Autor Wątek: Los Angeles Galaxy - świat MLS. [Transfery.]  (Przeczytany 27583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.04.2011r.
Odp: Los Angeles Galaxy - świat MLS.
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 14, 2012, 23:39:06 »
Łoo, było 0:2 i dałeś sobie strzelić na remis, coś jak mecz Arsenal - Barca :)
a w drugim mam nadzieję, że wygrasz tak jak Barca wtedy z Arsenalem :D, tj. 4-1
" border="0

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 15, 2012, 01:37:32 »
Szkoda, szkoda. Prowadziliście już 2:0, jednak daliście sobie wyrwać to zwycięstwo. Już ligowy mecz pokazał, że Toronto to nie byle jaka ekipa. Dobry mecz rozegrał Keane, szkoda, że nie udało się mu strzelić w tej pierwszej połowie, może inaczej by się to ułożyło. 2:2 na wyjeździe to mimo wszystko dobry rezultat, u siebie na pewno trzeba się będzie skupić uważniej na defensywie...

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:15:02 »

Podsumowanie pierwszej rundy sezonu 2011/2012.

Pierwsza część sezonu 2011/2012 za nami. Ekipa LA Galaxy rozegrała bardzo dobre zawody plasując się po 15 kolejkach na czele tabeli Major Soccer League. Przygotowaliśmy dla Was małe podsumowanie, w którym opiszemy wszystko co w sezonie w liczbach.

W 15 kolejkach Major Soccer League LA Galaxy wygrało 11 spotkań, remisując 4 mecze, nie doznając żadnej porażki! To fantastyczny wynik.
Galaxy zdobyło w lidze łącznie 31 bramek, tracąc jedynie 12 goli.
Średni bilans zdobytych bramek na mecz: 2,06 bramki.
Najwyższe zwycięstwo przyszło w meczu 5 kolejki MLS z D.C. United. Galaxy wygrało ten mecz 4:0.
Najwięcej bramek LA straciło w meczach z Colorado Rapids, Toronto FC, Real Salt Lake i Houston Dynamo - po 2 bramki.
Łącznie w 15 kolejkach MLS Galaxy oddało 152 strzały na bramkę rywali, w tym 93 celne. Najwięcej oddany strzałów oddali w meczu 3 kolejki z Colorado Rapids - 17 strzałów. W tym meczu padło też najwięcej celnych strzałów - aż 12.
Średni czas posiadania piłki przez LA Galaxy to 52%.
Najwięcej bramek w lidze z naszej ekipy zdobywali: Robbie Keane: 6 trafień, Adam Cristman: 5 bramek, Jovan Kirovski: 4 bramki, Chad Barrett: 3 bramki.

9 kartek: Leonardo (1), Juninho (1), Beckham (1), Dempsey (1), Barrett (1), Gonzalez (1), Jimenez (1), Miguel Lopez (1), McBean (1)
- brak -
Juninho - 2 tygodnie: wyleczona!; Donovan - 2 tygodnie: w trakcie

W MLS CUP ekipa Galaxy grała trzy mecze. W pierwszej rundzie pokonała jednego z faworytów do wygrania całej imprezy - NYRB wygrywając w dwumeczu 3:1. W pierwszym ćwierćfinale zagraliśmy na wyjeździe z Toronto FC remisując 2:2.
W trzech meczach zdobyliśmy 5 bramek, tracąc 3 bramki.
Średni czas posiadania piłki: 52%.

Poniżej przedstawiamy tabele klasyfikacji "Króla strzelców". Po lewej Major Soccer League, a po prawej z MLS CUP.

Najlepsi piłkarze LA Galaxy rundy jesiennej:

Robbie Keane:
ocena: 6,7, bramki łącznie: 7, asysty łącznie: 5, kartki: - brak, występy łącznie: 13

Chad Barrett:
ocena: 6,5, bramki łącznie: 5, asysty łącznie: 4, kartki: 1, występy łącznie: 11

Landon Donovan:
ocena: 6,4, bramki łącznie: 3, asysty łącznie: 0, kartki: - brak, występy łącznie: 13

Paolo Cardozo:
ocena: 6,4, bramki łącznie: 3, asysty łącznie: 0, kartki: - brak, występy łącznie: 12

David Beckham:
ocena: 6,3, bramki łącznie: 2, asysty łącznie: 5, kartki: 1, występy łącznie: 13

Jovan Kirovski:
ocena: 6,2, bramki łącznie: 4, asysty łącznie: 3, kartki: - brak, występy łącznie: 12

Nagroda dla najlepszego piłkarza przyznawana przez fanów LA:

1. ?
2. ?
3. ?

Tą nagrodę przyznacie Wy. Kto Waszym zdaniem zasłużył na tą nagrodę. Kto zrobił na Was najlepsze wrażenie?
Głosujcie... ; )

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:21:02 »
ladne podsumowanie nie ma co, fajnie sie wszystko czytalo i ladnie jest pokazane i bardzo czytelnie, podoba mi sie pomysl z wyborem najlepszego zawodnika la w rundzie przez nas: moje typy:

1. Robbie Keane - był najlepszy i najwięcej wniósł do gry zespołu.
2. David Beckham - też niezły, jednak brakowało mi tutaj jego bramek.
3. Landon Donovan/Chad Barrett - nie umiałem ich rozróżnić i podzielić na dwie pozycje, według mnie obaj zasługują na trzecie miejsce.

Offline heenro19

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.11.2011r.
« Odpowiedź #144 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:35:31 »
Zagłosowałem na Robbiego Keana. Powód? Znakomicie spisywał się jak dotąd w lidze, ale i w pucharze, nie tylko zdobywając bramki, ale też asystując co czyni go kompletnym napastnikiem. Kolejne miejsca to: David Beckham - za jego wspaniałe asysty oraz Leonardo za dobrą grę na tyłach.
" border="0  " border="0  " border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #145 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:20:24 »
Zasłużenie prowadzisz w lidze.
Keane bez wątpliwości, na razie najlepszy piłkarz w twoim zespole.
Statystyki są imponujące, cieszy to, że nie przegrałeś jak dotąd żadnego meczu.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #146 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:36:41 »
Bardzo ładnie wykonane podsumowanie. Jak na razie idzie ci bardzo dobrze. W tabeli masz dużą przewagę punktową, także można optymistycznie patrzeć na kolejną cześć sezonu. Według mnie najlepszym piłkarzem powinien zostać Keane, choć ja swój głoś oddam na Donovana, bowiem po za Beckhamem jest to mój ulubiony piłkarz z twojej ekipy.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #147 dnia: Styczeń 15, 2012, 14:21:53 »
Piękne, staranne podsumowanie, do tego pisownia i składnia na wysokim poziomie. Oby więcej tak dobrych karier tutaj! Statystyki perfekcyjne, jedyne, czego mi brakuje to wykres ilości spędzonych na boisku minut, czy chociaż rozegranych meczów (w całości, z ławki itd.). Fantastyczna runda Galaxy, ale również NYRB i musisz na na nich wciąż uważać. Na szczęście w pucharze już Ci nie zagrożą :) W ankiecie zagłosowałem na Barretta - nie grał najwięcej, ale mimo to zdobył kilka ważnych bramek. Czekam na oficjalne transfery :D

Offline rafals00

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 20.07.2009r.
« Odpowiedź #148 dnia: Styczeń 15, 2012, 15:14:25 »
No są 4 punkty przewagi nad red bullem i pierwsze miejsce. Oby w drugiej rundzie było tak samo

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #149 dnia: Styczeń 15, 2012, 16:13:20 »
Bardzo dobre, nie za długie podsumowanie

co do zawodnika, stawiam na Robbie Keana
" border="0

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #150 dnia: Styczeń 15, 2012, 21:45:27 »

Wieści transferowe: część I

Oficjalnie. 10 mln € za Davida Beckhama i 7,5 mln € za Landona Donovana.
Nieoficjalnie. Arsenal zainteresowany Robbiem Keanem? Podobno Kanonierzy wyłożą 8 mln €.

Dziś do siedziby klubu wpłynęły dwie bardzo ciekawe, ale poważne oferty transferowe. Pierwszą z nich jest chęć pozyskania przez Olympiakos Pireus Davida Beckhama. Klub z Grecji, mimo kryzysu jaki jest w tym kraju jest skłonny wyłożyć aż 10 milionów euro.
Drugą ofertę złożyli działacze niemieckiego Schalke 04, którzy są zainteresowani pozyskaniem Landona Donovana. Podobno w oficjalnej ofercie zawarta jest kwota 8 milionów euro.
Z wieści nieoficjalnych bardzo głośno na wyspach mówi się o tym, że Arsenal chciałby pozyskać Robbiego Keane'a. Podobno mówi się o kwocie nawet 8 milionów euro. Kontrakt między Keanem, a Arsenalem miałby obowiązywać przez 2 lata. Podobno oferta jest już gotowa i czeka w kolejce do wysyłki.

Czy kluczowi piłkarze odejdą z LA Galaxy? Na najbliższej konferencji prasowej poznamy zdanie zawodników, którzy odniosą się do ofert.

Wywiad z Brucem Areną.
Trener opowiada o rundzie jesiennej, a także o planach transferowych.

lagalaxy.com: Panie trenerze, jak pan widzi rundę jesienną w wykonaniu Pana podopiecznych?

Bruce Arena: To był dobry okres dla nas. Początek jednak mieliśmy nie ciekawy. Mogło to się różnie zakończyć. Dwa pierwsze remisy trochę podłamały ekipą, ale udało się zmotywować graczy i w trzeciej kolejce po trudnym boju wygraliśmy z Colorado 3:2. Sądze, że to był punkt zwrotny. Gdybyśmy w tym meczu doznali porażki różnie ten sezon mógłby wyglądać.

lagalaxy.com: Kto z pośród zawodników Pana najbardziej zaskoczył? Czy jest ktoś kto zasługuje na szczególną pochwałę?

Bruce Arena: Na szczególną to nie. Każdy z graczy wykonał dobrą robotę. Na nikim się nie zawiodłem, a wręcz przeciwnie. Co do niektórych zawodników to nie sądziłem, że będą grali na takim poziomie.

lagalaxy.com: Czyli ktoś szczególnie się wyróżnił?

Bruce Arena: Mówię, szczególnie to nie. Każdy wykonał to co do niego należało. Poprostu po okresie przygotowawczym niektórzy nie byli w optymalniej formie.

lagalaxy.com: Jak Pan widzi kolejną rundę?

Bruce Arena: To będzie trudny czas dla nas. Przede wszystkim gramy pod presją. Jesteśmy liderem i każdy będzie czekał na nasze potknięcia. Jednak jestem dobrej myśli. Mamy solidną drużynę, z którą jesteśmy skłonni wygrać 4 razy w histori Major Soccer League.

lagalaxy.com: To wyjątkowy sezon dla całej Ameryki. Jak Pan się ustosunkuje do przychylności UEFY, do tego, że ekipy z MLS zagrają w najlepszej lidze świata - Champions League.

Bruce Arena: To fantastyczna wiadomość. Dzięki temu futbol staje się popularniejszy w większej przestrzeni. To też większa promocja całej ligi. Dzięki grze w Champions League nasza liga stanie się bardziej atrakcyjna dla piłkarzy. Mam nadzieje, że będzie co raz więcej gwiazd w naszej lidze.

lagalaxy.com: Czy ekipy z MLS mają szanse coś ugrać w UEFA Champions League?

Bruce Arena: Pierwszy sezon będzie rozpoznawczy. Trudno mi teraz coś na ten temat powiedzieć. Nie chciałbym tylko, żeby kluby były dostarczycielami punktów dla rywali z Europy.

lagalaxy.com: Porozmawiajmy teraz nt. transferów. Klub otrzymał dwie oferty. Czy dalszy pobyt Beckhama i Donovana w LA jest zagrożony?

Bruce Arena: Wszystko zależy od samych zawodników. My postaramy się, by do tego nie doszło. To dwaj czołowi gracze naszego teamu i promocje ligi MLS.

lagalaxy.com: A co Pan sądzi nt. jak narazie plotki ws. transfera Keane'a do Arsenalu?

Bruce Arena: Narazie to są plotki. Poczekajmy na oferte, która jeszcze do nas nie wpłyneła. Na razie nie mamy o czym mówić.

lagalaxy.com: Czy klub planuje jakieś wzmocnienia?

Bruce Arena: Tak. Rozmawiamy z kilkoma graczami. Bardzo byśmy chcieli w tym oknie podpisać kontrakty z conajmniej trzema graczami.

lagalaxy.com: Zdradzi Pan nazwiska?

Bruce Arena: No co Pan... nigdy w życiu. (śmiech)

lagalaxy.com: A chociaż pozycje?

Bruce Arena: Szukamy wzmocnień w obronie. Mamy kliku doświadczonych graczy, którzy niedługo skończą kariery. Zostanie po nich luka. Także obrona jest nasz priorytet, ale nie ukrywam, że jesteśmy blisko sfinalizowania transferu, który z pewnością będzie małą niespodzianką.

lagalaxy.com: Oczwyiście nie dowiemy się o kogo chodzi?

Bruce Arena: Oczywiście, że nie. (śmiech)

lagalaxy.com: Będzie to piłkarz dużego formatu?

Bruce Arena: Z pewnością. Dodam tylko, że jest to napastnik z dużym stażem i renomą w Europie. Jeżeli uda nam się go sprowadzić do LA to niewątpliwie będzie to duże wzmocnienie.

lagalaxy.com: Czego życzyć na koniec?

Bruce Arena: Wyników... pozytywnych wyników i końcowego sukcesu.

lagalaxy.com: Także tego życzymy.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 21:51:39 wysłana przez Daro. »

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #151 dnia: Styczeń 15, 2012, 21:51:32 »
Chyba nie sprzedasz trzech najlepszych zawodników?  :o Ciekawe, o jakim napastniku z renomą w Europie mówi Arena :D

Offline jackz

• Menadżer
« Odpowiedź #152 dnia: Styczeń 15, 2012, 21:55:44 »
fajny wywiadzik az chcialo mi sie go doczytac bo byl w pewnych momentach nawet zabawny i to mi sie spodobalo. co do tych plotek z olympiakosem i schalke to ja bym nie sprzedawal beckhama i donovana przynajmniej do konca tego sezonu, tak samo z keanem.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #153 dnia: Styczeń 15, 2012, 22:21:48 »
Bardzo fajny wywiad, miło się czytało.
Dobrze, że Bekcham pozostanie w LA, tzn. na razie.
Jestem ciekawy o jakiego mu napastnika z Europy chodzi, no i jakich obrońców chce ściągnąć.
Czekam z niecierpliwością na dalsze spekulacje transferowe. :)

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.12.2011r.
« Odpowiedź #154 dnia: Styczeń 15, 2012, 22:25:33 »
Wywiad bardzo ciekawy jak i długi. Raczej nie sprzedawałbym trzech kluczowych piłkarzy dla klubu, no chyba że szybko znajdziesz zastępców :).
" border="0

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 16, 2012, 11:48:04 »

Wieści transferowe: część II

Oficjalnie. Brak oferty z Arsenalu ws. transferu Robbiego Keane'a.
Oficjalnie. Pierwsze wzmocnienie LA Galaxy!

Zaczniemy od informacji, która pewnie zadowoliła wszystkich fanów LA. Transfer Robbiego Keane'a do Arsenalu nie dojdzie do skutku. Wszystkie informacje w mediach o rzekomej chęci wykupu irlandczyka z LA do Kanonierów okazały się zwykłą plotką. Manager The Gunners -  Arsène Wenger w oficjalnym wywiadzie dla espn.co.uk wyraźnie zdementował plotkę o tym, że Arsenal chciałby pozyskać Keane'a.

Nowy człowiek w zespole!

Drugą dobrą wiadomością dla LA jest dzisiejszy transfer do klubu. Na zwołanej specjalnej konferencji prasowej został zaprezentowany nowy członek drużyny. Jest nim 23 letni środkowy obrońca, który również może grać na skrzydle - Jérôme Agyenim Boateng.
Klub zakupił reprezentanta Niemiec z Bayernu Monachium za ok. 7 milionów euro. Boateng w LA będzie grał z numerem 6 na koszulce. Kontrakt będzie obowiązywał przez 3 lata.

Boateng: "Jestem zadowolony z przyjścia do Los Angeles. Jest to bardzo ciekawy klub, z którym mam nadzieje odnosić sukcesy. MLS stało się bardzo ciekawą ligą dla graczy z Europy. Chcę się tu sprawdzić i oczekuje nowych wyzwań."

Bruce Arena: "Jerome to świetny człowiek. Walczyliśmy o jego transfer i cieszymy się, że negocjacje zakończyły się dla nas pomyślnie. Mam nadzieje, że Jerome będzie się tu czuł dobrze, a o wyzwania niech się nie boi... w końcu jesteśmy w Ameryce. (śmiech)"

Konferencja prasowa LA Galaxy. Becks i Donovan o pobycie w LA.

lagalaxy.com: Jak się Państwo ustosunkują do tych informacji? Może David, Ty pierwszy.

David Beckham: A mianowicie?

lagalaxy.com: Chodzi o spekujacje nt. Waszego odejścia do Olympiakosu i Schalke.

David Beckham: Hmm...  Mój kontrakt z LA obowiązuje jeszcze przez pół roku. Bardzo chciałbym zostać jeszcze w LA przez ten czas. Z żoną zżyliśmy się z tym miejscem. Jest to naprawdę świetna lokalizacja do życia na ziemi, poza tym klub jest świetnie zarządzany. Bardzo profesjonalnie podchodzi do swoich obowiązków. Ponadto my piłkarze jesteśmy niezwykle traktowani przez klub. Każdy kto tu trafi nie może narzekać na to, że mu czegoś brakuje. Chciałbym dokończyć sezon i wywalczyć z LA mistrzostwo.

lagalaxy.com: Czy po sezonie zatem planujesz odejście z LA?

David Beckham: Jeżeli klub i ja dojdziemy do takiego wniosku to nie wykluczam tej opcji, jednak chcę podkreślić, że czuje się tu dobrze i chciałbym zostać tu jak najdłużej.

lagalaxy.com: Landon, mówi się, że Twój transfer do Schalke jest już niemalże przesądzony i jesteś bliżej odejścia niż David. Czy to prawda?

Landon Donovan: Nie, nie jestem ani bliżej, ani dalej odejścia z LA niż David. Mój kontrakt również jest jeszcze ważny przez pół roku. Jestem kapitanem Galaxy i nie sądze, aby moje odejście szczególnie w tej chwili byłoby korzystne dla klubu. Mam do LA niezwykły sentyment. Ten klub to dla mnie coś więcej niż sam klub. Chciałbym z nim zagrać w Lidze Mistrzów. Jednak jeśli władze podejmą decyzje o rozwiązaniu ze mną kontraktu nie będę się kłócił.

lagalaxy.com: Co powiecie nt. nowego nabytku klubu? David?

David Beckham: Jerome to dobry gracz. Grał w kilku klubach z najwyższej półki w Europie. Nie wątpliwie cenne wzmocnienie do naszej defensywy.

Landon Donovan: Grałem przeciwko niemu w Bundeslidze kiedy on grał w HSV, a ja byłem na wypożyczeniu w Bayernie i proszę mi uwierzyć, że strasznie ciężko przejść przez niego. Świetnie, że do nas trafił. Na prawdę się cieszymy.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Los Angeles Galaxy - świat MLS. [Transfery.]
« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 16, 2012, 12:04:21 »
no, no, dość mocne wzmocnienie, perspektywiczne biorąc pod uwagę wiek, powodzenia na rynku :)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 16, 2012, 12:17:51 »
Boateng to naprawdę świetny transfer. W tym sezonie wyróżnia się w Bayernie, więc tym bardziej poradzi sobie w MLS. Tanio Ci go sprzedali. Widzę, że  pobyt w słonecznym Los Angeles dobrze zrobił Bruce'owi Arenie, znacznie odmłodniał :D Dobrze, że Kanonierzy nie podkupią Ci Keane'a, gdyż to jeden z najważniejszych członków zespołu. Uważam także, iż odchodzić z klubu nie powinien Donovan - on także stanowi ważne ogniwo Galaxy. Co do Becksa... mógłby odejść, i tak więcej siedzi na ławce, a można by na nim sporo zarobić.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 16, 2012, 13:20:20 »
Świetny transfer, Boateng to solidny obrońca, na pewno wzmocni twój zespół.
Cieszy fakt, że Kanonierzy nie chcą kupić Keane, a spekulacje to tylko plotka.
PS. Fajnie, że Bekcham nigdzie się na razie nie wybiera. ;)

Offline jackz

• Menadżer
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 16, 2012, 13:40:51 »
dobry transfer, boateng to bardzo dobry obronca i napewno wzmocni wasza linie, ale czy to bylo az tak zaskakujace, moze tylko dlatego ze zamienil europe na ameryka :D
wywiad tez fajny i ciekawy, mam nadzieje ze takie beda zawsze i dobrze ze beckham i donovan nie chca odchodzic.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 16, 2012, 13:40:51 »