..SKŁADY DRUŻYN..
Drugi sparingowy mecz piłkarzy Luciena Favre był zupełnie innym meczem niż pojedynek z Rangersami.
Od początku wiadomo było że spotkanie z HJK Helsinki łatwym meczem nie będzie.
Mistrz Finlandii od początku meczu sprawiał wrażenie drużyny lepszej. Chodź nie atakowali zbyt często to ich gra była bardzo poukładana. Nie pozwalali piłkarzom Borussii na wyprowadzanie ataków. Defensywnie grali bardzo twardo przy tym nie faulowali. Obraz gry przez 45 minut wyglądał tak samo. Rozpędzona Borussia rozbijała się o fiński mur. Piłkarze Borussii zdobyli jednak gola. W 45 minucie do bramki Helsinek trafił Zimmermann, który wykorzystał dośrodkowanie z rzutu rożnego. To jedyny błąd defensorów fińskich w całym meczu. Do przerwy zatem 1-0 dla Borusii. Druga połowa przypominała pierwszą czyli starała się grać Borussia jednak poukładany fiński zespół nie pozwalał na zbyt wiele. W 69 minucie fiński zespół pokazał swe kolejne oblicze. Uśpili czujność w środku pola piłkarzy Luciena Favre i przeprowadzili kontratak meczu.
Z środka boiska podawał Alho, piłkę zagrał do Litmanena. Fińska legenda urwała się obrońcą. Sytuację próbował ratować jeszcze bramkarz Blaswich jednak Litmanen zachował spokój i lekkim zwodem minął bramkarza doprowadzając do remisu. Akcja ta została nagrodzona gromkimi brawami. Wynik jak najbardziej odzwierciedlał to co działo się na boisku. Ostatnie 20 minut to ponowne ataki Borussii, które kończyły się na defensywie Finów. 90 minuta dobiegła końca i wynik remisowy na pewno cieszy obie ekipy.
..Podsumowując..
Bardzo dobra gry w defensywie, którą w tym meczu pokazał zespół Helsinek.
Młodym piłkarzom Luciena Favre taki mecz na pewno się przyda.
Gol Litmanena na pewno zostanie pokazany na nie jednek odprawie. Isty majstersztyk.
..GALERIA MECZOWA..
...VIDEO Z MECZU...
Niestety zapomniałem nagrać
..PO MECZOWE STATYSTYKI..
Oficjalnie: Wendt odchodzi z Mönchengladbach.
Dzisiaj po meczu kontrakt z Evertonem podpisał szwedzki defensor Oscar Wendt.
Angielski klub zapłacił za 27 letniego szweda 2.500.000 €.
Szwecki obrońca został zauważony w towarzyskim meczu z Rangers.
Po świetnym występie postanowiono go ściągnąć na Goodison Park.
Oficjalnie: Elias Kachunga wzmocnieniem FC Ingolstadt 04.
20-letni Elias Kachunga podpisał kontrakt z FC Ingolstadt 04.
Młody Niemiec przebywał na testach w tym drugoligowym klubie w poprzednim tygodniu.
Wypadł na tyle dobrze, że trener Benno Möhlmann zaproponował mu dłuższą współpracę.
Zespół FC Ingolstadt 04 za młodego Niemca zapłacił 250.000 €
- Jego największą siłą jest niesamowity spokój.
Mamy nadzieję, że jego pozytywna mentalność i żądza gry pomoże również nam. - wyjawił Möhlmann.
Oficjalnie: Patrick Herrmann wybrał Rosenborg BK.
Losy 20-letniego pomocnika Patricka Herrmanna ważyły się jeszcze w trakcie sezonu.
Żądał on lepszego kontraktu który wygasał za 2 lata.
Jednak nie zostało w jego sprawie nic robione i postanowił opuścić Mönchengladbach.
Wybrał ofertę z Norwegii. Rosenborg za młodego Niemca zapłacił 2.250.000 €.
- Jestem szczęśliwy, cieszę się, że tu trafiłem - powiedział zawodnik.
Chcę pomóc Rosenborgowi i liczę, że odniesiemy wspólnie sukcesy.
Oficjalnie: Roberto Pereyra ucieka z Udinese.
Borussia potwierdziła sprowadzenie nowego gracza. Jest nim pomocnik, Roberto Pereyra.
20-latek podpisał 2-letni kontrakt. Borussia za Argentyńczyka zapłaciła 1.700.000 € kwota może jednak wzrosnąć.
- Nigdy nie wrócę do Włoch. Nawet gdy zgłosi się po mnie Milan czy nawet Inter to nigdy nie zagram dla nich.
Po mojej kontuzji z początku sezonu nigdy nie dostałem prawdziwej szansy wywalczenia miejsca w pierwszym składzie Udinese.
Naprawdę czekam na występy w Borussii i dziękuję że trener uwolnił mnie od koszmaru jaki przeżywałem we Włoszech.
Roberto Pereyra jest znany z niesamowitej pewności siebie, kiedyś określił samego siebie "jednym z najlepszych pomocników w Argentynie".
Oficjalnie: Matthew Spiranovic wraca do Europy.
Australijski obrońca Matthew Spiranovic po roku spędzonym w Azjii wraca do Niemiec.
A dokładnie do Borussii Mönchengladbach. Borussia za Spiranovica zapłaciła 700.000 €.
Jego ostatnim pracodawcą była Urawa Red Diamonds.
!JUŻ WKRÓTCE!
SPARING Z ARSENALEM.
KOLEJNE TRANSFERY.