Autor Wątek: Wisła Kraków SA by Lewy23. Koniec kariery. Wracam w grudniu. ;]  (Przeczytany 89631 razy)

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.05.2009r.
Odp: Wisła Kraków SA by Lewy23. Transfery: Niespodziewany zwrot akcji!
« Odpowiedź #340 dnia: Sierpień 11, 2011, 12:18:01 »
Pewne było, że od nowego sezonu będzie grał w lidze włoskiej, a tu nagle taki zwrot sprawy. Wydaje mi się, że dobrze. Włoska liga jest dość nudna i chłopak mógł by się zmarnować, choć patrząc z drugiej strony w Sienie dostawał by więcej szans na grę niż w Espanyolu. Teraz tylko czekać i patrzeć jak chłopak rozwija się w lidze hiszpańskiej. Mam nadzieję, że do Karkowa wróci jak bardzo dobry obrońca.

ps. Bym mógł pożyczyć tą strzałeczkę? :D i jak masz to jeszcze zielona by się przydała.
z góry dzięki. :).

Jasne, że tak. Zieloną zaraz Ci wykonam.  ;)

leomessifan

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: Sierpień 11, 2011, 12:23:58 »
fajna strzałka też mogłbym prosić???? tak poza tym piękne zwycięstwo, ale nie kryję mogło być lepiej  :P...
ogólnie fajna kariera

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #342 dnia: Sierpień 11, 2011, 12:29:34 »
jednak Czekaj nie przejdzie do Sieny. Zgłosił się po niego Espanyol. Myślę, że bardziej skorzystał by na wypożyczeniu do Sieny, ale w Espanyolu też zdobędzie doświadczenie. Widze, że te Twoje strzałki szaleją. Mi też możesz na PW podesłać tą i tą zieloną ;)

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #343 dnia: Sierpień 11, 2011, 13:04:02 »
Jaki ma overall ten Czekaj? Mam nadzieję, że się rozwinie i wróci do Wisły jako bardzo dobry obrońca
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Autor wątku
Wisła Kraków SA by Lewy23. Liga Europejska: Godne pożegananie z rozgrywkami.
« Odpowiedź #344 dnia: Sierpień 11, 2011, 13:38:58 »
6. Kolejka Fazy Grupowej.
Wisła Kraków  2:1  Villarreal CF

2' Mateo Musacchio (samobój), 44' Ivica Iliev - 83' Santi Cazorla.
Bez kartek.

Godne pożegnanie z rozgrywkami.
Stało się. Krakowianie odpadli z Ligi Europejskiej. Zwycięstwo nad Żółtą Łodzią Podwodną niewiele zmieniło, ponieważ Siena ograła Olympiakos 1:0. Włosi dzięki wygranej wskoczyli na pierwsze miejsce w grupie, spychając ekipę z Vila-real na drugą pozycję. Piłkarze Wisły do meczu przystąpili z nadzieją, że jeszcze nie wszystko zostało stracone. Ataki skończyły się bramką już po 120 sekundach od pierwszego gwizdka. Samobójcze trafienie zanotował Mateo Musacchio. To dodało animuszu Białej Gwieździe, która nieustannie nacierała na rywala. Opłacało się, bo w 44 minucie Ivica Iliev sprawił, że César po raz drugi musiał wyciągać piłkę z siatki. Dudu Biton poradził sobie z trzema rywalami, odegrał pietą do Serba, a ten przymierzył w samo okienko. Sytuacja skomplikowała się w 55 minucie. Wtedy to spiker ogłosił, iż w Pireusie prowadzenie objęli Bianconeri. Z zawodników czerwono-białych jakby uszło powietrze. Gracze Villarrealu wykorzystali podłamanie gospodarzy i w 83 minucie zdobyli bramkę kontaktową. Ładnym podaniem ze środka popisał się Marco Ruben, do futbolówki dopadł Cazorla i płaskim strzałem oszukał Pareikę. Wiślacy prowadzenie utrzymali, lecz i tak zeszli z boiska z opuszczonymi głowami.

Pochwały: Dudu Biton, Ivica Iliev.
Nagana: Michael Lamey.

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
Odp: Wisła Kraków SA by Lewy23. Liga Europejska: Godne pożegananie z rozgrywkami.
« Odpowiedź #345 dnia: Sierpień 11, 2011, 13:45:02 »
Przykro mi, nie udało się przejść. Trochę przerąbałeś bo jeszcze niedawno byłeś na 1 miejscu :(

Szkoda, że tym razem nie liczy się wygrana ;)
" border="0

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: Wisła Kraków SA by Lewy23. Liga Europejska: Godne pożegananie z rozgrywkami.
« Odpowiedź #346 dnia: Sierpień 11, 2011, 13:49:39 »
połowe planu wykonałeś. Wygrałeś z Villareal, ale Siena pokonała Olimpiakos i to włoska i hiszpańska drużyna awansowała dalej. Godne pożegnanie. Dobry mecz do momentu kiedy spiker ogłosił że Siena objęła prowadzenie.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #347 dnia: Sierpień 11, 2011, 14:13:56 »
Powiem tak.

Spotkanie jak najbardziej udane. Zagrałeś bardzo dobry futbol i godnie żegnasz się z tymi rozgrywkami. Prowadzanie objąłeś już po 12o sekundach, po nie fortunnym trafieniu jednego z obrońców graczy hiszpańskiego klubu. Te trafienie na pewno zmotywowało twoich piłkarzy do dalszej pracy bo na pewno uwierzyli, że mogą te spotkanie wygrać. W 44 minucie trafiłeś już drugiego gola i Villarreal na pewno czuł się lekko podłamany cała zaistniałą sytuacją. Szkoda, że spiker ogłosił jaki wynik jest w meczu Siena - Olimpiakos.. Gdyby nie to na pewno byś jeszcze mógł trafić z jednego/dwa gole. Villarreal wykorzystał twoje załamie i trafił kontaktowego gola. Na całe szczęście zabrakło już czasu, aby doprowadzili do remisu.

żegnasz się z rozgrywkami w bardzo dobry sposób. Oczywiście czuć trochę nie dosyt bo ten mecz z Siena mógł być zwycięski.. Tera możesz skupić się już tylko na domowych rozgrywkach, w których powinieneś zdobyć dwa trofea.

Powodzenia.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #348 dnia: Sierpień 11, 2011, 15:02:32 »
tak to już czasem bywa....
szkoda bo było tak blisko. druzyna z 4 koszyka wygrywa grupe...niecodzienne. godnie się pożegnałeś.

Offline Yascarr

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.06.2011r.
« Odpowiedź #349 dnia: Sierpień 11, 2011, 15:40:02 »
Eh szkoda że Olympiacos wtopił ze Sieną. Mecz z Villarreal dobry, ale i tak nic to nie dało, bo odpadłeś już w fazie grupowej. Szkoda, że Wisła nie powtórzy osiągnięcia Lecha z poprzedniego sezonu :(

Offline Stevie

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 06.08.2011r.
  • Manchester United vs Arsenal 8:2
« Odpowiedź #350 dnia: Sierpień 11, 2011, 15:53:13 »
Szkoda że nie awansowałeś. Ale Siena miała pierwsze miejsce :D. Dziwne, raz grałem Tottenhamem i musiałem sie kwalifikować do LM z Novarą Calcio :D

hwdp w te wasze pache!!!!!!

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #351 dnia: Sierpień 11, 2011, 16:34:33 »
Brawo za godne pożegnanie. Szkoda tego meczu z Sieną bo awans był realny no ale cóż trzeba przełknąć ślinę i grać dalej ;).

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #352 dnia: Sierpień 11, 2011, 17:12:14 »
Co by nie powiedzieć to jest wielka niespodzianka w tej grupie i to niemal na każdej pozycji bo kto by się spodziewał Sieny na pierwszym miejscu albo Greków na ostatnim ? Villareal to był faworyt a też ledwo awansowali i trochę szczęście mieli. Wisła kończy przygodę już na fazie grupowej ale i tak pozostaną dobre wspomniane bo mieliśmy okazje oglądać wielkie mecze tak jak np. ten osttani.

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #353 dnia: Sierpień 11, 2011, 19:40:21 »
jaka szkoda ze nie udalo ci sie awansowac, nawet jesli wygrales bardzo trudne spotkanie z villarealem. zaskakujace jest dla mnie to ze to siena awansuje z pierwszego miejsca w grupie.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #354 dnia: Sierpień 11, 2011, 19:43:45 »
Zgadzam się z Masterem, Wisła przez długi czas grała bardzo dobrze. Nie można się było wstydzić. Ten mecz też się dobrze dla was zaczął, gol fartowny, ale to najmniej ważne było. Potem cisnęliście rywali i pod koniec połowy strzeliliście na 2:0. Wszystko się posypało kiedy Spiker ogłosił, że Siena wygrywa z Olipmiacosem. Wtedy wszystko wzieło w łeb. Siena 1 wielka niespodzianka, ale cytując słowa chyba Mastera, który kiedyś mi napisał w karierze "Włoskich zespół nie wolno nigdy lekceważyć w pucharach". Brawo Wisła za walkę.

Super_Mario

• Gość
« Odpowiedź #355 dnia: Sierpień 11, 2011, 20:33:15 »
Ale przynajmniej Wisła zakończyła te rozgrywki z podniesioną głową. Za rok będzie lepiej :) Bardzo ładna asysta Dudu piętką.

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #356 dnia: Sierpień 11, 2011, 21:09:01 »
Dwie bramki strzelone w pierwszej połowie dały ci wygraną 2:1 jednak to nie starczyło żeby awansować dalej. Jedynym plusem tej 6 kolejki jest że pożegnałeś się po mistrzowsku z europejskimi pucharami.

Ta akcja z 44min musiała być piękna.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Autor wątku
Odp: Wisła Kraków SA by Lewy23. Ekstraklasa: Pogrom rywali na koniec rundy!
« Odpowiedź #357 dnia: Sierpień 11, 2011, 21:19:14 »
18. Kolejka.
  Wisła Kraków 5:0 Podbeskidzie Bielsko-Biała

3' Dudu Biton, 15' Dudu Biton, 44' Gervasio Núñez, 52' Gervasio Núñez, 63' Marko Jovanović.
27' Marek Sokołowski (Podbeskidzie).
62' Łukasz Kanik (Podbeskidzie).

Pogrom rywali na koniec rundy!
To była totalna demolka! Wisła nie dała żadnych szans rywalom i pokonała ich aż 5:0! Festiwal strzelecki zaczął się już 180 sekund po pierwszym gwizdku sędziego. Błąd Sebastiana Ziajki wykorzystał Dudu Biton. Ten sam piłkarz podwyższył rezultat 12 minut później. Lewą stroną przedarł się Júnior Díaz i dograł na 6 metr. Napastnik bez problemu posłał futbolówkę do siatki. Krakowianie nie zwalniali tempa i przed przerwą zdobyli jeszcze jednego gola. Po raz kolejny popis dał Izraelczyk, tym razem precyzyjnie dogrywając do Núñeza. Po przerwie worek z bramkami na dobre się rozwiązał. W 52 minucie poprzedni zdobywca gola ponownie odnalazł drogę do bramki. Argentyńczyk dobił strzał Bitona i tablica z wynikiem wskazywała już 4:0. Bardzo to nie spodobało się Łukaszowi Kanikowi, który sfrustrowany brutalnie wyciął Małeckiego. Arbiter bez wahania pokazał czerwony kartonik i odesłał obrońcę na przedwczesny prysznic. Biała Gwiazda zyskała rzut wolny na 18 metrze, do którego podszedł Gervasio. Pomocnik uderzył w mur, ale natychmiast do piłki dopadł Jovanović i mocnym strzałem zdobył kolejnego gola. Podbeskidzie zostało całkowicie zdominowane, a momentami mecz przypominał pojedynek seniorów z niedoświadczonymi juniorami. To było ostatnie spotkanie Wisły w rundzie jesiennej sezonu 2011/2012.

Pochwała: cała drużyna.
Nagana: nikt.

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #358 dnia: Sierpień 11, 2011, 21:30:15 »
Co tu dużo mówić. Szkoda mi bardzo Podbeskidzia bo jak na razie prezentują marny poziom a liczyłem, że coś ugrają. Świetnie zdominowany mecz, nieco bardziej ofensywne ustawienie niż zazwyczaj się sprawdziło.

Super_Mario

• Gość
« Odpowiedź #359 dnia: Sierpień 11, 2011, 21:31:49 »
No co ja tu mogę napisać :) Musiałbym przytoczyć pierwsze zdanie z opisu meczu.

Dudu szaleje, dwa gole i udział przy dwóch kolejnych bramkach, aż sam mam ochotę zacząć (znów) karierę Wisłą :) Dobrze że sędzia wywalił Kanika z boiska, zimny prysznic dobrze by mu zrobił i ukoił nerwy :( Mam nadzieję, że "Mały" za bardzo nie ucierpiał w tej sytuacji. Statystyki w strzałach mówią wszystko :

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #359 dnia: Sierpień 11, 2011, 21:31:49 »