzymaniu akcji gra musi pomyśleć z 1,5 sekundy gdzie umiejscowić zawodników na boisku, w fife odbywa to się o wiele płynniej, z lepiej dobranymi cutscenkami
komentator nie zna podstawowych goalkeeperów z premiership Boruca, Fabiańskiego
podstawowych zawodników jednej z najlepszej włoskiek drużyny, uczestników LM Zielinskiego i Milika
mają kasę na reklamy w eliminacjach, ale podejście przy tworzeniu gry wygląda na jakąś partyzantkę, 3 programistów i jeden grafik zamkniętych gdzieś w piwnicy, tak to wygląda. Gra jest dobra, ale podejście konami ujowe
// z ciekawości zapodałem komentarz po włosku, no normalnie jakbym słyszał Borka i Kołtonia z pes6, tyle że po włosku
zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, ciekawe jak to jest, że grając z niektórymi online skacze skala w prawym górnym rogu, ale gra się spoko, a z innymi w ogóle nie ma tej skali ale lagi są nie do wytrzymania