Autor Wątek: PES 2017 - All Platform - Dyskusje, Opinie  (Przeczytany 324063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gac88

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 20.10.2013r.
    • Status GG
  • Gram w: ...
Odp: PES 2017 - All Platform - Dyskusje, Opinie
« Odpowiedź #1480 dnia: Wrzesień 20, 2016, 20:45:18 »
Miałem to samo trzeba niestety wgrać te nakładki także na drugim koncie wtedy będzie działać

nie, nie trzeba. Ja na swoim koncie mam wgranego patcha, mój brat nie ma i swobodnie możemy grać multi

przy czym jest jedna mega lipa, drugie konto musi być powiązane z ps network
czyli tak jak już wspominałem wcześniej, jeśli ktoś będzie chciał sobie pograć 2 vs 2 na patchu musi się liczyć z zarejestrowaniem 3 dodatkowych kont.

Być może graliśmy w inne gry, albo demo pes'a nie oddaje wrażeń z pełnej wersji. W fifie kilka sekund i jesteśmy pod bramką rywala, 3 podania (które praktycznie zawsze dochodzą) i bramka, w nowym pes'ie trzeba trochę się namęczyć aby przedostać się pod pole przeciwnika, szczególnie grając środkiem.W fifie obrona to statyści i ciężko wygrać z napastnikiem pojedynek 1 na 1, mecz 4 minutowy i jest 3:0, w pes mecz 7 minut i z bidą 1:0. Jak dla mnie fifa to hokej na trawie, ale okraszony ładną grafiką i licencjami co może się podobać, animacje również na + względem pes'a. EA to mistrzowie marketingu, fifa ma być taka, aby wpadało jak najwięcej bramek, bo bramki cieszą, a młodzież kibicowska gównie interesuje się napastnikami i pojedynkami 1 na 1. A więc jak dla mnie fifa ma wszystko prócz dobrego gameplay'a. PES od wersji 2017 kończy ze spamowaniem trójkątem oraz idealnymi podaniami będąc odwróconym tyłem do partnera (a w fifie dalej po staremu). Oczywiście można się ze mną nie zgadzać, ale to już pozostawiam każdemu do indywidualnej oceny.

zgadzam się, że pes ma lepszy gameplej od fify, ale fifa poczyniła spory postęp i przybliżyła się do konami i zawsze jak gdzieś u kumpla zagram jakiś pojedynczy mecz to gra się w to przyjemnie i na pewno tegoroczną edycję kupię, choć zdecydowanie więcej czasu spędzę przy pesie.
 Generalnie jestem fanem serii PES i hejterem firmy konami, naprawdę chciałbym znaleźć jakiś powód aby ich pochwalić, ale nie widzę, że ułatwili wgrywanie patchy? Przy tak lichych licencjach to był ich zasrany obowiązek i nie ma tu czego chwalić, a i tak to zjebali bo jak ktoś chce zagrać z ziomkiem 1 vs 1 na jednej konsoli to musi jakieś dodatkowe konta playstation zakładać

Tak jak przez lata ea sports czerpała wiele rozwiązań od pesa i umiejscowiła je w swojej produkcji, tak konami robi tą grę wg swojej filozofii, chyba w ogóle nie spogląda na to co słychać u konkurencji... no dobra myclub to odpowiedź na fut. ktoś powie, że pes zgapił od fify cieszynki, ale cieszynki to już były w goal3 na pegasusa, czy w This is Football na psx

może nie gameplay, ale jest szereg innych dobrych rozwiązań które pes mógłbym zgapić od konkurencji, a oni tylko co roku patchują grę z poprzedniego, no chyba nikt nie powie, że pes2017 to pełnoprawna nowa gra, to po prostu konkretnie spatchowany pes2016, a kosztuje tyle co produkcja stworzona od podstaw.

Nie mają licencji ok, ale dlaczego nie zrobią 100 stadionów fejkowych?
Inną rzeczą która irytuje mnie w pesie, a jest dość dobrze zrobiona w fifie to wczytywanie, w pesie cały czas coś się musi ładować, wczytywać, nie wspomnę o doborze przeciwnika online, ale nawet w czasie meczu przy każdym zatrzymaniu akcji gra musi pomyśleć z 1,5 sekundy gdzie umiejscowić zawodników na boisku, w fife odbywa to się o wiele płynniej, z lepiej dobranymi cutscenkami
komentator nie zna podstawowych goalkeeperów z premiership Boruca, Fabiańskiego
podstawowych zawodników jednej z najlepszej włoskiek drużyny, uczestników LM Zielinskiego i Milika

mają kasę na reklamy w eliminacjach, ale podejście przy tworzeniu gry wygląda na jakąś partyzantkę, 3 programistów i jeden grafik zamkniętych gdzieś w piwnicy, tak to wygląda. Gra jest dobra, ale podejście konami ujowe

// z ciekawości zapodałem komentarz po włosku, no normalnie jakbym słyszał Borka i Kołtonia z pes6, tyle że po włosku ;)

zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, ciekawe jak to jest, że grając z niektórymi online skacze skala w prawym górnym rogu, ale gra się spoko, a z innymi w ogóle nie ma tej skali ale lagi są nie do wytrzymania
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2016, 21:30:36 wysłana przez gac88 »

Offline Gunner_Gesik

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 15
  • Na forum od: 24.12.2014r.
« Odpowiedź #1481 dnia: Wrzesień 21, 2016, 00:35:54 »
Jak to jest a propo tych cieszynek? Czasami po bramce można je wykonać a czasami przeciwnik zdąży wcisnąć start i nic nie zrobisz.

I o co kaman z tymi formami w końcu bo na stronie REJESTRACJA lub LOGOWANIE widać formy (chociaż nie wiem jak to odczytać) a w grze online division się one z meczu na mecz zmieniają

Offline cobuss

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.10.2015r.
  • Gram w: pes
« Odpowiedź #1482 dnia: Wrzesień 21, 2016, 08:53:43 »
Jak jest z patchami w wersji steame aby można je dograć .Chcę taką wersję kupić ??.Czy lepiej z keyem

Offline cobuss

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 26.10.2015r.
  • Gram w: pes
« Odpowiedź #1483 dnia: Wrzesień 21, 2016, 08:54:03 »
na PC

Offline TrueGrand

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 24.09.2015r.
« Odpowiedź #1484 dnia: Wrzesień 21, 2016, 10:29:55 »
Chłopaki mam parę pytań o wersję PC.
1. Jak wygląda granie na PC ? są lagi ?
2. Można wgrać w wersji PC OF ?
3.Czuć w grze online handicapy ?

Offline szumo22

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 05.01.2015r.
« Odpowiedź #1485 dnia: Wrzesień 21, 2016, 12:18:26 »
Wie ktoś może czy Konami poprawi kiedyś te swoje serwery? Grając na PS3 w PES 2015 może nie odczuwałem opóźnienia grając online, ale po przesiadce na PS4 w PES 2016 i teraz w 2017 już jest widoczne. Chodzi oczywiście mi o te opóźnienie związane z reakcją zawodnika na to co ja chcę zrobić w online. O ile grając ze znajomymi w te Friendly Match to jest ok, bo nawet jak przez to przegram to nic na tym nie tracę, ale już grając w Online Division czy mecze online w MyClub to jest to jak dla mnie niedopuszczalne. Jeszcze zrozumiałbym gdyby to była wina mojego internetu, ale nie jest, bo w żadnej innej grze opóźnienia nie ma.
Aż mi się przez to odechciewa grać online. Mam wrażenie że pod tym względem Konami zatrzymało się w rozwoju jakoś z 10 lat temu, i dalej myślą że najwięcej w multi gra się na kanapie ze znajomymi a nie online.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2016, 12:23:41 wysłana przez szumo22 »

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 14.11.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1486 dnia: Wrzesień 21, 2016, 12:33:32 »
Chłopaki mam parę pytań o wersję PC.
1. Jak wygląda granie na PC ? są lagi ?
2. Można wgrać w wersji PC OF ?
3.Czuć w grze online handicapy ?
1. Są, w nowej edycji jest też możliwość filtrowania przeciwników po jakości połączenia - wczęśniej tego nie było,
2. OF - option file? można zaktualizować składy ściągając jakiegoś patcha, najczęściej do katalogu download,
3. Jeszcze nie wyczułem :P

Wie ktoś może czy Konami poprawi kiedyś te swoje serwery?

Jakiś czas temu napisałem na FB konami w tej sprawie, napisali że pracują nad poprawą opóźnień w grze online - czyli standardowa gadka na odp. się od działu PR :P

Gdzieś wyczytałem że sporo bramek w pada ze wrzutek, grając online jeszcze nie straciłem żadnej w ten sposób, chociaż mam za sobą dopiero 4 mecze online.

Jak na razie głównie mam problem z taktyką. Wie ktoś jak wprowadzić cofniętych skrzydłowych w grze w 3-5-2 lub 5-3-2? gdy grają jako pomocnicy, to nie trzymają się linii bocznej i często można spotkać ich gdzieś w środku, a gdy grają jako obrońcy, to ładnie trzymają się linii bocznej, ale w obronie nie potrzebnie grają na linii z obrońcami - wolałbym aby podchodzili trochę wyżej  - do bocznych pomocników rywala (inaczej przeciwnik ma sporo miejsca na bokach na rozegranie akcji). W fifle jest pozycja CLS, w pesie chyba od 2011 usunęli pozycję WB i teraz ciężko to sensownie ustawić. Trochę to nie logiczne, ale w zasadzie grając w ataku musiałbym chyba ustawić bocznych pomocników jako obrońców, a grajac w obronie jako pomocników (fluid formation) - trzeba będzie poeksperymentować.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2016, 12:41:40 wysłana przez coolos »

Offline rumcyk

• II - ligowiec
  • Na forum od: 19.01.2008r.
« Odpowiedź #1487 dnia: Wrzesień 21, 2016, 15:38:09 »
Pewnie masz ustawine wide w obronie a centre w ataku i dlatego schodza.

Offline Heisenberg

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2016r.
  • Gram w: PES 2017
« Odpowiedź #1488 dnia: Wrzesień 21, 2016, 15:53:34 »
Witam. Posiadam wersję PRE-ORDER na PC i mam pewien spory problem... Od dnia premiery rozegrałem około 30 meczów on-line. W każdym z tych meczów doświadczyłem nieznośnych lagów, obraz niemiłosiernie rwie i szarpie, a w prawym górnym rogu ciągle pojawiają się trzy kreski świadczące o słabym połączeniu, co praktycznie uniemożliwia normalną rozgrywkę. Nie jestem "nowy" w tym temacie, ale nie mogę sobie poradzić z tym problemem. Tym bardziej, że gdy włączam PES'a 2016, tryb on-line i rozgrywane w nim mecze, działają idealnie. Czy ktoś z Was ma podobny problem? Może jakieś sugestie lub podpowiedzi? Jak ustawiacie kryterium wyszukiwania przeciwnika, jeśli chodzi o jakość połączenia? :)

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1489 dnia: Wrzesień 21, 2016, 16:11:05 »
Pewnie masz ustawine wide w obronie a centre w ataku i dlatego schodza.

tylko ja głównie gram środkiem, jedynie gdy już widzę że nie można się przedostać to uciekam do boku, ale dzięki za wskazówkę, przetestuję ustawienie wide w ataku.

Offline Kondzior2506

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 28.11.2011r.
« Odpowiedź #1490 dnia: Wrzesień 21, 2016, 23:39:23 »
grałem 2 mecze w demo 17 na pc. I moje zdanie na temat tej gry "NIE kupuje" ten bubel ledwo czymkolwiek od 16 się różni jeśli chodzi o samo granie(chyba, że na PS4 jest lepiej)
Najnowszy patch STANKA na PES 16 pc ewidentnie mi starczy a poza tym znacznie miażdży pod względem graficznym 17. KONAMI po raz kolejny olewa graczy na blaszaka i niech za to spier.....l...ają

Offline Hebda18

• Amator
  • *
  • Na forum od: 16.09.2016r.
« Odpowiedź #1491 dnia: Wrzesień 22, 2016, 01:58:54 »
Witam, pomoglby mi ktoś ustawić taktykę, bądź podsunął jakaś dobra żeby drużyna trzymała się kupy nie rozchodzila i nie zostawiala duzych dziur, powiem że słabo kumam angielski proszę o jakieś porady, nie hejtujcie byłbym wdzięczny za pomoc i ewentualne rady jak najlepiej zagrywac by łatwo znajdować się pod bramką rywala.

Offline KOLEJORZ 1922

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 29.12.2008r.
« Odpowiedź #1492 dnia: Wrzesień 22, 2016, 10:54:56 »
Witam, pomoglby mi ktoś ustawić taktykę, bądź podsunął jakaś dobra żeby drużyna trzymała się kupy nie rozchodzila i nie zostawiala duzych dziur, powiem że słabo kumam angielski proszę o jakieś porady, nie hejtujcie byłbym wdzięczny za pomoc i ewentualne rady jak najlepiej zagrywac by łatwo znajdować się pod bramką rywala.

Mam wrażenie, że żyjemy w czasach gdzie wszyscy chcą mieć wszystko podane na tacy :(
Pokombinuj sam, nawet nie trzeba znać angielskiego, bo taktyki są zwizualizowane na ekranie, więc nie wiem w czym jest problem, na pewno będziesz miał większą satysfakcję, jak to Ty sam ustawisz jakąś taktykę i ona się sprawdzi, niż jakby ktoś miałby Ci tu napisać, z resztą dobór dobrej taktyki jest zależny od formacji, profilu drużyny i tego jak Ty lubisz grać :)
FC Barcelona & Lech Poznań   F A N

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1493 dnia: Wrzesień 22, 2016, 11:07:52 »

Raczej będzie ciężko, to trochę tak jakbyś zapytał, "pomóżcie mi wybrać mój ulubiony smak lodów".

możesz zobaczyć do poniższego posta i przeanalizować sobie jak to wygląda i wybrać jak chcesz grać
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Gunner_Gesik

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1494 dnia: Wrzesień 22, 2016, 12:49:57 »
Pierwsza aktualizacja w czwartek i co? Witajcie hokejowe wyniki. Trzy mecze i 3:3,4:3,3:3 gdzie prędzej taki wynik zdążył się raz na 20 spotkań. To się nacieszylismy "realnymi"wynikami.............

Edit

4 mecze i znowu 3:3

A tych form nie czaje ale chyba wygląda to tak ze dany zespół ma formę a,b,c,d,e a potem co mecz zawodnicy losowe do tego formę dostaja
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2016, 13:07:41 wysłana przez Gunner_Gesik »

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1495 dnia: Wrzesień 22, 2016, 12:56:47 »
Pierwsza aktualizacja w czwartek i co? Witajcie hokejowe wyniki. Trzy mecze i 3:3,4:3,3:3 gdzie prędzej taki wynik zdążył się raz na 20 spotkań. To się nacieszylismy "realnymi"wynikami.............

Jeżeli wrócą czasy PES 16 to z miejsca sprzedaję konto na steamie.

Offline white_wolv

• Amator
  • *
  • Na forum od: 15.10.2012r.
« Odpowiedź #1496 dnia: Wrzesień 22, 2016, 14:45:46 »
grałem 2 mecze w demo 17 na pc. I moje zdanie na temat tej gry "NIE kupuje" ten bubel ledwo czymkolwiek od 16 się różni jeśli chodzi o samo granie(chyba, że na PS4 jest lepiej)
Najnowszy patch STANKA na PES 16 pc ewidentnie mi starczy a poza tym znacznie miażdży pod względem graficznym 17. KONAMI po raz kolejny olewa graczy na blaszaka i niech za to spier.....l...ają
Naprawde sie nie różni ? Graficznie może te różnice nie są tak wyczuwalne ale jeśli chodzi o samą fizykę piłkarzy i piłki to jest kolosalna różnica na +.

Offline Gunner_Gesik

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1497 dnia: Wrzesień 22, 2016, 14:55:12 »
Dobra zasialem panikę,wszystko wróciło do normy hehe

Offline Gunner_Gesik

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1498 dnia: Wrzesień 22, 2016, 15:48:56 »
Jeszcze trochę i zacznę podejrzewać ta grę o skrypty... Nosz kuzwa zawsze jak jest wyrównany mecz przy 0:0 to zawsze w ostatniej minucie i to na 99% z głowy tracę bramkę i to w dodatku zawsze tak ze od środka juz się nie da zacząć. Za dużo takich przypadków

Offline TOOP

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 08.09.2016r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1499 dnia: Wrzesień 22, 2016, 16:00:10 »
Jak dla mnie coś się zje...obrońcy zaczynają robić dużo większe błędy i wyniki są wyższe niż np 2-3 dni temu.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1499 dnia: Wrzesień 22, 2016, 16:00:10 »