Autor Wątek: Nottingham Forest by Emilek1908 - Anglia mnie jednak już nudzi. Przerwa.  (Przeczytany 31329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: Nottingham Forest by Emilek1908 - "Popisowa" gra - 9, 10, 11 kolejka
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 24, 2011, 18:13:55 »
12 kolejka ligowa
Gra niezła, jednak nadal rażąca nieskuteczność...

W 12 kolejce drużyna McClarena grała na wyjeździe z ekipą Coventry. Jest to kolejna drużyna, która jak powszechnie wiadomo, lubi pograć defensywnie. Nie inaczej było i tym razem, i gospodarzom udało się powstrzymać zespół Nottingham. Forest atakowali, atakowali, strzelali, ale niestety jak to było w poprzednich meczach nic nie chciało wpaść do bramki i po raz kolejny drużyna McClarena musiała zadowolić się remisem.
Wykorzystał to West Ham, który dzięki remisowi Forest awansował na pozycję lidera, spychając Nottingham na drugą pozycję. W następnym spotkaniu Forest podejmą na własnym stadionie Portsmouth.

Zawodnik meczu:

Jason Puncheon (7.0)

Nottingham zainteresowane Crouchem?

Nottingham zainteresowane jest ponoć napastnikiem Tottenhamu - Peterem Crouchem.

Tak, tak. To może być prawda. Crouch który ma znikome szanse na grę w Tottenhamie, jest wystawiony na listę transferową londyńskiego klubu. W związku z tym, że Forest mają problem z napastnikami lada dzień chcą złożyć ofertę za 29-letniego napastnika. Na ile na plotka może być prawdziwa? Nam wydaję się, że ten transfer jest całkiem prawdopodobny. Peter ma już swoje lata, nie jest młodzieniaszkiem więc zainteresowanie z Premier League może być znikome. A do kogo nie iść, jeśli nie do wicelidera Championship, który ma spore szanse na awans?

Zapytany o tą plotkę McClaren nie powiedział jednak niczego ciekawego.
 - Nie jest tajemnicą, że szukamy napastnika. Doświadczony, niedoświadczony - nieważne. Nam zależy na tym, żeby napastnik zdobywał bramki, a z tym u nas jest kiepsko. Nugent przystanął ze strzelaniem, a poza nim nie mamy bramkostrzelnego napastnika. Na temat Croucha nie jestem w stanie nic powiedzieć, ale cieszyłbym się jeśli mógłbym mieć takiego napastnika jak on w drużynie - powiedział trener Nottingham.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Znam ten ból gdy nic nie wpada. Ale spokojnie tak już jest i zaraz pewnie się rozstrzelasz. Masz racje z tym napastnikiem. Doświadczony niedoświadczony ważne żeby bramki strzelał. Obyś takiego znalazł :D. Może Miller z QPR? U mnie strzelał grubo i król strzelców :D.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
No z Coventry lepsza gra była, ale wynik nadal słaby. Myślę, że dobry pomysł z zatrudnieniem Croucha bo on może być dużym wzmocnieniem, jeśli ktoś umie grać nim dobrze. Oby z Pompy były już bramki :)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Nott to przecież niezły klub i Crouch by nie żałował, że opuściłby Londyn.
Skuteczność słaba tak jak i u mnie.... uroki Pesa. ;d

Offline bachu12

• Asystent trenera
  • Na forum od: 18.01.2010r.
  • Gram w: ...
Kurde tyle szans oni tylko raz tobie oddali strzał a ty 10 z czego 5 celnych. Szkoda tylko że nie wpadło bo miałeś wielką przewagę.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
13 kolejka ligowa
W końcu!!!

W 13 kolejce ligowej na spotkanie z Nottingham przyjechał siedemnasty zespół ligowej tabeli - Portsmouth. Zniesmaczeni ostatnimi wynikami kibice Forest oczekiwali wygranej i na szczęście się nie zawiedli...
W 20 minucie Greening dośrodkowuje z rzutu rożnego, Hogg nie radzi sobie w powietrzu z Findley'em, ten uderza głową i mamy bramkę! W końcu Nottingham strzela gola! Ostatnią bramkę Forest strzelili w 8 kolejce, nie licząc gola samobójczego w meczu z Cardiff, więc radość po tym golu była wielka.
Przyszedł czas i na pobudkę Nugenta. W 68 minucie Anderson wyszedł z kapitalną kontrą, i podał na wolne pole do Nugenta. Ten spokojnie wyprzedził dwójkę środkowych obrońców Portsmouth, i wyszedł sam na sam z bramkarzem lekko podcinając nad nim piłkę. 5 minut później Findley kapitalnie mija Mokoenę, zostawia również za sobą Sonko i zamiast strzelać wystawia piłkę do wbiegającego Nugenta który z 7 metrów nie ma problemu z umieszczeniem piłki w siatce.
Nottingham nadal zajmuje drugie miejsce w tabeli, zaś w następnej kolejce na wyjeździe zmierzą się z Birmingham.

Strzelcy:
20' R. Findley (J. Greening)
68' D. Nugent (P. Anderson)
73' D. Nugent (R. Findley)

Zawodnik meczu:

Robbie Findley (7.5)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
Odp: Nottingham Forest by Emilek1908 - W końcu!!! - 13 kolejka
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 24, 2011, 18:35:11 »
Strasznie szybko dodajesz te mecze :D Zaraz 3 sezon jak tak dalej pójdzie ;D. Brawo za wygraną, bardzo ważna bo na przełamanie. Oby teraz ciągle tak Ci szło.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 24, 2011, 18:35:44 »
mhm nareszcie i to przed własną publicznością, byłbyś na oucie z klubu, gdybyś nie pokonał Portowców, przecież są nisko w tabeli.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 24, 2011, 18:38:34 »
No jest wygrana i David się nam odblokował super sprawa. Findley pokazuję w kolejnym meczu, że ma sporo umiejętności. Ważna wysoka wygrana nad Pompy. Nuggent był bezlitosny dla swych byłych kolegów.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:16:13 »
14 kolejka ligowa
Niestrzelony karny, samobój i dwa niecelne strzały - tak grali Forest z Birmingham. McClaren na wylocie?

W 14 kolejce Nottingham pojechało na spotkanie do Birmingham aby zmierzyć się z tamtejszym Birmingham City. Niestety, dla Forest mecz był fatalny i już zaczęło mówić się o wylocie z pracy McClarena.
W 60 minucie Valles dośrodkowuje, w sumie to bez zagrożenia... Wydawało się, że zawodnicy Forest dadzą jej spokojnie opuścić plac gry, ale nie Gregory (je**ny komputer)... Próbował przyjąć piłkę, ale ta tak mu odskoczyła, że wpadła do bramki...
W 76 minucie była wielka nadzieja na choć punkt. Nugent faulowany w polu karnym przez Ridgewella, i sędzia nie wahając się wskazał na wapno. Do piłki podszedł Gibson. Strzelił mocno, ale trafił tylko w słupek... Kibice gości zaczęli już wtedy opuszczać stadion i udawać się do swoich środków transportu widząc fatalną grę swoich ulubieńców. Jednym z ostatnich okrzyków była "prośba" o zwolnienie z klubu McClarena. Prezes zaś widząc fatalną grę Forest powiedział, że jeśli McClaren nie zdobędzie w dwóch kolejnych meczach czterech punktów, Forest zaczną rozglądać się za jego zastępcą.
Nottingham mimo porażki utrzymało drugie miejsce w tabeli. W następnym spotkaniu podejmą u siebie Hull City.

Strzelcy:
60' P. Gregory (sam.)

Zawodnik meczu:

Stephen Carr (7.0)

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
Odp: Nottingham Forest by Emilek1908 - McClaren wyleci? - 14 kolejka
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:32:12 »
no szkoda tego meczu tym bardziej że powinien być remis a tu przykry samobój i 3 punkty dla Birmingham. Co do Petera to by było ciekawe posunięcie.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:36:49 »
No cóż szkoda wielka tego karnego Gibsona, ale powiedzmy szczerze remis byłby sprawiedliwy. Niestety komp za pomocą Gregorego zrobił to czego się nie można było spodziewać strzelił samobója. No cóż pierwsza porażka w lidze faktem, ale drugie miejsce jest i z tego się trzeba cieszyć.McClaren poleci zobaczymy po meczu z Hull.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:56:21 »
15 kolejka ligowa
3/4 planu McClarena wypełnione! Teraz WHU!

W 15 kolejce do Nottingham na mecz z Forest przyjechało siedemnaste w tabeli Hull City. McClaren, żeby myśleć o dalszej pracy w Nottingham nie mógł przegrać tego spotkania.
W doliczonym czasie gry pierwszej połowy Nugent podaje na wolne pole do Findley'a, ten na szybkość wziął obrońców Hull i w sytuacji sam na sam pewnie pokonał bramkarza.
W 54 minucie podobna sytuacja... Tym razem Puncheon do Findley'a na wolne pole, ten wychodzi sam na sam i uprzedził go uderzając po długim rogu dając uciechę fanom z City Ground. W 81 minucie Findley do Nugenta, nie ma spalonego, Nugent uderza z 8 metrów, odbija bramkarz na słupek, ale David spokojnie dobiegł sobie do piłki i dobił Hull!
W następnym meczu mecz na szczycie, mecz o lidera. Zmierzą się West Ham oraz Nottingham. Oba zespoły mają po 30 punktów, a ten mecz może zaważyć na przyszłości McClarena w Forest. Spotkanie odbędzie się w Londynie.

Strzelcy:
45'+ R. Findley (D. Nugent)
54' R. Findley (J. Puncheon)
81' D. Nugent

Zawodnik meczu:

Brendan Moloney (7.5)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
Odp: Nottingham Forest by Emilek1908 - 3/4 planu McClarena wykonane - 14 kolejka
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 24, 2011, 20:01:14 »
No proszę nie tylko ja tak mocno zbiłem ostatnio Tygrysy. Powiem ci, że ta groźba zarządu dobrze wpłynęła na zespół. Świetny mecz Findleya widać chłopak jest w formie. Jak ci atak gra to ci zespół gra. Z "młotami" powiem ci będzie w cholerę ciężko tego jestem pewien.Tym bardziej, że to będzie mecz o fotel lidera.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 20:05:44 wysłana przez reddevil8911 »

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
Odp: Nottingham Forest by Emilek1908 - 3/4 planu McClarena wykonane - 14 kolejka
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 24, 2011, 20:05:16 »
Takie wyniki chcemy oglądać. Nugent nadal w formie liczę że w meczu z WHU potwierdzi formę bo będzie bardzo ciężko z WHU ale liczę na dobre spotkanie.

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #75 dnia: Lipiec 24, 2011, 20:39:04 »
Podobnie jak red nie dałeś szans Tygrysą . Nugent znowu w wysokiej formie. Zwolnienie trenera w trakcie sezonu to najgłupszy pomysł . Przecież takie Nottingham ma kadrę na poziomie 3-4 miejsca a Ty tu walczysz o mistrzostwo i chcesz trenera zwalniać ?:) Jak by tak robiono w rzeczywistości to by trenera co kilka tygodni zwalniano.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #76 dnia: Lipiec 24, 2011, 21:39:51 »
16 kolejka ligowa
Lider jest nasz! Świetny mecz!

W 16 kolejce ligowej Nottingham zmierzyło się z West Hamem w meczu na szczycie. Obie drużyny przed tym spotkaniem miały po 30 punktów, jednak to WHU byli pierwsi mając lepszą różnicą bramek.
W 28 minucie Majewski podaje na wolne pole do Greeninga, ten poradził sobie z Reidem i z 11 metrów precyzyjnym strzałem pokonał bramkarza Młotów.
W 46 minucie Findley podaje na 11 metr do Nugenta, ten uderza z pierwszej piłki tuż przy słupku i mamy już 2:0! Świetny początek drugiej połowy! W 56 minucie Nugent podaje do Majewskiego, piłka odbiła się lekko od któregoś z obrońców i doszedł do niej Polak na 17 metrze. Uderza precyzyjnie i mamy bramkę! Nottingham nie daje szans WHU, świetny mecz!

Strzelcy:
28' J. Greening (R. Majewski)
46' D. Nugent (R. Findley)
56' R. Majewski

Zawodnik meczu:

Radosław Majewski (7.5)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 23:25:37 wysłana przez Emilek1908 »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
Odp: Nottingham Forest by Emilek1908 - Lider jest nasz! - 16 kolejka
« Odpowiedź #77 dnia: Lipiec 24, 2011, 21:43:58 »
Bardzo się cieszę,że Radek zagrał w tym spotkaniu. Ty mu szans wielu nie dajesz a on zagrał dziś super spotkanie gol i asysta to wielki wynik. Mam nadzieję,że teraz Radek będzie częściej grać. Widać, że forma wróciła i Młoty nie miały szans, choć staty pokazują że to było wyrównane starcie.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: Lipiec 24, 2011, 21:51:31 »
Radek zagrał super mecz i może jeszcze zagra kilka razy u Ciebie. Nie spodziewałem się, że tak wysoko ograsz WHU, brawo.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 24, 2011, 22:03:30 »
Oficjalnie: Peter Crouch w Nottingham!

Peter Crouch podpisał dwuletni kontrakt z Forest!

Niektóre plotki transferowe jednak się sprawdzają. Dzień po meczu z West Hamem oficjalna strona Nottingham poinformowała, że Peter Crouch został nowym piłkarzem drużyny Steve'a McClaren'a. Były reprezentant Anglii został sprowadzony z Tottenhamu Hotspur za około 6 milionów euro, a kontrakt podpisał na 2 lata z możliwością przedłużenia o kolejny rok. Mamy nadzieję, że Crouch da zapewnienie bramek na chociaż rok czy dwa. Jego oficjalna prezentacja odbędzie się w styczniu, gdy zawodnik dołączy do drużyna Nottingham. Powodzenia Peter!

- Jestem bardzo szczęśliwy, że udało nam się pozyskać takiego piłkarza jak Crouch. Mam nadzieję, że będzie to transfer trafiony. Mimo, że jest to zawodnik podchodzący pod trzydziestkę nie wahaliśmy się aby go pozyskać gdyż znamy jego klasę i wiemy, że na pewno będzie wzmocnieniem drużyny. Mam nadzieję, że nas nie zawiedzie - powiedział trener McClaren.

- Zadowoliła mnie oferta z Nottingham i postanowiłem się przenieść do tej drużyny, która mocno aspiruje do Premier League. Nie jestem już młodym zawodnikiem, i wiedziałem, że ciężko będzie o ofertę z Premier League. Trafiła się z jej zaplecza, z zespołu który jest w ścisłej czołówce, więc zdecydowałem się nie czekać. W Tottenhamie byłem zbędny, więc nie chciałem spędzić tam jeszcze choć pół sezonu, bo to byłoby stracone kolejne pół roku. Przychodzę tutaj, aby grać i pomóc w awansie Forest do Premier League, i mam nadzieję, że w BPL jeszcze pogram. Na pewno będę dawał z siebie wszystko! - mówił nowy nabytek Nottingham, Peter Crouch.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 24, 2011, 22:03:30 »