Autor Wątek: RM by, mojsesh | Pierwsza runda w pigułce | Nowi zaprezentowani |  (Przeczytany 237664 razy)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
Odp: Real Madrid by, mojsesh | Problemy z beniaminkiem.. | Hulk ustrzelił dublet |
« Odpowiedź #920 dnia: Grudzień 31, 2011, 18:41:31 »
Jasne rozumiemy.Ten mecz był naprawdę bardzo ciężki.Ale masz w końcu doświadczonego Hulka który zapewnił ci ważne zwycięstwo.Bowiem gdy by nie one pewnie nie był byś już pierwszy w lidze.Jednka wygrałeś i bardzo się przy tym pomęczyłeś ale pewnie warto było.

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.12.2009r.
Odp: Real Madrid by, mojsesh | Problemy z beniaminkiem.. | Hulk ustrzelił dublet |
« Odpowiedź #921 dnia: Grudzień 31, 2011, 19:20:11 »
Spoko rozumiemy :D
Hulk szleje może wreszcie pokarze że jest czegoś wart. Ogólnie świetne spotkanie w jego wykonaniu dwa gole.
Gratuluje kolejnej wygranej :D
" border="0

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #922 dnia: Grudzień 31, 2011, 20:38:03 »
No,no Hulk który pląta się w ogonie zespołu strzela dwa ważne gole przeciwko Deportivo, które dają Ci zwycięstwo.Aha i nieoczekiwanie piszemy razem ;).
Powodzenia w kolejnych meczach i liczę na rewanż w moim temacie ;D.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #923 dnia: Styczeń 01, 2012, 11:09:27 »
Fajna oprawa graficzna!
Cieszę się, że Depo znowu jest w La Liga, ale też cieszę się, że nie sprawiło na tyle dużych problemów, że byłoby nie osiągalne w tym meczu. Co raz bardziej podoba mi się Hulk, który w trudnym meczu potrafił zapewnić zwycięstwo. Barca skrobie... ale życzę, by nie dogoniła. ; )

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #924 dnia: Styczeń 01, 2012, 13:23:59 »
Mimo tego, że opisane w skrócie to bardzo ładnie i estetycznie co jest u Ciebie normą. Twoje kariery zazwyczaj były własnie bardzo dokładne i estetyczne. Jak np. jakiś puchar gdzie wygrał Inter ;)
Miło widzieć Deportivo znowu w Premiera Division a tym bardziej w dosyć mocnym zestawieniu. Długo nie mogliście zadać ostatniego ciosu ale Hulk w 72 strzelił drugą bramkę i rywale stracili nadzieję.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #925 dnia: Styczeń 01, 2012, 13:41:47 »
No trzeba przyznać, że nie było to łatwe spotkanie. Deportivo dość porządnie się wam postawiło, jednak to Wy byliście od nich skuteczniejsi i udało się Wam zdobyć w tym spotkaniu 3 punkty. Bardzo dobre spotkanie Hulka, chociaż te jego gole nie były jakieś superekstra. Deportivo obudziło się jeszcze w końcówce, ale to już była musztarda po obiedzie bo trzy punkty zostały na Bernabeu.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #926 dnia: Styczeń 01, 2012, 15:23:30 »
Nie zbyt dobry mecz z Deportivo, ale Mou miał nosa i wystawił Hulka, który ustrzelił dziś dwa gole. Hulk powoli czuje, że wraca do formy z pierwszego sezonu w Madrycie, oby miał dobre przeczucie :)

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #927 dnia: Styczeń 01, 2012, 15:26:06 »
Po pierwsze, Deportivo nie Deprotivo:P Po drugie, zaden to z nich beniaminek :D Jedna z lepszych hiszpanskich druzyn, jednak to co sie stalo w sezonie kiedy spadli tego nie wie nikt. Depor jednak zawsze bylo silna ekipa. Teraz tez nie byli chlopcem do bicia i w ostatnich minutach moglo byc goraco. Wazne zwyciestwo i dobry mecz Hulka ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #928 dnia: Styczeń 01, 2012, 18:15:22 »

5. kolejka fazy grupowej

" Awans zdobyty w pięknym stylu "

Real Madryt 4-1 Bayer Leverkusen
54' Ronaldo (Benzema), 63' Ronaldo (Hulk), 75' Hulk (di Maria), 83' Ronaldo (di Maria) - 21' Ortega
69' Ozil

Królewscy znów pokazali się z dobrej strony i pewnie ograli Bayer 4-1 (0-1). Mecz był toczony w bardzo szybkim tempie. Królewscy często atakowali, lecz te częste ataki miały swój skutek uboczny, czyli straconą bramka w 21 minucie. W drugiej połowie gra była już znacznie lepsza. Królewscy wiedzieli, że muszą wygrać i pod przewodnictwem swej gwiazdy jaką jest Cristaino Ronaldo wbili rywalom aż cztery gole.

Przejdźmy teraz do analizy wszystkich pięciu trafień. Tak więc strzelanie rozpoczęli goście. W 21 minucie z rzutu rożnego centruję Barnetta. Piłka spada na głowę Kiesslinga, lecz ten uderza w poprzeczkę. Futbolówka następnie trafiła do kolejnego gracza Bayeru, a ten już nie myląc się wyprowadził swój zespół na prowadzenie. Następnie obie ekipy atakowały, lecz nie było w tym skutków bramkowych. W drugiej połowie po dziewięciu minutach do remisu doprowadził Ronaldo. Portugalczyk dostał dobrą piłkę od Benzemy i po oddaniu mocnego strzału zdobył bramkę. W 60 minucie na boisku zameldował się Hulk. Po kilku sekundach Brazylijczyk uczestniczył już w akcji bramkowej. Po otrzymaniu świetnie piłki od Lassa od razu dograł do Ronaldo, a Portugalczyk strzałem do pustej bramki zdobył swojego drugiego gola. Na kwadrans przed końcem spotkania po dobrym podaniu od di Marii gola zdobył Hulk. W 83 minucie di Marii znów posłał świetną piłkę do napadu do której dopadł Ronaldo i pewnym strzałem zanotował swoje trzecie trafienie w tym meczu.

Królewscy zagrali świetne zawody. Może nie zaczęło się to wszystko najlepiej, jednak z minuty na minuty wszystko wyglądało tak jak wyglądać powinno. Z dobrej strony pokazał się oczywiście Ronaldo, ale także Hulk, który w dwa kwadranse zrobił więcej niż Benzema przez godzinę gry. Po tym zwycięstwie Królewscy są już pewni awansu do fazy pucharowej.

" To był świetny mecz. Wiedzieliśmy, że jeżeli przegramy to możemy zagrać w Lidze Europy dlatego byliśmy tak bardzo głodni walki w tym meczu. Nie zaczęło się to wszystko dobrze, jednak już druga połowa wyglądała świetnie. Ja ciesze się oczywiście z moich trzech trafień, które w pewnym sensie przyczyniły się do tego końcowego sukcesu. Teraz przed nami kolejne spotkania ligowe, a następnie mecz z PSV. Mam nadzieję, że zwyciężymy i wyjdziemy z grupy z pierwszej lokaty "
- zakończył strzelec hart-tricka Cristiano Ronaldo.

Ocena wg. Los Blancos Noticias:
10/10

Strzelcy oraz asystenci..

Wydanie: 73

Listopad okiem Mourinho

" Miesiąc ten także można zaliczyć do tych udanych. Może to wszystko nie zaczęło się dobrze bo przegraliśmy na własnym terenie w derbach Madrytu, lecz już kolejne mecze były świetne. Drużyna wiedziała czego chce i wychodziło im to perfekcyjnie. Nasza ofensywa znów nie zawiodła. Bardziej bym miał tutaj zastrzeżenia do naszej gry z tyłu. Z początku sezonu wyglądała ona dość dobrze, lecz teraz zdarzają już się nam błędy. W tym miesiącu także kontuzji doznał nasz jeden z lepszych stoperów. Widać jego brak w defensywie, jednak Raphael jak i Ricardo starają się go godnie zastąpić. Teraz przed nami jeden z łatwych miesięcy. Mam nadzieję, że znów będzie można go zaliczyć do udanych. Następnie udamy się na zimowe wakacje, a potem znów będziemy walczyć w lidze. "

Kto najlepszy w tym miesiącu?

Bez najmniejszych złudzeń w tym miesiącu najlepszym piłkarzem także został Cristiano Ronaldo. Portugalczyk po raz kolejny pokazał, że drużyna może na nim polegać. W ostatnim meczu prawie w pojedynkę odprawił z kwitkiem Bayer. W tym miesiącu w trójce kandydatów do tego miana znalazł się jeszcze Karim Benzema oraz Mesut Ozil.

" No tak. Znów bym chciał podziękować tym co doceniają moje starania. Chciałem w każdym meczu pokazać się z dobrej strony i jak widać wyszło mi to doskonale. To już moja trzecia nagroda w tym sezonie i mam nadzieję, że nie ostatnia. Przed nami teraz lżejszy miesiąc, choć i tak by damy z siebie wszystko. "

A kto z tym mianem?

W tym miesiącu najpiękniejszą bramką może pochwalić się Mesut Ozil. Niemiec otrzymał tą nagrodę za swojego pięknego gola w meczu z Getafe. Ozil po otrzymaniu piłki od Benzemy w dość dziwny, ale jakże efektywny sposób oddał strzału, po którym piłka przelobowała bramkarza i wpadła do bramki. A co sam Mesut mówi o tym trafieniu?

" <śmiech> No ten gol był naprawdę dość dziwny. Nie spodziewałem się tego, że Karim będzie mi właśnie odgrywał piłkę i dlatego moje uderzenie wyglądało tak, a nie inaczej. Swoją drogą wyszło to w bardzo dobrym sposób skoro teraz tutaj się wypowiada. Mam nadzieję, że to nie jedyne takie moje trafienie w tym sezonie "

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=1da125da55308789194cba6d7a5e939d&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=1da125da55308789194cba6d7a5e939d&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
Odp: Real Madrid by, mojsesh | Faza pucharowa LM czy LE ? Podsumowanie Listopada.
« Odpowiedź #929 dnia: Styczeń 01, 2012, 19:18:10 »
No fajna fajna ta Twoja kariera . Super lubię Real ładna bramka Ozila . Jak już wyszedłeś z grupy w LM to wystawisz w ostatnim meczu w grupie wystawisz rezerwy ??

Zapraszam do mnie :)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: Real Madrid by, mojsesh | Faza pucharowa LM czy LE ? Podsumowanie Listopada.
« Odpowiedź #930 dnia: Styczeń 01, 2012, 19:28:01 »
Od początku ruszyliście do ataków, jednak zbyt ofensywna gra zemściła się na Was w 21 minucie, kiedy to Ortega dobił piłkę odbitą od poprzeczki. Wy atakowaliście cały czas, chcieliście jak najszybciej wyrównać, jednak do przerwy Wam się to nie udało i pachniało nieco sensacją na Bernabeu. Mourinho musiał jednak nieźle opieprzyć zawodników, bo w drugiej połowie rozpoczęliście porządne strzelanie. Obudził się Ronaldo, który w pół godziny ustrzelił hattricka. Swoje dołożył także Hulk, który zastąpił bezproduktywnego Benzemę.
Ładna bramka Ozila, szybka Wasza akcja, Niemiec wykorzystał to, że bramkarz wysunięty był nieco do przodu i uderzył zza pola karnego. Wydaje mi się, że trafny wybór, chociaż oczywiście wszystkich bramek nie widziałem.

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #931 dnia: Styczeń 01, 2012, 19:46:43 »
Idzie ci rewelacyjnie ostatnia chyba porażka to była w derbach Madrytu gdzie przegrałeś 2:1. W Hiszpanii ogrywasz każdego czy to w lidze czy w pucharze i bardzo dobrze. Masz skromną zaliczkę nad Barceloną jednak te dwa pkt mogą być bardzo ważne jeśli chodzi o końcowy sukces. W Lidze Mistrzów atakowałeś Bayer jednak bramki nie zdobyłeś za to zrobili to piłkarze z Niemiec ale druga połowa należała do Ronaldo i spółki którzy strzelili 4 bramki i w 5 kolejce mogą być pewni awansu do fazy pucharowej.

Offline marz2

• Amator
  • *
  • Na forum od: 30.12.2011r.
« Odpowiedź #932 dnia: Styczeń 01, 2012, 19:59:36 »
Dobry mecz z Bayerem chociaż do przerwy przegrywałeś 1:0. Awans zdobyty w pięknym stylu a bramka Ozila w zwycięskim meczu z Getafe została bramką miesiąca, ładna tylko nie wiem czy na to zasługuje bo reszty bramek nie widzałem. Przewaga nad Barceloną w lidze mała ale na koniec sezonu te punkty mogą mieć kluczową rolę.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2012, 20:01:13 wysłana przez marz2 »
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
by marz2
(koment za koment)

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Na forum od: 19.12.2009r.
« Odpowiedź #933 dnia: Styczeń 01, 2012, 20:17:31 »
Wspaniale ! Awans :D
Piękne widowisko, które zdominowałeś widzę że Hulk się rozegrał i teraz regularnie zdobywa bramki,
nie wspominając o Ronaldo u którego to codzienność :D
Wspaniałe spotkanie rozegrał Ronaldo, o czym świadczy Hat-trick.
Super podsumowanie. Co do gola Ozila to jest dziwny :) ale i tak bardzo ładny
" border="0

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #934 dnia: Styczeń 01, 2012, 20:52:20 »
bardzo dobre spotkanie z bayerem leverkusen, trzeba przyznac ze awansowaliscie w ladnym stylu, a cr7 znow ustrzelil ladnego hat-tricka i glownie przyczynil sie do waszego awansu.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #935 dnia: Styczeń 01, 2012, 20:52:48 »
Nie ma co, Bayer postawił Ci trudne warunki.Gol w 21 minucie na pewno Cię wkurzył,ale samo to,że gracze z Niemiec przez ponad pół godziny utrzymali korzystny rezultat, oznacza że są silną ekipą, ciekawe czy razem z Tobą awansują.
Kolejny mecz,który potwierdza,że bez Ronaldo nie byłoby Tobie tak różowo.Nie oszukujmy się, moje OM bez Borriello też by było g***** warte.Tylko różnica między mną, a Tobą jest taka, że Ty CR7 miałeś od początku, a ja Super Marco musiałem kupić :).
Powodzenia w kolejnych spotkaniach, liczę również na rewanż w moim temacie, bo dawno się nie wpisywałeś, a już ,,trochę" meczy rozegrałem ;D.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #936 dnia: Styczeń 01, 2012, 21:53:41 »
Hehe no ładnie rozgromiłeś Leverkusen.Hat-Trick Ronaldo i trafienie Hulka zapewnia ci zwycięstwo i awans  w na prawdę w ładnym stylu.Wdzie Ronaldo ocena aż 10/10 gratulacje i oby takie mecze powtarzały się częściej ;)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #937 dnia: Styczeń 01, 2012, 22:42:05 »
Kolejne zwycięstwo, do tego bardzo efektowne. Tylko tak dalej! Dobrze, że nie będziecie grać w LE, bo to nie przystoi takiemu zespołowi jk Real. Hat-trick Ronaldo, a do dobrej formy dochodzi także Hulk. Ronaldo w podsumowaniu jak zwykle skromny :D Ale zasłużył na to wyróżnienie w tym miesiącu jak nikt inny. Powodzenia w grudniu ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #938 dnia: Styczeń 01, 2012, 22:49:28 »

15. kolejka

" Starta punktów... "

Real Madryt 1-1 Athletic Bilabo
17' Ronaldo (Coentrao) - 6' Llorente (Gurpegi)

Królewscy w 15 kolejce niestety remisują z ekipą Athleticu 1-1 (1-1). Cały mecz był bardzo słabym widowiskiem. Athletic głownie strzały na bramkę oddawał po dośrodkowaniach w pole karne. Wielokrotnie Casillas musiał się wyciągać niczym struna, aby nie przepuścić piłki do bramki. Królewscy grali tak jak zawsze, tylko dziś nie potrafili dobrze wykończyć akcji. Sytuacji było dość sporo, jednak zawsze brakowało celnego uderzania czy też lepszego podania..

Przejdźmy teraz do analizy tych dwóch trafień tego spotkania. Pierwsze z nich padło już szybko. Po sześciu minutach dobrą akcję przeprowadza ekipa przyjezdnych. Gurpegi dryblujący na boku zagrał dobrą piłkę w pole karne. Do futbolówki wyskoczył najwyższy gracz na boisku czyli Llorente i pewnym strzałem głową pokonał Casillasa. W 17 minucie nastał rzut rożny. W pole karne dośrodkowuję Ceontrao, a do piłki wyskakuję Ronaldo. Portugalczyk oddaję precyzyjny strzał głową po którym piłka wpada do siatki. Następnie było kilka akcji dla ekipy Królewskich, jednak tak jak już wspomniałem wcześniej brakowało wykończenia. Bilbao atakowało zazwyczaj z kontrataków, lecz dobrze dziś dysponowany Iker Casillas bronił jak w transie.

No cóż kiedyś to musiało się przydarzyć. Barcelona naszą wpadka wykorzystała, bowiem Duma Katalonii wygrała aż 5-1 i tym samym zrównuję się z Królewskimi punktami. Real przed zakończeniem tej rudny gra jeszcze z Sevilla oraz Valencia także trzeba mieć nadzieję, że noga znów nam się nie potknie.

" Szkoda, że nie udało się wygrać.. Były szanse, jednak moi koledzy nie potrafili tego wykorzystać.. Ja także żałuję, że wpuściłem gola bo pewnie gdyby to obronił to mecz byśmy wygrali. Z drugiej strony także  udało mi się wybronić kilka sytuacji. No cóż teraz mecz z Sevilla i tam trzeba po prostu wygrać po rywale czekają na nasze kolejne potknięcia. " - zakończył dość dziwnie wypowiadający się Iker Casillas. 

Ocena wg. Los Blancos Noticias:
7/10

Tabela, strzelcy oraz asystenci..

Wydanie: 74

Kontrowersyjny wybór najlepszego piłkarza 2013 roku.

Pierwszy Grudnia w świecie piłkarskim zaczyna się od wręczenia nagród dla najlepszych piłkarzy.. Tym razem niestety nie obyło się bez kontrowersji. Piłkarzem 2013 roku został, bowiem Leo Messi. Jest to dość dziwny wybór, bowiem Argentyńczyk nic wielkiego w 2013 roku nie zrobił. Messi na koniec sezonu 2012/13 miał nieco ponad 40 trafień. W tym sezonie także nie powala, bowiem ma ok. 15 goli. Ronaldo natomiast w sezonie 2012/13 strzelił ponad 60 bramek, a w tym ma już ich prawie dwadzieścia. Jak widać UEFA nie patrzy na dokonania zawodników, lecz na sukcesy klubowe, a szczególnie te w Europejskich Pucharach. Ligę Mistrzów w sezonie 2012/13 wygrała FC Barcelona i to pewnie głównie dzięki temu Leo dostał Złotą Piłkę, choć w finale nic nie pokazał.. Dziwne jest także to, że najlepszym napastnikiem zeszłorocznej edycji Ligi Mistrzów został także Leo Messi, a powinien nim zostać Ronaldo, który miał najwięcej goli.. No cóż UEFA najwidoczniej ma jakiś inny system oceniania do którego każdy z nas musi przywyknąć...

1. Lionel Messi - 431 głosów
2. Cristiano Ronaldo - 276 głosów
3. Castro - 114 głosów

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
Odp: Real Madrid by, mojsesh | Starta punktów w Madrycie.. | Kto ze Złotą Piłką? |
« Odpowiedź #939 dnia: Styczeń 01, 2012, 23:02:23 »
Niedobrze :( Barca zrównuje się z Tobą punktami, a ponieważ do końca roku pozostały Ci bardzo trudne mecze, może zdarzyć sie, że to Katalończycy spędzą zimę na pozycji lidera. Musisz uważać.

Espanyol jak wysoko :o

Co do Złotej Piłki, to nie pierwsze kontrowersje przy wyborze Messiego. Choć poprzednio optowałem za wyborem Argentyńczyka, teraz nagroda należy się ewidentnie Ronaldo. Na szczęście od France Football nie dostaje się punktów w lidze ani w CL :)

Ten Castro to kto? Gonazlo Castro?

W 17 minucie nastał rzut rożny.

:D

W pole karne dośrodkowuję Ceontrao, a do piłki wyskakuję Ronaldo. Portugalczyk oddaję precyzyjny strzał głową po którym piłka wpada do siatki.

A po co te ogonki przy e? To trzecia osoba liczny pojedynczej, nie pierwsza ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2012, 23:12:52 wysłana przez kmiron#10 »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Real Madrid by, mojsesh | Starta punktów w Madrycie.. | Kto ze Złotą Piłką? |
« Odpowiedź #939 dnia: Styczeń 01, 2012, 23:02:23 »