Autor Wątek: Borussia M'gladbach|16.Spieltag der Fußball-Bundesliga. Zaskakujący transfer!  (Przeczytany 62487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 02.05.2008r.
  • Zapraszam www.fcbobrek.net
    • FC BOBREK
Mały wstęp ,pewnie źle napisany no cóż ..[ nietypowa kariera,lecz kto wie może okaże się strzałem w 10]

Korupcja dotyka niemiecką piłkę..Co dalej z Borussia Mönchengladbach(Czwartek)!!

Rolf Konigs (prezydent klubu),oraz wiceprezesi Sigfried Sollner ,Reiner Bohnhof zostali zatrzymani w związku z aferą korupcyjną.
Niemiecka policja poinformowała w piątek, że oprócz trzech przedstawicieli Borussii,
zatrzymała również byłego trenera Borussii Jos Luhukay-a.
Rolf Konigs, przyznał że wręczał łapówki w sezonie 2007/2008 za pośrednictwem wiceprezesów.
Borussia wywalczyła wówczas awans do Bundesligi.Jak wynika z dowodów policji,
wszystko wskazuje że udział w wręczaniu łapówek miał też były trener Borussii Jos Luhukay,
którego okrzyknięto w owym czasie "Ojcem Sukcesu".
Wywalczył awans a później podał się z nieznanych przyczyn do dymisji.
Według śledczych celem była manipulacja wynikami meczów dla osiągnięcia zysków.
Obrót uzyskanymi w ten sposób nielegalnymi dochodami sprawił jak się okazało po zbadaniu klubowej kasy,
że więcej z niej ubywało niż przybywało.Ten fakt sprawia że klub z Mönchengladbach jest na skraju bankructwa.

Prezes Theo Zwanziger (Deutscher Fußball-Bund) zapytany o te zdarzenie powiedział tylko :
"Piłkarski skandal stanowi zagrożenie dla całych rozgrywek ligowych".

W poniedziałek zapadnie ostateczna decyzja w sprawie klubu Borussii Mönchengladbach.
---------------------------------------------------------------------------------------

NIEMIECCY KIBICE PRZEŻYWAJĄ SZOK (Poniedziałek)!!

Władze Deutscher Fußball-Bund zdecydowały:Drużyna z Mönchengladbach została ukarana degradacją do 2 Bundesligi za całą sytuację,
która miała miejsce w 2007/2008.
Ponadto klub zostaje oddany w ręce miasta gdyż przez zaistniałą sytuacje z sponsoringu
wycofał się główny sponsor który miał znaczące akcje klubu[klauzula bez kosztów ,gdy klub spada z ligi].
Dlatego stan finansowy sprawia że klub lada moment może ogłosić upadłość.

WAŻNA INFORMACJA DLA KIBICÓW!!

"Zaistniała sytuacja sprawiła ze należy Wam się wyjaśnienie tego co stało się w ostatnich dniach.
Klub został zdegradowany tylko i wyłącznie z głupoty ludzi,którzy zawsze tak wiele obiecywali a okazali się zwykłymi złodziejami.
Dla Nas piłkarzy jest to szok,do teraz rozmyślamy jak mogło do takiej sytuacji dojść że byliśmy przez 4 lata okłamywani.
My piłkarze zawsze graliśmy dla Was kibiców z całych sił.
Teraz w tym cieżkim okresie musimy pokazać wszystkim że dalej zależy Nam by nasz ukochany klub znów był na szczycie".

Filip Daems [kapitan BMG]

---------------------------------------------------------------------------------------
JEST NADZIEJA NA LEPSZE JUTRO(Wtorek)!!
Karl-Heinz Drygalsky zostaje ponownie prezesem klubu z Mönchengladbach!!!

Dzisiaj odbyło się specjalne zebranie na stadionie przy Hennes – Weisweiler – Allee 1 mające na celu ustalenie co dalej z Borussia.
W zebraniu uczestniczyli władze miasta , trenerzy , piłkarze oraz kibice.
Na zebraniu nie zabrakło takich znakomitości jak były prezes BMG Karl-Heinz Drygalsky(1992-1997)
[za jego kadencji w 1995r Borussia Mönchengladbach wygrała DFB-Pokal].
Pojawili się miedzy innymi byli piłkarze Stefan Effenberg,Lothar Mathaus,Berti Vogts,Oliver Neuville,
oraz Bernd Krauss[w 1995r był trenerem BMG gdy ta sięgała po Puchar Niemiec].Obrady trwały prawie 3 godziny.
Zakończone jednak sukcesem i ponownym wybraniem na Prezesa Karl-a Heinz-a Drygalsk-yego.

"Jest to dla mnie bardzo ważne że ludzie po raz kolejny mi zaufali.
Sami wiecie co się stało,lecz to Nas tylko wzmocni.
Nie popełnię błędów moich poprzedników.
Klub jest dla kibiców i dla nich będziemy walczyć by znów wystąpić w Bundeslidze"

Prezes Karl-Heinz Drygalsky
Borussia Mönchengladbach znalazła sponsora!!

Po tym gdy z dalszego sponsorowania klubu wycofała się firma Kyocera Mita,klub został z długami sięgającymi 200mln €.
Jednak mając w klubie na fotelu prezesa Karl-a Heinz-a Drygalsk-yego sprawiło,że ofertę sponsoringu zgłosił Deutsche Postbank.
Lider niemieckiej bankowości poinformował że długi klubu zostały spłacone.
Lecz to nie koniec problemów Borussii Mönchengladbach,jak podaje rzecznik prasowy wielu piłkarzy miało w kontraktach klauzule zawierająca że jeśli klub spadnie poziom niżej zostanie im wypłacona odpowiednia kwota zapisana w kontrakcie.
Tak więc Deutsche Postbank spłaciło długi klubu wobec państwa ,lecz klub musi teraz zapłacić piłkarzom należne się im pieniądze.
Dług wobec piłkarzy wynosi około 20mln €.

Wywiad z nowym prezesem Borussii Mönchengladbach

Dziennikarz Kicker.de
Witam Panie Prezesie,co z nadchodzącym sezonem?Jak się Pan przed nim czuje?

Karl-Heinz Drygalsky
Jak można się czuć gdy ktoś marnuje wiele lat pracy,poświęceń wielu ludzi.
Ten sezon będzie dla Nas bardzo ciężki.Musimy udowodnić że jak bardzo zależy nam na powrocie do Bundesligi.

Dziennikarz Kicker.de
Jak wyglądają sprawy we wnątrz klubu,mam tu na myśli sztab szkoleniowy,plany transferowe i aktualny skład na nadchodzący sezon?

Karl-Heinz Drygalsky
Trenerem pierwszej drużyny jest nadal Lucien Favre,przyszedł do klubu w tamtym sezonie w trakcie sezonu i uratował zespół przed spadkiem,co było wręcz nie możliwe.Szanuje go za to co zrobił w tamtym sezonie.Jego asystenci także zostają.
Nowym nabytkiem w sztabie szkoleniowym jest jedynie Stefan Effenberg,który będzie zajmował się młodzieżą.
O planach transferowych nie ma co na razie mówić po prostu Nas nie stać by pozwolić sobie na zakupy.Obawiam się że możemy jedynie paru piłkarzy sprzedać.Dlatego skład jakim wyjdziemy w 1 kolejce 2 Bundesligi jest na razie nie znany.

Dziennikarz Kicker.de
Czyli patrząc na sytuacje będzie ciężko utrzymać w składzie klubowe gwiazdy.Transfery są pewnie nieuniknione?

Karl-Heinz Drygalsky
Nie ma w zespole gwiazd,każdy pracuje dla dobra kolegi to przyniosło w tamtym sezonie utrzymanie w lidze.
Trener nigdy nikogo nie wywyższał , zespół tworzył jedność .Wygrywali razem cieszyli się wszyscy,przegrywali porażkę każdy przyjmował.
Pamiętam że nigdy w Borussii nie było robienia z kogoś gwiazdy.Zespół zawsze dobrze współpracował.

Dziennikarz Kicker.de
Dużo się w mediach spekuluje,że piłkarze są załamani faktem zdegradowania Borussii Mönchengladbach.Jak to wygląda z Pana perspektywy?

Karl-Heinz Drygalsky
Każdy człowiek gdy coś traci czuje się załamany.Piłkarze zagrali świetną drugą połowę sezonu,
potrafili podnieść się z kolan.Chodź sytuacje mieli bardzo nie ciekawą.Wygrali baraż o Bundeslige cieszyli się z sukcesu.
Minął miesiąc i okazuje się że wysiłek poszedł na marne.Każdy czuł by się załamany.Bardziej niż załamani są wściekli na cała sytuacje i ciężko będą pracować by udowodnić że zasługują na miejsce w elicie.

Dziennikarz Kicker.de
Dziękuje za udzielenie wywiadu , życze Panu i Borussii Mönchengladbach sukcesów.

Karl-Heinz Drygalsky
Dziękuje i również sukcesów młody człowieku.

SEZON PORA ZACZĄĆ !!
tyle z wstępu troche rozpisane nie wiem czy dobrze nie mi to oceniać

Borussia Mönchengladbach
Rok założenia: 1900
Barwy: zielono-biało-czarne
Przydomek: Źrebaki
Adres: Hennes-Weisweiler-Allee 1 41179 Mönchengladbach
Sukcesy:
Puchar UEFA (2): 1975, 1979
Mistrzostwo Niemiec (5): 1970, 1971, 1975, 1976, 1977
Puchar Niemiec (3): 1960, 1973, 1995
Superpuchar Niemiec (1): 1977

Aktualny skład
[kadra która wróciła z wakacji]

Bramkarze:
Marc-André ter Stegen        
Christofer Heimeroth       
Janis Blaswich

Obrońcy:
Roel Brouwers
Dante Bonfim Costa
Filip Daems(C)
Niklas Dams
Roman Neustaedter
Havard Nordtveit
Martin Stranzl
Oscar Wendt
Matthias Zimmermann
Tim Heubach

Pomocnicy:
Juan Arango
Patrcik Herrmann
Tony Jantschke
Thorben Marx
Yuki Otsu
Marco Reus
Lukas Rupp
Julian Korb
Kevin Holzweiler

Napastnicy:
Raul Bobadilla
Igor De Camargo
Mike Hanke
Elias Kachunga
Mathew Allan Leckie
Joshua King
Emre Özkaya

Stadion
Nazwa: Borussia Park
Pojemność: 54,019

Stroje na sezon 2011/2012

Sztab szkoleniowy

Prezes: Karl-Heinz Drygalsky
Menedżer: Lucien Favre
Asystent trenera: Frank Geideck
Asystent trenera: Stefan Effenberg [trener drużyn młodzieżowych U23-U19]
Trener bramkarzy: Uwe Kamps
Pozostali
Lekarz: Dr Stefan Hertl
Lekarz: Dr Heribert Ditzel
Lekarz: Dr Jens-Felix Kuhlmorgen
Fizjoterapeuta: Christian Weigl
Fizjoterapeuta: Andreas Bluhm
Fizjoterapeuta: Dirk Muller
Fizjoterapeuta: Adam Szordykowski

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2011, 19:56:05 wysłana przez Kuchar »

Redboy1993

• Gość
Odp: Borussia Mönchengladbach by Kuchar |Pierwsza kariera
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2011, 09:17:53 »
Świetny początek jak na pierwszą karierę. Przeczytałem wszystko i muszę oddać szacunek za trud włożony w założenie kariery :) Niestety wiele osób tutaj nie lubi czytać, lecz jest tutaj kilka osób które czytają od dechy do dechy. Nie licz także na komentarze większe niż jedno zdanie, czy linijka tekstu :)

Cały ten pomysł z aferą korupcyjną i degradacją Borussii do drugiej Bundesligi jest bardzo ciekawy. Dobrze, że Deutsche Bank spłacił długi klubu. Mam nadzieję, że Drygalsky i Favre sprowadzą Borussię tam gdzie jej miejsce :) Bardzo dobry wywiad z Drygalskym. Mam nadzieję, że piłkarze złapią dobre morale i dalszych chęci do gry w (drugiej) Bundeslidze. Wiem co to za uczucie, gdy człowiek daje z siebie wszystko, stara się, a tu... degradacja przy zielonym stoliku.

Powodzenia w karierze :)

Dabrowy00

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2011, 10:33:44 »
Niestety muszę ci powiedzieć, że ja też wszystko przeczytałem. :D Fajny pomysł z tą degradacją, może być ciekawie jak wszystkie gwiazdy odejdą od Borussii. Życzę wam tylko awansu i żebyście wygrali Puchar Niemiec. :) I jeszcze jedna uwaga. Zawsze po przecinku i kropce zrób spacje, bo to ładnie wygląda, a jak nie robisz to się wrzuca w oczy no i nieładnie wygląda. ;)

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2011, 12:16:31 »
Dzięki za komentarz . Będę pamiętam przy następnym poście o tych przecinkach  ;)

Offline HandyMan

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.10.2011r.
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2011, 16:20:56 »
Napisałeś mały wstęp ???. Przecież jest nawet za duży, bardzo fajny wywiad, aż chcę się czytać, powodzenia

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2011, 16:22:15 »
Takiego początku jeszcze nie widziałem i liczę że nie znudzisz się szybko i nadal będziesz pisał tak długie posty. Pomysł super i tylko czekać na kolejny wpis.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
Odp: Borussia Mönchengladbach by Kuchar |Trening przed sparingiem.
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 07, 2011, 20:22:14 »
Pierwszy trening Borussii po wakacjach.Stawiło się 29 piłkarzy.

Miesiąc przed początkiem sezonu sytuacja kadrowa zespołu jest trudna. Wciąż nie wiadomo kto zostanie, a kto opuści klub. W klubie liczą, że w przyszłym tygodniu wszystko będzie jasne i trener będzie mógł przygotować zespół do rozgrywek. Piłkarze podczas rozgrzewki rozciągali się i truchtali dookoła boiska. Po kilku minutach zajęcia z piłkami, i gra na jeden-dwa kontakty, a na koniec zabawa w piłkę ręczną. Było widać że piłkarze są w humorach i cieszą się grą.

Oto wywiad z trenerem Lucien-em Favre który przeprowadziła gazeta Kicker.de.

Dziennikarz Kicker.de - Witam, jestem z gazety Kicker.de, czy mógłbym przeprowadzić z panem wywiad?
Lucien Favre - Oczywiście
Dziennikarz Kicker.de - Pierwsze pytanie, czego pan oczekuje od swoich zawodników w nadchodzącym sezonie?
Lucien Favre - Zdaje sobie sprawę, że będzie to ciężki sezon, lecz myślę że mogą powalczyć o miejsca gwarantujące awans do Bundesligi.
Dziennikarz Kicker.de - Rozumiem. Czy możemy się spodziewać jakiś transferów? W mediach coraz częściej pojawiają się plotki że klub opuści aż pięciu piłkarzy.
Lucien Favre - Obawiam się że te plotki niestety ale są prawdziwe, niektóre oferty są dla moich piłkarzy przepustką do wielkiej światowej piłki i jeżeli będą chcieli zmienić barwy trzeba to zrozumieć.
Dziennikarz Kicker.de - Czyli możemy w nadchodzącym sezonie zobaczyć parę nowych twarzy?
Lucien Favre - Tak, będą to zawodnicy grający w drużynach młodzieżowych. Dostałem raport na temat młodych piłkarzy i jestem zadowolony z nich postawy. Mogę powiedzieć tylko tyle Stefan Effenberg spisuje się wyśmienicie w roli ich trenera.
Dziennikarz Kicker.de - Czy tak młoda drużyna bedzie w stanie awansować do Bundesligi?
Lucien Favre - Na to pytanie odpowiem po zakończeniu sezonu. Teraz nie chcę nic wróżyć.
Dziennikarz Kicker.de - Cóż, dziękuje panu za poświęcenie mi czasu. Powodzenia życzę i do zobaczenia.
Lucien Favre - Żegnam i do zobaczenia.

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2011, 01:41:30 wysłana przez Kuchar »

Offline Krashu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.03.2011r.
  • Glory glory Man United!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 07, 2011, 20:52:47 »
Myśle że odmłodzonej drużynie uda sie wywalczyc awans, czekam na pierwszy mecz.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 07, 2011, 23:38:00 »

Marco Reus na celowniku wielkich klubów !!
Zawodnik Borussii Mönchengladbach  przyciągnął zainteresowanie takich klubów jak FC Bayern München, Arsenal Londyn czy AC Milan. Jego postępy nie umknęły oczywiście uwadze tuzów europejskiej piłki. I tak dla przykładu, mistrzowie Włoch chcą chyba powoli kończyć "erę starszych panów". Mediolańczycy zamierzają bowiem złożyć ofertę za 22-letniego Niemca. Chrapkę na kolejnego utalentowanego nastolatka ma także Arsenal, więc szykuje się nam całkiem interesujący wyścig o tego piłkarza.

Według transfermarkt.de Marco Raus wyceniany jest na 14.000.000 €

Igor de Camargo wodzony na pokuszenie !!
Igor de Camargo jest kuszony przez szejków z Malagi wielkimi pieniędzmi i wizją bardzo przyjemnego i lekkiego końca kariery. Malaga CF, klub z Hiszpanii, zaproponował bowiem Belgowi kontrakt opiewający na 5,5 miliona euro rocznie. Warto przypomnieć, że belgijski piłkarz zarabia w Mönchengladbach  "zaledwie" połowę tego, co obiecują mu w Hiszpanii. Oferta wydaje się ze wszech miar kusząca.

Według transfermarkt.de Igor de Camargo wyceniany jest na 4.500.000 €

Hertha BSC i Nürnberg stoczą bój o Hanke !!
Dwaj rywale, Hertha BSC i Nürnberg czynią wszelkie kroki, by w tym okienku transferowym stać się właścicielami karty zawodniczej Mike Hanke z Mönchengladbach. Obydwa kluby są głównymi faworytami w wyścigu po snajpera z Bundesligi 2. Sam piłkarz marzy o Hercie i powiedział, że jego stacją docelowa jest właśnie klub z Berlina.

Według transfermarkt.de Mike Hanke wyceniany jest na 1.750.000 €

Dante przykuł uwagę Juventusu !!
Juventus Turyn poszukuje kolejnych wzmocnień kadrowych. Na celowniku dyrektora generalnego Starej Damy, Giuseppe Marotty, znalazł się ostatnio 27-letni Dante. Pochodzący z Brazylii obrońca, jest obecnie piłkarzem Borussii Mönchengladbach, którego w 2009 roku kupiła za 2.500.000 € z Standard Liege. Mierzącym 188 cm wzrostu piłkarzem, interesowały się takie kluby jak Bayer Levercusen oraz Werder Brema. Teraz do walki przyłączył się Juventus, mimo że cena zawodnika może sięgać 7.000.000 €

Wolfsburg pyta o Stranzla  !!
Jak donosi prasa, Wolfsburg złożył zapytanie o obrońce "Źrebaków", Martina Stranzla.
Wilki są zdesperowane jeśli chodzi o kwestię transferów. Jak donosi Kicker.de, Felix Magath wskazał 31-letniego reprezentanta Austrii jako jakościowe wzmocnienie. Borussia może zdecydować się na sprzedaż piłkarza, jednak tylko za cenę w okolicach 3.000.000 €.

Sprzedaż tych piłkarzy pomogła by spłacić zaległy dług za kontrakty. Dług ten to około 20.000.000 €.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2011, 23:39:55 wysłana przez Kuchar »

Offline match11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.01.2011r.
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 08, 2011, 09:41:31 »
Dług jest bardzo duży, ale jak ich sprzedaż no to powinieneś to spłacić, czekam na pierwszą kolejke

Offline Dawidekss

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 27.12.2008r.
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 08, 2011, 13:21:32 »
kółko od myszki mi sapie ze zmęczenia  :D kawał świetnej roboty! życzę powodzenia w grze i pisaniu kariery. i oby kolejne newsy interesowały mnie tak samo jak te do tej pory :)

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 09, 2011, 01:23:58 »
Trening przygotowawczy przed sparingiem

W czwartek o godzinie 10 rano odbył się trening Borussii Mönchengladbach.
Na trening przybyli także kibice którzy czekali na autografy i zdjęcia z piłkarzami.
Był to trening przygotowawczy przed mecz sparingowym w piątek.
Rywalem Borussii Mönchengladbach będzie F.C. Copenhagen.
Mecz odbędzie się na stadione Borussia Park. Będzie to pierwszy kontrolny mecz piłkarzy 2 Bundesligi.

Oficjalnie: Igor de Camargo opuszcza Niemcy.
Belgijski napastnik Igor de Camargo zdecydował się opuścić Borussie Mönchengladbach.
Mówi się, że o transferze przesądziła afera korupcyjna w Niemczech, przez którą klub został zdegradowany z Bundesligi.
Borussia w sprawie odejścia de Camargo napisało oświadczenie:
- Umowa sprzedaży Igora de Camargo do Malagi CF za sumę 5.500.000 € została zawarta.

28-letni Belg przez 2 sezony w Niemczech w 21 meczach zdobył 8 bramek dla "Źrebiąt"

Oficjalnie: Nadzieja niemieckiego futbolu odchodzi z Mönchengladbach.
- Jestem na 100% pewien, że to było dobre wyjście dla mnie. Przyszedłem do Arsenalu, aby pomóc tej drużynie poprawić obecną sytuację. Fabregas to znakomity piłkarz, jeden z najlepszych w Premier League i zastąpić go będzie bardzo ciężko. Ja po prostu chcę dawać z siebie wszystko i zobaczymy co z tego wyjdzie. Liga Mistrzów? To wspaniałe uczucie grać w tych rozgrywkach.

22-latek wypowiedział się także na temat ewentualnej przyszłości w reprezentacji Niemiec.
- Zawsze marzyłem o grze w kadrze narodowej, która wygrywa wszystko co się da, a jej styl jest fantastyczny.
Na razie chcę wykonywać swoją pracę jak najlepiej i zobaczymy co los przyniesie - zakończył Reus.

Niemiec może okazać się kluczowym nabytkiem "The Gunners".
Po tym jak klub opuścili Cesc Fabregas i Samir Nasri, linia pomocy klubu z Londynu potrzebowała nowej siły.

Media podają że transfer Marco Rausa kosztował Arsenal Londyn 14.000.000 €

Oficjalnie: Mike Hanke i Thorben Marx w Hercie Berlin
Mike Hanke i Thorben Marx to dwaj piłkarze, którzy odeszli ze zdegradowanej Borussi Mönchengladbach do Herty Berlin.
Hanke marzył o Hercie. Thorben Marx jest wychowankiem berlińskiej Herty.
Także oferty zostały zaakceptowane, gdy tylko pojawiły się na biurku Prezesa Borusii.

Herta za piłkarzy zapłaciła 3.000.000 € .

Oficjalnie: Wolfsburg pozyskał Martina Stranzla.
Kibice VfL Wolfsburg mogą odetchnąć z ulgą. Nareszcie do ich drużyny trafi nowy zawodnik.
Ich klub pozyskał za 3.000.000 € z Borusii Mönchengladbach obrońcę 31-letniego Martina Stranzla.
Zawodnika w składzie na nowy sezon widział traner Felix Magaht i dopiął swego sprowadzając austriackiego defensora.

Piłkarz podpisał czteroletnią umowę.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2011, 03:45:07 wysłana przez Kuchar »

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 09, 2011, 10:29:39 »

Nie wiem czy taki opis meczu jest wystarczający ale chciałem pokazać coś nowego od siebie.

Z ostatniej chwili. Ważne informacje dla Luciena Favre.

Rzecznik prasowy Deutscher Fußball-Bund oznajmił, dług wobec piłkarzy Mönchengladbach za zaległe kontrakty został spłacony. Zarząd wyraził zgodę na transfery Borussii Mönchengladbach gdyż dysponują już oni budżetem, który jest dodatni i nie doprowadzi zespołu do bankructwa.
Wiadomość ta ucieszyła trenera Luciena Favre, gdyż pozwoli mu to na uzupełnienie składu i skompletowanie zespołu przed 1 kolejką 2 Bundesligi.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2011, 10:51:44 wysłana przez Kuchar »

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
Odp: Borussia Mönchengladbach by Kuchar |Pierwszy sparing za nami.
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 09, 2011, 10:55:42 »
Wybrałeś fajny klub. Bardzo się nad tym wszystkim napracowałeś... Martin nie będzie Ci wcale potrzebny. Szkoda, że zremisowałeś tylko. Liczyłem na coś więcej.

Nie ładuj cały czas Post pod postem, tylko sobie poczekaj na 3-5 komentarzy. Bo w tedy będziesz pisał, że nikt CI nie komentuje i nie będziesz więcej pisać. Tak będzie, jak ty nie będziesz bardziej cierpliwy.
" border="0

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 09, 2011, 11:44:49 »

Borussia testuje dwóch azjatów.Koreańczyka Kim Bo-Kyung i Japończyka Yosuke Kashiwagi.
Dwóch nowych zawodników testuje obecnie Borussia Mönchengladbach, spadkowicz z Bundesligi.Zostaną oni poddani próbie generalnej w niedzielę, w towarzyskiej potyczce z Union Berlin. Spotkanie zostanie rozegrane o godzinie 21:00 na Borussia Park i będzie to drugie przedsezonowe spotkanie piłkarzy z Mönchengladbach.

Muhamed Subašić na celowniku Borusii Mönchengladbach.
Priorytetem dla prezesa Karl-Heinz Drygalsk-ego będzie ściągnięcie środkowego defensora. W składzie widziałby Muhamed Subašića trener Lucien Favre, jest to młodzieżowy reprezentant Bośni i Hercegowiny występujący w Dynamo Dresden.

Oficjalnie: Borussia Mönchengladbach finalizuję pierwszy transfer.
Młody napastnik reprezentacji Toga Camaldine Abraw podpisał trzyletni kontrakt z Borussia Mönchengladbach.
21-latek będzie gotowy do gry już w najbliższym meczu  z Union Berlin.

-Ostatnio nie grałem z różnych powodów, jednak jestem zadowolony, że trafiłem do Mönchengladbach, gdzie pracuje tak świetny trener,
jak Lucien Favre. - powiedział zadowolony Abraw, który będzie występował z numerem 47. Trener Borusii również wypowiedział się o transferze.
- Camaldine jest młodym zawodnikiem, lecz gra w reprezentacji u boku Emmanuela Adebayora pewnie dużo go nauczyła. Liczę, że wraz z Raulem Bobadilla będą stanowić znakomity duet napastników.

Borussia Mönchengladbach zapłaciła francuskiej LB Châteauroux 200.000 €.

KOLEJNY SPARING JUŻ W NIEDZIELĘ o 21 z UNION BERLIN.
ZAPRASZAMY KIBICÓW NA BORUSSIA PARK WSTĘP WOLNY.

Redboy1993

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 09, 2011, 12:00:40 »
Trochę nazbierało się poślizgu, ale zdążyłem wszystko przeczytać. Pozbycie się największych gwiazd żeby spłacić długi to chyba jedyny racjonalny sposób. Mam nadzieję, że Marco Reus bardzo dobrze zastąpi Fabregasa w "The Gunners".

Mecz z Kopenhagą jak najbardziej udany jak na niemieckiego drugoligowca (niestety niektórzy mistrzowie Polski o takim wyniku z drużyną z Danii mogą pomarzyć). Bardzo ładny gol Patricka Hermanna, lecz chwilę później było już 1:1. Szkoda tej ostatniej akcji Bobadillii z ostatnich sekund meczu, mało brakło i byłoby 2:1 dla Was.  Mam nadzieję, że Camaldine Abraw sprawdzi się w klubie. Powodzenia w sparingu z FC Union Berlin :)

Offline Dawidekss

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 27.12.2008r.
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 09, 2011, 14:48:23 »
no i się spełniło, czytam wszystko z wielką ciekawością, nawet jeśli dopisany jest tylko jeden post, i tak można już się nasycić informacjami.

no niestety tak wyszło, że trzeba było sprzedać paru ludzi, żeby uregulować długi, ale myślę, że dasz radę. tylko nie szalej zbyt mocno z transferami teraz, żeby finanse znów się nie posypały. transfery takie jak Abraw (swoją drogą, dopiero się dowiedziałem o jego istnieniu) mogą się okazać kluczowe. zawodnik młody, niedrogi, a mający gdzie się nauczyć porządnej gry. liczę też na to, że Bobadilla zacznie strzelać, bardzo lubię tego piłkarza. zobaczymy co będzie z Union.

co do opisu meczu na stronie internetowej, pomysł świetny. ale miałbym do Ciebie (możliwe że tylko ja, ale mam) prośbę. zrób albo większy obrazek całej strony, albo nie ściskaj aż tak screena ze statystykami meczu, bo ledwo zobaczyłem wynik. poza tym wszystko jest jak najbardziej super. czekam na porcję kolejnych newsów z niecierpliwością. powodzenia w dalszym prowadzeniu kariery ;)

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 09, 2011, 22:54:42 »

Oficjalnie: Dwaj Azjaci podpisują kontrakty z Borussia Mönchengladbach.
Borussi Mönchengladbach udało się dopiąć dwa transfery. Konkretnie chodzi o dwóch zawodników grających dotychczas na azjatyckich boiskach, Yosuke Kashiwagi i Kim Bo-Kyung. Piłkarze zagrali solidnie w przedmeczowym meczu z Union Berlin i przekonali do siebie trenera Luciena Favre.
Azjatyckie media podają że klub z Mönchengladbach zapłacił za Japończyka Yosuke Kashiwagi 1.300.000 €,
natomiast Koreańczyk Kim Bo-Kyung kosztował 900.000 €.

Oficjalnie: Młody Bośniak w Mönchengladbach.
Potwierdziły się wczorajsze doniesienia niemieckich dzienników - Muhamed Subašić został kupiony z Dynamo Dresden.
Kwota, jaką Żrebaki zapłaciły za młodego piłkarza nie została ujawniona.
Poprzedni sezon Subašić spędził na wypożyczeniu w SC Freiburg, jednak nie pograł tam zbyt wiele.

Oficjalnie: Nowy Yossi Benayoun w Mönchengladbach.
Borussia Mönchengladbach podpisał 3,5 letnią umowę z reprezentantem Izraela Omarem Damari.
Napastnik trafił do popularnych Źrebaków z izraelskiej Maccabi Petah Tikva za jedyne 300.000 €.

- On jest głodny gry, świetnie gra piłką i jest diabelnie szybki, nie mogę doczekać się zobaczenia go na Borussia Park
- powiedział prezes Borussi Karl-Heinz Drygalsky.
- Bardzo chciałem grać w Borussi, cieszę się, że mogę tutaj rozwijać swoje umiejętności - oznajmił Omar na konferencji prasowej.

Eksperci i fani narodowej reprezentacji Izraela mają nadzieję, że 19-latek stanie się podobną gwiazdą,
jaką jest słynny pomocnik Yossi Benayoun, który gra w Arsenalu Londyn.

Kolejne wzmocnienia blisko finalizacji.
Szymon Pawłowski potwierdził, że jest blisko przenosin do Borussi Mönchengladbach. Skrzydłowy Zagłębia Lubin ma nadzieję na zakończenie negocjacji w tym tygodniu. 23- latek chciałby opuścić ojczystą ligę.
Mój manager był w poniedziałek w Mönchengladbach i wszystko poszło dobrze. Możliwe, że w tym tygodniu sprawa się zakończy.
Tak byłoby najlepiej dla każdej ze stron- skomentował sprawę sam zainteresowany.
W Mönchengladbach spotkałby swojego przyjaciela, Romana Neustädter z którym jak się dowiedzieliśmy Szymon siedział w szkolnej ławce.

Jedną nogą w Borussi jest też niemiecki obrońca Christopher Schorch. Silny stoper, mogący grać też na pozycji defensywnego pomocnika.
Sam zawodnik powiedział że cieszy go taki rozwój sytuacji gdyż w FC Energie Cottbus trener go poprostu nie widzi.
Przyjście Schorcha będzie kolejnym wzmocnieniem w lini defensywnej Borussi.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2011, 22:56:33 wysłana przez Kuchar »

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
Odp: Borussia Mönchengladbach by Kuchar |Porażka w sparingu..
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 10, 2011, 12:33:41 »
W spotkaniu z Unionem to wy byliście lepszą drużyną,ale bramka samobójcza już w 7 minucie musiała wam podciąść skrzydła,w 40 minucie Berlińczycy wyprowadzili kolejny cios,i po dużym zamieszaniu w waszym polu karnym podwyższyli na 2-0,honor Borussi,uratował Arango zdobywając piękną bramkę.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
Odp: Borussia Mönchengladbach by Kuchar |Znamy terminarz!!
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 10, 2011, 13:03:58 »
Tydzień i rusza nowy sezon, a My poznaliśmy terminarz na rundę jesienną.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Borussia Mönchengladbach by Kuchar |Znamy terminarz!!
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 10, 2011, 13:03:58 »