Celtic 7 - 1 Patagonia
Bramki:
Panuemo '35 <-> Van Der Vaart '45+ / Lennon '47 / Beattie '50 | '63 / Żurawski '56 | '72 / Vennegoor Of Hesselink '86
Składy:
Statystyki:
Zmiany:
Okiem eksperta: Dariusz Tuzimek
Odgryźli się!
Znikome roszady w składzie i powrót Wilsona, który zapowiadał, że jak będzie musiał, to skosi napastników Patagonii jak trawę pomogły. Po remisie 2 -2 jesienią, gracze Bońka odgryźli się i to z niezłą nawiązką. Sam pan Zbigniew pewnie nie spodziewał się pogromu, wszak Patagonia to rywal arcy trudny. Jednak, gdy będą grali tak dalej, na pewno stracą liderowanie, jak szybko je zdobyli. Celtic jeżeli będzie grał tak dalej na pewno wywalczy mistrzostwo drugiej dywizji i awans do pierwszej, a panowie Beattie i Żurawski, będą zażarcie walczyli o koronę "króla strzelców".
Tabela:
Następny Mecz:
----------------------------------------------------------------------
Beattie: "Dzięki Bonkowi nie boję się nikogo"!
Oto wywiad z panem Craigiem:
C- Craig Beattie
R - Reporter
R: Gratuluję dwóch pięknych meczów
C: A dziękuję dziękuję. Mecze te mimo wszystko były trudne, ale warto było napierać z całych sił na rywali.
R: Mam rozumieć, że taką taktykę obrał pan Zbigniew Boniek?
C: Dzięki tej taktyce, wciągu dwóch meczów strzeliliśmy tyle, co w całą rundę jesienną (śmiech). Dzięki Bońkowi nie boję się nikogo.
R: Jak współpracuje się z polakami w drużynie?
C: Pan Boniek jest bardzo przyjacielski i poukładany. Jego treningi dają mi wiele. Artur to prawdziwa ostoja. Fakt, że czasami sypie cierpkimi słowami, ale czasami trzeba na nas pokrzyczeć. Więcej o Borucu opowie Wilson, ponieważ oboje uwielbiają się przekomarzać. Jeżeli chodzi o Maćka Żurawskiego, to nigdy jeszcze nie widziałem tak spokojnego napastnika. Spokojnie zabiera piłkę w środku boiska i taki sam spokojny jest w polu karnym w momencie strzału. To dobry facet na dobrej pozycji.
R: Chce pan zdobyć koronę króla strzelców?
C: Do tej korony jest nas trzech. Jestem ja, jest Maciek i Jan. Cała trójka ma szansę, a kto ją zdobędzie, to już pokaże czas.
R: Jacy są nowi gracze?
C: Zaciekawieni. Patrzą w Bońka jak na Mourinho w Realu. Słuchają, wykonują dopytują. Czasem zachowują się jak trampkarze, ale nigdy nie sądziłem, że Maniche, czy Van Der Vaart to tytani pracy.
R: A który z nich jest najbardziej przyjacielski?
C: Zdecydowanie Seitaridis. Jest szalony i niemożliwie kreatywny. Na wczorajszym trening, gdy obrona ćwiczyła wybicia, ten na 20 wybić posłał 17 idealnie wprost pod nogi ustawionego na połowie boiska Gravesena.
R: Czyli Gravesen jest trenerem obrońców?
C: Trenerem jest pan Zbigniew. Pomaga mu Denis Berkgamp i czasami Neil Lennon.
R: Czyli sztab jest już uformowany?
C: Sztab jest uformowany. Trenerem bramkarzy jest David Seaman; obrońców trenuje Cris Sutton, pomocników Bergkamp na wpół z Lenonem, a napastnikami zajął się sam Boniek.
R: Zdobędziecie mistrzostwo w tym roku?
C: Jeżeli ta maszyna nie zacznie się psuć, albo nie zrobi się tu jeden wielki szpital, to tak zdobędziemy.
R: Dziękuje za wywiad.
C: Również dziękuję.