Jezus Maria! Ta gra (raczej demo) jest cudowna!
Coś mi się zdaje że będę się zagrywał w niego dniami i nocami
Gameplay jest dużo lepszy od tego z PES-a 2011 i co najważniejsze, rozgrywka dawała więcej przyjemności niż ta "jedenastka". Przy konstruowaniu akcji na początku (spróbowałem od razu grać na Top Playerze) musiałem się natrudzić, ale później wszystko już wychodziło. Pierwszy mecz grałem Manchesterem przeciwko Milanowi i wymęczyłem wygraną 3:2.
Graficznie (to chyba każdy widział) to ulepszony PES 2011. To samo Menu początkowe ze znanymi z poprzedniej części ikonkami. Praktycznie takie samo menu wyboru przy meczu towarzyskim. Do tego praca kamery podczas meczu i powtórek. Twarze graczy także prawie realistyczne.
Do tego poprawili pracę sędziów. Już tak nie rzeźbią jak w PES 2011. Najbardziej podoba mi się jak sędziowie czekają na rozwój sytuacji, potem najwyżej cofają akcję i przyznają rzut wolny. Jeśli chodzi o rzuty wolne, to już nie ma tak jak w PES 2011, że prawie każdy wpadał. Ibrahimovic strzelał mi czterokrotnie z rzutów wolnych tuż zza pola karnego i za każdym razem nad bramką. Także akcje komputera nie kończą się często bramkami jak w poprzednim PES-ie. Przecierałem oczy ze zdumienia jak gracze Milanu w pierwszej połowie notorycznie pudłowali, zdałoby się 100% strzały.
Coś mi się zdaje że ta gra będzie hitem. Jeszcze poczekać jak wyjdą Patche z licencjonowanymi drużynami i będzie się działo... Rzucę ten cholerny PES 2011 w diabły