Oficjalnie: Peter Crouch w Nottingham!
Peter Crouch podpisał dwuletni kontrakt z Forest!
Niektóre plotki transferowe jednak się sprawdzają. Dzień po meczu z West Hamem oficjalna strona Nottingham poinformowała, że Peter Crouch został nowym piłkarzem drużyny Steve'a McClaren'a. Były reprezentant Anglii został sprowadzony z Tottenhamu Hotspur za około 6 milionów euro, a kontrakt podpisał na 2 lata z możliwością przedłużenia o kolejny rok. Mamy nadzieję, że Crouch da zapewnienie bramek na chociaż rok czy dwa. Jego oficjalna prezentacja odbędzie się w styczniu, gdy zawodnik dołączy do drużyna Nottingham. Powodzenia Peter!
- Jestem bardzo szczęśliwy, że udało nam się pozyskać takiego piłkarza jak Crouch. Mam nadzieję, że będzie to transfer trafiony. Mimo, że jest to zawodnik podchodzący pod trzydziestkę nie wahaliśmy się aby go pozyskać gdyż znamy jego klasę i wiemy, że na pewno będzie wzmocnieniem drużyny. Mam nadzieję, że nas nie zawiedzie - powiedział trener McClaren.
- Zadowoliła mnie oferta z Nottingham i postanowiłem się przenieść do tej drużyny, która mocno aspiruje do Premier League. Nie jestem już młodym zawodnikiem, i wiedziałem, że ciężko będzie o ofertę z Premier League. Trafiła się z jej zaplecza, z zespołu który jest w ścisłej czołówce, więc zdecydowałem się nie czekać. W Tottenhamie byłem zbędny, więc nie chciałem spędzić tam jeszcze choć pół sezonu, bo to byłoby stracone kolejne pół roku. Przychodzę tutaj, aby grać i pomóc w awansie Forest do Premier League, i mam nadzieję, że w BPL jeszcze pogram. Na pewno będę dawał z siebie wszystko! - mówił nowy nabytek Nottingham, Peter Crouch.