Witam, jako że wielu fanatyków PES'a wypowiada się o grze dość ciepło to jednak nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca.
Gram w PESa już od bardzo dawna, jak każdy wie 6 rządzi nawet do dziś w sercach prawdziwych PESowców. No cóż mogę napisać o najnowszej odsłonie produktu Konami?
Wstrzymałem się z odpowiedzią, gdyż chciałem lepiej poznać Gameplay naszej ulubionej gry, co się zmieniło?, a no na pewno większość potrafi dostrzec różnice między Demo1 a Demo2, tak właśnie - Demo1 przypominało dobrą piłkę, włączając te demo czułem prawdziwy powiew wiatru we włosach, kiedy konstruowałem akcje od zalążka sprawy, teraz mi tego brak - Demo2 wydaje się bardziej schematyczne niżeli wyglądało to w pierwszej odsłonie, czyżby problem bramkarzy związany był z efektownym gampleyem ver. 1? No cóż ciężko mi to opisać. Reasumując w Demo2 widoczne jest poprawienie bramkarzy, chociaż nadal odbijają przed siebie piłki, które normalnie nasz najlepszy bramkarz ,,Wojtek" przytuliłby do siebie i pogłaskał. Gameplay jest trochę okrojony nie widać tutaj wyróżniających zawodników, przeciwnik ostro gra dryblingiem i potrafi pokazać ząbki, jak dla mnie lepszą odsłoną była wersja 1, pomimo słabego poziomu bramkarzy.
Moje wyniki na chwile obecną:
Inter vs. Bayern - 4:1 (komputer strzelił gola z rzutu wolnego - tradycyjnie)
Bayern vs. Inter - 2:0
Rangers vs. Spurs - 1:0
Spurs vs. Rangers - 3:0
Spurs vs. Inter - 0:0
Jak widzicie poziom nie jest zbyt trudny - wiadomo każdy ma swój określony styl gry, ocenę końcową wystawie na 6/10 - i dodam, że bardzo zawiodłem się na gameplayu w środku boiska. Demo1 i neymar to klasa sama w sobie. Pozdrawiam.