Aha, zapomniałem napisać, że samo rozprowadzanie akcji w PES 2012 to dla mnie czysta przyjemność jak za dawnych lat
Jak ustawię w PESie, że gram 4-3-3 to czuję, że gram 4-3-3, jak skrzydłami to skrzydłami, jak posiadanie piłki i środkiem (ustawienie a'la Inter), to środkiem i posiadanie piłki
W fifie zawsze mi tego brakuje
Najśmieszniejsze jest to, że w fifie poprawili wszystko co mnie irytowało w poprzednich odsłonach (mega pressing, ping-pongi, zbyt łatwe prostopadłe, strzały) i powinienem się w nią zagrywać, a i tak po kilku meczach włączam demo PESa i gram w nie ze 2-3 razy dłużej niż to fify
EDIT: Stało się
Zacząłem przechwycać dużo piłek w obronie, akcje mi się kleją coraz bardziej, zaczynam ogarniać strzały. Zaczyna być pięknie mimo, że CPU potrafi mi strzelić 2-3 gole w meczu z główki albo wykorzystać większość wolnych z bliska albo bramkarz coś od*ebie itp, a mimo to banan ciągle na mordzie
Jednak tego feelingu w czasie rozgrywania akcji nie zastąpi żadna fifa. Jeszcze gdyby online na PS3 działał w miarę przyzwoicie, to już w ogóle byłoby pięknie
Heh, już prawie 2 w nocy, a ja ciągle próbuję ograć Bayern grając Tottenhamem. Nie uważam, że Top Player jest za bardzo wyśrubowany. Po 3 latach przerwy, ale wielu latach z ISSem i PESem do edycji 2008, jestem w stanie powalczyć na TP z CPU jak równy z równym, więc przypuszczam, że osoby który ciągle grały w PESa ładnie muszą ogarniać temat
Change cursors - semi-assisted
Pass support - 0
Wszystkie asysty powyłączane.