Nie wiem jak Wy, ale ja myślę już o następnym sezonie, w którym głównym celem, będzie wygranie Ligi Mistrzów, jeśli się nie uda, to będzie to dla mnie duże rozczarowanie. Najpierw był Puchar Króla, w tym roku Liga, więc w następnym sezonie czas na LM. Zespół jest już zgrany, pierwszy skład wykrystalizowany, jednak rezerwowi też muszą być graczami klasowymi i zapewniać odpowiedni poziom, a czasem nawet dawać więcej, niż gracze podstawowi. Dlatego jestem ciekawy, kto dołączy w tym okienku. Obecnie kadra liczy 23 zawodników i liczba ta nie powinna się zmienić. Jednak przypuszczam, że pożegnamy następujących graczy:
Carvalho,
Lass,
Altintop
Kaka
Jestem jak najbardziej za odejściem tej czwórki. Jednak być może odejdzie również Adan, który chciałby grać, co z resztą nie jest dziwne, w tym wypadku należy zatrudnić jakiegoś doświadczonego bramkarza, który i tak cały sezon przesiedzi na ławce, a w razie potrzeby zastąpi Casillasa. Nie do końca jasna jest też przyszłość Sahina, ja w niego wierzę, powinien dostać szansę jak Benzema, nie wspominając o Kacę(który jej nie wykorzystał). Turek przepracuje cały okres przygotowawczy z drużyną(w tamtym roku kontuzja mu na to nie pozwoliła) i myślę, że będzie świetnym zmiennikiem Alonso. Niestety ostatnio bardzo komplikuje się też sprawa Higuaina, mam do niego ogromną sympatię, odkąd przyszedł do Realu i chciałbym, żeby został, no ale on chciałby grać więcej i to w najważniejszych meczach, a także chciałby podwyższenia zarobków. Mam nadzieję, że zostanie.
Co do transferów do klubu, to na pewno potrzebujemy prawego obrońcy. Jest Arbeloa, ale musi z kimś walczyć o miejsce w składzie. Uważam, że potrzebny jest gracz ograny, z pewnym doświadczeniem. Nazwiska, jakie przychodzą mi do głowy(są to tylko moje spekulacje, nie wiem czy możliwe, czy nie): Piszczek, Iraola, Ivanović, Bosingwa, van der Viel, Richards, Walker, Sagna, Johnson, Azpilicueta, no i ewentualnie Carvajal z drugiego zespołu. Osobiście chciałbym Walkera.
Rezerwowy bramkarz, jest mi raczej obojętny.
Defensywny/środkowy pomocnik(nie wiadomo jak z Sahinem), też gracze, którzy mi przychodzą do głowy: Song, Modrić, Cabaye, M'vila, Martinez(Bask, jak Iraola no ale to tylko spekulacje), może Moutinho...
Gracz, o charakterystyce ofensywnej: Hazard, Boateng, Lucas Moura, Ganso...
No i w przypadku odejścia Higuaina, ewentualny następca, musi być z najwyższej półki: Falcao:D, nie wiem Cavani, van Persie...
Nie odbierajcie tego, jak jakieś nierealne wymysły, bo rzuciłem tutaj tylko luźno nazwiska, godne uwagi. Wiadomo, że większość będzie bardzo ciężka do wyciągnięcia, jednak jak tak sobie myślę, to ciężko znaleźć konkretne kandydatury. A Wy, jakie macie zdanie?