cóż za syf 2 typów zrobiło ... Ogarnijcie sie
co do demka 2 to jest mniej wiecej tak jak sie spodziewałe, a także wiedziałem jak ludzie beda narzekac, że zabrano im "radosny futball" z pierwszego dema. Mi równiez podobały sie dryblingi mega dynamiczne podejscie, ale ... Przeciez to nie mogło tak zostać. Po jakims czasie ludzie by te dryblingi tak opanowali, ze praktycznie grało by sie 1-2 zawodnikami i kiwało po 5 obronców. Zaczeło by sie straszne narzekanie, ze to czysta arcadówa itp. itd.
Teraz jest wlasnie ok, dalej mozna ładnie porządzić dryblingiem, ale po pierwsze trzeba to robic juz bardziej odpowiednimi zawodnikami, zobaczcie jak pieknie mozna sie przedzierac np. Robenem (w demo 1 to zwinni byli nawet obroncy i bramkarze). Została równiez dopracowana obrona i bramkarze. Druga sprawa to obnizenie dynamiki. To tez jest na + poniewaz mozna teraz bardziej kombinowac i w koncu zacząc używac teammate control (w demo 1 praktycznie było bezużyteczne) Strzały są świetne. Najwiekszym wyzwaniem PES12 jest jednak opanowanie skutecznej gry w obronie. Teraz próby dfuszenia przycisku "na pałe" są tylko zaproszeniem dla przeciwnika, zeby sie po nas przewiózł
Duze znaczenie ma obecnie obrana z użyciem R2/RT poniewaz mozna sie dzieki tem,u ladnie zastawiac i czekan na dogodny moment odebrania piłki.
Ogólnie, sporo nauki przed nami
Ci co chcieli wejsc w PES12 i grac od razu n a wysokim poziomie mogą sie zawiesc, a czesc osób mocno poirytowac "co jest, gram w pesa kilka lat, a komputer mnie leje, nie mozna zabrac piłki, co za straszny syf, demo 1 było lepsze bla bla bla" I po 2 meczach sypią komenty na forum
Tak więc do treningu, a nie zasmiecac forum bezużytecznymi postami
Mam nadzieje, ze moja wypowiedz była pomocna