Moje poprzednie wypowiedzi na temat pesa były pozytywne, czas na najgorsze.
Błady:
1. Bramkarze - Powiem tak. Bronią jak jakieś ci*y. Gra z kumplem i w ciągu całego meczu padło 14 bramek(7:7) w tym 9 z poza 16m. . Bramkarze te strzały z dystansu puszczali jakby stali pierwszy raz na budzie.
2.Obrona - Szczerze wygląda najlepszą formacją w pesie 12 demo. Ale pułapki ofsajdowe to jest koszmar. Nie zawsze pokryją tak jak powinni, i nie blokują strzałów z dystansu.
3.Pomoc - Fajnie się rozgrywa w pomocy lecz nie pasi mi wyjście na pozycję, prawie nikt się nie wysuwa na skrzydłach bo są zajęci gadaniem z przeciwnikiem (np:Robinho i Rafael).
4.Atak - Atak pozycyjny:) Buahahahaha . Skrzydłowi(np:Nani,Valencia,Robinho,Hulk itd.) biegną do przodu ale nie mają zamiaru cofnąć się do obrony i wogóle nie zejdą do środka a boczny obrońca nie wejdzie na jego pozycje.
5.Strzały z dystansu - Pada strasznie dużo bramek(1 punkt). W 11 części było 30% że padnie bramka z poza pola karnego. Konami obiacało zmniejszyć liczbę do 10-20%. Lecz tego nie zrobiło. Teraz jak donoszą źródła z Japońskiej strony internetowej pesa, liczba została zwiększona do 35%. Stwierdzono to bo hacer włamał się 2 dni przed wydaniem pes demo i odkrył że jest 35% a nie 10-20%.
6.Strzały ogólne - Są śmieszne i tyle. Strzelają tak jak w fifie 98.
7.Dośrodkowania - Gościu jak wrzuca to kopie z kazka i wogóle nie robi ostatecznego kroku do piłki przed wrzutką(nie wszyscy zrozumieją).
8.Zawsze gram na prędkości +2 i nie ma tej dynamiki z poprzedniej części.
Wiem że to tylko demo ale, to jest moje zdanie i proszę nie wytykajcie mnie palcami. Myślę że poprawią błędy z poprzedniej jak i tej części(DEMO).