Nie będę zbytnio rozpisywać się o towarzyskich spotkaniach... W meczu z Arsenalem zagraliście nieźle. Nie daliście sobie wbić bramki, co jest na pewno sporym osiągnięciem. Oby jak najdłużej udało się utrzymać w zespole Ter Stegena, który broni świetnie. Pochwały dostaliście od samego Wengera, więc to o czymś świadczy.
Szkoda, że z Galatą nie udało się osiągnąć nawet remisu, ale to tylko sparing... Inna sprawa, że nie byliście gorsi od mistrza Turcji. Myślę, że taka gra może napawać optymizmem przed sezonem w Bundeslidze.
Co do Waszych wzmocnień. Tego Azjaty nie znam więc się nie wypowiem ale sądzę, że zarówno Biglia jak i N'Gog mogą być dobrymi wzmocnieniami. Biglia zawsze gdy grało się z Anderlechtem był ciekawym zawodnikiem i myślę, że u Was nie będzie inaczej. David miał szlif w Liverpoolu, więc na pewno wie jak się gra w piłkę. Inną sprawą jest czy będzie umiał to wykorzystać. Mam jednak nadzieję, że u Was pokaże jak w LFC się pomylili rezygnując z niego.
Terminarz kiepski... Początek macie bardzo trudny, jednak szczerze powiedziawszy mi w Bundeslidze lepiej grało się z tymi mocniejszymi rywalami. Można było pograć w piłkę, bo te słabsze ekipy murowały dostęp do bramki, czaiły się na kontry (albo też jakiegoś innego szczęśliwego gola) i broniły się jeszcze mocniej. Być może tutaj będzie nieco inaczej. Mam nadzieję, że godnie zaprezentujecie się w tej Bundeslidze. Zobaczymy na co Was stać...