Autor Wątek: Macedonia, wygrany finał pocieszenia. Dziękuję za komentarze. Koniec.  (Przeczytany 26212 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Macedonia, podsumowanie turnieju, znamy nowych rywali.
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 29, 2011, 21:50:39 »
Fajne podsumowanie turnieju. Valencia zagrał świetny trudniej. Szczególnie gratulacje dla Ciebie bo jak na Macedonię to byłeś wysoko.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Macedonia, podsumowanie turnieju, znamy nowych rywali.
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 30, 2011, 20:44:21 »
Przedostatni mecz towarzyski przed eliminacjami. Mecz jeśli chodzi o styl to bardzo udany. Z wynikiem gorzej. Polacy nie pokazali swojego potencjału, jaki w nich drzemie ale wygrać wygrali. I cała statystyczna zmora powraca. Mało strzałów ze strony Macedończyków i to przeszkodziło nie po raz pierwszy osiągnąć lepszego wyniku. Porażka 1-2 mało bolesna, ale trochę na wyrost. Sprawiedliwy byłby remis. Na bramki trzeba było bardzo długo czekać. Wcześniej widzieliśmy nieudolne próby przedarcia się w pole bramkowe z jednej i drugiej strony. Pierwszy gol dla Polski zawdzięczamy talentowi Peszki. On to trafił z bardzo ostrego kąta i wyprowadził Polskę na prowadzenie. Chwilę później Macedonia zaczęła bardziej zdecydowanie atakować i to przyniosło wyrównanie. I znów piękna bramka. Pandev wykorzystał precyzyjne podanie Trickovskiego i trafił z trudnej pozycji. Tak jak spotkanie temu tak i dzisiaj ostatnia akcja zdecydowała o klęsce Macedonii. Kuriozalny błąd trójki Pandev-Georgievski-Miterski którzy na siebie wpadli, a Jeleń nie przegapił takiej okazji i dał Polsce zwycięstwo. Na uwagę zasługuje dziś brutalność Polaków. Cztery żółte kartki w meczu towarzyskim jest nie lada wyczynem. Posłuchajmy wypowiedzi piłkarzy obydwu zespołów.

Goran Pandev.

"Wielka szkoda. Mieliśmy okazję na lepszy wynik. Ten mecz jest przestrogą, aby oddawać więcej strzałów bo kto nie oddaje strzałów ten nie może zdobyć bramki, a kto nie zdobywa bramki ten nie wygrywa. Myślę, że z Włochami oddamy więcej strzałów, a przede wszystkim w eliminacjach i osiągniemy awans."

Kamil Kosowski.

Ten mecz daje dużo nadziei na dobre jutro. Zapewne na Euro nie zagram, ale daje chłopakom doświadczenie aby w końcu grali tak wyrachowanie jak ja. Tego ich pragnę nauczyć. Dziś tak grali i być może ta forma nadejdzie niedługo, choć najlepiej byłoby, aby ta forma była na finały."

Jednocześnie wyjaśniła się przyszłość Jonuza. Dziś prowadził kadrę, ale dostał ultimatum od FIFA i UEFA. Brzmi ono tak, że trener ma wpłacić 120 tys Euro grzywny przed pierwszym meczu eliminacyjnym i dostał półroczny zakaz wypowiadania się w mediach. Sam jednak zapowiedział że kary nie uiści. Lecz federacja, jest zadowolona ze współpracy z Jonuzem i być może wpłaci tą grzywnę.

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 29.04.2011r.
Odp: Macedonia, z Polską w plecy, zobacz co się dzieje ze skandalistą Jonuzem
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 30, 2011, 20:47:13 »
Dobrze ze pozwolili mu prowadzic dalej bo trener z niego dobry
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
QPR by Maczeta

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 30, 2011, 20:47:38 »
Polska jednak lepsza dobrze że Jonuzem zostanie mam nadzieję że poprowadzi bardzo dobrze Macedonię w eliminacjach

zapraszam do mnie

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 30, 2011, 22:45:05 »
No nie myślałem,że Polska wygra z wami, jestem zaszokowany, Dobrze, że Jonuz zostaje robi dobrą robotę tutaj.

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
OOOooo...Polaki ciężko ale wygrali :D

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Macedonia, kolejna pechowa przegrana, światełko w tunelu.
« Odpowiedź #66 dnia: Maj 01, 2011, 23:08:24 »
Dziś odbył się historyczny mecz. Koniec końców spotkanie z Italią jest wydarzeniem w każdym kraju. Na stadionie w Genui zgromadziły się tłumy Włochów i nieliczna ale sympatyczna grupka Macedończyków. Nikt z Włochów nie wyczuwał większego zagrożenia ze strony macedońskiej. Prasa podkreślała niby, że będzie ciężko, że to lider grupy, ale to takie dowartościowanie(choć nadmierne) przeciwnika. Ale gdy Naumoski trafił na 1-0 obawy prasy stały się prawdziwe. Do przerwy widniał sensacyjny wynik oznajmiający: " Wielka Italia przegrywa 0-1 z niżej notowanym rywalem." Ba, tak działo się jeszcze przez 15 minut, aż w 61 minucie trybuny poderwał Giuseppe Rossi. Fenomenalny strzał z daleka, wyrównanie i uratowanie honoru Włoch. Ale to można by rzec na tyle. Mecz po wyrównaniu dalej wyrównany(wyszło masło maślane), ale gdy się ma skład który wielokrotnie góruje(przynajmniej powinien) nad rywalem nie wypada zostawić go z punktem, pomimo że to mecz towarzyski. Zadecydował jeden detal, błysk i cwaniactwo Boriello, który w ostatnich sekundach strzelił zwycięskiego gola, wykorzystując gapiostwo Sedolskiego. To już trzeci mecz z rzędu w którym Macedończycy tracą bramkę w ostatniej akcji. Klątwa. Oby ją zdjęli na eliminacje. Posłuchajmy wypowiedzi piłkarzy i eksperta

Vlade Lazarevski

Wyszliśmy z tego meczy z twarzą. Porażka minimalna, a wszyscy spisywali nas na pożarcie. Utarliśmy im nosa i w eliminacjach przeczuwam, będzie dobrze. Słowacja także ostatnio nie zachwyca, więc ciężko określić faworyta. Wszystko rozstrzygnie boiskowa rzeczywistość.

Simone Pepe

Stare piłkarskie porzekadło mówi, że wygranych się nie sądzi. Przyznam, graliśmy bez filingu, zgrania, był to mecz bez historii. Z towarzyskich nikt nas prawa nie ma rozliczać, krzyczcie jak będzie źle w eliminacjach. Ten mecz już jest zamkniętym rozdziałem ważne że zwycięskim.

Roman Kołtoń

Pozwoliłem sobie obejrzeć ten mecz, mecz Macedonii, szczerze mówiąc wcześniej nie śledziłem ich poczynań, ale dziś mnie pozytywnie zaskoczyli, bowiem dorównywali poziomem sportowym Włochom. Goran Pandev może dumny wracać do Mediolanu, pomimo że wróci na tarczy. Typuje ich dalsze dobre poczynania w eliminacjach, mówię o Macedończykach, bowiem Słowacja przegrywa z Japonią 1-5, Rosja z Danią 0-3, Irlandia gra ledwo na remisy, a ten zespół walczy z praktycznie każdym jak równy z równym i za to brawa!!.

Offline Marcin14

• Menadżer
było bardzo blisko sensacji ale niestety Włochy w doliczonym czasie gry strzelili tobie bramkę szkoda byś się zapisał w historii

wpadnij do mnie

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
Odp: Macedonia, kolejna pechowa porażka, światełko w tunelu.
« Odpowiedź #68 dnia: Maj 01, 2011, 23:14:14 »
szkoda meczu bylo blisko

i taka mala rada , dawaj mniejsze zdjecia , bedzie to estetyczniej wygladac
QPR by Maczeta

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #69 dnia: Maj 01, 2011, 23:53:11 »
Mam do Ciebie taką prośbę, jak dodajesz ten opis to mógł być wstawić jeszcze screen ze składami ?:)
Co do meczu to i tak dobrze jak na Macedonię, tylko 2 - 1 z Włochami.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #70 dnia: Maj 02, 2011, 00:04:14 »
Kurde ten nieszczęsny Boriello was załatwił. Ale po słabym meczu zagraliśmy dobry z dobrą ekipą Włoch. Czekam na eliminację.

Offline Roberrcik

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.06.2010r.
« Odpowiedź #71 dnia: Maj 02, 2011, 09:29:13 »
Kurde no ale pechowo w tym meczu z Włoch, no ale i tak wielkie brawa za walkę, Włosi musieli się nieźle napocić żeby urwać 3 pkt.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 02, 2011, 15:09:27 »
Szkoda minimalnej porażki z Włochami. Było bardzo blisko żeby z nimi zremisować, szkoda, że się nie udało.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #73 dnia: Maj 02, 2011, 15:41:19 »
Kurde ten nieszczęsny Boriello was załatwił.

Mnie też dość często załatwia. Do spółki z Pato zresztą.
" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #74 dnia: Maj 02, 2011, 15:53:18 »
To mógł być mecz o awans do Euro. Jeśliby jedna z ekip zwyciężyła miałaby prostolinijną i wytorowaną drogę a zarazem spokojną. Przegrany może w dalszym ciągu jednak liczyć na awans, przynajmniej z baraży. Macedonia od trzech meczy nie zaznała zwycięstwa. Słowacja podobnie. Jednakże styl Słowaków dalece nie dorównuje Macedończykom. Ci drudzy grają z zębem i zamiłowaniem. Sam mecz jednak jest najważniejszy. I tu wygrana Macedonii! Trzy punkty zostają w Skopjach, a Macedonia jest bliska historycznego osiągnięcia! Po raz pierwszy bowiem może zakwalifikować się do jakiegokolwiek czempionatu. Sprawę załatwił-któż by inny- Goran Pandev, precyzyjną i zabójczą główką, jeszcze przed przerwą. Na uwagę także zasługuje także osiągnięcie gospodarzy z drugiej połowy- nie dopuścili Słowaków do strzału, swój dorobek strzałowy zwiększając dwukrotnie. Był to niezmiernie ważny krok w kierunku awansu a także przerwanie złej passy trzech niewygranych meczy. Co powiedzieli:

Goce Sedłovki

W takich chwilach nic się nie mówi, w takich chwilach każdy się cieszy i świętuje. Na razie szampana nie otwieramy, ale główny rywal pogłębia się w kryzysie. Co prawda na plecach pojawi się zapewne Rosja, bo nie myślę że upuszczą choć jedną setną punktu z Andorą, ale stać nas przynajmniej na remis z nimi, a to byłby zapewne promujący wynik na Euro i to z pierwszego miejsca. Pozdro dla fanów!!!!

Marek Hamsik

Ciężko wytłumaczyć taką porażkę, ciężko wytłumaczyć naszą niską formę, po zwycięstwie nad Andorą spoczęliśmy na laurach i to się mści, teraz nawet nie myślę o wygraniu grupy, ale o baraże warto zawalczyć. Szacun dla przeciwników, za drugą połowę, jeśli tak jak oni zagramy w czterech następnych meczach to baraże nasze.

Jerzy Engel

Nie chcę zapeszać, ale szykuje nam się sensacyjny finalista Euro 2012. Zapewne znajdą się w czwartym koszyku, ale nie chciałbym aby ponownie biało-czerwoni się z nimi mierzyli. Gdyby dziś było Euro to naprawdę współczuje faworytom, którzy mogliby oglądać plecy tej sensacji eliminacji. Ogromny szacunek dla trenera, który potrafi wykorzystać zawodników na maksa, takich jakich ma.

MACEDONIA-Słowacja 1-0 Pandev 20
ROSJA-Andora 5-1 Kasaev 11, Bilialedinov 45, 69, 73, Pogrebniak 51- Lima 90+4
Irlandia-Armenia 0-0

1. Macedonia 6 14 10-3
2. Słowacja 6 11 14-3
3. Rosja 6 11 14-4
4. Armenia 6 7 6-5
5. Irlandia 6 6 7-5
6. Andora 0 2-32

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2011, 15:58:44 wysłana przez piuk11 »

Offline Marcin14

• Menadżer
Odp: Macedonia, święto narodowe po zwycięstwie, historyczne chwile
« Odpowiedź #75 dnia: Maj 02, 2011, 16:01:56 »
no gratuluję wygranej Euro coraz bliżej

wpadnij do mnie

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #76 dnia: Maj 02, 2011, 19:31:49 »
Oooooo! To ci Słowacy, którzy ograli włochów w zeszłym roku?? :D

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #77 dnia: Maj 02, 2011, 19:37:42 »
Euro dla Macedonii!, Coś czuję, że będzie sensacja i wielkie świętowanie w Macedonii także po EURO.
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2011, 20:35:35 wysłana przez Lewy23 »

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #78 dnia: Maj 02, 2011, 19:48:05 »
Tego, że awansujesz na Euro się nie spodziewałem, fajnie, że dodałeś składy.

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: Maj 02, 2011, 21:08:35 »
gratuluje pierwszego miejsca
QPR by Maczeta

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer